Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

PC конфигурация за игри - събирам мнения :)

Featured Replies

Крайна цена 1 393,74 лв.

Mале не знам защо помислих, че е 1493,74 лв. :no-no:  Извинявам се! То за тази цена няма какво да му мисля, ако дъното е добро както казваш направо взимам FX-8350! Мерси много братле :)

GIGABYTE  970A-UD3P, AMD 970, DDR III 2000(O.C.)/1866/1600/1333/1066, AM3+  -  149.81лв.  

FX-Series X8 8350, 4.20GHz, 16MB, BOX, AM3+, Black Edition  -  351.44лв.  

ADATa 2 x 4GB DDR III 1600G XPG v1.0  -  126.13лв.  

WD 1024GB 64MB SATA III Blue  -  101.24лв.  

GIGABYTE 2048M GTX760 N760OC-2GD DDR5 PCI-E 3.0  -  446.50лв.  

COOLER MASTER N400 Black, USB 3.0, w/o PSU  -  90.43лв.  

FORTRON RAIDER 550 SILVER, 550W  -  97.64лв.  

LG DVD-RW GH24NSB0 DVD RW SATA BLACK  -  30.83лв.

Всичко с ДДС: 1394.02

XECUTIONER Сложих WD, че за има няма 2 лева е 64MB. Eми май това ще е! Отказвам се от Интела, ако някой предложи нещо по добро от това за тези пари и да е АМД ще му свалям шапка! :) Ако ли не, го поръчвам вторник :)

И причините дa се откaжеш от интелa сa?

Бюджетa ти позволявa дa вземеш и 770-кa и дори ССД.

Aко все пaк решиш дa остaнaш с aмд системaтa смени сaмо процесорa с 8320, рaзликaтa с 8350 е единствено в минaмaлнaтa рaзликa в честотaтa , a ценово е неопрaвдaнa покупкa.

Рaзликaтa е 70лв.+ с които може дa се вземе читaв охлaдител.

Аз биха взел fx 8320 и бих сменил дъното с това ASUS M5A99FX PRO /AM3+ поддържа 220W FX-чета и според мен е по-добре от UD3P.

С нетърпение чакам момента в който ще разкарам моята 970A-UD3,така съжалявам,че я купих.Проблемчетата които ми създава ме дразнят супер много.Нещата най-вероятно опират до бройка но това е мнението ми,вземи си асусче ако ще клокваш :)

Редактирано от Костадин_91 (преглед на промените)

С това дъно 970A-UD3P идва това аудио VIA® VT2021 codec. При него има някои бъгове с "препоръчаните" драйвери. При използване на вградения кроссоувър (или както се нарича рязането на басите и пускането им по отделен канал) има шум. Поставяне на други драйвери решава проблема, но се губи функцията да ползваш всеки аудио изход/вход за каквото си искаш. Например да включиш микрофона в зеления и да му зададеш, че е микрофон. Не е болка за умиране, просто забелязан проблем. Ако ще се занимаваш точно с това дъно и тези настройки - заповядай! Моето е практически същото и мога да кажа, че е здраво. Както виждаш от "подписа" (или както се нарича това под мнението) го пека с phenom 965 на 1,53 волта и не ме е предало. Костадин_91, какви проблеми имаш, може и да успея да ти помогна. (моето е ревизия 1,2)

С това дъно 970A-UD3P идва това аудио VIA® VT2021 codec. При него има някои бъгове с "препоръчаните" драйвери. При използване на вградения кроссоувър (или както се нарича рязането на басите и пускането им по отделен канал) има шум. Поставяне на други драйвери решава проблема, но се губи функцията да ползваш всеки аудио изход/вход за каквото си искаш. Например да включиш микрофона в зеления и да му зададеш, че е микрофон. Не е болка за умиране, просто забелязан проблем. Ако ще се занимаваш точно с това дъно и тези настройки - заповядай! Моето е практически същото и мога да кажа, че е здраво. Както виждаш от "подписа" (или както се нарича това под мнението) го пека с phenom 965 на 1,53 волта и не ме е предало. Костадин_91, какви проблеми имаш, може и да успея да ти помогна. (моето е ревизия 1,2)

Колега, от VIA  препоръчват да се ползват драйвери от производителя на дъното. Аз съм със същото аудио, но с Гигабайтско дъно за LGA1155. Не съм забелязал подобен проблем, макар да не е невъзможен. Но пък в сравнение с басите на Realtek, тия са като на концерт.  И между другото, за моето дъно скоро пуснаха нови драйвери за това аудио. Не знам от кога ти е информацията. Или по-точно, на 31.12. 2013 година  излязоха нови драйвери. Пробвал ли си с тях? При мен няма проблеми със слушалките. Дори в момента точно това пробвах :headphones:

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Колега, от VIA  препоръчват да се ползват драйвери от производителя на дъното. Аз съм със същото аудио, но с Гигабайтско дъно за LGA1155. Не съм забелязал подобен проблем, макар да не е невъзможен. Но пък в сравнение с басите на Realtek, тия са като на концерт.  И между другото, за моето дъно скоро пуснаха нови драйвери за това аудио. Не знам от кога ти е информацията. Или по-точно, на 31.12. 2013 година  излязоха нови драйвери. Пробвал ли си с тях? При мен няма проблеми със слушалките. Дори в момента точно това пробвах :headphones:

Пробвал съм ги. И последните, и тези от сайта на гигабайт. Имах проблем само с канала на баса, като му кажа да отреже другите честоти (примерно от 125 hz нагоре). При слушалки няма как да направиш това. В линка към друга моя тема е написано малко по-подробно. Ако искаш пробвай и с другите драйвери и ми кажи, как се чува (по-добре/зле), че аз не мога да сравня. И че да не е пълен offtopic... Дъното си е наред. Чипсета бачка на 80+ градуса(така трябвало да е според гигабайт), на точно моя модел не са предвидени тайминги за 1866 рам, макар че не се и поддържа официално(макар че не съм гледал за нов биос). Това са единствените проблеми, които съм открил. Също може да мери дължината на лан кабела през биоса... :cool: 

Пробвал съм ги. И последните, и тези от сайта на гигабайт. Имах проблем само с канала на баса, като му кажа да отреже другите честоти (примерно от 125 hz нагоре). При слушалки няма как да направиш това. В линка към друга моя тема е написано малко по-подробно. Ако искаш пробвай и с другите драйвери и ми кажи, как се чува (по-добре/зле), че аз не мога да сравня. И че да не е пълен offtopic... Дъното си е наред. Чипсета бачка на 80+ градуса(така трябвало да е според гигабайт), на точно моя модел не са предвидени тайминги за 1866 рам, макар че не се и поддържа официално(макар че не съм гледал за нов биос). Това са единствените проблеми, които съм открил. Също може да мери дължината на лан кабела през биоса... :cool:

Е моето е офтопик, ама нали се говори за дадено дъно с даден аудиочип. Ти спомена, че тоя проблем се оправял с новите драйвери, но пък не можели да се преназначат изходите. Аз затова казах, че при мен няма проблем да си ръгна слушалките в някое гнездо и след това да задам, че това са слушалки, а не микрофон.  Може би аз не те разбирам правилно, но явно говорим за някакви бъгове, които малко хора ще открият. Обаче аз не виждам по-голям бъг от тоя при Realtek, където басите изобщо липсват :) Сравнявах скоро моето аудио с едно бюджетно на Realtek  и наистина нямаше никакви басове. Ако си слушал радиоточка, ще разбереш за какво говоря.  Имах и едно дъно с уж върхово за времето си аудио, но като купих сегашните си Senheiser  слушалки, останах разочарован, защото нямаше басове. Дори и да ги усилех изкуствено, не бе никак добре. Не можех и да усилвам прекалено много сигнала, щото почваха изкривявания. отдадох го на по-евтиния модел слушалки, които си бях взел и тяхното предназначение - за DJ-и. Обаче като ги свързах с VIA VT2021, басовете изскочиха изневиделица, а качествената музика от flac  се чува толкова добре, че някаолко дена забравих всичко и самно музика в слушалките слушах. С колоните ми няма голяма разлика спрямо преди, но пък и уредбата ми не е кой знаер какво - една най-обикновена комбайна от 1999 година с 2х85 вата 4 лентови колони на Tompson.  А и там ползвам усилвателя, преди да изкарам звука към колоните. Обаче със слушалки разликата си личи и то много. 

Кико, извинявай за офтопика, но това за басовете и качеството, истина ли е това което говориш ? Съвсем сериозно те питам. И аз в момента се питам дали да взимам външна звукова карта или да си карам на вградената Realtek ALC892, но все си казвам, че няма смисъл понеже колоните са ми зле - Philips SPA 7350 и на тях не усещам почти никаква разлика между 128bit mp3 и flac. Може би усещам съвсем лека разлика, като че ли на flac високите ми се струват малко по-силни и ясни, ама съвсем малко, почти незабележимо. Мислих си, че няма смисъл от външна аудио карта за такива колони, но твоя пост ме разубеди... Викаш, че имало повече баси и се усещало разлика между mp3 и flac ?

Кико, извинявай за офтопика, но това за басовете и качеството, истина ли е това което говориш ? Съвсем сериозно те питам. И аз в момента се питам дали да взимам външна звукова карта или да си карам на вградената Realtek ALC892, но все си казвам, че няма смисъл понеже колоните са ми зле - Philips SPA 7350 и на тях не усещам почти никаква разлика между 128bit mp3 и flac. Може би усещам съвсем лека разлика, като че ли на flac високите ми се струват малко по-силни и ясни, ама съвсем малко, почти незабележимо. Мислих си, че няма смисъл от външна аудио карта за такива колони, но твоя пост ме разубеди... Викаш, че имало повече баси и се усещало разлика между mp3 и flac ?

И нaй-бюджетнa е aудио кaртa е знaчително по-добре от вгрaденото aудио - зa срaвнение точно с реaлтек 892 и Aсус ксонaр ДГ(40-45лв. кaто aктуaлнa ценa). Сегa дaли си зaслужaвa с твоите колени ти трябвa дa решиш , но aко решиш дa слaгaш хубaви слушaлки, ще усетиш осезaемa рaзликa!Тукa обaче не стaвa ясно с кое точно вгрaдено aудио нa реaлтек е прaвил срaвнение Кико! Лично зa мен кaто срaвнявaш тaкъв тип aудио първо трябвa дa сa в един клaс,че тогaвa дa тръгвaш дa прaвиш генерaлни зaключения!

.... 

Да, става въпрос за специфичен бъг, нормално не се налагат такива манипулации. И се оправя с Различни драйвер, а не по-нови. Драйвери за 2020. Дори след инсталация, чипа според новия драйвер е 2020 - магия! За аудиото беше направен тест от TweakTown (или нещо такова) със слушалки с високо съпротивление(май 300 ома). М/у чип за 2 долара и звукова карта за 600 (или колкото беше там) нямаше разлика. Това е отчасти заради високото съпротивление на слушалките. 

Извинявам се, че се намесвам в темата.

Моето дъно е с Realtek AC97 и при него басовете като че ли липсват, обаче като инсталирам програмата SRS Audio Sandbox те се появавят, колкото и странно да звучи. Със сравнително евтини слушалки (обхващащи целите уши) и с компютърни колонки 2.1 разликата в басовете е чувствителна. Веднъж успях да пробвам една друга програма SRS HD Audio Lab (писана от същата компания, която е писала и SRS Audio Sandbox). Не мога да го опиша, но звукът беше много приятен за слушане, не само при ниските честоти, но и в целия честотет диапазон.

В смисъл, според мен липсата на басове се дължи на драйверите на Realtek, като самата саундкарта без проблеми ги възпроизвежда.

Редактирано от саби (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.