Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова или стара на 5-6 години

Featured Replies

Ми не, чувал съм но не съм ползвал, гледам разни портиери по заведения и охрани се разхождат с подобни слушалки но аз никога не съм ползвал, сигурно много съм изпуснал!

Намека е - Skype изисква интернет. Никой не говори по Skype, освен ако няма hotspot наоколо, защото пакетите за мобилен интернет са ограничени като обем, скорост или не с много атрактивна цена. Дори и иначе, покритието на UMTS/HSDPA мрежата в България е далеч от пълно. Това, че не си чувал Bluetooth слушалка какво е, показва че не аз съм индианеца. Казвам, че екстри като handsfree на автомобила или радио с mp3 не са нищо особено, което да ми го хвалите. Освен в колата, една bluetooth слушалка можеш да я ползваш и навсякъде другаде.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 366
  • Прегледи 58,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Намека е - Skype изисква интернет. Никой не говори по Skype, освен ако няма hotspot наоколо, защото пакетите за мобилен интернет са ограничени като обем, скорост или не с много атрактивна цена.

Престани да се излагаш. Атрактивна цена, имам позната в Бг която ползва 1гб мобилен интернет за цена от 7 лева на месец.(поне толкова беше преди 6 месеца) На това ли викаш атрактивна цена ? И от към скорост ама хич не са ограничени ама ти от къде да знаеш. От обем може ...

Аз явно за това не съм схванал намека а той е бил за атрактивните цени.

Престани да се излагаш. Атрактивна цена, имам позната в Бг която ползва 1гб мобилен интернет за цена от 7 лева на месец

Ползвал съм мобилен интернет и не можах да вдигна повече от 1 Mbps. Да не говорим, че след като минеш ограничението на трафика падаш на 128/64Kbps, а още повече - ако пътуваш някъде по- из планината знаеш ли какъв мобилен интернет ще чакаш? Намека е, че няма покритие тоя нет извън големите населени места и е силно ограничен, а PING-a e отвратителен.

Написах ли го черно на бяло? Написах го. Всяка компания може да си измисля колкото иска резултати, но това не означава, че са истина.  Всеизвестен е спора за това, дали Фокус или Корола са най-продаваните автомобили в света. Единия производител упреква другия че лъже. Всеизвестен е и факта, че и в България се завишават продажбите на нови автомобили, като се ползват различни трикове, които водят до заблуда. Каква е гаранцията, че моя източник е грешен, а твоя, който всъщност не покзва кой знае каква разлика, е верен? Винаги една компания може да си добави малко продажби, само за да изглежда добре. Ти ми цитираш някакви официални източници, а точно на тях не трябва да се има и най-малка вяра. Тоя бил обявил нещо, другия друго. Е аз обявявам, че миналата година продадох един тон дини. 

Чел съм бил манипулирани издания. Аз чета всичко, което излиза в България! Искаш да обявиш всичко българско за манипулирано и всички българи за манипулатори? Значи и тоя форум е манипулиран? Сигурно от хора като теб, вярно. Ако си чел малко повече щеше да знаеш, че рядко резултатите са еднакви. По-манипулирани издания и по-смешни от американските няма. Сещам се за един случай, когато резултатът от разхода на гориво на i20 blue в сайта на Ind Commers  бе даден абсолютно грешно и заблуждаващо. Някой умник от НЕманипулирани издания, нямащи нищо общо с Германия и България, бе сметнал, че разход в mPG  може да бъде конвертиран в л/100 км, но не е взел под внимание факта, че има разлика между американската и английската мерна единици. Така тоя Хюндай се оказа по-икономичен  с 0.5 литра, а това не е малко, щом става въпрос за разход под 4 л/100км. Обаче нашите умни вносители, а от там и АутоКомедия, от която черпиш информацията си, написаха много грешни неща. Първо, че на сайта на Хюндай бе даден абсолютно грешен разход на тая кола и второ, че сайтове като АутоКомедия, ползват официалните данни от вносителя, както ти в момента се опитваш да направиш, но с Волво. Та още малко за тоя Хюндай, дето мирише бензина. Намерих оригиналната статия в един английски сайт и лъсна цялата истина - някой неграмотник в Ind Commers  бе сметнал, че англичаните ползват американски мерни единици, без изобщо да потвърди истинността на статиите, с които бе пълен нета. Да, ама така се заблуждават хора като теб, разчитащи на някакво четиво, без да си дават ясна сметка, че много от тия материали са просто рекламни брошури, преписани едно към едно или дори с грешки, от разни уж реномирани издания.  Та моята препоръка е, ако си дошъл да рекламираш АутоКомедия, моля те, не го прави! Всепризнато е, че това наистина е най-смешния сайт, с най-големите идиоти, упражняващи се в красноречие без намеса на модератор или с намеса, само в негова полза. А защо е така, Защото и самите модератори пишат тия глупости под статиите си, обиждайки дори посетителите на сайта им. 

Лек ден!

Муахахаха :lol6: Не, ти, наистина си уникум.Толкова заблуден човек сигурно трудно може да се срещне дори и в С. Корея :cant believe:

Волво били манипулирали всичко.Американците и те им пригласяли.Само светите немци не манипулирали....

Ако се беше позачел, дори на едно място има разбивка на продажбите, по модели, по континенти, по страни и всичко е с точни цифри, а не закръгляно, като твоя "приятел" ЕЖК.

И ми е интересно, защо му е на Волво да си намалява продажбите в С. Америка например.Не можеха ли там да си надпишат продажби?Да завъртят едни 300 000 само в САЩ, а?

Конспирации на запада....

Колкото до разхода, той за САЩ и Канада наистина е по-различен.Градското каране е малко по-различно от това, което ти си свикнал да си представяш.Същото е и за магистралите.Ограниченията на скоростта са различни и предполагат различен разход.Поне това да беше взел предвид преди за пореден път да се изложиш с некомпетентността си!На моят автомобил за Европа му дават разход в градско към 12л/100км, а за С. Америка е под 11л/100км.При извънградско каране също има разлика от порядъка на 0,5 литър.Това естествено са данни постигнати в оптимални условия, а не при минус 15 градуса и зверско задръстване да речем.

Чети различни източници, а не само от едно място, за да не се излагаш така!

Специално за колегата izabel1 (BMW нещо си - сега):

Средната конзола

Волан + прибори за скорост, температура и бла-бла

Искам предварително да се извиня не всички имаме гаражи особено в София... И за съжаление е доста мръсничка в момента, но уикенда е чака смяна на всички филтри + масло (обслужване) и след това една баня вътре-вънка, та да й стане ГОТ :)

Колкото до темата отдавна както казах е безмислена всеки си пее неговата песен и точка.

Кико умело не взе реплика относно последният ми пост в който писах конкретно към него и не мисля да го повтарям ако ти се занимава върни страница-две и прочети колега...

П.С.: Пропуснах да отбелажа, че тези снимки са според Вашите определения на 10 годишен таралястник :shy11:

Колата ти е супер.изглежда по-добре вътре от някои с нови коли още в гаранция.Аз навремето карах Хонда и от гледна точка на надежност нямам големи оплаквания.Имаше счупени неща, като я взех,  счупиха се и други, но откъм качество за годините й съм доволен. Беше и много икономична.Липсата на комфорт и лошата устоичивост на корозия ме накараха да я продам.

Кико, точно пък англичаните и германците извъртат всички данни за автомобилите така, че техните да излезнат по-добри. Пусни си телевизионния канал Automotor und Sport да видиш за какво говоря или по Discovery има едно предаване Fifth Gear и там е същата работа.

Колата ти е супер.изглежда по-добре вътре от някои с нови коли още в гаранция.Аз навремето карах Хонда и от гледна точка на надежност нямам големи оплаквания.Имаше счупени неща, като я взех,  счупиха се и други, но откъм качество за годините й съм доволен. Беше и много икономична.Липсата на комфорт и лошата устоичивост на корозия ме накараха да я продам.

Ами да ти кажа, не си си проучил нещата от към модел - генерация - година и т.н. :) - Точно това което виждаш на снимките за 2 години му е сменена само долна помпа на съединител (но може още от предишният да си е бил тръгнал все пак е втора употреба)...Точно този модел е бензинов двигател 2,4 vtec с верига не сменявам ремъци обслужването ми е масло + всички филтри на 10 000 км. на повече сменям накладни - скоро ще сменя и дискове. С ГИ е колата и няма никакви ядове, лятото климатрониче на макс - 10 часа път по задръствания около Тесалоники (Солун) който е попадал около 10-11 преди обяд и е тръгнал надолу знае за какво говоря - нито прегрява нито стрелката мърда от това, което се вижда на снимката. Ръжда на този автомобил ако тръгне ще е цяло чудо!Да не говоря, че на последната диагностика в Хонда ми казаха (исках да си сменям веригата, че мина 200 000 и така бях чул), че на бензиновият двигател те от както са в България офиц. представител верига не са сменяли освен след намесата на силни външни сили (удар и подобни) - веригите карали по 500 000км.Е като си направиш проучването добре (с механици, фенове на различни марки, пазар, части, подръжка) после не бързаш, а намериш точният автомобил мога да Ви кажа, че точно този автомобил не го заменям и за чисто нов за 30 000 лева ;) Както искате ме разбирайте, но примерно не бих направил чист бартер примерно (нищо лично) за на Кико колата ( не че той ще иска) просто казвам моето мнение.А Кико спирам да му споменавам името, защото е крайно несериозен! Вече 3 пъти го питам едно и също и се прави, че не ме вижда... Е колега не те питах да се заяждам, а защото аз самият обмислях покупка на нов автомобил след година-две и се итнересувам от някои неща... Както и да е.

Приятен уикенд на всички колеги - макар, че времето ще се скапе няма да му позволим да ни скапе настроението! :wink12:

Аз се предавам. То с дърво да спориш е по-лесно. Къде точно съм забравил удобно след като 100 пъти НАТЪРТИХ, ако имаш такава сума изработена, а не спестявана 5 години за сметка на нещо друго - било то почивка, храна, излизане или каквото и да е. Още 100 пъти казах, че колата често пъти отразява що за човек стои пред теб. Неможе да ми гледаш кола, която гори 10-12/100 и да ми обясняваш, че по-добре било да си взема 10 годишна "премиум" кола - това като да си взема пета ръка жена, където цялата махала са я "изтракали", ама била много лъскава и запазена. Гледайте всякакви тестове за безопасност на колите и после вижте нашите новини на какви консерви се правим, защото всички могат да шофират. Тук и с танк да си, като нищо ще те утрепят на пътя. Гледането и четенето не е лошо - също не е лошо да направите някой тест драйв да видите колко са "независими" на всички източниците (мои, ваши, негови и т.н.). Още 100 пъти повторих, че ако колата ти е за 60-80км на седмица няма защо да се ръсиш 20+ хил. И аз имам втора ръка автомобил (само че наистина втора, със сервизни книжки и прочие) и съм доволен от него, доколкото нямам огромни очаквания. Коли на по 5-6 години, за около 10 000 лв, болшинството са нисък и среден клас (има изключения). Тук се говори, обаче за коли на 13 години. Тук говорим за 5-6 години (2008-2009). Както и да е - всеки е господар на собствения си джоб и живот. 

Хубав ден!

Разгледай обявите за автомобили из З. Европа.За сума около 5 000 евро има доста добри попадения и произведени 2008-а.На някои им остава и мижава лимитирана гаранция до 2015-а.Средния разход на колите е 5-7 литра смесен цикъл.Освен това там често можеш да видиш обявени реалните км на колата.Ако направиш евротата 8 или 10 000, тогава положението е още по-добро, а изборът огромен, при това сред премуим марки.Ако имаш пари за нова Дачия или Лексъс на 5-6 години, ти би избрал Дачията предполагам, защото е нова, нали?Аз.....бих го направил.....ако бях пенсионер или пък непременно държа да подчертая, че изплащам нов автомобил.!

Колкото до спестяванията - верно е, обичам да спестявам и да имам пари за черни дни.Аз не намирам лошо в това, човек да е пестелив.Какво му е лошото да имаш 3, 5 или 10 бона в резерв(сумите са произволни)?

Не живея на кредит, спя спокойно, простирам се според постелята си.От почивка обаче, дори не си помислям да се лишавам - тази година съм заделил достатъчно за екскурзии и разходки през лятото.Сумата е добра за първоначална вноска за чисто нов автомобил.Предпочитам обаче да ги дам за развлечение и удоволствие, а не да се заробя с месечни вноски, висока застраховка, високи цени за обслужване и всичко това за няколко години напред.

Хубав ден и на теб.

Значи ако направят автомобил с купе от неръждаема стомана, обещавам нов да го купя! Как толкова не можаха да направят поне един такъв, а не постоянно да треперим за боите, че корозионна защита, че ша ля ля?!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ами да ти кажа, не си си проучил нещата от към модел - генерация - година и т.н. :) - Точно това което виждаш на снимките за 2 години му е сменена само долна помпа на съединител (но може още от предишният да си е бил тръгнал все пак е втора употреба)...Точно този модел е бензинов двигател 2,4 vtec с верига не сменявам ремъци обслужването ми е масло + всички филтри на 10 000 км. на повече сменям накладни - скоро ще сменя и дискове. С ГИ е колата и няма никакви ядове, лятото климатрониче на макс - 10 часа път по задръствания около Тесалоники (Солун) който е попадал около 10-11 преди обяд и е тръгнал надолу знае за какво говоря - нито прегрява нито стрелката мърда от това, което се вижда на снимката. Ръжда на този автомобил ако тръгне ще е цяло чудо!Да не говоря, че на последната диагностика в Хонда ми казаха (исках да си сменям веригата, че мина 200 000 и така бях чул), че на бензиновият двигател те от както са в България офиц. представител верига не са сменяли освен след намесата на силни външни сили (удар и подобни) - веригите карали по 500 000км.Е като си направиш проучването добре (с механици, фенове на различни марки, пазар, части, подръжка) после не бързаш, а намериш точният автомобил мога да Ви кажа, че точно този автомобил не го заменям и за чисто нов за 30 000 лева ;) Както искате ме разбирайте, но примерно не бих направил чист бартер примерно (нищо лично) за на Кико колата ( не че той ще иска) просто казвам моето мнение.А Кико спирам да му споменавам името, защото е крайно несериозен! Вече 3 пъти го питам едно и също и се прави, че не ме вижда... Е колега не те питах да се заяждам, а защото аз самият обмислях покупка на нов автомобил след година-две и се итнересувам от някои неща... Както и да е.

Приятен уикенд на всички колеги - макар, че времето ще се скапе няма да му позволим да ни скапе настроението! :wink12:

Ами моята беше Сивик.Трябваше ми за градски автомобил.Но откъм здравина съм доволен.Взех го на близо 182 000 км, а го продадох на близо 229 000.Най-много дадох за смяна на ангренажен ремък.Останалото беше смешни пари.Малото го сменявах на 5-6 000 км.

Между другото, твоята Хонда си мисля, че в С. Америка  я продават като Акюра.Ще изчакам за снимки на екстериора, за да съм сигурен.Определено си направил добър избор!

Колата ти е много здрава и ще надживее всеки барутарник закупен чисто нов за 20-30 000.Не искам да давам марки за пример, т.к. някой може да се обиди.

Ами моята беше Сивик.Трябваше ми за градски автомобил.Но откъм здравина съм доволен.Взех го на близо 182 000 км, а го продадох на близо 229 000.Най-много дадох за смяна на ангренажен ремък.Останалото беше смешни пари.Малото го сменявах на 5-6 000 км.

Между другото, твоята Хонда си мисля, че в С. Америка  я продават като Акюра.Ще изчакам за снимки на екстериора, за да съм сигурен.Определено си направил добър избор!

Колата ти е много здрава и ще надживее всеки барутарник закупен чисто нов за 20-30 000.Не искам да давам марки за пример, т.к. някой може да се обиди.

Колега всички Хонди в Америка се казват Акури :) - Тази ти гарантирам, че не е за техният пазар, за Европа си е правена, но не е UK сглобка, а си е чиста Японска сглобка и пристигнала до последният завинтен болт от Япония ;)Интериора го бях обещал на izabel1, но щом толкова държиш на екстериор заповядай! По хубава снимка нямам, защото не съм някой фен дето си щрака колата, това като я купих я снимах 1-2 пъти и това дето качих - това са ми всички нейни снимки като последните са заради колегата тук.Наистина има от към ръжди, двигатели и т.н. слаби хонди, всяка марка си има и плява, и неуспехи, за Сивиче е трябвало да влезеш във форума на Хонда и веднага щеше да разбереш кой двигател да търсиш, коя генерация и т.н. ;)Айде лека вечер!

Колега всички Хонди в Америка се казват Акури :) - Тази ти гарантирам, че не е за техният пазар, за Европа си е правена, но не е UK сглобка, а си е чиста Японска сглобка и пристигнала до последният завинтен болт от Япония ;)Интериора го бях обещал на izabel1, но щом толкова държиш на екстериор заповядай! По хубава снимка нямам, защото не съм някой фен дето си щрака колата, това като я купих я снимах 1-2 пъти и това дето качих - това са ми всички нейни снимки като последните са заради колегата тук.Наистина има от към ръжди, двигатели и т.н. слаби хонди, всяка марка си има и плява, и неуспехи, за Сивиче е трябвало да влезеш във форума на Хонда и веднага щеше да разбереш кой двигател да търсиш, коя генерация и т.н. ;)Айде лека вечер!

Ами не е точно така.В С. Америка си има и Хонди.Верно, че Акорд и Сивик се различават доста с европейските модели, които ги пускат като Акюри с по-високо ниво на оборудване, но CR-V например си е 1:1.На Jazz в С. Америка само името е различно - Fit.Сигурно има и други....

Редактирано от StoqnS (преглед на промените)

Не знам за вас, но на мен например ми прави доста по-добро впечатление едно БМВ 5 серия, Мерцедес Е-класа или Ауди А6 от 2000-2005 година, отколкото една ибиса, корола или фиеста (колкото и издържлива и икономична да е) от 2007-2010 година. Лично мнение.

• 7 месеца по-късно...
  • Автор

Доминиканеца, тук ли ме питаше какъв е разхода на Форделата, като се разработи вече?  Мина 20 000 хил. и Бургас - София с много галене (в населените места 55-60, а извън населените 95-100) показа 4.6 по борд. Говоря за подбалкана, а не по магистралата. 

Доминиканеца, тук ли ме питаше какъв е разхода на Форделата, като се разработи вече?  Мина 20 000 хил. и Бургас - София с много галене (в населените места 55-60, а извън населените 95-100) показа 4.6 по борд. Говоря за подбалкана, а не по магистралата. 

И искаш да си сменяш колата както гледам с някой бензинояд !!!

Това за мен са силно хипотетични разходи и скорости. Аз от как се помня нямам кола де да я смъкна под 9-10л/100км. Отдавна свикнах че кола която харчи 9-10 е икономична. Сеата ако го гъделичкам така както ти казваш сигурно ще свали на 7-7.5 но в момента в който го подгоня на 120-150 и минава 10-11л. Обикновено извънградско ми е 12.5-13

Един приятел има X5 M50D и ми показа разход на автопилот с 80км 4.6 извънградско но и това си е на хипотетична основа понеже в действителност под 11 не му пада.

Най икономичната ми кола която не минаваше 8 ми беше дизеловия голф и шкодата.

• Автор

Просто ми става малка с детето. 

1d416ee8e8992ebf9a2df4026e1a8cd9_120x90. 

За това и пуснах тема за избор. Пак ще е бензин, пък ще видим. 

Просто ми става малка с детето. 

За това и пуснах тема за избор. Пак ще е бензин, пък ще видим. 

Нещо ме кара да си мисля че ще изгубиш много от продажбата на форда точно в тоя момент. Защо не се пробваш да го амортизираш още някоя друга годинка ако не е чак толкова спешна смяната му.

• Автор

Не е съвсем спешна и наложителна. Имам потенциален купувач и ако даде добра цена, което ще стане догодина разбира се, може и да се разделим. Иначе си прав. При всяка продажба на автомобил губиш. Просто няма как да е иначе. Плана беше, да го подменим около 3-тата или 4-тата година, пък ще видим какво ще стане. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.