Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Зрравейте

Искам да ви попитам дали моето дъно nForce 520 Series 1.4 поддържа процесора AMD Athlon 64 x2 6400 и дали той ще бави видеокартата AMD Radeon HD 6850 . След много четене разбрах, че това е оптималният вариант за моето дъно, но искам да се подсигуря преди да купувам. Също така се съмнявам, че ще трябва да сменя захранването (300W). Сегашната ми видеокарта е nVidia GeForce 8500 GT , а процесора е AMD Sempron 2.00 Ghz (не му знам цялото име). Иска ми се да добавая още 2 плочки рам към сегашните две от по 1Gb (ddr2). Дали ще ми трябва захранване и ако да какво? Мисля, че ако си махна записвачката може и да няма нужда от смяна на захранването, но дали? Също така се чудя дали разликата в производителността между Athlon 64 x2 6000 и 6400 е голяма, защото 6400 се намира доста по-трудно от 6000 и на по-висока цена.

Поздрави,

Манол Парашкевов

• Отговори 54
  • Прегледи 3,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Нямаш добри варианти за процесор с това дъно а и не си заслужава ъпгрейда. Трябва ти изцяло нова машина с тази видеокарта. Единствено харда може да се запази ако е sata.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Наясно съм, но нямам пари за една i5-ица примерно.. А и не мисля, че 6400 е чак толкова лош избор в сравнение със сегашния. Компютърът ще се използва главно за игране. А щом подкарвам, макар и мъчно, LoL и WoW със сегашните компоненти смятам, че всичко по-добро би ме задоволило. Исками се да подкарам WoW с около 50-60 постоянен FPS на low-medium примерно.

Редактирано от Манол Парашкевов (преглед на промените)

Наясно съм, но нямам пари за една i5-ица примерно.. А и не мисля, че 6400 е чак толкова лош избор в сравнение със сегашния. Компютърът ще се използва главно за игране. А щом подкарвам, макар и мъчно, LoL и WoW със сегашните компоненти смятам, че всичко по-добро би ме задоволило. Исками се да подкарам WoW с около 50-60 постоянен FPS на low-medium примерно.

Дай си цените на всички стари компоненти които си намерил и ще ти кажем до колко е рентабилно, защото най- вече от това зависи :)

Процесора е по-слаб от Пентиум та даже и от Селерон като гледам та не знам защо намесваш I5? :D

За сравнение актуален Пентиум е 100 лв. а дъно 75 лв. нови в магазина. Втора ръка може и по 50 лв. да се намерят - http://obiavi.data.bg/single/493693/дъно-asus-p8h61-lx3plus-s1155-50лв-cpu-intel-g2030-50лв

Обаче въпреки че са по-добри и ще имаш възможност за ъпгрейд си остават слаба ракия и ще спъват видеото.

• Автор

Ами надявам се за 70-120 лева да купя процесора и видеото. А ако ще се купува и дъно съм навит процесора да е i5 и да ме изкара дълго време. Аз лично съм фен на Intel и в момента съм се насочил към AMD само заради сегашното дъно, което ако сменя ще е с такова поддържащо i5. До колкото знам Pentium и Celeron не са на мода вече и не мисля да се занимавм с тях ;D.

Ами доста по-модерни са от всичко което може да вземеш за твоето дъно.  ;) Иначе да слаба ракия са но сравнение с актуални процесори по-висок клас а ти говориш за антики.

Кажи си модела на дъното. Може да са му пуснали биос с подръжка на AM3. Ако караш само на AM2, си взимаш един Phenom X4 9950, една R7 260X и една 4GB DDR II плочка РАМ.

Едно качественно 350 ватово захранване ще ти е предостатъчно. Видеокартата и процесора ще са ти около 200 вата, което 12 волтовата верига на 350 вата захранване, ще ги издържи на 100%.

Редактирано от AMDkid (преглед на промените)

• Автор

дъното е nForce 520 Series 1.4

А видеото което съм избрал също ли е "антика"? А и на мен целта ми е да подкарам WoW и LoL с възможно най-малко средства с нормален FPS. Според мен с този Athlon може да го постигна това.. или греша?

Ами сравнително ново е за разлика от останалия ти хардуер. Принципно игри които и с вградена графика вървят нямат нужда от подобно видео.

Ставаше въпрос че видеото е твърде добро за процесора а и захранването не е достатъчно. Все едно да си купиш 3D очила за черно-бял телевизор наследство от дядо ти. 

Процесора е на над седем години което го прави антика в тази област. Не говорих с ирония а буквално ако си решил че се шегувам.

• Автор

Добре щом Athlon-a е на 7 моя Sempron на колко е ;D. Насочих се на там, защото не ми се сменяше дъното с цел да излезе възможно най-евтино. Ако ще сменям дъно не ми се занимава с някакви Pentium-и или Celeron-и даже мислех да пропусна и i3, а направо да се хвърля на i5, но нямах парите. И сега си мислех за някакъв преходен вариант докато събера пари за новата машина, а видеото да си го оставя. Целта ми беше да купя видео, което да е по-нов модел, и най добрия възможен процесор за моето дъно защото с този не се трае вече, а по-късно да изхвърля всичко освен видеото и да го сложа на новата машина, която споменах по-горе. Накратко Athlon-a е преходен вариант докато събера пари (имам 200 сега а искам да подобря нещата час по-скоро).

Ами ако ти го дават за кутия Боро процесора има смисъл. Иначе както казах Пентиума е 50 лв. втора ръка с гаранция а е по-добър та си направи сметките. Дъното пък си остава и като вземеш I5.

Между другото грешно бях останал с впечатлението че искаш да минеш от Athlon 6000 на Athlon 6400 за това казах че е напълно безсмислена смяната.

пс. Сложи си AIDA64 и виж точния модел на дъното (не чипсета) както ти казаха по-нагоре.

• Автор

Ето такъв отговор търсех!! Мерси много. Ще помисля по това и ще реша.

П.С. Точният модел на дъното е Colorful C.N520E v1.4

• Автор

Ами този Phenom X4 9950 с AM2 ли е?

П.С. Намерил съм Radeon HD 6850 Sapphire за около 30 лева и се чудя дали е прекалено стара.

Най-вероятно е изнасилена и се опитват да те метнат. Дори и да е крадена едва ли ще и търсят толкова малко.

Ами този Phenom X4 9950 с AM2 ли е?

П.С. Намерил съм Radeon HD 6850 Sapphire за около 30 лева и се чудя дали е прекалено стара.

Щом видео карта струва 30 лв., при  http://pcworld.bg/22328_geforce_gtx_titan_z_e_najnovata_dvuglava_lamya_na_nvidia , такава ламя, може и сам да си отговориш...не че картата е лоша.

HD6850 не е никак лоша, според мен. Вярно, че не се представя добре в tesseling-а (Texel Rate), но дори и сега не е върха на сапунерките.

Абе тука добре ти дават съвети за Х4 9950+HD6850, но с това захранване си пътник от всякъде. Ако ще взимаш подобни компоненти с висока консумация захранването е задължително да го смениш, че ако е някакво китайче може и 200W реални да няма,а след ъпдейта с нов процесор и добро видео те виждам как ще "ревеш" по форумите защо компа гасне, не се включва и т.н.

ПС: Дъното едва ли ще подържа X4 9950, защото само еднa серия от това дъно подържа X4 процесорите и то до 95W, тоест 9950 отпада 125W e. :rolleyes:

Редактирано от Jotto_del (преглед на промените)

Абе то и някое фсп или чифте да е купувал преди седем години колко ще да е с тия 300W на лепенката?

Абе то и някое фсп или чифте да е купувал преди седем години колко ще да е с тия 300W на лепенката?

Това е ясно, затова му казах ако се насочи към компоненти с подобна консумация задължително е да смени захранването. Аз като гледам той иска да смени процесора, видеото, да сложи още РАМ и задължително захранване, то по-добре директно да мине на FM2/АМ3 или 1155/1150.

Спокойно може да си сложи 2 плочки DDR II по 2GB, за к'во му е нова машина ? Тоя феном сега си е откровенно слабичък, но дори сега процесор под 150 лева ще е по-слаб или най-много ще е на същото ниво ! 

Спокойно може да си сложи 2 плочки DDR II по 2GB, за к'во му е нова машина ? Тоя феном сега си е откровенно слабичък, но дори сега процесор под 150 лева ще е по-слаб или най-много ще е на същото ниво ! 

Ето този Athlon-II-X4-760K е доста по-добре от Х4 9950, а при Интел G3420(112лв.) е на едно ниво с Х4 9950. Да не говорим като мине на нова платформа вече ще има и DDR3, която е доста над DDR2. Като цяло виждам, че разполага с 200лв. в момента за ъпдейт и най-добре да мине на 1155/1150 както "naruto" му е предложил, втора ръка Пентиум+дъно с гаранция за 100-120лв. + една 4GB RAM за 60лв. Така вече ще има след време възможност за смислен ъпдейт от към процесор, видео и РАМ.

Редактирано от Jotto_del (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.