Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Купих краден телефон

Featured Replies

Ако се окаже, че не е телефона който се издирва/разлика в ИМЕЙ по етикет и въведения в софтуера/, ще ти го върнат.

Поискай също да погледнеш и жалбата за откраднатия телефон.

Има си законен ред за призоваване и той не е по телефона. Консултирай се с адвокат и ако трябва му плати за да се яви с теб в районното. Не предавай нищо с "доброволен протокол", защото няма да го видиш повече.

Документирай си хронологията на събитията с разпечатка и цитати. 

Ходих в районното ,там ми разказаха целият случай.Оказа се обаче,че тъжителят няма кутия,нито някакъв документ за произход на апарата (айфон 5 между  другото).Като ги попитах как тогава може да твърди ,че е негов и да си го иска.Те ми казаха ,че било достатъчно да има имея и да каже ,че е негов.А те пък виждали в разпечатката от оператора,че наистина този човек го е ползвал 3месеца и за това можел да претендира и показвало ,че е негов.Адски тъпо ми се струва.Дали е така по закон наистина и оспоримо ли е?

Поисках имея който издирват и беше същият само без последната цифра.Те казаха ,че тя се променяла!Незанм дали има нещо нередно в цялата история...Не съм го дал още ,но ще се наложи .

Ходих в районното ,там ми разказаха целият случай.Оказа се обаче,че тъжителят няма кутия,нито някакъв документ за произход на апарата (айфон 5 между  другото).Като ги попитах как тогава може да твърди ,че е негов и да си го иска.Те ми казаха ,че било достатъчно да има имея и да каже ,че е негов.А те пък виждали в разпечатката от оператора,че наистина този човек го е ползвал 3месеца и за това можел да претендира и показвало ,че е негов.Адски тъпо ми се струва.Дали е така по закон наистина и оспоримо ли е?

Поисках имея който издирват и беше същият само без последната цифра.Те казаха ,че тя се променяла!Незанм дали има нещо нередно в цялата история...Не съм го дал още ,но ще се наложи .

IMEI номера е с 15 цифри и не се променя при iPhone. Ако съвпадението е само в първите 14 не им го давай. Има телефони на който лесно се сменя IMEI и по тая логика някой може да си клонира IMEI на iPhone и после да претендира за собственост на апарат който никога не е виждал през живота си.

Системата ги засича ако два IMEI са в нея ама не се знае какъв е случя.

IMEI номера е с 15 цифри и не се променя при iPhone. Ако съвпадението е само в първите 14 не им го давай. Има телефони на който лесно се сменя IMEI и по тая логика някой може да си клонира IMEI на iPhone и после да претендира за собственост на апарат който никога не е виждал през живота си.

То аз няма как да не им го дам ,нали са полиция :) .Не знам какво имаха в предвид,че последната цифра се сменяла?!?

1. не може да съвпадат всички цифри без последната, защото там е контролната сума

2. Мобилните оператори не им дреме много за IMEI, знаеш ли колко устройства ползват 9999999999 за него. Интересен е IMSI

1. не може да съвпадат всички цифри без последната, защото там е контролната сума

2. Мобилните оператори не им дреме много за IMEI, знаеш ли колко устройства ползват 9999999999 за него. Интересен е IMSI

Специално на iPhone не знам кой собственик си знае IMSI, има как да се разбере но е за напреднали потребители.

Но, доколкото разбирам, този IMSI се съхранява на SIM картата, тоест, няма общо с телефона или греша?...

Но, доколкото разбирам, този IMSI се съхранява на SIM картата, тоест, няма общо с телефона или греша?...

Да, аз коментирам по какво мобилните оператори различават абонатите :)

Ако автора има късмет, то ще си ползва телефона без яд. Другото ще да е лошо? Преди времето мой познат също се сдоби с краден телефон и няма да ви казвам колко писане изписа в полицията. Мобилния оператор го беше засякъл! 

Вариантите:

-Ослушай се, огледай се и ако не идва "товарния влак" продължи да ползваш.

-Потърси съвет от адвокат 

-Разкарай проклетия телефон

Не можах да те разбера какво искаш да кажеш в т1 ,че може да се променя или ,че не може?

Ако автора има късмет, то ще си ползва телефона без яд. Другото ще да е лошо? Преди времето мой познат също се сдоби с краден телефон и няма да ви казвам колко писане изписа в полицията. Мобилния оператор го беше засякъл! 

Вариантите:

-Ослушай се, огледай се и ако не идва "товарния влак" продължи да ползваш.

-Потърси съвет от адвокат 

-Разкарай проклетия телефон

Мисля,че идва товарният влак,щом ми го искат от полицията.

Няма как вече да го разкарам.Казаха ми че мога да подам жалба за измама.

Редактирано от gibson58 (преглед на промените)

Не можах да те разбера какво искаш да кажеш в т1 ,че може да се променя или ,че не може?

Мисля,че идва товарният влак,щом ми го искат от полицията.

Няма как вече да го разкарам.Казаха ми че мога да подам жалба за измама.

Нямаш голям избор тогава!  Пусни си жалбата,но се консултирай с някой адвокат. 

Нямаш голям избор тогава!  Пусни си жалбата,но се консултирай с някой адвокат. 

Адвокат пък за какво ? И той ли да му пребере пари за консултации и съвети. Другия път ще знае как се купува от непознати. Гледаш оценки от предни купувачи и така. Или документи и лични данни и кой от къде е. Сега върви го търси ония от продавалник да го съдиш.

Адвокат пък за какво ? И той ли да му пребере пари за консултации и съвети. Другия път ще знае как се купува от непознати. Гледаш оценки от предни купувачи и така. Или документи и лични данни и кой от къде е. Сега върви го търси ония от продавалник да го съдиш.

Автора, пише, че вече полицията се интересуват май от телефона. Правилно ли съм разбрал? В по горен пост писах, че преди време мой познат се "насади на същите яйца". Мобилния оператор локализира адреса на телефона и след това моя познат прави почти месец разходки до РПУ-то.  Та адвокат, като му стане напечено, че да не бере ядове за "дреболии"

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Нали пиша адвокат за от сега, за да не пие студена вода. Преди  тези 3 месеца този телефон чий е бил? Преди да пуска жалба за измама някой друг да докаже че телефона е негов и как го е придобил. Ако имаш желание да ти дава парите и му връщай телефона, но не преди това.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.