Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

AMD или Intel за игри?

Featured Replies

Като цяло за същите пари кои процесори са по-добри - Intel или AMD?

Редактирано от Никой Не (преглед на промените)

Е пак се почна с тези въпроси!

Зависи от много работи. В кой ценови клас ще е конфигурацията, кога ще си купува, какви са другите компоненти, само игри ли ще си играят на ней или и нещо друго ще се прави. Има изписани стотици теми по тоя въпрос, и пак не се стига до решение. Това е като да питаш nVidia или ATI или яйцето или кокошката. Всеки си има мнение и аргументи по въпроса.

Аз съм фен на Intel, но не мога да кажа че и AMD си нямат достойнства.

Дай по подробна информация и ще ти си отговори по точно.

Поздрави!

• Автор

Ами харесах си процесор за 250 лева на AMD - 8 ядра, 4.1 GHz, 16 МБ кеш. На интел за тези пари по-хубав процесор ли ще намеря или да го вземам?

И двете.

Уау, помогна ми. Благодаря за точния и изчерпателен отговор просто.. Напълно отговори на въпроса ми :huh:

Ами харесах си процесор за 250 лева на AMD - 8 ядра, 4.1 GHz, 16 МБ кеш. На интел за тези пари по-хубав процесор ли ще намеря или да го вземам?

Уау, помогна ми. Благодаря за точния и изчерпателен отговор просто.. Напълно отговори на въпроса ми :huh:

То и ти така си задал въпроса, че какви отговори очакваш. Като искаш пълни и обосновани отговори е добре да дадеш пълната информация още в първият пост(а не както си направил сега в пост номер 8). ;)

По темата: За 250лв. си намерил FX8320 предполагам и точно в този ценови диапазон Интел нямат конкурент на АМД. Добрите процесори на Интел за игри започват от 300лв.+, тоест i5.

Специално i3-4330 за игри върши същата работа като i5 към този момент.

А иначе AMD на хартия изглежда винаги по-добре, но на практика някак не успява да използва този потенциал. Това си е лично мое мнение.

i3 4330 е равен на FX-6300. Все пак е близо до i5, но не е по-добър. Иначе в ниския ценови диапазон процесорите на АМД са по-добри. Например един 750К/760К е по-добър от всеки Celeron и от всеки Pentium. След клок може и да се изравни с i3 3220/40/50. Вграденото видео на АМД също е по-добро от това на Интел. APU-тата са добри решения, ако имаш малко средства. След 300 лв. нагоре според мен Интел доминират. Бих взел, който и да е i5 пред 8320/50. i7 също е по-добре отколкото FX-9350 и 9370. Всичко зависи от това с какви пари разполагаш, дали смяташ скоро да ъпгрейдваш и дали си фен на Интел или на АМД.

А кое е по-добре : Intel i3 4330 или AMD A8 X4-6600K ?

Така като гледам подписа ти, вече си купил AMD-то.

От тук нататък няма никакво значение дали i3-ката е по-добра.

Радвай се на процесора ти и следващия път гледай тестове преди покупка.

И то така е купил тоя процесор, че с тая памет на 1333 MHz  в едноканален режим не го виждам с вграденото видео. 

• Автор

И то така е купил тоя процесор, че с тая памет на 1333 MHz  в едноканален режим не го виждам с вграденото видео. 

Вграденото видео няма значение, ще взимам това PALIT GTX650TI 2GB D5 Както и във вторник ще сложа още 4 ГБ рам. Гледах да взема конфигурация, която да не струва много, а да ми върши работа. За сега съм много доволен, с това вградено видео Battlefield 3 на Ултра поддържа 50 FPS.

с това вградено видео Battlefield 3 на Ултра поддържа 50 FPS.

Battlefield 3 на "ултра" с 50 фрейма, но на каква резолюция? Само не ни казвай, че е (примерно) 1920х1080, защото тук не ядем доматите с колците.  ;) 

• Автор

Battlefield 3 на "ултра" с 50 фрейма, но на каква резолюция? Само не ни казвай, че е (примерно) 1920х1080, защото тук не ядем доматите с колците.  ;)

Монитора ми не поддържа 1920x1080. На 1280x800

Kaто ще слагаш видео,защо не взе i3 или евтиния 6300 или пък 6350?

Купих си наготово конфигурация.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.