Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

• Автор

Нещо такова замислям и аз, но пък ще трябва и захранване, което малко ме притеснява. Хубаво захранване, което дава възможност за по-нататъшен ъпгрейд струва стотина лева ново. Но пък идеята е добра и ще се поразровя за някоя оферта.

П.С. Намерих ето това  ASUS P8H61-M LE R2.0 за 60 лева втора употреба и не е много ползвана.

• [*] 

Редактирано от Манол Парашкевов (преглед на промените)

• Отговори 54
  • Прегледи 3,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ето този Athlon-II-X4-760K е доста по-добре от Х4 9950, а при Интел G3420(112лв.) е на едно ниво с Х4 9950. Да не говорим като мине на нова платформа вече ще има и DDR3, която е доста над DDR2. Като цяло виждам, че разполага с 200лв. в момента за ъпдейт и най-добре да мине на 1155/1150 както "naruto" му е предложил, втора ръка Пентиум+дъно с гаранция за 100-120лв. + една 4GB RAM за 60лв. Така вече ще има след време възможност за смислен ъпдейт от към процесор, видео и РАМ.

Този феном пак ще се представя много по-добре и с повече performance в игрите отколкото Athlon X4 760K . Не можеш да сравняваш професор, който навремето е бил високия клас и е струвал цифра, с процесор в най-ниския ценови диапазон.

Аз мога да ти посоча процесор, който вади по-малко точки в passmark и се справя по-добре от един такъв, който вади много повече точки !

2.13 Забранява се употребата на заплахи, вулгарни думи, цинизми и обиди, както в коментари по темите, така и в лични съобщения. Ако подобни неща станат чрез лични съобщения, трябва само да се уведоми член на администрацията и ще бъдат взети съответните мерки за предотвратяването им.

Редактирано от Emokostov
Колега моля правилата! (преглед на промените)

Я млъкни, ве !

Ти само тестове, passmark точки, числофрении и статистически чикии ли четеш ? Този феном пак ще се представя много по-добре и с повече performance в игрите отколкото Athlon X4 760K . Не можеш да сравняваш професор, който навремето е бил високия клас и е струвал цифра, с процесор в най-ниския ценови диапазон.

Аз мога да ти посоча процесор, който вади по-малко точки в passmark и се справя по-добре от един такъв, който вади много повече точки !

Опа нещо се ядоса, а?

Еми пенсиониран процесор от 2008г. викаш е по-добър от такъв 2013г. макар и бюджетен клас. Предполагам, че ти 100% си ги тествал лично и затова си толкова сигурен :D , а тези "балъци" от най-големите сайтове за тестове и ревюта какво ли разбират спрямо теб "детето чудо в България" :shy11: 

Айде сега си вземи няколко дена почивка и се концентрирай в игрите с колички и кукли. Колкото повече пишеш толкова повече се излагаш, то не че има на къде повече но знае ли се човешката глупост до къде стига! :ph34r:

П.С. Намерих ето това  ASUS P8H61-M LE R2.0 за 60 лева втора употреба и не е много ползвана.

Предишната оферта за 50 лв. гледам че си я изпуснал за съжаление. Ако ще даваш над 50 лв. гледай за B75 чипсет а не H61. Например това.

Дъното ново е 85 лв. та лично аз не бих дал повече от 60 лв. ако трябва да плащам и 5 лв. за доставка. 

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Ето този Athlon-II-X4-760K е доста по-добре от Х4 9950, а при Интел G3420(112лв.) е на едно ниво с Х4 9950. Да не говорим като мине на нова платформа вече ще има и DDR3, която е доста над DDR2. Като цяло виждам, че разполага с 200лв. в момента за ъпдейт и най-добре да мине на 1155/1150 както "naruto" му е предложил, втора ръка Пентиум+дъно с гаранция за 100-120лв. + една 4GB RAM за 60лв. Така вече ще има след време възможност за смислен ъпдейт от към процесор, видео и РАМ.

Е, колко ще спести от Пентиум втора ръка? По-добре един Celeron G1820 вместо нещо на старо. Когато продавах моя, го продадох почти на цената на която го купих, а селероните бяха дори по-евтини, без да са кой знае колко по-слаби при игри. За 120-130 лева пак взема Селерон с дъно. А G1820  е по-добър при игри дори от Пентиумите за LGA1155, като цената е около 60-65 лева. 

Оффф, вие заради 5 лева икономия ще набутате човека не само със стари части, а и със стара платформа. Дори не съм сигурен, че ще има някаква икономия, като плати по 10 лева за доставка на компонент. По скоро ще е набутан много яко!

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Автор

Е, колко ще спести от Пентиум втора ръка? По-добре един Celeron G1820 вместо нещо на старо. Когато продавах моя, го продадох почти на цената на която го купих, а селероните бяха дори по-евтини, без да са кой знае колко по-слаби при игри. За 120-130 лева пак взема Селерон с дъно. А G1820  е по-добър при игри дори от Пентиумите за LGA1155, като цената е около 60-65 лева. 

Оффф, вие заради 5 лева икономия ще набутате човека не само със стари части, а и със стара платформа. Дори не съм сигурен, че ще има някаква икономия, като плати по 10 лева за доставка на компонент. По скоро ще е набутан много яко!

Значи този чипсет също е стар? След малко ровене намерих че най-добрия чипсет за 1155 е z77 и намерих това -  Asus P8z77-m /z77/ 1155

за 100 лева. Чудя се дали има толкова голяма разлика между дъната с двата чипсета?

Значи този чипсет също е стар? След малко ровене намерих че най-добрия чипсет за 1155 е z77 и намерих това -  Asus P8z77-m /z77/ 1155

за 100 лева. Чудя се дали има толкова голяма разлика между дъната с двата чипсета?

Тва е клокърскo Дъно.Освен ако няма да взимаш i5/i7 процесор с отключен множител(с К накрая) няма голям смисъл от него.

Редактирано от lannister (преглед на промените)

• Автор

Ами за сега не мисля да вземам такъв, но към такъв съм се насочил. Като събера пари смятам да сменя процесора с някоя i5-ца. Пък и нали е добре да се вземе дъното с най-голяма възможност за ъпгрейд?!

Нещо много объркан ми се струваш. Просто купуваш, а след това като не може да ъпгрейдваш добре, продаваш. Дъно за 60-70 лева и процесор за 60 лева ти стигат с тая HD6850 или по-точно не ти стигат, но за тия пари няма по-добро, защото на теб ти трябва поне i3. А такъв процесор едва ли ще намериш под 150 лева. Просто си вземи едно дъно за 60-70 лева ново, с гаранция, като гледаш само да има наличните интерфейси, ако имаш да свържваш нещо към него. Вземаш и един Celeron G1820 за 60 лева и една плочка RAM за толкова. Продаваш каквото старо имаш и си готов на първо време. После и 8 нишков Xeon  може да сложиш на това дъно, без да ти се налага клок. 

• Автор

Точно обратното ;D. Гледам да купя такова дъно, че да мога да ъпгрейдвам възможнво най-дълго без да сменям дъното. И затова съм в такава дилема. Дали да купя по-евтино дъно или по-скъпо.

Точно обратното ;D. Гледам да купя такова дъно, че да мога да ъпгрейдвам възможнво най-дълго без да сменям дъното. И затова съм в такава дилема. Дали да купя по-евтино дъно или по-скъпо.

По принцип идеята ти е много готина, но трябва да си разграфиш въпросният ъпдейт в бъдещето и тогава да прецениш. Както по- горе казаха Z сокета е за отключени множители и просто няма смисъл, а дъно и захранване 2ра ръка... само процесор бих си взел аз и то ако е от новите пентюми примерно дето да се на****ш не можеш да го изклокаш и да го прецакаш. Та ако мислиш до края на годината, максимум до края на другата да си вземеш, не просто 5ца а отклюечна такава и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да клокаш (иначе се обезмисля буквичката Z) или другия варянт е ако ще връзваш RAID, защото масово при В чипсета липсва (въпреки че в спецификациите на самият чипсет присъства), там обаче и Н чипа те устройва, като е и по- евтин. 

Та... моята идея е че догодина излиза новият сокет за интелите и пак увисваш със стара платформа. Вземи сега това, което ти предлага Кико и след това си купи ново дъно като имаш пари с максимум 15-20 лева пасив на парите които си дал сега...

ПП: Разликата в дъната идва при волтажите за клокане, саунд карта (не е маловажно, но най - вече се забелязва ако си с хубави слушалки/ много хубави колони), видео изходите, които за теб нямат никакво значение, защото до колкото разбрах ще ползваш външно видео, RAID и сигурно някой други подробности, за които  на прима виста не се сещам, но не си заслужават да се изхвърляш, освен ако на 100% си сигурен че ще ги ползваш :)

Редактирано от Кристиян Дамянов (преглед на промените)

Не вярвах, че си бил толкова прост. Ей такива боклици като тебе ми е писнало от тях.Пенсионирана е майка ти. Ей-тоя феном ще се справя много по-добре от онзи кортик 760K. Можеш да видиш и тестове в нета, фенома има много повече performance и става и за овърклок поради ниската му базова честота. 760K с тия над 4гхз, надали като се надува повече ще има стабилност.И още по-лошото, е че ти само гледаш кой колко performance в различни глупави тестове имал, както и passmark, който е най-голямата простотия на всички времена и неграмотните потребители гледат него като показател.

Дръж се малко прилично! Не съм те обиждал въпреки всичките небивалици, които пишеш. За това ти държане сега ще получиш заслужена почивка. :DКато си толкова сигурен го докажи, а не само да лаеш тука. То твоето не е детска работа ами нещо още по-зле. Станa ни ясно, че ти си "умникът" на тази планета и светът трябва да се учи от теб. :shock11:

Редактирано от Jotto_del (преглед на промените)

Тия неща дето ги разправят взимаш дъно от 60лв. и след време му слагаш 8 нишков Xeon не ги взимай под внимание. За подобен процесор ти трябва здраво дъно с повече фазички.

Тия неща дето ги разправят взимаш дъно от 60лв. и след време му слагаш 8 нишков Xeon не ги взимай под внимание. За подобен процесор ти трябва здраво дъно с повече фазички.

Би ли се обосновал моля те, защо не можеш да използваш ксеонче на примерно това дъно?

Редактирано от Кристиян Дамянов (преглед на промените)

Разбира се. Ще цитирам отново колегата от един друг форум. Едно е да захранваш с 4 фазички едно 35 ватово селеронче, друго е да захранваш 53 ватов i3 и съвсем трето 80 вата i7 или xeon. Като сметнеш и турбото, стават малко повечко. Според мен за стабилна работа са нужни поне 8 фази. Уви обаче дъната с 8-12 фази са на други цени. Няма как проц за 400+ лв. да го караш на дъно от 70лв. Колкото и малко ток да харчи ксеона с 4 фази си за никъде. Равносилно е да се опитваш да подкараш ферари 300+ коня с карбураторче от трабант или запорожец и след това да го караш и с опъната ръчна :).

Редактирано от k0brABG (преглед на промените)

Може и ще си работи без никакви проблеми. Остави тия, които разправят, че трябвало незнамси какво дъно за 8-тредов процесор. Това изобщо не е вярно и процесорите си работят без проблем, което е и логично. Отдавна мина времето на LGA775 и лакомите Q6600/9xxx, ама доста хора още живеят в миналото. ;) Още с излизането на Sandy bridge захранващата схема на дъното престана да бъде пречка за работата на мощни процесори и дори 3+1 е напълно достатъчно за това и по-нови поколения процесори.

п.п.

Само да уточня, че това не важи за AMD FX-6xxx, FX-8xxx и нагоре.

Редактирано от Людмил (преглед на промените)

За клокъне съм съгласен че тока към процесора е важен (най важното в едно дъно за клок), но за нормална работа (то така или иначе точно Xeon е заключен) тези дъна си те устройват перфектно (иначе нямаше да пише Xeon и I7 на кутията на дъното :)

k0brABG гледам постоянно цитираш някакви глупости та да те питам ти виждал ли си 8-нишков Xeon на дъно с B85 чипсет та да твърдиш че не работи?

Един бивш колега е с B75 + I7 от доста време и няма оплаквания.

А това със слота също са пълни глупости. Това че при тестове ще покаже малко по-добър резултат не значи че без PCIe3 се обезсмисля покупката на висок клас видео.  

Наистина не обичам да влизам в каквито и да е спорове ама ми писна да чета някви цитати от някъде си които явно всички трябва да приемем за голяма мъдрост.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Това не е мое мнение, а мнение на един колега. Бях предложил комбинация Xeon E3 1240V3 на дъно GB B85 HD3 и именно с това ми отвърнаха. След това получих и допълнителни обяснения на ЛС защо тази комбинация не става. Никъде не се твърди, че няма да работи, а че няма на може да се използва пълният потенциал на процесора.

Това не е мое мнение, а мнение на един колега. Бях предложил комбинация Xeon E3 1240V3 на дъно GB B85 HD3 и именно с това ми отвърнаха. След това получих и допълнителни обяснения на ЛС защо тази комбинация не става. Никъде не се твърди, че няма да работи, а че няма на може да се използва пълният потенциал на процесора.

Няма да се клоква с пълния си потенциал, не че няма да работи на 6... 

Не знам кой е "колегата" твърдящ това, а и няма значение, но явно не е много наясно с нещата. да не кажа, че е писал глупости. Какво значи "няма на може да се използва пълният потенциал на процесора" ?!? За овърклок няма да стане, ако ще и дъно за 350лв. да сложиш, защото процесора е заключен, а за работа на default какво значение има дъното?

• Автор

Та.. Вие предлагате това:

ASROCK H18 M-DGS            77.05 lv.

INTEL CELERON G1820        60.98 lv.

Което прави общо 138,03 lv.

Остава да намеря захранване даващо възможност за по-добри компоненти и всичко е 6. А за рам ще посъбера малко пари. Вашата идея е след година като излезе новия сокет на Интел да мога да си купя такова дъно и процесор нали?

• Автор

А дали това дъно ще стане за моята кутйя, тъй като знам, че дъната са с различни размери и се захващат по различни начини зя кутията? Сегашното дъно е Colorful C.N520E v1.4 и се чудя на размери дали и asrock-a ще е същият.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.