Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за хард диск

Featured Replies

Здравейте ,искам да ви помоля за помощ .Хард диска ми е вече прекалено малък . И искам да сложа нещо по-голямо мисля ,да си взема 500 гб обаче се чудя дали моето дъно ще го понесе . Въпроса ми е към вас ,колко гб хард диск да си купя и компютъра ми пак да си работи добре .

Благодаря на всички ,които ще се опитат да помогнат предварително .

post-338212-0-63923900-1395595198_thumb.

post-338212-0-78380200-1395595260_thumb.

Размерът на харддиска, който ще си вземеш, не е от значение за производителността на системата ти.

Редактирано от flare (преглед на промените)

Мен ме притеснява, че кутията е малка и че място за втори диск най-вероятно няма, което ще рече, че трябва да се махне оригиналния.

Кой е точно моделът? Кутията легнала ли е?

• Автор

Мен ме притеснява, че кутията е малка и че място за втори диск най-вероятно няма, което ще рече, че трябва да се махне оригиналния.

Благодаря на всички за отговорите .

Колега ,малка е кутията и е легнала да . Но аз този оригиналният така или иначе ще го махна . Това ,което ме притеснява дали дъното ми ще може да го понесе да не вземе да забива от информацията .

Lenovo ThinkCentre M57 е с много малка кутия, дори захранването му е външно.

Няма място за втори хард, вариант е да се вземе външен.

Lenovo ThinkCentre M57 е с много малка кутия, дори захранването му е външно.

Няма място за втори хард, вариант е да се вземе външен.

Колеги, място за вторият хардиск има.

http://support.lenovo.com/en_US/detail.page?LegacyDocID=MIGR-68844

Expansion

Bays

[*]One 3.5-inch external accessible bay (FDD)

[*]Two 3.5-inch internal hidden bay (HDD)

[*]Two 5.25-inch external half-high bay (optical drives)

Компютърът е Lenovo ThinkCentre M57. Кутията е снабдена с 2 слота за 3,5 инчови хардискове.

Редактирано от masterking* (преглед на промените)

Това ,което ме притеснява дали дъното ми ще може да го понесе да не вземе да забива от информацията .

Максималното количество информация, което преминава между харддиска и дъното за единица време, не зависи от големината на диска, а от интерфейса (в случая SATA II). Тези неща са предвидени и не може просто така да почнат да ти прецакват системата. А и харддисковете не могат така или иначе да стигнат ограниченията. Така че, това не е проблем.

Редактирано от flare (преглед на промените)

Публикувано изображение

Може и да има място но аз не го виждам.

Атанас Пачoff от 3 години имам външен хард вързан на USB 2.0 свалям торентите директно на него, имам и инсталирани игри в него.

Публикувано изображение

с трансфера по USB 2.0, ще бъде трошачка на нерви.

Може и да има място но аз не го виждам....Атанас Пачoff от 3 години имам външен хард вързан на USB 2.0 свалям торентите директно на него, имам и инсталирани игри в него.

Спорите за нещо без значение. Така или иначе беше казано, че харддискът ще се подменя, не добавя.

Може и да има място но аз не го виждам.

Колега, няма смисъл от безсмислени спорове. В спецификациите ясно го пише. http://support.lenovo.com/en_US/detail.page?LegacyDocID=MIGR-68844

Редактирано от masterking* (преглед на промените)

Атанас Пачoff от 3 години имам външен хард вързан на USB 2.0 свалям торентите директно на него, имам и инсталирани игри в него.

Публикувано изображение

Три години теглиш торенти и играеш игри от харддиск с 30 мб/сек. скорост. Съчувствам ти искренно.

А до автора - да, и аз гледах тая снимка в нета - наистина не мога да си представя още един харддиск - няма ли да опира в радиатора или просто така ми се струва, не знам. Но пише, че има място за два. А ще искате ли да сменяте основния хард ?

Редактирано от Атанас Пачoff (преглед на промените)

• Автор

Благодаря ,ви още веднъж колеги за бързите отговори .

Аз ще го сменям този хард диск няма да слагам 2-ри .

Три години теглиш торенти и играеш игри от харддиск с 30 мб/сек. скорост. Съчувствам ти искренно.

А до автора - да, и аз гледах тая снимка в нета - наистина не мога да си представя още един харддиск - няма ли да опира в радиатора или просто така ми се струва, не знам. Но пише, че има място за два. А ще искате ли да сменяте основния хард ?

От година го имам този компютър и днес за първи път реших да го отворя ,че да го зачистя малко ,аз лично не виждам къде ще го сложа този 2-ри хард диск ,но щом така пише значи е така . Аз ще махна основния си и на неговото място ще сложа новият ,които ще си закупя .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.