Премини към съдържанието
15 години Kaldata.com – време е да почерпим! Прочети още... ×

Препоръчан отговор


Здравейте, не знам дали проблема е в драйверите, тъй като съм ги ъпдейтнал на последните за LAN интернет, но от няколко дни нямам интернет чрез кабел на компютъра си. Попринцип си имам, но вторник изведнъж спря и оттогава ми е много тежко с една WiFi карта... На модема (Вивакон) местих портове, рестартирах, но не става. Обадих се на тея, след дълго чакане, и ми казаха да свържа кабела в лаптоп. Направих го и там стана. Пробвах на компютъра си, но там не стана (No Internet Access). Реших, че е от самата ЛАН карта на дъното, затова ми дадоха една друга лан карта да ползвам, но няма промяна. Създадох дори и друг user, за да видя какво ще стане, но също нищо не стана. Та, ви моля за вашата помощ, тъй като не знам какво да правя с такъв нисък и нестабилен интернет... Благодаря предварително! 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Отвори командна конзола - Start - Accessories - Command prompt

Въведи една след друга следните команди, като след всяка натискаш Enter :

 

ipconfig /flushdns net stop dnscache net start dnscache

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

няма промяна :(

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако в настройките на мрежовата карта е вписан грешен локален адрес (за компютъра) и/или адрес шлюза по подразбиране (Default Gateway), то би могло да възникнат такива проблеми, и понеже (ако не се лъжа) настройките са глобални (т.е. за цялата система), нов потребител в Windows ще е със същите проблеми.Опитайте да зададете на мрежовата карта автоматично получаване на адрес по DHCP от рутера, самият рутер би трябвало да е така по подразбиране.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

можете ли да ми кажете как да направя това?


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И двете са на автоматично задаване на ИП адрес.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добре, не знам кое къде, тъй като не съм запознат с тези работи. Единствено на Troubleshoot-a изписа "Local Area Connection 2 doesn't have a valid IP configuration"

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Дай какво връща ipconfig /all

Да не си с ония модеми дето са комбинирани за ТВ и Интернет?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

1. какво по- точно, че са доста нещата ;д2.Не, два отделни са.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

1. Всичко

2. Не разбрах, какви два модема. Я уточни, че не става съвсем ясно. Има едни модеми, които ги дават Виваком и работят в bridge режим с дълъг живот на сесиите и т.н. да не влизам в подробности, че ще следват още много въпроси...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

2. модем за интернета и приемник за телевизора...

Редактирано от AGgolqm (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това за телевизията не модем. Почти съм сигурен, че случая при теб е точно такъв за какъвто говоря. Но за да съм 100% можеш ли да дадеш резултата от същата команда на машина с работещ нет. И второ, кабел (лан) от модема излиза и отива в у-ството за телевизията, така ли?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

2. Не. Кабела (лан) от модема и право в компютъра. Имаме и switch, ако ще е полезно.

Редактирано от AGgolqm (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

bump

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Явно случая не е такъв, за какъвто си мислех. Пак почваме да гадаем, кое какво и е и е много трудно така. Какви у-ства има сега при теб? Суич, рутер (твой), модем на Виваком, който работи като рутер и Wi-Fi? Имаш ли достъп до настройките на което и да е от тях? Ако да, знаеш ли как е настроен DHCP пула? Имали ли МАК ограничения и дали случайно няма сетнат някакъв локален Client Lease Time?

Редактирано от exwol (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

моля ви като казвате какво да правя да ми кажете как, защото не разбирам от неща в тази област...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравей !

Четох какво и що е писано по темата ти . Моя съвет е на база на това което си написал , а именно че си нямаш понятие от нещата .

В такъв случай каквото и да ти се напише да направиш , рискуваш да омацаш нещата още повече . Викни някой човек който разбира или се обади на технците на доставчика ти ,да се погледнат нещата на място . Сега да ти се пише конкретика ,то ти също трябва да имаш познания някакви поне . Иначе с писане няма как да стане .

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

моля ви като казвате какво да правя да ми кажете как, защото не разбирам от неща в тази област...

Ако си знаеш IP настройките,със всичките адреси,маски,гейтуеи и други такива,въведи ги ръчно.В някое от горните ти мнения беше казал,че са зададени автоматично да се конфигурират.Но понякога това не става и се налага да подпомогнем този процес.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от udobenliedivana
      Здравейте, хора!
      Сглобих си чисто нова конфигурация наскоро и 1-2 седмици след това започна едно странно жужене откъм захранването и видеокартата. След дълго разучване вече съм сигурен, че става дума за "coil whine" на захранването, което е Cooler Master MasterWatt 550.
      Със сигурност ще изпратя захранването обратно, понеже е в гаранция.
      Въпросът ми е - някой имал ли е такъв проблем и зачитат ли го изобщо за "проблем" родните сервизи?
       
      CPU: AMD Ryzen 3 2200G 3.5 GHz
      Дъно: MSI A320M Gaming Pro
      GPU: Palit GeForce GTX 1050 2GB
      Памет: 8GB Kingston 2400MHz (2x4GB)
      Захранване: Cooler Master MasterWatt 550W
      Охлаждане: Cooler Master MasterLiquid ML120 и 4 вентилатора Cooler Master MasterFan Pro
      HDD: Seagate Barracuda 1TB
      SSD: NVMe Adata SX600 XPG 128GB
       
    • от eXXcal
      #include <iostream> #include <fstream> #include <map> #include <ctime> #include <string> #include <stdio.h> #include <stdlib.h> #include <vector> #include <list> #include <iterator> #include <algorithm> #include <utility> #include <time.h> using namespace std; class CPerson { private: string name; string EGN; public: CPerson() { name=" "; EGN=" "; } CPerson(const string n, const string e) { name=n; EGN=e; } string getname()const { return name; } string getEGN()const { return EGN; } void setname(const string n) { name=n; } void setEGN(const string e) { EGN=e; } virtual void print() = 0; //1.1 int getAge() const //1.2 { int age; time_t currentTime; struct tm * ltm; time( &currentTime ); ltm= localtime( &currentTime ); int year = atoi(getEGN().substr(0, 2).c_str()); int month = atoi(getEGN().substr(2, 2).c_str()); int day = atoi(getEGN().substr(4, 2).c_str()); int cyear = 1900 + ltm->tm_year; int cmonth = 1 + ltm->tm_mon; int cday = 1 + ltm->tm_mday; age = cyear - (year + 1900); if (cmonth < month) age--; if (cmonth == month && cday < day) age--; return age; } }; class CStudent: public CPerson { private: string FN; map<int, int> st_tests; public: CStudent() { FN=" "; } CStudent(const string n) { FN=n; } CStudent(const string o, const string p, const string n):CPerson(o,p) { FN=n; } void setFN(const string n) { FN=n; } void setst_tests(map<int, int> m) { st_tests=m; } string getFN() const { return FN; } bool operator () (CStudent a, CStudent b) const { return a.average() < b.average(); } map<int, int> getst_tests() { return st_tests; } void print() { cout<<"Ime: "<<getname()<<endl; cout<<"EGN: "<<getEGN()<<endl; cout<<"FN: "<<getFN()<<endl; map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); while(it!=st_tests.end()) { cout<<it->first<<" "<<it->second<<endl; it++; } } void add_st_tests(int a, int b) { map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); while(it!=st_tests.end()) { st_tests.insert(pair<int,int>(a,b)); } } double average() //2.1 { double sum=0; map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); for (it=st_tests.begin();it!=st_tests.end();it++) sum+=it->second; if(st_tests.size()!=0) return sum/st_tests.size(); return -1; } int search(const int a) //2.2 { return st_tests.find(a)->second; } }; class CGroup { private: string spec; int kurs; int grupa; vector<CStudent> students; public: string getspec() const { return spec; } int getkurs() const { return kurs; } int getgrupa() const { return grupa; } vector<CStudent> getstudents() { return students; } void setstudents(vector<CStudent> a) { students=a; } void setspec(const string n) { spec=n; } void setkurs(const int n) { kurs=n; } void setgrupa(const int n) { grupa=n; } CGroup(const string s, const int k, const int g) { spec=s; kurs=k; grupa=g; } void addstudent(CStudent &a) { students.push_back(a); } /* int ReadFile() //3.1 { ifstream st; st.open("students.txt",ios::in); if(!st) { cout<<"Cannot open students.txt or file does not exist."<<endl; return 0; } string a, b, c; int d, e, i=0; if (st.is_open()) { do { st >> a >> b >> c; students[i].setname(a); students[i].setEGN(b); students[i].setFN(c); do { st >> d >> e; students[i].add_st_tests(d,e); }while(st.peek() != '\n' || st.peek() != '\r'); i++; }while(!st.eof()); } st.close(); }*/ double averagetest(int a) //3.2 { double sum=0; int br=0; vector<CStudent>::iterator itt; for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { map<int, int>::iterator it=(*itt).getst_tests().find(a); while(itt!=students.end()) sum+=it->second; br++; } cout<<sum/br; return sum/br; } list<CStudent> averageparam(const int a, const int b) //3.3 { list<CStudent> l; int i=0; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { if((*itt).average() >= a && (*itt).average() <= b) l.push_back(*itt); i++; } cout<<"List ot studenti sus sreden broi tochki mejdu "<<a<<" - "<<b<<endl; list<CStudent>::iterator it=l.begin(); for (it=l.begin();it!=l.end();it++) (*it).print(); return l; } int averageabove(const int a) //3.4 { int br=0; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) if((*itt).average() > a) br++; cout<<"Broi studenti sus sreden broi tochki nad "<<a<<": "<<br<<endl; return br; } void averageage(const int a) //3.5 { cout<<"Sreden uspeh na "<<a<<" godishni studenti."<<endl; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { int b=(*itt).getAge(); if(a == b) cout<<(*itt).getname()<<" "<<(*itt).average()<<endl; } } void beststudent() //3.6 { cout<<"Student s nai-visoka uspevaemost."<<endl; CStudent temp; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) if ((*itt).average() > temp.average()) temp = (*itt); temp.print(); } void sortaverage() //3.7 { sort(students.begin(),students.end(),CStudent()); } void sortasc() //3.8 { } void averageage() //3.9 { } }; int main() { CStudent p1("Ivan","9711156070","61360140"); CStudent p2("Petar","9703041020","61360127"); CStudent p3("Mihail","9708032540","61360134"); p1.add_st_tests(1,55); p1.add_st_tests(2,80); p1.add_st_tests(3,69); p2.add_st_tests(1,98); p2.add_st_tests(2,25); p2.add_st_tests(3,56); p3.add_st_tests(1,32); p3.add_st_tests(2,87); p3.add_st_tests(3,57); CGroup g1 ("SIT",1,1); g1.addstudent(p1); g1.addstudent(p2); g1.addstudent(p3); g1.averagetest(2); }  
      Имам малък проблем с програмата .Успешно се  Build -ва , не изкарва грешки .А като се Run - не ми изписва map set iterator not dereferencable  също така и standard c++ libraries out of range && 0 .  Може ли някой да помогне ? Благодаря предварително
       
       Ето го и условието :
       
      1. Да се дефинира абстрактен клас CPerson, с член данни име и ЕГН, освен необходимите методи, да се напишат и следните:
      абстрактен метод за печат
       
      метод, който връща възрастта на човека на база на ЕГН-то
       
      2. Да се дефинира клас CStudent наследник на CPerson, съхраняващ информацията за факултетен номер на студента и контейнер съхраняващ резултатите на студента от различни тестове (код на теста и получения брой точки, напр. (map<unsigned, unsigned> st_tests). Освен необходимите конструктори, методи и оператори (сред които е функцията за печат) да се добавят:
       
      метод, който връща средния брой точки получени от студента
       
      метод, който връща брой точки по код на тест, подаден като параметър
       
      3. Да се дефинира клас група студенти CGroup, съхраняващ информацията за специалност, курс, група и контейнер от студентите в нея (напр. vector<CStudent>). Освен необходимите методи, да се реализират и следните член функции:
       
      да се дефинира конструктор с параметър име на файл, съдържащ необходимата информация за запълване на контейнера
       
      изчислява и връща средния брой точки за тест, подаден като параметър
       
      връща списък от студенти (list<CStudent*>) със среден брой точки принадлежащи на интервал [a;b] (a,b - параметри)
       
      изчислява и връща броя на студентите със среден брой точки, по-голям от числото подадено като параметър
       
      изчислява и връща средния брой точки на студентите на възраст, подадена като параметър
       
      намира студента с най-висока успеваемост на тестовете
       
      сортира студентите по среден брой точки
       
      сортира тестовете в низходящ ред по среден брой точки, получени от студентите в групата
       
      изчислява средната възраст на студентите от групата
       
      4. Да се създадат няколко обекта от класа CGroup и се демонстрира работоспособността на методите му като се направят различни справки и съпоставки между тях (напр. коя специалност има по-висока средна успеваемост на тестовете, коя по-висока средна възраст, коя повече студенти получили точки над зададена стойност). Да има обработка на изключения на необходимите места.
    • от asdfj
      Привет.От доста време насам имам проблем при инсталирането на уиндоус 8 на Lenovog50.Закупен е с 8-цата и след това съм го преинсталирал няколко пъти с уиндоус 7. На диск тръгва и когато се покаже инсталацията да избера език и т.н. отказва и блокира клавиатурата и мишката,а в биоса работи и при 7-цата върви без проблем.Възможно ли е да е заключен към 8? Отчаян съм тъй като тази 7ца не върви добре и искам да си върна предишния.Другия ми въпрос е чрез флашка какви са настройките в биоса с UEFI/Legacy и как да подкарам флашката.
      Багодаря предварително.
    • от Tixomir Katev Zizi
      Здравейте хора искам нещо да попитам ... тъй като преди около час взех едно компютърче и му сложих 2ри чисто нов хард диск и тръгнах да му слагам W7 ... при преинсталацията изтрих стария без да се искам а той беше с цялата ми информация....... и сега седя и умувам как да я върна тази информация с целия w7 или просто информацията като диск ..... един вид възтановяване на форматираният хард.... много ще съм ви благодарен ако има решение на този проблем   поздрави !!!
  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.