Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с интернет-а

Featured Replies

• Автор

Idx     Met    MTU                  State              Name--- ---------- ---------- ------------ ---------------------------1         50  4294967295    connected  Loopback Pseudo-Interface 111       25   1500         disconnected    Безжична мрежова връзка  15       25   1500         disconnected Безжична мрежова връзка 210       20    1500             connected    Локална връзка

Редактирано от Djibrito (преглед на промените)

• Автор

Колеги помагайте. Днес изобщо няма интернет от никъде. Не получавам пакети данни нито изпращам. Върнах компютъра до по-ранно положение през "Възстановяване на системата" и интернета дойдe само от кабела, от флашката не тръгва интернета. Разпознава ми флашката, намира сигнал, но интернет няма отномо си стой надписа няма връзка. 

Друго странно което открих е проблем с някакви драйвери.... Бихте ли ми казали може ли тези проблеми с драйверите да са причината за проблемите с нет-а ? И как да процедирам ? Не ми се преинсталира Windows-a   :(

http://prikachi.com/images/391/7137391c.jpg

Пълно мазало, какво да помагаме? В предния си пост те питах всички ли драйвери са налични, което е задължително условие нещата да работя. От там нататък търсим причини ако нещо не тръгва, а то какво се получава: Питаш за едно, през това време се скапва друго след твоя намеса. Не може лесно да помагаме така. Първоначално Wi-Fi е било деактивирано, сега ти липсват куп драйвери или са некоректно инсталирани. От последната снимка се вижда, че дори има и напълно непознато устройство. Ще помагаме, но първо инсталирай всички драйвери, за да няма там проблеми и ако след това има нещо нередно ще го мислим. :)

Редактирано от exwol (преглед на промените)

• Автор

Инсталирах драйверите на мрежовата карта през  Everest и от 2008 станаха края на 2010. Промяна няма :(

Колкото до това неизвестно устройство и аз незнам какво е. Как да разбера ? може би в него е проблема ?

...Колкото до това неизвестно устройство и аз незнам какво е. Как да разбера ? може би в него е проблема ?

Изпълни написаното в този пост, за да не се повтарям

• Автор

Инсталирах драйвер без промяна ето снимка : http://prikachi.com/images/686/7138686s.jpg

Тук преди ми имаше снимка на компютър и картинка дали е свързан а сега няма: http://prikachi.com/images/696/7138696X.jpg

Ето тук се вижда как хем ми е свързан компютъра с интернет, хем показва доло, че няма връзка... http://prikachi.com/images/699/7138699x.jpg

Помощ !

Бих се опитал да преинсталирам Windows-a, но съм с Лаптоп HP и знам, че предния път като слагах Windows-a имах голями проблеми. А и ако го преинсталирам незнам дали ще се оправи или ще е само загуба на време и нерви ! :(

Така и не иска да дадеш lds, за да видим какво е това непознатото устройство. Рутер имаш ли? Как получаваш нета?

• Автор

Какво е LDS. Ще го дам стига да знам какво е. Ами не го знам рутер ли е суич ли е ... Кабела идва отвън. Влиза в 1 устройство на което пише TP-LINK, май е суич. И от него излиза друг кабел, който отива в лаптопа :)

:)  На пост #30 обърна ли му внимание?

Предполагам става дума за рутер, но все пак можеш ли да видиш на това у-ство TP-LINK, някакъв стикер залепен по него, от който да ми кажеш модела.

• Автор

Суич е   TP - link, пише на него SWITCH, но не е в него проблема, защото преди да стане проблема си пусках някой път кабела направо в лаптопа, без да минава през суича, и си имах нет и всичко си беше ОК, а сега дали ще минава през суич кабела или директно от вратата на апартамента ще отиде в лаптопа резултат няма :(

Интересно, за какво ли е този суич сам, самичък... Странно, но вече нищо не ме изненадва. Като имаш само суич (по твой думи), безжичен интернет няма как да имаш, за тая цел ти трябва Wi-Fi рутер. За пореден път пропускаш да чукнеш един десен бутон в/у това непознато устройство и да дадеш стойността, която исках да видим какво е и важно ли е. Ако искаш помощ ще те помоля да даваш инфото, което ни е необходимо, иначе борбата е безмислена, може да си търсим по вола теле 100 години и пак да не тръгне нета. Едно по едно, нещата трябва да се отсяват... Или давай инфото или аз лично се отказвам, нека който иска от другите да помага...

Сега както си си забучил кабела в лаптопа отвори cmd и ми дай какво връща командата ipconfig /all

• Автор

Суич-а ми е необходим заради телевизията. От суича излиза друг кабел отивач в устрйство за телевизия. Wi-fi нямам откакто ми настроиха кабелния интернет. Нещо са направили и не бачка.

Ето исканата информация:

Microsoft Windows [Version 6.1.7601]© 2009 Microsoft Corporation. Всички права запазени.C:Windowssystem32>ipconfig /allWindows IP ConfigurationHost Name . . . . . . . . . . . . : Боби-PCPrimary Dns Suffix . . . . . . . :Node Type . . . . . . . . . . . . : HybridIP Routing Enabled. . . . . . . . : NoWINS Proxy Enabled. . . . . . . . : NoWireless LAN adapter Безжична мрежова връзка 2:Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnectedConnection-specific DNS Suffix . :Description . . . . . . . . . . . : Microsoft Virtual WiFi Miniport AdapterPhysical Address. . . . . . . . . : 00-25-56-86-5F-A6DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : YesAutoconfiguration Enabled . . . . : YesWireless LAN adapter Безжична мрежова връзка:Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnectedConnection-specific DNS Suffix . :Description . . . . . . . . . . . : Broadcom адаптер за мрежи 802.11gPhysical Address. . . . . . . . . : 00-25-56-86-5F-A6DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : YesAutoconfiguration Enabled . . . . : YesEthernet adapter Локална връзка:Connection-specific DNS Suffix . :Description . . . . . . . . . . . : Marvell Yukon 88E8072 PCI-E Gigabit Ethernet ControllerPhysical Address. . . . . . . . . : 00-26-55-B3-AF-28DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : NoAutoconfiguration Enabled . . . . : YesLink-local IPv6 Address . . . . . : fe80::e528:9706:d348:1a7b%10(Preferred)IPv4 Address. . . . . . . . . . . : Моето IP(Preferred)Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0Default Gateway . . . . . . . . . : GatewayDNS Servers . . . . . . . . . . . : 89.190XXXXX89.XXXXX          
  NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : EnabledTunnel adapter isatap.{00E2605B-208F-456C-88A9-C85FB83E3A58}:Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnectedConnection-specific DNS Suffix . :Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP AdapterPhysical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : NoAutoconfiguration Enabled . . . . : YesTunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnectedConnection-specific DNS Suffix . :Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-InterfacePhysical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : NoAutoconfiguration Enabled . . . . : YesTunnel adapter isatap.{F84D63A0-BF97-4AD6-9DBC-AE1C692A3D4A}:Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnectedConnection-specific DNS Suffix . :Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #3Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : NoAutoconfiguration Enabled . . . . : YesTunnel adapter Локална връзка* 22:Connection-specific DNS Suffix . :Description . . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 AdapterPhysical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : NoAutoconfiguration Enabled . . . . : YesIPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2002:4d46:7104::4d46:7104(Preferred)Default Gateway . . . . . . . . . :DNS Servers . . . . . . . . . . . : 89.190.192.16289.190.192.166NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : DisabledTunnel adapter isatap.{F2ECAE62-FBDE-4F8C-A7A5-7EBF9141EE55}:Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnectedConnection-specific DNS Suffix . :Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #2Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : NoAutoconfiguration Enabled . . . . : YesC:Windowssystem32>

Мегалан (М-тел) до колкото знам назначават статични ип адреси. Тук това се вижда, интересно е ти дали си променял нещо? Най-добре им звънни, защото подозирам, че проблема е възможно да е при тях. Освен това продължаваш да подминаваш нещо, което поне 5 пъти те помолих да дадеш. Успех!

п.п. М/у другото толкова се омота темата, че и аз не разбрах всъщност с какво в момента имаш проблем?

• Автор

Не съм променял нищо. Проблема е в това, че иконата отдолу на дисплея ми показва непрекъснато, че нямам връзка, а аз имам. Друг проблем е, че не мога да да на /cmd  ping до никъде излиза ми PING: transmit failed. General failure. И последния проблем е, че не иска да тръгне интернета от флашката. Открива я свързва сe, но иконата се стой, че няма връзка и не тръгва интернета. Ще се обадя на Megalan, но не мисля, че проблема е в тях. Ако беше в тях проблема нямаше ли да имам само проблеми с кабелния нет. А флашката да си върви ? Благодаря ти, че се опитваш да ми помогнеш :)

А кое не съм дал което си искам 5 пъти. Опиши ми по-подробно къде да вляза и кое да копирам. 

Иконата за wi-fi ти дава, че няма свързаност, защото реално няма. Нали стана ясно, че нямаш безжичен.

А кое не съм дал което си искам 5 пъти. Опиши ми по-подробно къде да вляза и кое да копирам. 

Пет пъти исках да направиш следното нещо (и ти пуснах линк към мой предишен пост)...

В device manager да дадеш десен бутон на непознатото устройство > properties>details> от падащото меню избери hardware lds > копирай последната стойност ( Ctrl+C ) и дай тук да видим за какво става дума. Може точно това да се окаже 3G модема, а без драйвер нямам как да имаш интернет и през него. Това е всичко :)

Да де това го казах още преди два дена, само с комутатора няма как да има безжична връзка, и много странно ми звучи конфигурация комутатор - маршрутизатор, а не маршрутизатор - комутатор. 

Да де това го казах още преди два дена, само с комутатора няма как да има безжична връзка, и много странно ми звучи конфигурация комутатор - маршрутизатор, а не маршрутизатор - комутатор. 

:offtopic_s:

Е да, ама като съм загубен... Нема кой да се върне в началото и да погледне. То аз си го и написах, че загубихме край и се омота темата. Въртим едно и също. За това такива теми като тръгнат в тая посока и се бяга далеч. Ама и ти си за бой. Що не ме ритна по кокалчетата да не се напъвам като глис на буца :)

• Автор

Никакво инфо не намирам ето снимки:

http://prikachi.com/images/155/7140155C.jpg

http://prikachi.com/images/157/7140157N.jpg

http://prikachi.com/images/158/7140158w.jpg

Кое точно те интересува от снимка 3, че не намирам такова Hardware lds ? Или не съм където трябва ? :(

Там си, извинявай, верно, че си на БГ, то гледах някаква снимка беше дал пак и имаше и англ. мешано.. Съвсем я оплетохме,  абе хвани ме удари с нещо...

Трябва да е 2-рото: Име на обекта на физ. устройство.

Явно нямам как да ти се помогне така от разстояние. Викни някой дето разбира да ти направи нещата за 10 мин и да се свърши. Въртим се в момента и само ти губя времето. Това непознато устройство трябва да се види какво е.  Имам подход как евентуално да го разберем, ама ако сега ти кажа как да действаш ще последват още милион въпроса и няма как да се обясни с 5 думи. Принципно 3g модема инсталира ли го?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.