Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

дефрагментиране на диска

Featured Replies

Моля препоръчайте ми програма за дефрагментиране на диска. Вградената в" Windows XP" функция не се справя много добре , опитах и с" Auslogics" но резултата е горе-долу същия.

Ползвам "Ashampoo Magical Defrag 3" - лека, интуитивна и работи на заден план, когато компа не се ползва активно :D

Моля препоръчайте ми програма за дефрагментиране на диска. Вградената в" Windows XP" функция не се справя много добре , опитах и с" Auslogics" но резултата е горе-долу същия.

Дефрагментиране на диск аз правя на 3-4 месеца веднаж и използвам вградената в операционната система. Това за мен не е много разумно да правиш дефрагментация всяка седмица например. Мнението ми е лично и от дълги години наблюдения.

Дефрагментиране на диск аз правя на 3-4 месеца веднаж и използвам вградената в операционната система. Това за мен не е много разумно да правиш дефрагментация всяка седмица например. Мнението ми е лично и от дълги години наблюдения.

Всъщност по подразбиране Уиндоус си го прави така - веднъж седмично (поне на мен и Вистата и 7ицата си го пускаха самички веднъж не помня кой ден в 2 през нощта). Не виждам, защо да е неразумно, да дефрагментираш често, то размества само фрагментите, които имат нужда. Ползата да дефрагментираш по-често е че приключва по-бързо, вместо евентуално да ти "парализира" компютъра, когато ти е необходим. Разбира се, то затова има опция да се избира, според употребата на компютъра и нуждите на потребителя.

Редактирано от flare (преглед на промените)

... Не виждам, защо да е неразумно, да дефрагментираш често, то размества само фрагментите, които имат нужда. Ползата да дефрагментираш по-често е че приключва по-бързо, вместо евентуално да ти "парализира" компютъра, когато ти е необходим...

Абсолютно съгласен! Казано по простому (не съм експерт като теб) -все едно харда ти е една библиотека и с дефрагментацията подрежда книгите в тази библиотека,за да се намират по бързо ;)

Аз правя дефрагментация винаги когато ми показва на анализа (първо правя анализ на диска) над 10 процента!

А иначе - вградената във Windows програма за дефрагментиране мисля се е напълно достатъчна и не виждам смисъл от допълнителни такива.

Всъщност по подразбиране Уиндоус си го прави така - веднъж седмично (поне на мен и Вистата и 7ицата си го пускаха самички веднъж не помня кой ден в 2 през нощта). Не виждам, защо да е неразумно, да дефрагментираш често, то размества само фрагментите, които имат нужда. Ползата да дефрагментираш по-често е че приключва по-бързо, вместо евентуално да ти "парализира" компютъра, когато ти е необходим. Разбира се, то затова има опция да се избира, според употребата на компютъра и нуждите на потребителя.

Нали не е задължително да се съглася с Вашето мнение?

Какво съм написал накрая! "Мнението ми е лично и от дълги години наблюдения."

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Аз не дефрагментирам откакто големите хардове станаха масови. Едно време при 80GB и по-малки имаше смисъл, ама при сегашните огромни и бързи хардове няма никаква полза от дефрагментацията, поне по мои наблюдения.

все едно харда ти е една библиотека и с дефрагментацията подрежда книгите в тази библиотека,за да се намират по бързо ;)

Той заглавията на книгите ще ги намери бързо .... но страниците във тях са разхвърляни :)

Аз също пускам програмата през няколко месеца , но никакво усещане за подобрение не съм усетил :no-no:

...все едно харда ти е една библиотека и с дефрагментацията подрежда книгите в тази библиотека...

Не врат,ами шия-аде да не задълбаваме :tongue2:​ 

пп.Страниците ще намери,но да не тръгне да ги чете отдолу нагоре :grimace:

defraggler

Нали не е задължително да се съглася с Вашето мнение?

Риторичен въпрос. Но и аз си запазвам правото да съм неразумен :P

не съм експерт като теб

И аз не съм в тази област. Но знам някои неща (не само от наблюдения).Дали файловете на диска ви се фрагментират, не зависи от размера му, а от минималното свободното място, което му оставяте. Колкото повече толкова по-добре. Ако диска ви е никога не е повече от наполовина пълен, може изобщо да не се фрагментира.Това че не усещате ползата от дефрагментацията, не значи, че я няма. Пример. Ако скоростта на операциите от диска не е критичната част, няма да забележите забавяне заради фрагментация. Но това не значи, че диска не прави повече от необходимия брой операции. Ако някакъв много често ползван файл/ове е много фрагментиран, това ще увеличи физическото натоварване на диска с пъти, по време на операциите с него. А харддисковете са механични...От друга страна, както вече казах дефрагментацията подрежда само необходимата част от информацията. Ако дискът не ви е фрагментиран, програмата си го казва и не прави нищо.

Редактирано от flare (преглед на промените)

Аз пък дори и с 25% празно място на диска, веднъж след като е бил фрагментиран, не мога да го дефрагментирам. :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.