Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте,бих искал да помоля за помощ относно нова конфигурация,разполагам с 1000-1100 лв като бюджет, ще се ползва основно за игри така че ако може със това да е съобразена конфигурацията. Благодаря предварително на всички отзовали се :)

Монитора какъв е? Поне харда от старата конфигурация може ли да се ползва? 

• Автор

ще взимам и нов монитор,старата ми конфигурация няма да я барам,тя си работи много добре. Инак монитора ми е http://www.samsung.com/us/computer/monitors/LS22PUZKFVHZA-features

Благодаря много:)

Редактирано от almoro (преглед на промените)

• Автор

За 50 лв повече-1150 лв-количка.

Монитор AOC 23" с AH-IPS.

Благодаря,и аз съм се спрял на АОС със IPS матрица:)

• Автор

Основно  ММо-та като Bless Online,Icarus Online,Tera,Blade&Soul,Diablo и Battlefield 4,както и бъдещи ммо-та .

Обща стойност - 1 085.90 лв. с ДДС
Ако ще даваш над 1 100 лв. вземи още една плочка РАМ
  • Автор

Принципно мога да отделя още някой лев ако си заслужава,ако сложа 16 ГБ рам,ще се промени ли много някоя от тези конфигурации?

Основно  ММо-та като Bless Online,Icarus Online,Tera,Blade&Soul,Diablo и Battlefield 4,както и бъдещи ммо-та .

ок, бих ти предложил нещо малко необичайно но мисля че ще си доволенCPU: ATHLON X4 750K MoBo: ASUS F2A85-V PRO /AMD A85X/FM2

GPU: MSI R9 270 2GB DDR5 256 BIT GAMING OC BF4 (podarak)PSU: CORSAIR VS550 550W ATX EU Version

HDD: 1TB SEAGATE 6G/7200/64M SATA

Case:CM N400 BLACK/USB3 X 2 /NO PSU

RAM:4GB DDR3 1333 A-DATA x2Cooler CM HYPER 212 EVO

= ~1100 лева 

Редактирано от NobodyEpic (преглед на промените)

Щом ще го ползваш основно за игри, чак от 16ГБ РАМ няма смисъл. 8 са ти достатъчни. Ако ще даваш повече пари можеш да вземеш по-добра видеокарта, например някоя 760, или да смениш кутията.

@NobodyEpic, странна конфигурация си измъдрил! 

Редактирано от Нико_ (преглед на промените)

Щом ще го ползваш основно за игри, чак от 16ГБ РАМ няма смисъл. 8 са ти достатъчни. Ако ще даваш повече пари можеш да вземеш по-добра видеокарта, например някоя 760, или да смениш кутията.

Нико , попринцип няма смисъл от R9 270x тъй като е същата като R9 270 но по-скъпа и по гореща а и за тези пари можеш да си вземеш карта на msi , асус или гигабайт на които можеш да разчиташ а не разни сапфири и палити :) , само казвам 

Нико , попринцип няма смисъл от R9 270x тъй като е същата като R9 270 но по-скъпа и по гореща а и за тези пари можеш да си вземеш карта на msi , асус или гигабайт на които можеш да разчиташ а не разни сапфири и палити :) , само казвам 

Е, ти си дал по-скъпата и по-бавна с 1 фрейм 270. Идва с BF4, да. И защо да не се разчита на сапфири и палити? Конфигурацията ти е небалансирана и нито един компонент не е подбран както трябва.

Е, ти си дал по-скъпата и по-бавна с 1 фрейм 270. Идва с BF4, да. И защо да не се разчита на сапфири и палити? Конфигурацията ти е неб*лансирана и нито един компонент не е подбран както трябва.

мерси. та тоя атлон е 4 реални ядра и се овърклоква стабилно на 4.5 и нагоре така че няма да има никакъв ботълнек за това съм му сложил хубаво дъно и охлаждане. рамта е ... но нямаше да се впиша в дадения бюджет ако бях сложил по-хубава. :)

Това не е точно така.

По-доброто дъно, охладителя + процесора = 400-420лв

Дъно + процесор = 360-380лв

Както е видно от тук Атлона изостава задоволително от  FX 6350 (а с i5-цата няма и смисъл да го сравняваме). Като клокнем Атлона може и да изравним неклокнат FX, но ще харчи повече ток. Не знаем също и дали автора изобщо има идея какво е клок. FX си е доста по-рентабилна инвестиция. 

• Автор

това ще да е видеото: http://nikem-bg.net/computer-components/MSI-N760-HAWK-GTX-760-2GB-256-bit-GDDR5

• Автор

По какво го избрахте?

ами основно по това: Core Clock Speed(MHz) 1111 (Boost Clock: 1176),за тия пари мисля че нямам да имам проблем със игрите като цяло .

Редактирано от almoro (преглед на промените)

HAWK (тази без LE в името от линка) наистина е най-добрия избор за GTX760. - http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_760_HAWK/

По-евтината (- 34 лв.) алтернатива е ZOTAC AMP! Edition но това е за сметка на по-високите температури.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

И нaй добрa aлтернaтивa е aсусa зa 436лв. или гигaбaйтa зa 450лв. от емaг.

• Автор

HAWK (тази без LE в името от линка) наистина е най-добрия избор за GTX760. - http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_760_HAWK/

По-евтината (- 34 лв.) алтернатива е ZOTAC AMP! Edition но това е за сметка на по-високите температури.

Ами и други хора ме посъветваха че за тия пари тази карта е най-доброто.Мисля на нея да се спра.

Най-доброто не значи непременно най-изгодното. Ако нацелиш промоция в Емаг (често се оказват изчерпани и въобще са си големи далавераджии) взимай тази на GB стига кутията да я събира.

От това което съм чел специално за нея картата търпи клок така че не е проблем да се изравни с Zotac или Hawk модела без температурни проблеми. 

Та нещата опират до парите обикновено но ако не са ви проблем HAWK е отлично решение.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.