Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение за добра рам, дъно, и захранване.

Featured Replies

Мерси за съвета, но наистина не знам дали има смисъл да взимам това захранване или да взема нова видео карта, защото тази асус дърпа много, а и не знам колко време ще издържи още, защото е ползвана. Вие какво бихте ме посаветвали нова видео карта или захранването да взимам.

Захранването е на няма и 2 месеца ако знаех по-рано нямаше да купувам него а направо 600 ватовото аурум С

Варианти няколко. Според бюджета. може да минеш с APU  вместо с Athlon. Така ще икономисаш от захранване и видеокарта. Получаваш дори по-бърза система от такава, със стария Asus. Друг вариант е пак да се вземе Athlon, но да се вземе и външна видеокарта. Нещо от рода на HD7770 или в най-лошия случай HD7750. Има и много други варианти, позволяващи ъпгрейд. 

• Автор

По-добре не си вземай карта.Мини на някой процесор  вградено видео.Ако захранването ти е този Фортрон,за който даваш линк,ще караш и с него.Остават ти да вземеш дъно,процесор,хард и рам.

Твойто предложение за дъно, процесор, хард и рам. За сега най ми харесаха, но ми се иска да си взема и видео карта, защото играя доста игри и отделно ползвам програми като photoshop illustrator after effects и си е доста мъчения с някоя вградена видео карта в дъното. Доста се колебая дали да не си взема тези части които ми предложи и тази видео карта http://www.emag.bg/video-karta-gigabyte-nvidia-geforce-gt630-2048mb-gddr3-128bit-dvi-hdmi-pci-e-n630-2gi/pd/EH50KBBBM/

Твойто предложение за дъно, процесор, хард и рам. За сега най ми харесаха, но ми се иска да си взема и видео карта, защото играя доста игри и отделно ползвам програми като photoshop illustrator after effects и си е доста мъчения с някоя вградена видео карта в дъното. Доста се колебая дали да не си взема тези части които ми предложи и тази видео карта http://www.emag.bg/video-karta-gigabyte-nvidia-geforce-gt630-2048mb-gddr3-128bit-dvi-hdmi-pci-e-n630-2gi/pd/EH50KBBBM/

Не,не и пак не.Тая е по-бавна от вградената в процесора,който последно ти предложих.

И сегашните вградени карти са в процесорите,не в дъната.

Минимумът е някой Атлон 4-ядрен.Но така ти остават само стотина лв за външна карта и там няма да намериш кой знае какво.

п.п.Абе нямаш ли някой стар хард-диск,че поне от там да спестиш малко парички?Добре ще е да бъде със САТА интерфейс.

Редактирано от onogondur (преглед на промените)

• Автор

Не,не и пак не.Тая е по-бавна от вградената в процесора,който последно ти предложих.

И сегашните вградени карти са в процесорите,не в дъната.

Минимумът е някой Атлон 4-ядрен.Но така ти остават само стотина лв за външна карта и там няма да намериш кой знае какво.

п.п.Абе нямаш ли някой стар хард-диск,че поне от там да спестиш малко парички?Добре ще е да бъде със САТА интерфейс.

Само този с който съм в момента Seagate Barracuda 7200.10 не е сата.

Ако смяташ, че тази карта в процесора ще е достатъчна за игри и работа с програми за дизайн значи е ок. 

• Автор

Ако смяташ, че тази карта в процесора ще е достатъчна за игри и работа с програми за дизайн значи е ок. 

С Атлона 4 ядрения коя видео карта може да се комбинира не ми трябва някое животно за 300 лв , а нещо за игри и програми фотошопа се ше го подкарам ама афтер ефектс ме притеснява.

С Атлона 4 ядрения коя видео карта може да се комбинира не ми трябва някое животно за 300 лв , а нещо за игри и програми фотошопа се ше го подкарам ама афтер ефектс ме притеснява.

Предполагам,че ще мога да вкарам още пари за видео карта ще гледам да събера още така, че казвай нещо изгодно и добро.

Предполагам,че ще мога да вкарам още пари за видео карта ще гледам да събера още така, че казвай нещо изгодно и добро.

За да не права още теми след месец просто да имам впредвид за някаква карта.

• Автор

Няма добро и изгодно.Всичко си иска паричка.Казваш колко пари ще даваш и така ще предлагаме.

за момента 120-150 лв ще мога да дам за видео карта за по натам не знам

за момента 120-150 лв ще мога да дам за видео карта за по натам не знам

Много са малко за една добра карта. Посъбери още, че така няма смисъл.

Изчакай малко,посъбери още някакви пари,да можеш да стигнеш поне 200 лв.

В момента това ти е минимумът за конфигурация според мен....

Обща стойност - 382.10 лв. с ДДС

Остават ти още 70 лв до 450.Интересува ме тия 120-150 лв как ги смяташ?
  • Автор

Изчакай малко,посъбери още някакви пари,да можеш да стигнеш поне 200 лв.

В момента това ти е минимумът за конфигурация според мен....

Обща стойност - 382.10 лв. с ДДС

Остават ти още 70 лв до 450.Интересува ме тия 120-150 лв как ги смяташ?

Отделно от тези 450 които казах в началото.

Редактирано от vpdesign (преглед на промените)

Добре,но малко си противоречиш.Първо казваш 400-500лв.По-късно уточни,че ставало дума за 450лв. Сега пак казваш,че са 500,като отделно добавяш и 150.Значи стават общо 650.Ако ги имаш ,още сега ще ти предложа карта за до 270 лв,защото толкова ти остават.

Чета за продуктите на Adobe и работа но не и за игри? Трябва ти процесор и рам не видеокарта.Един лаптоп с I5 (мобилния е двуядрен та все едно I3 грубо казано) и 2х4GB се справя значително по-добре от четириядрените АПУ-та с по-добрата им графика.А двуядрените Атлончета дори не стават за работа поради насичане при цепене и т.н.Препоръчвам ти I3 от актуалните Хасуел и дъно с всички видеове интерфейси + 2х4GB рам -> Количка.Консумацията е смешна та и 150W захранване ти вършат работа и не е нужна смяна особено щом е ново.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Добре,но малко си противоречиш.Първо казваш 400-500лв.По-късно уточни,че ставало дума за 450лв. Сега пак казваш,че са 500,като отделно добавяш и 150.Значи стават общо 650.Ако ги имаш ,още сега ще ти предложа карта за до 270 лв,защото толкова ти остават.

Обърках общо са 550. Но може да дадеш линк и с картата за 270 лв.

Чета за продуктите на Adobe и работа но е и за игри? Трябва ти процесор и рам не видеокарта.

Един лаптоп с I5 (мобилния е двуядрен та все едно I3 грубо казано) и 2х4GB се справя значително по-добре от четириядрените АПУ-та с по-добрата им графика.

А двуядрените Атлончета дори не стават за работа поради насичане при цепене и т.н.

Препоръчвам ти I3 от актуалните Хасуел и дъно с всички видеове интерфейси като + 2х4GB рам.

4 ядрения ще свърши работа в момента работа с доста по лоша конфигурация. От сегашната ще взема 1гб ддр имам по натамтам още 4 гб ще взема и така.

Ще свърши но е по-слаб и е безсмислена покупка ако не е за игри. Разбирай че няма нужда да взимаш слаб процесор с цел да останат пари за видеокарта.Да не говорим за смяна на захранвания и т.н.

• Автор

Чета за продуктите на Adobe и работа но е и за игри? Трябва ти процесор и рам не видеокарта.Един лаптоп с I5 (мобилния е двуядрен та все едно I3 грубо казано) и 2х4GB се справя значително по-добре от четириядрените АПУ-та с по-добрата им графика.А двуядрените Атлончета дори не стават за работа поради насичане при цепене и т.н.Препоръчвам ти I3 от актуалните Хасуел и дъно с всички видеове интерфейси + 2х4GB рам -> Количка.Консумацията е смешна та и 150W захранване ти вършат работа и не е нужна смяна особено щом е ново.

Компютъра е и за игри, а и видео картата ми трябва за програмата After effects за фотошоп и илюстратор не ми трябва видео карта а рам и добър процесор. афтер ефектс е с доста 3д ефекти и високи резолюции

Ще свърши но е по-слаб и е безсмислена покупка ако не е за игри. Разбирай че няма нужда да взимаш слаб процесор с цел да останат пари за видеокарта.Да не говорим за смяна на захранвания и т.н.

Захранването го оточнихме, че наистина няма смисъл. Само искам програмите да вървът добре както и да подкарвам игри като World of warcraft не на максимални ефекти и резолюция. Предполагам, че е най-одачно да се вземе процесор с вградена видео карта, но ме притеснява да не се натовари от подобна игра.

Хм. С тая HD3850x2  играеш ли добре? Ако играеш, с едно APU  за малко над 200 лева ще играеш още по-добре при определени условия. То също ще е с 4 ядра като Атлона, но ще имаш и видеокарта в добавка. В бъдеще като събереш пари, може да си добавиш и външна. Например процесор A10 6790k  за 230 лева. Ето и какъв е рейтинга на двете видеокарти според PassMark:

Публикувано изображение

Направо заспа, защото двете карти са една зад друга като средна производителност. Все пак тук има и малка уловка, защото ще ти трябва и малко повече и бърза RAM памет. И като казах RAM памет, как смяташ да ползваш старата DDR  памет? И каква е старата памет? Съмнява ме да е DDR3. А тоя хард диск 7200.10 сигурен ли си, че е с IDE  интерфейс? Защото и аз имам същата серия, но е със SATA 2 интерфейс. 

• Автор

Рам паметта е ддр3 със сигурност. Хард диска е 250 гб и не е сата, а и дори и да беше не виждам голямо значение, защото е прекалено бавен и слаб язък е да си сложа процесор за 200 лв и хард който 2 часа ще ми прехвърля и записва файловете. Картата никога не съм я пробвала за съжеление нямам захранване с което да я подкарам, но и не знам дали има смисъл да дам 150 лв за ново като преди месец и нещо купих сегашното.

Хм. С тая HD3850x2  играеш ли добре? Ако играеш, с едно APU  за малко над 200 лева ще играеш още по-добре при определени условия. То също ще е с 4 ядра като Атлона, но ще имаш и видеокарта в добавка. В бъдеще като събереш пари, може да си добавиш и външна. Например процесор A10 6790k  за 230 лева. Ето и какъв е рейтинга на двете видеокарти според PassMark:

Направо заспа, защото двете карти са една зад друга като средна производителност. Все пак тук има и малка уловка, защото ще ти трябва и малко повече и бърза RAM памет. И като казах RAM памет, как смяташ да ползваш старата DDR  памет? И каква е старата памет? Съмнява ме да е DDR3. А тоя хард диск 7200.10 сигурен ли си, че е с IDE  интерфейс? Защото и аз имам същата серия, но е със SATA 2 интерфейс. 

Процесора е доста добър и изглежда с по-добра карта от моята което е супер. Мислиш ли,че ще има проблем и дали ще се натоварва доста процесора ако играя само с неговата карта.

http://nikem-bg.net/cart/50822p1r50899p1r46473p1r48132p1rf.html  Това ще е конфигурацията няма какво повече да ви мъча. Последното което искам да ви питам е за кутия и сд, за да сменя старите бръкми. Благодаря на всички за помощта и предложенията и най-вече, че се реши въпроса с видео картата и захранването, защото вече бях в безизходица. По натам ще се земе и една прилична видео карта. Мерси отново за отделенето време.

Диска лесно може да разбереш дали е SATA,  като погледнеш кабела, с който е свързан към дъното.

Не, процесора и видеокартата няма да се товарят чак толкова. Та нали за това са създадени. Дори цитирания от мен процесор е с отключен множител, който позволява и клок както на процесор, така и на видеокарта и то независимо едни от други. Споменах RAM паметта, защото вграденото видео ползва от тая RAM памет, като в същото време от тая памет зависи и бързината на вградената видеокарта. Колкото повече и на по-голяма честота, толкова по-добре при игри. Та ако ще се взема нещо подобно, задължително ще трябва да се предвиди и поне една плочка РАМ, защото 1 GB DDR3  няма да стигне за никъде. Варианти много, но според мен варианта със старото видео трябва да отпадне. По-добре е да се пусне за продажба, да се вземат пари и да се добавят към сегашните части, примерно за вместване и на RAM памет. 

Карай със старата кутия за сега.

Като продадеш старите си хард,карта,и каквото имаш,ще добавиш и ще си вземеш една хубава кутия и CD.

Сега вече всичко става със флашки.Купи си една хубава и бърза флашка,на USB 3.0, да видиш добра скорост.Ако толкова не можеш да търпиш,хващай най-евтиното Cd  в сайта и купувай от сега.Тия устройства отдавна се превърнаха в консуматив.

• Автор

Диска лесно може да разбереш дали е SATA,  като погледнеш кабела, с който е свързан към дъното.

Не, процесора и видеокартата няма да се товарят чак толкова. Та нали за това са създадени. Дори цитирания от мен процесор е с отключен множител, който позволява и клок както на процесор, така и на видеокарта и то независимо едни от други. Споменах RAM паметта, защото вграденото видео ползва от тая RAM памет, като в същото време от тая памет зависи и бързината на вградената видеокарта. Колкото повече и на по-голяма честота, толкова по-добре при игри. Та ако ще се взема нещо подобно, задължително ще трябва да се предвиди и поне една плочка РАМ, защото 1 GB DDR3  няма да стигне за никъде. Варианти много, но според мен варианта със старото видео трябва да отпадне. По-добре е да се пусне за продажба, да се вземат пари и да се добавят към сегашните части, примерно за вместване и на RAM памет. 

Нова рам зимам със сигурност в линка я има просто мисля да сваля старата 1гб от компа и да я сложа с другата 4гб. Иначе мерси за инфото за процесора не разбирам от тези вградени видео карта и исках мнението на някой, който наистина разбира от такива неща.

Карай със старата кутия за сега.

Като продадеш старите си хард,карта,и каквото имаш,ще добавиш и ще си вземеш една хубава кутия и CD.

Сега вече всичко става със флашки.Купи си една хубава и бърза флашка,на USB 3.0, да видиш добра скорост.Ако толкова не можеш да търпиш,хващай най-евтиното Cd  в сайта и купувай от сега.Тия устройства отдавна се превърнаха в консуматив.

Ок благодаря отново.  :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.