Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Споменатото дъно е микро та нямаш проблеми.

• Отговори 54
  • Прегледи 3,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

А дали това дъно ще стане за моята кутйя, тъй като знам, че дъната са с различни размери и се захващат по различни начини зя кутията? Сегашното дъно е Colorful C.N520E v1.4 и се чудя на размери дали и asrock-a ще е същият.

Кутията би трябвало да е разпробита с доста малки дупчици в които се вкарват втулки (с резба) на местата където имаш дупки за винтове в дънната платка. Тоест дори и да са различно разположени дупките в двете платки можеш просто да разместиш втулките съответо за новото дъно и си готов :)

Редактирано от Кристиян Дамянов (преглед на промените)

Тия неща дето ги разправят взимаш дъно от 60лв. и след време му слагаш 8 нишков Xeon не ги взимай под внимание. За подобен процесор ти трябва здраво дъно с повече фазички.

Много хора са ти отговорили на тоя ти пост, но и аз ще го направя, понеже имаш предвид мен. Колко харчи един XEON  без вградено видео?  И какво като е 8 нишков, това не са осем ядра, а 4 - толкова колкото има и един i5.  Само че при Xeon  има възможност за по-пълноценното им използване. Това по никакъв начин не означава, че Xeon  ще харчи повече ток от i5.  освен това, за да натовариш един Xeon  на макс, ти трябва тест като Prime 95. При игри това никога не става, дори с не толкова евтини видеокарти, защото Xeon  е достатъчно бърз, за да захрани коя да е карта на пазара в момента. Има и ограниченията на едното ядро, които като се достигнат, може и да не се преодолеят. Тоест, изкуствено тоя процесор ще изразходва малко енергия, само защото дадена игра не може да се възползва от многото нишки. Говориш за фази и ала бала. Аз не съм с 4 фази, а малко повече, но пък си и карам с клокнат по шина Xeon  на 104.7 MHz. и то без да бутам напрежения. Това са само около 180 MHz  отгоре и захранването на процесора не оказва никакво влияние. При ниския клас дъна няма тая възможност за клок, но и да я има, не виждам къде е проблема. Това не е да гониш 4.5-4.7 GHz  и да ти трябва яка захранваща схема. 

Тук се спомена, че нямало начин да се стопи Пентиум. Е, ще ви разочаровам :P При мои експерименти с клок на Пентиум и игра с напреженията, без да искам вместо 1.16 волта съм задал 1.6 волта. Познай какво стана. Windows  стартира, но почна да ми насича. Пуснах AIDA 64  и гледам близо 100 градуса, a процесора тротва. И така си поддържа деветдесет и няколко. Веднага изключих компа директно от копчето, докато разбера причината каква е.  А сега си представи, че не аз си играя с клок, а някой неопитен, дето постоянно пуска теми, защо ми насича компа. И к ато не разбере на момента причината и не се сети да погледне температурите, ето ти прецакан Пентиум.  Така, че никога не казвай никога.Никога не е късно да станеш за резил, както има една много хубава българска поговорка. 

Публикувано изображение

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Тук се спомена, че нямало начин да се стопи Пентиум. Е, ще ви разочаровам :P При мои експерименти с клок на Пентиум и игра с напреженията, без да искам вместо 1.16 волта съм задал 1.6 волта. Познай какво стана. Windows  стартира, но почна да ми насича. Пуснах AIDA 64  и гледам близо 100 градуса, a процесора тротва. И така си поддържа деветдесет и няколко. Веднага изключих компа директно от копчето, докато разбера причината каква е.  А сега си представи, че не аз си играя с клок, а някой неопитен, дето постоянно пуска теми, защо ми насича компа. И к ато не разбере на момента причината и не се сети да погледне температурите, ето ти прецакан Пентиум.  Така, че никога не казвай никога.Никога не е късно да станеш за резил, както има една много хубава българска поговорка. 

Понеже аз го казах това за Pentumа, държа да подчертая че 1- говоря за новите (в моя случай 3420) и 2ро не държа на 100% правота, защото трябва да призная целият ми опит за клокане продължи около 15-20 мин сутринта преди да си легна... погледнах - множителя заключен, шината и тя (е имаше опции, но те някакви готови профили, където по дефоут е сложен на най- голямата стойност) , а освен ако нещо не съм изпуснал спейки пред клавиатурата то без каквито и да е възможности за пипане на шина и множител, няма смисъл от пипане на волтажа, поне според мен де. За да е по- пълна информацията относно моя опит трябва да уточня и какво беше дъното - B85 Pro4 на Asrock 

Относно Пентюмите като цяло- Ок и аз съм клокал прескотчета (тамън с две бройки си играх преди 2-3 месеца)

PS: поради голямата вероятност някъде да греша, моля чувствайте се свободни да поправяте ;)

Понеже аз го казах това за Pentumа, държа да подчертая че 1- говоря за новите (в моя случай 3420) и 2ро не държа на 100% правота, защото трябва да призная целият ми опит за клокане продължи около 15-20 мин сутринта преди да си легна... погледнах - множителя заключен, шината и тя (е имаше опции, но те някакви готови профили, където по дефоут е сложен на най- голямата стойност) , а освен ако нещо не съм изпуснал спейки пред клавиатурата то без каквито и да е възможности за пипане на шина и множител, няма смисъл от пипане на волтажа, поне според мен де. За да е по- пълна информацията относно моя опит трябва да уточня и какво беше дъното - B85 Pro4 на Asrock 

Относно Пентюмите като цяло- Ок и аз съм клокал прескотчета (тамън с две бройки си играх преди 2-3 месеца)

PS: поради голямата вероятност някъде да греша, моля чувствайте се свободни да поправяте ;)

A аз говоря за G860,  който не е много по-различен от G3420. Продадох го почти на цената на която го купих, но имаше едно съмнение в мен, дали човека на който го продадох, няма да ми позвъни отново, макар да му дадох и гаранционната карта. Освен това тоя Пентиум винаги работеше на 106 MHz  шина. Така, че клок е възможен от около 200 MHz,  което не е малко за тия слаби процесори, особено ако човек разполага и с бърза видеокарта. Все пак говоря за клок с хубаво H77 дъно, а не за разните му евтини боклуци, дето и половината от работата ми не могат да свършат, като почна от RAID  на 4 харда, мина през хубавото аудио и стигна до Intel Smart Response Tehnology. Едно дъно не е само да боднеш процесора и хоп, готово. Има си много други предназначения, които са важни за много хора и маловажни за дилетанта.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.