Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова RAM памет

Featured Replies

Здравейте. Решил да си купувам нова рам памет и въпросът ми е следния: Трябва ли да търся рам със същата честота като моята или е достатъчно просто да е ДДР2 , каквато е и сегашната ми ?

post-339069-0-33223000-1398712239_thumb.

Най-добре е да е точно като наличната - марка и модел.

• Автор

А ако не намеря същите марка и модел ? :(

А ако не намеря същите марка и модел ? :(

Сподели точно каква е настоящата.

• Автор

Сподели точно каква е настоящата.

На чипа ли го пише или в АИДА да търся някъде ?

Може с програма да.Speccy или HWINFO.Ако имаш инсталирана AIDA може.

Защото?

Глупости! Вземаш си рам  на 800мхз, ДДР2 каквато ти падне.

Защото?

Глупости! Вземаш си рам  на 800мхз, ДДР2 каквато ти падне.

И после: Защо рамта ми работи на 667Mhz?

• Автор

И аз съм чувал , че моделът не е от значение. Просто да е ДДР2 и 800мхз. А какво може да стане ако сложа 400мхз , защото имам една такава и не знам дали ще върви ?

И аз съм чувал , че моделът не е от значение. Просто да е ДДР2 и 800мхз. А какво може да стане ако сложа 400мхз , защото имам една такава и не знам дали ще върви ?

Цялата ти памет , ще заработи на по-ниската честота т.е. 400 MHz. Ако  дъното ти я поддържа,  разбира се. Ако ли не , просто и намери пазар.

Цялата ти памет , ще заработи на по-ниската честота т.е. 400 MHz. Ако  дъното ти я поддържа,  разбира се. Ако ли не , просто и намери пазар.

Ако е 400МХц, вероятно е ДДР1, така че едва ли ще може да я набута на банката :)

Здравейте. Решил да си купувам нова рам памет и въпросът ми е следния: Трябва ли да търся рам със същата честота като моята или е достатъчно просто да е ДДР2 , каквато е и сегашната ми ?

Дай сега да видим дъното ти какво е, какви памети поддържа. Искаш ли да постигнеш Дуал Ченъл или не.

Вероятно ще е полезно да прочете тази тема:

Как да разберем с какъв хардуер разполагаме?

След като все пак е дал някакви, хмм,  данни, вероятно се сеща, че тук си нямаме врачки(вече :)) и няма да предлагам темата за "кристалното кълбо".

А така...

По-горе няколко пъти ви казаха да покажете какъв е компютъра ви, но вие мълчите като партизанин на разпит. Какво очаквате в подобна ситуация

• Автор

Не съм много сигурен какво точно да ви покажа от АИДА :D  Дай с прости думи :D

post-339069-0-36572200-1398775082_thumb.

Сега вече е нещо друго. Да, избраната памет е съвместима.  Ще попълни обема на оперативната памет дотолкова, че да се намали писането в swap дяла на твърдият диск в моментите, когато се отворят повече приложения, за което вероятно наличната сега памет не е достигала.

• Автор

Сега вече е нещо друго. Да, избраната памет е съвместима.  Ще попълни обема на оперативната памет дотолкова, че да се намали писането в swap дяла на твърдият диск в моментите, когато се отворят повече приложения, за което вероятно наличната сега памет не е достигала

Да купувам , така ли ? Целта ми е да ъпгрейдна малко компютъра и да увелича видео картата.

Да купувам , така ли ? Целта ми е да ъпгрейдна малко компютъра и да увелича видео картата.

Хм, дали да купувате си е Ваше решение. Отговорихме на въпроса дали е съвместима паметта. Но увеличението на обема на оперативната памет не влияе по този начин, който си представяте. Видеокартата няма да подобри работата си..Освен ако нямате монтирана някоя от едно специфично (доста старо)поколение бюджетни карти на Нвидиа(или на Ати, които него време имаха също от този клас), които карти макар и дискретни можеха да използуват и шернета системна(оперативна памет). Ако не се лъжа, излаг..изпълнението на Нвидиа се пишеше като GF 6200TC , не помня името на Ати картите :) Само в случай, че Сте с такава видеокарта, увеличението на оперативната памет би могла да повлияе и на нея.

• Автор

Хм, дали да купувате си е Ваше решение. Отговорихме на въпроса дали е съвместима паметта. Но увеличението на обема на оперативната памет не влияе по този начин, който си представяте. Видеокартата няма да подобри работата си..Освен ако нямате монтирана някоя от едно специфично (доста старо)поколение бюджетни карти на Нвидиа(или на Ати, които него време имаха също от този клас), които карти макар и дискретни можеха да използуват и шернета системна(оперативна памет). Ако не се лъжа, излаг..изпълнението на Нвидиа се пишеше като GF 6200TC , не помня името на Ати картите :) Само в случай, че Сте с такава видеокарта, увеличението на оперативната памет би могла да повлияе и на нея.

Ще взема да се консултирам с човек, който разбира повече от мен, и евентуално ще го накарам да ми оправи щайгата :)  Благодаря на всички, които писаха. Помогнахте ми. :)

P.S. Видео картата ми е от този тип ''вградена'' :D Взима от РАМ паметта своите 128мб и от 1гб я прави 896мб.

Редактирано от skipper1111 (преглед на промените)

Ще взема да се консултирам с човек, който разбира повече от мен, и евентуално ще го накарам да ми оправи щайгата :)  Благодаря на всички, които писаха. Помогнахте ми. :)

P.S. Видео картата ми е от този тип ''вградена'' :D Взима от РАМ паметта своите 128мб и от 1гб я прави 896мб.

http://ram.produkti.point.bg/buffalo+ddr2+2gb+800mhz/14143/info/pg/8 , имам я същата работи си нормално,не е клоквана, може да се разберем нещо горе долу наполовина.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.