Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Овърклок на процесор AMD

Featured Replies

Здравейте,*пак съм аз*  :D -може ли да ми кажете дали мога да овърклокна процесор AMD Sempron 1150 сега е 2,00GHz Поне да мога да го клокна на 2,30GHz Страх ме е да не прецакам цялото дъно-поне може ли да се овърклокне ? или направо да купувам нов процесор..Моля помогнете...  :(

Ако е читаво охлаждането няма да има никакви проблеми, но като гледам че е с едно ядро няма да забележиш никаква промяна почти.

• Автор

Ако е читаво охлаждането няма да има никакви проблеми, но като гледам че е с едно ядро няма да забележиш никаква промяна почти.

Значи нов ?

• Автор

Ами на дъното пише Nforce 520 series c2 RAM:2gbProcessor:AMD sempron 2,00ghz (940)Video:Nvidia GeForce GT-610 1024mbЗахранване Fujitsu Siemens 

преди бях със Althon но не помня колко GHz бешеМоже ли да се овърклокне поне малко 

Ами на дъното пише Nforce 520 series c2 RAM:2gbProcessor:AMD sempron 2,00ghz (940)Video:Nvidia GeForce GT-610 1024mbЗахранване Fujitsu Siemens 

преди бях със Althon но не помня колко GHz бешеМоже ли да се овърклокне поне малко 

аз защо си мисля че сокета е 939 защото за 940 няма sempron?

• Автор

post-345773-0-87241700-1396868867_thumb.

• Автор

Като го овърклокнеш няма да полети.

Ти недей знай много  :wink12:

.....

Така е по-добре. От овърклок наистина няма да излезе нищо, така че по-добре да се вземе нов. Кажи си бюджета и ще се опитаме да измислим най-разумното решение.

• Автор

Така е по-добре. От овърклок наистина няма да излезе нищо, така че по-добре да се вземе нов. Кажи си бюджета и ще се опитаме да измислим най-разумното решение.

Ами незнам,процесор който да може да се клокне ,да е евтино ама само да не е повече от 50лв. ако сте намерили нещо ..

Ами незнам,процесор който да може да се клокне ,да е евтино ама само да не е повече от 50лв. ако сте намерили нещо ..

Нещо такова би ви свършило работа.

• Автор

Нещо такова би ви свършило работа.

Процесори AMD Phenom X3

AMD Phenom X3 8750 /2400MHz -HD8750WCJ3BGH -75лв.

AMD Phenom X3 8650 /2300MHz -HD8650WCJ3BGH -65лв.

AMD Phenom X3 8450 /2100MHz -HD8450WCJ3BGH -55лв.2,40GHz и ми иска 75лв. ??? аз разбирам да е 3,40GHz , не ми върши работа и казах до 50лв. ..

Процесори AMD Phenom X3

AMD Phenom X3 8450 /2100MHz -HD8450WCJ3BGH -55лв.2,40GHz и ми иска 75лв. ??? аз разбирам да е 3,40GHz , не ми върши работа и казах до 50лв. ..

Имах в предвид най-долния. Тук не е важна честотата, а ядрата, а Phenom-a е с две, като едното с е две нишки. А ето и пример: То и попринцип AMD водят интел по честота, но резултатите показват друго нещо. Но все пак вие си решавате.

Редактирано от rado99 (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Има с 940 пина на цокъл АМ2

Процесори AMD Phenom X3

Дъното поддържа ли изобщо изброените процесори ?

http://www.jetway.com.tw/jw/motherboard_view.asp?productid=742&proname=M26GTCD3 това ли е въпросната платка ?

http://olx.bg/amd-adx2500ck23gm-athlon-ii-x2-250-dc-3ghz-2mb-processor-i48974933

Аз бих заложил отново на Атлон.

Темата е поостаряла, но понеже вече е повдигната си позволявам да напиша нещо. Добре е автора да даде модела на дъното- не го е дал, а е важно, понеже има дъна при които едноядрените Sempron могат да се отключват и стават двуядрени Athlon. Не става винаги, но може да се опита, а и ако стане очакванията не трябва да са кой знае какви, но все пак е нещо. Така, че модела на дъното е добре да се напише.

Видях че имам известие и за това писах, а после видях че е отлежала.

С този едноядрен семпрон, дори да го клокнеш, няма да усетиш кой-знае каква промяна. Твърде стар е, едноядрен, 32 битов, не поддържа SSE 3 и не го бива много с изчисленията с плаваща запетая.

Но щом те влече...

Процесора ти отключен ли е ? Ако не е, трябва да му махнеш мостчетата (circuit bridge) означени с L1 около кристала, които ти "заключват" процесора.

Или ако не ти се занимава и ти е заключен - клокваш по шина. Но преди всичко, дъното ти какво е и с какъв чипсет е ? Има ли заключване на AGP / PCI-e шината ?

Редактирано от mindblowers (преглед на промените)

• Автор

Има с 940 пина на цокъл АМ2

Дъното поддържа ли изобщо изброените процесори ?

http://www.jetway.com.tw/jw/motherboard_view.asp?productid=742&proname=M26GTCD3 това ли е въпросната платка ?

http://olx.bg/amd-adx2500ck23gm-athlon-ii-x2-250-dc-3ghz-2mb-processor-i48974933

Аз бих заложил отново на Атлон.

Не е това дъното ми.. 

Темата е поостаряла, но понеже вече е повдигната си позволявам да напиша нещо. Добре е автора да даде модела на дъното- не го е дал, а е важно, понеже има дъна при които едноядрените Sempron могат да се отключват и стават двуядрени Athlon. Не става винаги, но може да се опита, а и ако стане очакванията не трябва да са кой знае какви, но все пак е нещо. Така, че модела на дъното е добре да се напише.

Ами на дъното пише само Nforce 520 series c2 ! 

С този едноядрен семпрон, дори да го клокнеш, няма да усетиш кой-знае каква промяна. Твърде стар е, едноядрен, 32 битов, не поддържа SSE 3 и не го бива много с изчисленията с плаваща запетая.

Но щом те влече...

Процесора ти отключен ли е ? Ако не е, трябва да му махнеш мостчетата (circuit bridge) означени с L1 около кристала, които ти "заключват" процесора.

Или ако не ти се занимава и ти е заключен - клокваш по шина. Но преди всичко, дъното ти какво е и с какъв чипсет е ? Има ли заключване на AGP / PCI-e шината ?

Ако може обесни по-подробно ;):)

Не е това казваш, но в гугъл излиза то с този критерий.

• Автор

AIDA показва ето това име  /на дъното/

Colorful C.N520E v1.5

post-345773-0-37045800-1400330618_thumb.

Да използвам темата - дъно Asrock a75-pro4m fm1, процесор AMD a6 3670k, 2.7ghz до 4.7ghz може да се клоква. Дъното ще издържи ли на клока (примерно нещо от рода на 3.5-4ghz) и какъв охладител ми трябва?

мислиш щото не знаеш. точно на сокет 939 няма семпрони.... семпрони к8 бяха на сокет 754 - там имаше само single channel и на семпроните беше орязан контролера за паметта DDR1, soket 939 беше за k8 с двуканален ддр1, и после се появиха ам2 на сокет 940, неговия семпрон е LE-1150 точно за такъв сокет. ам3 също е на сокет 940... а първите семпрони бяха орязани по кеш k7 с фсб 166 (овърклокнат фабрично duron)...

Да използвам темата - дъно Asrock a75-pro4m fm1, процесор AMD a6 3670k, 2.7ghz до 4.7ghz може да се клоква. Дъното ще издържи ли на клока (примерно нещо от рода на 3.5-4ghz) и какъв охладител ми трябва?

процесора няма да издържи клока 200-300 mhz са по реални

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

Ами да си пуснеш една,тука темата ми не е закачалка .Пускаш си тема и готово.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.