Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Ей хора оставете го да си донесе 45 см-вата чиния и да си прави салата в нея или да си реже лятно време карпузата.

• Автор

единия казва 1 метър ште е добре другияа казва над 120 см. накраяа толкова се обърках че не разбрах ништо, ако сложа 5 метра моиже и от марс да хвана нешто ,мяастото ми не отговаря за голяама сат. антена затова като си отида ште приказвам по темата благодаряа на всички и довиждане.

единия казва 1 метър ште е добре другияа казва над 120 см. накраяа толкова се обърках че не разбрах ништо, ако сложа 5 метра моиже и от марс да хвана нешто ,мяастото ми не отговаря за голяама сат. антена затова като си отида ште приказвам по темата благодаряа на всички и довиждане.

Един мислещ и четящ постовете човек още от самото начало ще разбере какво го съветват и защо. Явно и да си отидеш, и отново да се върнеш и отново да попиташ в друга тема без наша намеса, пак нищо няма да разбереш. Видно е приятелю малък. Тези работи не са за теб. Можеш да си гледаш каквото искаш, но да го монтираш и инсталираш, просто не го умееш. Това не ти дава повод за обиждане, а трябва правилно да разбереш написаното. Ето крайният резултат.:

Ако ползваш само един спътник, както беше споменал /в случая Hot Byrd на 13 градуса/ ти трябва за добро приемане в Хасково антена с размер около 120 см. Ако ще ползваш няколко конвертора, както ти е посочил Пламен, поставени на една антена- ще трябва да увеличиш размера на антената на по-голям  - 120 до 150 см, заради простата причина, че в този ти случай конверторите ще използват не цялата, а част от площа на чинията. И тези, които се явяват крайни/конвертори - ляв и десен/ ще са най ущетени от към работна площ за сигнала. Дано накрая нещо си разбрал или плащаш и ти го правят така, както са ти го направили от самото начало в....Германия. Опитай да попиташ някой от прочелите тези страници и ще видиш че почти всичко му е станало ясно, за разлика от ТЕБ! Независимо от това, аз ти пожелавам успех и повече няма да ти отговарям, ако продължаваш да пишеш или питаш!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

един последен въпрос TRIAX TD110 или TRIAX TDS110 смисъл 110 см.сат.антена дали ште стане или и тя малка ште е.

x899

Ти си уникален човече :) На какъв език  и по - кой начин да ти се обясни,че  ще ти е необходима  антена с диаметър  120см  най малко за да може да хванеш и двата сателита с хубаво качество и като започне да вали дъжд и сняг  да не тичаш  като гламав  да ръчкаш антената  заради слабия сигнал. В Германиа може да  ги ловиш и с чиния за супа ама за  в България ще ти трябва  голям диаметър . Тоя пишлек  отпред дето се монтира  се казва  конвертор и за да ти е хубава  картината  те тоя конвертор трябва да може да лови хубав отразен сигнал от  ламарината зад него. Ако си направиш труда  с една рулетка да премериш  какво е разстоянието  от единия до другия  спътник и ще ти стане очевадно ясно че за да не се губи фокуса е необходима тая голяма площ.  Отиди в  един магазин за сателитна техника и попитай  да видиш там хората какво ще ти кажат  и да се убедиш че не те караме зорлем да  купуваш такива диагонали а е за твое добро.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

• Автор

разбрах че над 120 см.сат антена ште ми тябва за Хасково но искам да попитам и нешто друго искам да си стегна старата сат. антена и въпроса ми е дали с този конвертор ( Opticum LQP 04 H Quad LNB ) ште може да се гледа , ASTRA 19,2° , Hotbird 13° ,ASTRA 23,5° , ASTRA & Eutelsat 28,5° или за да се гледат тези 4 сателита какъв или какви конвертори тряабват за мултифит.

разбрах че над 120 см.сат антена ште ми тябва за Хасково но искам да попитам и нешто друго искам да си стегна старата сат. антена и въпроса ми е дали с този конвертор ( Opticum LQP 04 H Quad LNB ) ште може да се гледа , ASTRA 19,2° , Hotbird 13° ,ASTRA 23,5° , ASTRA & Eutelsat 28,5° или за да се гледат тези 4 сателита какъв или какви конвертори тряабват за мултифит.

Ето ти пример, но нека новият ти въпрос не отнема отново 2 страници. Ако не ти е ясно, отиваш във фирма да ти го направят!

• Автор

въпроса ми беше дали този конвертор ( Opticum LQP 04 H Quad LNB ) ште стане за  ASTRA 19,2° , Hotbird 13° ,ASTRA 23,5° , ASTRA & Eutelsat 28,5° или за четирите сателита ште трябва 4 различни конвертора

въпроса ми беше дали този конвертор ( Opticum LQP 04 H Quad LNB ) ште стане за  ASTRA 19,2° , Hotbird 13° ,ASTRA 23,5° , ASTRA & Eutelsat 28,5° или за четирите сателита ште трябва 4 различни конвертора

Картинките не ти ли говорят нищо или отново почваш да разпитваш за неща, които са видни. С въпросния конвертор можеш да гледаш всеки спътник  поотделно, като местиш антената върху спътника.  В посоченият от теб корпус има вградени 4 броя конвертори, но това не значи, че можеш при статична антена да гледаш посочените 4 спътника. Ясен ли съм?

С тоя конвертор и 4 приемника можеш да гледаш едновременно 4 различни програми от спътник на 4 телевизора или монитора!

Явно и понятие си нямаш какво питаш, и какво искаш?! Този конвертор, който сега споменаваш лови сигнал само от един спътник и го предава към четири независими приемника! С други думи не можеш с него да гледаш от няколко спътника - той не е мултифийд или моноблок конвертор! Ясно е, че тези термини не ги разбираш, но и не приемаш съветите! Лично аз не бих избрал мултифийд, въпреки, че Triax антените са с най-високо КПД (превеждам съкращението, за да ти стане ясно - Коефициент на Полезно Действие)! Или иначе казано една триакс антена 110см. има по-високо КПД от една 120см. скай сат или друга от нейния клас. Но мястото където живееш е такова, че ти трябва поне 150см. офсет, за да ползваш мултифийд. А защо не искам мултифийд вече ти е обяснена причината! Ето така предпочитам аз (но ще трябва доста да се поизръсиш, ако искаш същото):
Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

И към това един достоен приемник като:
Публикувано изображение или Публикувано изображение

Тази комбинация макар и скъпа е най-доброто, защото ще имаш всички спътници (поне от 65°Е до 30°W), и само ще си избереш програмата, а приемника + мотора и конвертора ще си свършат работата да се завърти сама антената на нужната позиция, за да гледаш избраната програма!
За тази цел обаче ще ти трябва специалист, който да ти ги монтира, защото дори стационарна офсетка не схващаш, как да монтираш (и най-вече каква ти трябва), та какво остава за моторизирана система!

Редактирано от plamen74 (преглед на промените)

Това, което ти е показал и написал Пламен е чудесно и ако разполагаш с пари, можеш да си го закупиш и от България. При всички случаи обаче ще трябва фирма или някой, който да ти монтира и настрои комплекта. И аз ти го препоръчвам, за да не се занимаваш с твоите дрънкулки! "мултифийд" на антена не може да ти гарантира това, което ще имаш с този комплект по простата причина, че нито един от конверторите ще използва цялата площ на антената, което се явява в случая, най- важно за доброто качество на сигнала. Предлагам ти да преключваме темата.

• Автор

OKEY  разбрах отговора БЛАГОДАРЯ , само за инфо имам прияател които е от Пловдив и иска сат. антена, този триакс 110 см. които е на снимката със мултифит дали ште стане за Пловдив или и за него тряабва наи малко 150 см. офсет

OKEY  разбрах отговора БЛАГОДАРЯ , само за инфо имам прияател които е от Пловдив и иска сат. антена, този триакс 110 см. които е на снимката със мултифит дали ште стане за Пловдив или и за него тряабва наи малко 150 см. офсет

Той ще се оправи сам, без твоя помощ.Няма да ти пишем за всеки град каква антена трябва да купуваш.Без пари - толкова.

• Автор

Той ще се оправи сам, без твоя помощ.Няма да ти пишем за всеки град каква антена трябва да купуваш.Без пари - толкова.

добре този триакс 110 см ако е с мултифит за кои краи на Балгария е  нешто ма въртите ама както и да е

добре този триакс 110 см ако е с мултифит за кои краи на Балгария е  нешто ма въртите ама както и да е

Темата вече я приключихме.

• Автор

този въпрос не беше кам вас а кам Пламен нека тои сам да си отговори

този въпрос не беше кам вас а кам Пламен нека тои сам да си отговори

Темата вече я приключихме.

Ты понимает что написано?

Явно от български не разбираш и трябва на друг език да ти го напишем! Ако искаш може и на китайски?

Показано ти беше най-доброто решение, но ако си държиш на скапания мултифийд си слагай к`вото щеш!!!

• Автор

това решение е много (екстреме) скъпо и си го дръш за себеси и другипя пат си постараи да дадеш едни смислен отговор аре 4е бързам 4ао.

това решение е много (екстреме) скъпо и си го дръш за себеси и другипя пат си постараи да дадеш едни смислен отговор аре 4е бързам 4ао.

Храни куче да те лае Публикувано изображение

• Автор

човек се обръшта към форума за съвет а получава обида това е.....! заштото всичкиц са големи философи ама отговор на един наи прост въпрост неможаха да ми отговорят затова отговора го получих от друг форум но както и да е съжелявам че сам бил в този форум калдата не е това което беше пове4е не желаяа да пиша.

човек се обръшта към форума за съвет а получава обида това е.....! заштото всичкиц са големи философи ама отговор на един наи прост въпрост неможаха да ми отговорят затова отговора го получих от друг форум но както и да е съжелявам че сам бил в този форум калдата не е това което беше пове4е не желаяа да пиша.

."...пове4е не желаяа да пиша."

Това е най правилното ти решение! Достатъчно приятелски се отнесоха всички постващи по твоите въпроси, но явно тази материя не е за теб и трябва да си смениш попрището.Ако наистина живееш, работиш или учиш в Германия - не те вижам как се оправяш с хората и работодателя/учителя/си. Забележи, че никой с нищо не те е обидил, а много от хората са се смели на това, по колко пъти питаш за едно и също нещо.По предложението на Пламен! Ами че то е много добро, но за хора, които първо знаят какво искат и какво им трябва и второ: За хора, които имат и финикийски знаци.Проследявайки постовете ти във форума /въпроси за UPS-си, за твърди дискове/ и т.н. аз лично заключавам, че наистина не разбираш нещата когато ти се обяснява. А и нещо твърде често бъркаш българския език. Да не би случайно да си го "забравил" щото живееш в Германия? И както казва "jonov" храни куче, да те лае! Аз ти казах. Толкова много информация получи без пари. В Германия щеше да ти струва доста само това! Абе коя е "столицата" на южна Германия според теб?

Аз си го имам ;) И то доста повече отколкото си мислиш! Само за твое сведение - 12бр. антени от които две са параболи, а останалите са офсетки! Параболите ми са моторизирани, а две от офсетките са мултифийд! Сам съм си ги монтирал и то без използване на уред ;)Освен тях имам още много монтирани антени, като някой от тях са с Н.Н. мотор (нещо което ме съмнява да знаеш) също монтирани без употреба на уред (само с прости изчисления) ;) Аре стига съм ти намигал, че току виж си схванал тая материя :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.