Премини към съдържанието
15 години Kaldata.com – време е да почерпим! Прочети още... ×

Препоръчан отговор


Здравейте. Имам следният проблем.  На иконата за свързаност с интернет ми пише "Няма налични връзки", а съм с кабелен интернет и имам интернет. С Windows 7 съм на лаптоп HP. Проблема е от днес. Когато натисна на "Отстраняване на неизправности" ми излиза, че услугата за правила на диагностиката не се изпълнява. Рестартирах компютъра и пак не е оправя. Нет-а си върви през кабела, но ми излиза на икона, че няма връзка, а си има интернет. Обаче ако сложа интернет през флашката, не иска да тръгне интернет. Какво да правя ? Проблема ми е, че чат пат ми трябва интернет от флашката, а неще да тръгне. Мисля, че има проблем с мрежоната карта или незнам и аз. Също така като пусна Ping към някой сайт през /cmd, ми изписва PING: transmit failed. General failure.  Какво да правя?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте. Имам следният проблем.  На иконата за свързаност с интернет ми пише "Няма налични връзки", а съм с кабелен интернет и имам интернет. С Windows 7 съм на лаптоп HP. Проблема е от днес. Когато натисна на "Отстраняване на неизправности" ми излиза, че услугата за правила на диагностиката не се изпълнява. Рестартирах компютъра и пак не е оправя. Нет-а си върви през кабела, но ми излиза на икона, че няма връзка, а си има интернет. Обаче ако сложа интернет през флашката, не иска да тръгне интернет. Какво да правя ? Проблема ми е, че чат пат ми трябва интернет от флашката, а неще да тръгне. Мисля, че има проблем с мрежоната карта или незнам и аз. Също така като пусна Ping към някой сайт през /cmd, ми изписва PING: transmit failed. General failure.  Какво да правя?

На друг компютър има ли го същия проблем ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Незнам, имам само лаптопа. Няма как да пробвам. И през суича, е същото. Дали кабела, Ще мине през суич, или директно в лаптопа ситуацията е същата.  Пробвах да пусна Windows-a през Safe Mode и пак е така.

Редактирано от Djibrito (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Незнам, имам само лаптопа. Няма как да пробвам. И през суича, е същото. Дали кабела, Ще мине през суич, или директно в лаптопа ситуацията е същата.  Пробвах да пусна Windows-a през Safe Mode и пак е така.

Ако може по-подробно как е конфигурирна мрежата да споделите ? 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако може по-подробно как е конфигурирна мрежата да споделите ? 

http://prikachi.com/images/179/7131179e.jpg

 

http://prikachi.com/images/183/7131183x.jpg

 

 

А в същото време си имам интернет кабелен.

Редактирано от Djibrito (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да де, това ясно. Аз попитах за физическата конфигурация на мрежата - как е свързана, какви устройства и т.н.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами има кабел който влиза в апартамента. Отива в 1 суич. От тоя суич излиза друг кабел и отима в лаптопа. Пробвах и директно кабела да го включа в лаптопа без да минава през суич. Пак си има интернет, но проблема остава с другите неща.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами има кабел който влиза в апартамента. Отива в 1 суич. От тоя суич излиза друг кабел и отима в лаптопа. Пробвах и директно кабела да го включа в лаптопа без да минава през суич. Пак си има интернет, но проблема остава с другите неща.

Ето тук е проблема. Преди комутатора винаги трябва да има маршрутизатор, защото двете устройства са със съвсем различна цел. Вероятно има налична мак филтрация, и от там проблема със свързаността.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз какво мога да направя за да оправя нещата. За пръв път от 8 години ми се случва това.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пробвай да отвориш Start (Run) --> пишеш msconfig, натискаш Enter, oтваря се прозорец от който трябва да избереш Normal Startup. Натискаш ок... Пита те за рестарт! Рестартираш...

Редактирано от Петър Василев (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз какво мога да направя за да оправя нещата. За пръв път от 8 години ми се случва това.

Ще ви трябва маршрутизатор преди комутатора, иначе няма как да имате достъп. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пробвай да отвориш Start (Run) --> пишеш msconfig, натискаш Enter, oтваря се прозорец от който трябва да избереш Normal Startup. Натискаш ок... Пита те за рестарт! Рестартираш...

 

Пробвах го, но резултат няма. :(

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пробвах го, но резултат няма. :(

Тогава виж и това. :)

Редактирано от Петър Василев (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Направете disable и после enable на local conection-а, или пък в cmd /пуснат като администратор/ - ipconfig /flushdns . Флашката не ви бачка, щото или не сте я инсталирал правилно, или няма обхват.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пробвах с Disable/ Enable нищо не става. 

 

Ето на ipconfig какво излиза:

 

C:UsersБоби>ipconfigWindows IP ConfigurationWireless LAN adapter Безжична мрежова връзка 2:Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnectedConnection-specific DNS Suffix . :Wireless LAN adapter Безжична мрежова връзка:Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnectedConnection-specific DNS Suffix . :Ethernet adapter Локална връзка:Connection-specific DNS Suffix . :Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::e528:9706:d348:1a7b%10IPv4 Address. . . . . . . . . . . :XXXX

Subnet Mask . . . . . . . . . . . : XXXX

Default Gateway . . . . . . . . . : XXXX

Tunnel adapter isatap.{00E2605B-208F-456C-88A9-C85FB83E3A58}:Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnectedConnection-specific DNS Suffix . :Tunnel adapter isatap.{F2ECAE62-FBDE-4F8C-A7A5-7EBF9141EE55}:Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnectedConnection-specific DNS Suffix . :Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnectedConnection-specific DNS Suffix . :Tunnel adapter isatap.{F84D63A0-BF97-4AD6-9DBC-AE1C692A3D4A}:Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnectedConnection-specific DNS Suffix . :Tunnel adapter Локална връзка* 22:Connection-specific DNS Suffix . :IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2002:4d46:7104::4d46:7104Default Gateway . . . . . . . . . :

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Тествай и това:

 

cmd, като админ:

netsh winsock reset catalog

netsh int ipv4 reset reset.log

netsh int ipv6 reset reset.log

 

Рестарт...

 

Ако всички services са от предишния линк са ок и ако и това не стане, може да пробваш с преинсталация на драйверите за LAN картата, ако пак не стане вече си е от доставчика и/или конфигурацията на самата мрежа...

Редактирано от Петър Василев (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Тествай и това:

 

cmd, като админ:

netsh winsock reset catalog

netsh int ipv4 reset reset.log

netsh int ipv6 reset reset.log

 

Рестарт...

 

 

ОК са, след рестарта няма промяна, само се наложи да си попълня наново IP данните за връзка. 

Ако всички services са от предишния линк са ок и ако и това не стане, може да пробваш с преинсталация на драйверите за LAN картата, ако пак не стане вече си е от доставчика и/или конфигурацията на самата мрежа...

 

Как да ги преинсталирам. Как да разбера каква марка ми е Лан картата и от къде да намеря драйвери ?

Редактирано от Djibrito (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

ОК са, след рестарта няма промяна, само се наложи да си попълня наномо IP данните са връзка. 

 

Как да ги преинсталирам. Как да разбера каква марка ми е Лан картата и от къде да намеря драйвери ?

През Device Manager-а -> Network adapters, избираш си лан картата -> десен бутон Uninstall ->  Yes -->>> рестартираш и то ще ти ги открие отново...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз имам един въпрос. Хардуерен бутон за включване и изключване на Wi-Fi адаптера има ли този лаптоп? Отделно може да има и вариант за активиране и деактивирана с клавишна комбинация Fn+някой от F-вете, та има ли такова нещо? По всичко написано до тук личи, че имаш проблеми с безжичен достъп, а не по лан, както си и казал в пост #1.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз имам един въпрос. Хардуерен бутон за включване и изключване на Wi-Fi адаптера има ли този лаптоп? Отделно може да има и вариант за активиране и деактивирана с клавишна комбинация Fn+някой от F-вете, та има ли такова нещо? По всичко написано до тук личи, че имаш проблеми с безжичен достъп, а не по лан, както си и казал в пост #1.

Ами аз доколкото разбрах въпроса на автора, става дума за връзка с кабел..., а не през Wi-Fi.

Редактирано от Петър Василев (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами аз доколкото разбрах въпроса на автора, става дума за връзка с кабел..., а не през Wi-Fi.

 

Набързо прехвърлих темата, може и да не съм разбрал съвсем, но по това, което чета че е писал ми изглежда да съм схванал...

 

 

Здравейте. Имам следният проблем.  На иконата за свързаност с интернет ми пише "Няма налични връзки", а съм с кабелен интернет и имам интернет. С Windows 7 съм на лаптоп HP. Проблема е от днес. Когато натисна на "Отстраняване на неизправности" ми излиза, че услугата за правила на диагностиката не се изпълнява. Рестартирах компютъра и пак не е оправя. Нет-а си върви през кабела, но ми излиза на икона, че няма връзка, а си има интернет. Обаче ако сложа интернет през флашката, не иска да тръгне интернет. Какво да правя ? Проблема ми е, че чат пат ми трябва интернет от флашката, а неще да тръгне. Мисля, че има проблем с мрежоната карта или незнам и аз. Също така като пусна Ping към някой сайт през /cmd, ми изписва PING: transmit failed. General failure.  Какво да правя?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Набързо прехвърлих темата, може и да не съм разбрал съвсем, но по това, което чета че е писал ми изглежда да съм схванал...

Мале..., ако излезе, че е от това, че не му е включен Wi-Fi адаптера, няма да издържа, честно..., направо си слагам коршума...  :no-no:  :D

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

:lol6: е не така, я по-добре се напий подобаващо. Понякога помага за отпускане.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

На едната от снимките която качих се вижда в долиния десен ъгъл как ми покацва, че няма мрежова връзка, а пък си имам кабелен интернет. А флашката само ми я открива. Интернет през нея не иска да тръгне !

Не е комбинация на клавиатурата, вече пробвах :)

А да и нямам Wi-fi Адаптер ;)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Всички ли драйвери са налични? Я дай и ти да видим какви активни адаптери имаш. Отвори cmd и пишеш в него netsh interface ipv4 show interface > enter  и дай резултата тук.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.