Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Хард диска издава странен шум

Featured Replies

От няколко дни HD-то изпуква два пъти както си работи всичко след като пусна машината след 3 - 4 мин. се чува пукане два пъти и замръзне всичко единствено от копчето за рестартартиране мога да го пусна и така на всеки 5 - 10 или 4 мин. всичко се повтаря и това не спира HELP :(.Лошото е че и някои програми забиват примерно немога да дефрагментирам след 20 или 30 сек. се чува два пъти пукане и пак се повтаря същата изтория, при антивирусната като сканирам някои път и при нея забие също. С HD Tune Pro - изтеглих си TRIAL за 15 дни и примерно на Error Scan без Quick scan а пълно като задълбочи програмата по същият начин както при останалите.Странно но като пуснах да сканира с Benchmark макар и да натовари харда не заби :O. След десетата минута се чу едно пукане но не заби което ме озадачи дали е възможно да са bad sector или някакъв дефект на харда все пак гони 6 -7 год. аз така ли и иначе ще си взема нов но в момента нямам тази възможност затова ви моля за помощ да задържиме някак положението макар и временно  :) (колкото му остава ;P).Това е от Health.

post-329195-0-02747100-1398284005_thumb.

Ще ви помоля само да пишат хора в тази тема които са патили от това или имат опит в тази свера благодаря ! :)

AMD Athlon Processor LE - 1600

2.21ГХц, 2 ГБ RAM

HDD 320 SAMSUNG

Windows XP Professional SP3 32-bit

Редактирано от DeadSpace3 (преглед на промените)

Здравей най вероятно харда има доста бад сектори или си отива щом е на толкова години моето хитачи за сега държи но гледам да не го ползвам много често той е на 7 години има лоши сектори като твоя 

Пробвайте с HD Sentinel. Той е малко по-прегледен от HD Tune и има някакво автоматично изчисляване на оставащият живот на хард диска, което макар и малко вероятно да е съвсем точно е някакъв ориентир. По същият начин като с HD Tune ще можете да видите и данните от СМАРТ-а на диска. Най-добре си събирайте пари за нов.

S.M.A.R.T не се е издънил, атрибутите все още са в толеранса на определените граници. Имам няколко умрели твърди диска, които обаче са били със S.M.A.R.T, който не показваше че са на път да умрат - S.M.A.R.T не винаги хваща всичко.Предлагам едно сканиране с MHDD или Victoria от BootCD - има ги в Hiren's boot CD.

Най вероятно харддиска ви си отива. Съветвам ви да направите бекъп на данните по най-бързия начин.
Нека да да видим и какво ще покаже и Hard Disk Sentinel.

Свалете Hard Disk Sentinel и го инсталирайте.
Публикувано изображение
Изберете Report>Save TXT report.
Запишете файла и го прикачете в следващия си пост.

Редактирано от masterking* (преглед на промените)

Смени захранващия конектор на харда с друг, че може да губи захранване и за това да пука, също така смени и SATA кабела, че има много CRC грешки, които много често се дължат на скапан интерфейсен кабел. Ако не се оправи си запази инфото на друг носител, докато харда не се е скапал съвсем и купувай нов.

От няколко дни HD-то изпуква два пъти както си работи всичко след като пусна машината след 3 - 4 мин. се чува пукане два пъти и замръзне всичко единствено от копчето за рестартартиране мога да го пусна и така на всеки 5 - 10 или 4 мин. всичко се повтаря и това не спира HELP :(.Лошото е че и някои програми забиват примерно немога да дефрагментирам след 20 или 30 сек. се чува два пъти пукане и пак се повтаря същата изтория, при антивирусната като сканирам някои път и при нея забие също. С HD Tune Pro - изтеглих си TRIAL за 15 дни и примерно на Error Scan без Quick scan а пълно като задълбочи програмата по същият начин както при останалите.Странно но като пуснах да сканира с Benchmark макар и да натовари харда не заби :O. След десетата минута се чу едно пукане но не заби което ме озадачи дали е възможно да са bad sector или някакъв дефект на харда все пак гони 6 -7 год. аз така ли и иначе ще си взема нов но в момента нямам тази възможност затова ви моля за помощ да задържиме някак положението макар и временно  :) (колкото му остава ;P).Това е от Health.

Публикувано изображение23.png

Ще ви помоля само да пишат хора в тази тема които са патили от това или имат опит в тази свера благодаря ! :)

Стандартните неща които се правят са: смяна на куплунга на захранването с друг свободен, смяна на интерфейсния кабел.

Предвид описанието Ви не мисля че интерфейсния кабел има някакво отношение към проблема. Лично се съмнявам че и подмяната на захранващия куплунг към диска ще "оправи" нещата.

Иначе започвайте да пестите от закуски за нов диск! Заредете се с търпение и си го ползвайте така - колкото изкара. Копирайте си важните неща някъде , за да не останете без тях!

Успех!

• Автор

Странно защо днес не заби нито един път и странни шумове също не се чуха. Тези дни се редува нещо HDD работи когато му скимне. Откакто сканирах с HD Tune Pro нещо туковиш магически се стабилизира("бъгна") явно HDD е чакало някой да го побутне изодзад "лекичко" ще ви пиша ако има промяна в поведението му. Засега необяснимо за мен се даржи "някак си"... 

Ето Ви резултатите от Hard Disc Sentinel :

Disk report 2014 04 24.txt

А относно важна информация на харда обикновено не се задържа повече от месец всичко си качвам на CD и DVD та когато ми потрябва нещо просто го прехварлям на диска :P така че не се притеснявайте помислила съм за това откакто HD - то стана "проблемно" ;).

Докладът показва някакъв проблем с комуникацията между компютъра и диска. Програмата показва и че има 2 сектора за ремапване.

1. Извадете и сложете на ново SATA и SATA power кабелите на харддиска. Най добре да смените SATA кабела и да включите някой от другите SATA power изходи на захранването в диска, за всеки случай.

2. Направете чекдиск с опциите chkdsk /f /r за да проверите файловата система и тези 2  сектора да бъдат ремапнати.

3. Изтеглете  HUTIL и проверете диска с него. Инструкции може да намерите ТУК. Пишете ако не можете да се справите.

4. След като изпълните всички стъпки, генерирайте нов доклад от Hard Disk Sentinel.

Пишете как е показал HUTIL и как се държи системата ви.

Редактирано от masterking* (преглед на промените)

• Автор

Вчера дойде един приятел на баща ми разглоби цялата машина прави що прави пусна една две негови програми и сега HDD лети. Това с SATA кабелите помогна Благодаря ! Каза също че на харда не му остава много max още може би 3 до 4 г. живот или по-малко поне за мен е прилично време :). Имало някакъф дефект физически :( дискът от време на време щяло да създава проблеми и с времето ще се засилят до окончателната му смърт. За сега се стабилизира горе доло...

Благодаря на всичкиви които се отзовахте в тази тема особено специални към masterking* !

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.