Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с ЛАН нета.

Featured Replies

Здравейте, не знам дали проблема е в драйверите, тъй като съм ги ъпдейтнал на последните за LAN интернет, но от няколко дни нямам интернет чрез кабел на компютъра си. Попринцип си имам, но вторник изведнъж спря и оттогава ми е много тежко с една WiFi карта... На модема (Вивакон) местих портове, рестартирах, но не става. Обадих се на тея, след дълго чакане, и ми казаха да свържа кабела в лаптоп. Направих го и там стана. Пробвах на компютъра си, но там не стана (No Internet Access). Реших, че е от самата ЛАН карта на дъното, затова ми дадоха една друга лан карта да ползвам, но няма промяна. Създадох дори и друг user, за да видя какво ще стане, но също нищо не стана. Та, ви моля за вашата помощ, тъй като не знам какво да правя с такъв нисък и нестабилен интернет... Благодаря предварително! 

Отвори командна конзола - Start - Accessories - Command prompt

Въведи една след друга следните команди, като след всяка натискаш Enter :

ipconfig /flushdns net stop dnscache net start dnscache

• Автор

няма промяна :(

Ако в настройките на мрежовата карта е вписан грешен локален адрес (за компютъра) и/или адрес шлюза по подразбиране (Default Gateway), то би могло да възникнат такива проблеми, и понеже (ако не се лъжа) настройките са глобални (т.е. за цялата система), нов потребител в Windows ще е със същите проблеми.Опитайте да зададете на мрежовата карта автоматично получаване на адрес по DHCP от рутера, самият рутер би трябвало да е така по подразбиране.

• Автор

можете ли да ми кажете как да направя това?

• Автор

И двете са на автоматично задаване на ИП адрес.

• Автор

Добре, не знам кое къде, тъй като не съм запознат с тези работи. Единствено на Troubleshoot-a изписа "Local Area Connection 2 doesn't have a valid IP configuration"

• Автор

1. какво по- точно, че са доста нещата ;д2.Не, два отделни са.

1. Всичко

2. Не разбрах, какви два модема. Я уточни, че не става съвсем ясно. Има едни модеми, които ги дават Виваком и работят в bridge режим с дълъг живот на сесиите и т.н. да не влизам в подробности, че ще следват още много въпроси...

• Автор

2. модем за интернета и приемник за телевизора...

Редактирано от AGgolqm (преглед на промените)

Това за телевизията не модем. Почти съм сигурен, че случая при теб е точно такъв за какъвто говоря. Но за да съм 100% можеш ли да дадеш резултата от същата команда на машина с работещ нет. И второ, кабел (лан) от модема излиза и отива в у-ството за телевизията, така ли?

• Автор

2. Не. Кабела (лан) от модема и право в компютъра. Имаме и switch, ако ще е полезно.

Редактирано от AGgolqm (преглед на промените)

• Автор

bump

Явно случая не е такъв, за какъвто си мислех. Пак почваме да гадаем, кое какво и е и е много трудно така. Какви у-ства има сега при теб? Суич, рутер (твой), модем на Виваком, който работи като рутер и Wi-Fi? Имаш ли достъп до настройките на което и да е от тях? Ако да, знаеш ли как е настроен DHCP пула? Имали ли МАК ограничения и дали случайно няма сетнат някакъв локален Client Lease Time?

Редактирано от exwol (преглед на промените)

• Автор

моля ви като казвате какво да правя да ми кажете как, защото не разбирам от неща в тази област...

Здравей !

Четох какво и що е писано по темата ти . Моя съвет е на база на това което си написал , а именно че си нямаш понятие от нещата .

В такъв случай каквото и да ти се напише да направиш , рискуваш да омацаш нещата още повече . Викни някой човек който разбира или се обади на технците на доставчика ти ,да се погледнат нещата на място . Сега да ти се пише конкретика ,то ти също трябва да имаш познания някакви поне . Иначе с писане няма как да стане .

моля ви като казвате какво да правя да ми кажете как, защото не разбирам от неща в тази област...

Ако си знаеш IP настройките,със всичките адреси,маски,гейтуеи и други такива,въведи ги ръчно.В някое от горните ти мнения беше казал,че са зададени автоматично да се конфигурират.Но понякога това не става и се налага да подпомогнем този процес.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.