Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

BooBoo

Какъв нож да избера

Препоръчан отговор


Здравейте, не знам дали е тук мястото, но искам да ви попитам за едни ножове. Кои са по подходящи за ходене в планината, тези с неръждаема стомана или тези с въглеродна стомана.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Със сигурност трябва да са остри и обезателно да са поставени в кания, с цел предотвратяване на самонаранявяне при спъване. Практически единствените неподходящи са керамичните, поради това че са лесночупливи. А иначе, във всички стомани присъства въглерод :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте, не знам дали е тук мястото, но искам да ви попитам за едни ножове. Кои са по подходящи за ходене в планината, тези с неръждаема стомана или тези с въглеродна стомана.

 

Какъв ти е бюджета и за какво ще го ползваш ?  :P

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако не ти се дават парички най-добре ще е някоя Мора или Хултафорс.Леки ,надежни и за парите си са повече от супер...

Ама май най-добре ще са си добрите стари Викторинокси ,особено с големите остриета 110 мм

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Останах с впечатление, че автора на темата търси информация за материала и характеристиките за определени условия...Май е гледал сървайвърите с Беър Грилс :D по нешънъл и/или дискавъри, и ще дялка първобитен подслон, или ще си прави сал(дървен, поради липса на бамбук) за планинска река, също и ще си пали огъня с искра от чукването с ножа върху кремък :) Та първо характеристиките, които са нужни да притежава ножа и от какъв материял, че да не опъне петалата преди притежателя си. Пък тогава марки и модели...


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Въглеродната стомана е с по голяма якост и твърдост.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Въглеродната стомана е с по голяма якост и твърдост.

 

Мерси това ми трябваше  :)  :)  :)

Останах с впечатление, че автора на темата търси информация за материала и характеристиките за определени условия...Май е гледал сървайвърите с Беър Грилс :D по нешънъл и/или дискавъри, и ще дялка първобитен подслон, или ще си прави сал(дървен, поради липса на бамбук) за планинска река, също и ще си пали огъня с искра от чукването с ножа върху кремък :) Та първо характеристиките, които са нужни да притежава ножа и от какъв материял, че да не опъне петалата преди притежателя си. Пък тогава марки и модели...

 

Четеш ми мислите  :D

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте, не знам дали е тук мястото, но искам да ви попитам за едни ножове. Кои са по подходящи за ходене в планината, тези с неръждаема стомана или тези с въглеродна стомана.

Дали ще ползващ нож от неръждаема стомана или от карбонова си е въпрос на личетн избор. Просто ножовете от карбонова стомана/не всички/изискват по големи грижи за поддържане във добър външен вид, примерно ако си белиш ябълки с тях или режеш лимони. За твърдоста не е задължително неръждаемите да са с по малка твърдост, може и да е с по-голяма, всичко зависи от това кой нож от каква стомана е и колко е закален.

Любимия ми нож от карбонова стомана закален до HRC58-60 http://toolsshop.bg/Zanayatchiiski-nozhove/Nozh-MORA-2135--usilen-ostrie-32-mm има и клипове в мрежата при директно сравнение с ножовете на Беър Грилс, които са 12 пъти по-скъпи и вършат същата работа.

Ето и един от неръждаема стомана закален до HRC60  http://www.kammarton.com/instrumenti/profesionalni-nozhove/lov-ribolov-i-svobodno-vreme/MORA-nozh-ribarski-ot-nerazhdaema-stomana-1-0749   това показва, че всичко ев стоманата. Обикновено карбоновите стомани са по-евтити.

Ако разполагаш с ограничен бюджет ето това е ножа http://www.kammarton.com/instrumenti/profesionalni-nozhove/zanaatchiyski/BAHCO-nozh-v-kalaf-2444 острието е наточено да бръсне.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Дали ще ползващ нож от неръждаема стомана или от карбонова си е въпрос на личетн избор. Просто ножовете от карбонова стомана/не всички/изискват по големи грижи за поддържане във добър външен вид, примерно ако си белиш ябълки с тях или режеш лимони. За твърдоста не е задължително неръждаемите да са с по малка твърдост, може и да е с по-голяма, всичко зависи от това кой нож от каква стомана е и колко е закален.

Любимия ми нож от карбонова стомана закален до HRC58-60 http://toolsshop.bg/Zanayatchiiski-nozhove/Nozh-MORA-2135--usilen-ostrie-32-mm има и клипове в мрежата при директно сравнение с ножовете на Беър Грилс, които са 12 пъти по-скъпи и вършат същата работа.

Ето и един от неръждаема стомана закален до HRC60  http://www.kammarton.com/instrumenti/profesionalni-nozhove/lov-ribolov-i-svobodno-vreme/MORA-nozh-ribarski-ot-nerazhdaema-stomana-1-0749   това показва, че всичко ев стоманата. Обикновено карбоновите стомани са по-евтити.

Ако разполагаш с ограничен бюджет ето това е ножа http://www.kammarton.com/instrumenti/profesionalni-nozhove/zanaatchiyski/BAHCO-nozh-v-kalaf-2444 острието е наточено да бръсне.

 

Мерси, много ми помогна. Въпреки, че аз търся згъваем, но и затова ще помисля :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Дали ще ползващ нож от неръждаема стомана или от карбонова си е въпрос на личетн избор. Просто ножовете от карбонова стомана/не всички/изискват по големи грижи за поддържане във добър външен вид, примерно ако си белиш ябълки с тях или режеш лимони. За твърдоста не е задължително неръждаемите да са с по малка твърдост, може и да е с по-голяма, всичко зависи от това кой нож от каква стомана е и колко е закален.

Любимия ми нож от карбонова стомана закален до HRC58-60 http://toolsshop.bg/Zanayatchiiski-nozhove/Nozh-MORA-2135--usilen-ostrie-32-mm има и клипове в мрежата при директно сравнение с ножовете на Беър Грилс, които са 12 пъти по-скъпи и вършат същата работа.

Ето и един от неръждаема стомана закален до HRC60  http://www.kammarton.com/instrumenti/profesionalni-nozhove/lov-ribolov-i-svobodno-vreme/MORA-nozh-ribarski-ot-nerazhdaema-stomana-1-0749   това показва, че всичко ев стоманата. Обикновено карбоновите стомани са по-евтити.

Ако разполагаш с ограничен бюджет ето това е ножа http://www.kammarton.com/instrumenti/profesionalni-nozhove/zanaatchiyski/BAHCO-nozh-v-kalaf-2444 острието е наточено да бръсне.

 

Мерси, много ми помогна. Въпреки, че аз търся згъваем, но и затова ще помисля :)

 

И аз от вчера избирам ножове и се спрях на:

 

1-вия който е предложил колегата ,прочетах много добри отзиви за него ,а на тази цена наистина няма алтернатива. В къщи ползвам нож Мора ,като съм правил подарък на баща ми и на приятел и наистина ножовете си заслужават всеки лев. Ако се грижиш добре за тях ще те слушат вярно доста време!

2-я който избрах само от положителни мнения е Cold Steel Kudu и за него пишат само суперлативи за цената на която се продава!

 

Та аз ще поръчвам и двата ножа , все пак излизат 35лв. и лично за мен цената изобщо не е висока!

 

Надявам се съм бил полозен!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Виглеродната стоман е по-издръжлива, по трудна е на термодинамична обработка (точене) и по-бързо ръждясва. Препоръчвам ти никел-хром стоманата (неръждаема).

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Виглеродната стоман е по-издръжлива, по трудна е на термодинамична обработка (точене) и по-бързо ръждясва. 

Стига глупости! 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте отново. Вчера си взех нож за 16 лева. Ножът е с неръждаема стомана 440с, марката e Yinxiang, даже има и синджирче. Той е абсолютно същият като този: http://armasblancas.mforos.com/933172/9172080-ayuda-para-identiicar-la-nueva-adquisicion-china-muchas-fotos/

Та искам вашето мнение за този нож?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте отново. Вчера си взех нож за 16 лева. Ножът е с неръждаема стомана 440с, марката e Yinxiang, даже има и синджирче. Той е абсолютно същият като този: http://armasblancas.mforos.com/933172/9172080-ayuda-para-identiicar-la-nueva-adquisicion-china-muchas-fotos/

Та искам вашето мнение за този нож?

 

Изглежда страхотно на външен вид и цената му е добра. Стоманата също е добра. Имам от същата стомана автоматичен сгъваем нож и съм доволен. Ако имаш възможност си поръчай и този после ти ще коментираш http://www.kammarton.com/instrumenti/profesionalni-nozhove/zanaatchiyski/BAHCO-nozh-v-kalaf-2444 заточването е клиновидно с много по-малък ъгъл, стоманата е шведска и само за 12 лв. получаваш нож със супер удобна гумирана дръжка и полирано наточено като бръснач острие.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×
×
  • Добави ново...