Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За бездомните кучета и котки-дискусия

Featured Replies

Точно това и исках да кажа: Коментарът оставям на вас.Съпричастен съм към проблема , но отдавна не живея в България.Имам апартамент в " Борово " над " Фантастико " и отстрани има малък парк.Вечер като се прибирах около магазина се навъртаха глутници от койоти и чакали , имаше и от хишници , които от луната ли от друго налитаха на месо.Купих си нелегално пистолет и като се прибирах си устройвах сафари.След второто сафари разбраха кой е властелина на животи и ми станаха " най - добрия приятел на човека ".Пък после чакай на кмета Софиянски или на квартални кебапчии.Между другото за подобно отношение тук до два часа си или освидетелстван за психиатрията или ти откриват досие в полицията.Нема лабаво с животните.

• Отговори 102
  • Прегледи 30,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Глутница кучета "изяде" човек в Дупница Човек е бил нахапан до смърт от бездомни кучета в Дупница този следобед. Мъжът е открит в района на гробищата в града. По първоначална информация той

Не знам къде е твойто "тук" (въпреки че може би се досещам по аватара), но ако това е хуманно..... и какво, значи ти да не ги убиваш, обаче ще те нападнат глутницата и ще те ИЗЯДАТ буквално!!!!! :questions: и те после ще ги избият. НАПРАЗНО! НЕ разбраха ли, че животните ако не ги поставиш на мястото им отначало, после си позволяват произволи!!!!!! :)Майка му проклета, има организации за защита на зверовете, АМИ ХОРАТА?? НЯМА ЛИ КОЙ ДА ЗАЩИТИ ХОРАТА?????? По дяволите, имам чувството, че след 5 години ще нося кокала на кучето ми всяка сутрин на 4 крака (аз)!!!!!!! Е НЯМА ДА Я БЪДЕ!

Редактирано от nofear (преглед на промените)

Е , тя темата край няма . Точно тук съм свидетел как всеки легален или нелегален китаец подписва декларация ,че няма да се храни с кучета.На времето имаше виетнамци в България и съм виждал гозбите им.Като студент учих с корейци.Леле , като викинги оглозваха кучешките ребра.Кучетата от моята градинка делях на койоти , чакали , алигатори и велосираптори.А сети се кои бяха най - добрите лешояди от изброените ? Майката на всичките бе една самотна рускиня.Тя ги развъждаше , хранеше , приютяваше в жилишето си.Обаче разговори и писма не помогнаха.Пристигна ветеринарен бус с румънска регистрация един ден .Кое хванаха , хванаха . Но кучетата станаха по-злобни оттогава.И след като ми изгиграха сценка от филма " Белият зъб " , реших че с ловната си пушка ( законно притежавана ) ще се получи като в мафиотски екшън.Думка като гаубица.Нататъка го прочете.Въоръжение му е майката.Априлско въстание.Който се е клел да излиза.Превръщаш се в догтерминатор до следващото размножение.Кметът от банкети и рушвети не му остава време да мисли за някакви пуми.Ха , сетиме за последния раздел от кучетаподобни.

Аз не мога да ходя на училище с пушка поради доста основни причини Публикувано изображение

Иначе твоето решение си е практично - око за око, труп за зъб! Убийство на песове му е майката......

С пумиярите лесно може да се справим, но докато има криворазбрали хора, които мислят, че те са безопасни и мили създания това няма да стане!

Преди доста време гледах документален фил на БТ "За кучетата и хората"

и там имаше доста кървави сцени в които служители на "Зоомилосърдие" Ефтанизираха тези вредители по начини които не съм виждал в никой Horror хилм. И това не е начина да бъдат премахнати, да вземат да ги застрелят по добре отколкото да се мъчат... Но едно е ясно трябва да се оттървем от тази т.н. язва на нашето "модерно" общество!

<{POST_SNAPBACK}>

Мен също ме дразнят помиярите. Имам питбул и никога не го извеждам без да е на повод. Не му слагам намордник поради една причина- никой не слага и не ми е приятно да гледам как лигавото куче на някоя лелка му нахапва муцуната. А за тоя дето дава съвети как да се пръска отрова по улиците, от която може да пострадат и домашни любимци, а също и клошари мога да му пожелая да си го..... Има други начини!!!

Винаги съм казвала,че аки имаш голямо куче,което е способно да убие друго животно и не можеш да го удържиш,т.е. нямаш контрол в/у него задължително трябва да е с наморник.Ако се наложи и на Бък Си ще му сложа!!!

За бездомните кучета-според мен трябва да се направят приюти,не да се убиват,защото това не е човешко,повече от гнусно е и аз лично никога не бих позволила да стане нещо такова!!!Разбира се,кучетата,които могат да нападнат човек или друго животно е по-добре да ги приспят!!!

А защо раглеждаме въпроса само за кучетата,ами котките,те са много повече на брой,или бедомните хора?!?

Защото с бездомните хора не знам какво може да се направи, в момента общината уж отпуска свободни работни места, където бездомните могат да постъпят на работа. А котките - мислиш ли, че котките по улиците могат да ти нанесат такива жестоки поражения като кучетата? Мен днес на път за училище като си слизах сънен на Централна гара от първия автобус щяха буквално да ме изядат 2 песа (може би и бяс имаха, бяха огромни и с лигави муцуни и разярени), добре че до мен имаше "кебапчийница" и собственика беше излязъл и ги изгони и ми спаси кожицата, че както съм и сънен а и те каквито бяха огромни щяха набързо да ме разкрасят :):):P:) И това ако е живот.. :)

Мен също ме дразнят помиярите. Имам питбул и никога не го извеждам без да е на повод. Не му слагам намордник поради една причина- никой не слага и не ми е приятно да гледам как лигавото куче на някоя лелка му нахапва муцуната. А за тоя дето дава съвети как да се пръска отрова по улиците, от която може да пострадат и домашни любимци, а също и клошари мога да му пожелая да си го..... Има други начини!!!

<{POST_SNAPBACK}>

Сигурно има други начини!

Кажи ми, в промишлен район и сгради собственост на "силова групировка", където почти никой няма достъп без пропуск, какво да направя, за да не ми скачат 5-6 псета всяка вечер и да ме е страх изобщо да провървя 200 метра???

Ако смяташ, че има вариант, чрез който ще ги спася от гризване на кремвирш с отрова, моля те да ме информираш! Нито мразя животните, нито съм против домашните любимци на когото и да е (и ние имаме кучета), нито пък смятам, че някой ще тръгне да си разхожда домашното куче в Западна промишлена зона във Варна. Между другото, тук не се разхождат и бездомници!

Но недей да си мислиш, че разсъждавам толкова елементарно и без да съм обмислила всички възможни варианти, съм решила да тровя животните, защото е най-лесно! :whist:

Редактирано от Tragedy (преглед на промените)

Сигурно има други начини!

Кажи ми, в промишлен район и сгради собственост на "силова групировка", където почти никой няма достъп без пропуск, какво да направя, за да не ми скачат 5-6 псета всяка вечер и да ме е страх изобщо да провървя 200 метра???

Ако смяташ, че има вариант, чрез който ще ги спася от гризване на кремвирш с отрова, моля те да ме информираш! Нито мразя животните, нито съм против домашните любимци на когото и да е (и ние имаме кучета), нито пък смятам, че някой ще тръгне да си разхожда домашното куче в Западна промишлена зона във Варна. Между другото, тук не се разхождат и бездомници!

Но недей да си мислиш, че разсъждавам толкова елементарно и без да съм обмислила всички възможни варианти, съм решила да тровя животните, защото е най-лесно!  :whist:

<{POST_SNAPBACK}>

Специално за теб Destiny препоръчвам Кучегон. Има в оръжейните магазини (поне тук в София) и издава ултра-силен звук, който не понася на кучетата. Аз в момента събирам за такова :down:

Няма спор, че кучетата, които се "отглеждат" на улицата от "грижовни" стопани пречат на нормалните хора. Проблемът обаче с кучетата не идва от самите кучета, а от хората. Който иска да гледа куче- да си го вземе вкъщи и да го гледа така, че да не пречи на околните (като мен Публикувано изображение ). Дори и изведнъж да изчезнат помиярите от улицата след време пак ще се размножат. Има хора, които решават да си вземат куче и си взимат, но в един прекрасен момент вече не искат да полагат грижи и го изхвърлят. Има и такива, които блеят, докато разхождат разгонената си женска и хоп някой мъжкар я оправя. Резултата е- малките след като се родят се изхвърлят и те на свой ред също се размножават. Бездомните кучета ще изчезнат, когато започнем да носим отговорност. То е същото като с боклука не мислите ли? Да не е пред моята врата, а да е пред съседа

Абсолютно си е така! А за боклука, не само да е пред вратата на съседа, ами сега има нова мода: Хвърля се директно през балкона - да речем от 8-мия етаж! Класика! Невиждана класика! Наистина само ние сме си виновни! Въпросът е, че като сме такива, всеки гледа да се справи сам с положението си, защото почти на никой не може да се разчита! А между другото, nofear, и други хора ми казаха за тази машинка. Каква й е цената?

Абсолютно си е така!

А за боклука, не само да е пред вратата на съседа, ами сега има нова мода: Хвърля се директно през балкона - да речем от 8-мия етаж! Класика! Невиждана класика!

Наистина само ние сме си виновни!

Въпросът е, че като сме такива, всеки гледа да се справи сам с положението си, защото почти на никой не може да се разчита!

А между другото, nofear, и други хора ми казаха за тази машинка. Каква й е цената?

<{POST_SNAPBACK}>

Честно казано, нямам си на идея за цената Публикувано изображение , но не е много евтино..... поне бях чул, че струва колкото "осичка", което значи че може да се намери на доста разнообразни цени, тук на Илиенци е около 30-40-50лв... Публикувано изображение

Здравейте. Реших да ви кажа и моето мнение относно бездомните кучета. Смятам, че кучетата трябва да се прибират в подходящи приюти. Трябва да им се отнеме правото да се размножават и да се обезпаразитят. Предложените методи за бърза елиминация на противника са ефикасни но и доста крайни. Няма ли да е по-лесно, ако във всеки един приют злобните и старите кучета бъдат приспивани, а на по-младите и представителни кучета да бъде даван един период в който, ако някой евентуално иска да си вземе куче, да може да го стори. След това и те да бъдат приспивани. Така няма да се вдига излишна врява и всичко ще си стане както трябва. Както знаете в България когато нещо се прави мълчешката винаги става. Аз не съм любител на кучетата, но и не ми пречат. Това което ми пречи и ме дразни е осраните градинки от домашните кучета. когато минавам през някое "кучешко WC " ми става много неприятно. Все още нямам деца но ако имах едва ли бих ги пуснал да си играят в градинките като знам как са "минирани" Така че проблема не е само с бездомните кучета. Проблем има и с домашните кучета и най вече със съзнанието на собствениците им!

Огнестрелното оръжие е наи добрия начи за разрешаване на въпроса е на мен н ми се дават пари и мисля по примитивен начин да реша проблема в квартала, имам едни удължители на които ще закрепя заострено шило и ще пратая песовете около блока във вечните ловни полета, дори ще ги подмамя с кокали, ще им говоря нежно, псетаа усещат кога си мил с тях, и! тогавааа....

Няма ли да е по-лесно, ако във всеки един приют злобните и старите кучета бъдат приспивани, а на по-младите и представителни кучета да бъде даван един период в който, ако някой евентуално иска да си вземе куче, да може да го стори. След това и те да бъдат приспивани. Така няма да се вдига излишна врява и всичко ще си стане както трябва. Както знаете в България когато нещо се прави мълчешката винаги става.

<{POST_SNAPBACK}>

Естествено, че ще е по-лесно!

Фактът, че по улиците е пълно с бездомни кучета, обаче, показва как онези симпатяги от приютите не си вършат работата! Не съм съвсем наясно със системата и разпоредбите, които се следват при "прибирането на кучетата от улицата в приют", но или няма такива или някой не ги спазва! :eek

V12 -> Аз само да ти кажа, със извинение че ти говоря на ТИ, но като първо, че ако разбера кой си ще усетиш болезнено 9мм Beretta 92F (15 патронен пълнител и 1 в цевта, законно притежаван [може да се изкара като самозащита]) Аз лично се присъединявам към темата и съм напълно ЗА изтребването.Имам куче взето е директно от улицата (повечето ги наричаме ПОМИЯРИ). Водя го на каишка и си има паспорт.Всеки ден си го храня с Пражка Шунка (имам си пари храня го). На един приятел кучето почина заради един такъв екземпляр като V12, който видите ли взема нещата в свои ръце (след това моят приятел имаше издадена присъда за хулиганство, щото видите ли му счупил челюстта). Има предприятие ("ЕКОРАВНОВЕСИЕ")->това, че те получават Общински пари, а нищо не правят го оставям без коментар. Моля вижте съседна Румъния как реши проблема от раз, или пък в Русия: Дадоха хората 48 часов срок, на кучелюбците и който осиновил, осиновил който не и се пречка на властта:БАМ! в панделата! Просто и лесно. Мен също ме е нападало бездомно куче!Виждал съм кучешка тения и как се оперира и даже операцията беше на мозъка, още по гнусна от тази на белите дробове. Ами какво да кажем за извергите, които изнасилват малки деца и после Съдебната система ги пуска със поредната Условна присъда?!?!?! Не са ни виновни само кучетата, всички ние сме виновни-малко или много! Айде, че тази тема ме хвърля в много нерви.Само пискаме това е!

Редактирано от error_404 (преглед на промените)

ДОБРЕ тогава, нека всеки даде сериозното си предложение какво да се направи по този въпрос. С 2 реда: до кои институции трябва да стигне въпроса, какви мерки да се предприемат, как да стане най добре. Това е. Пишете мненията си. :whist:

За бездомните кучета.E тук пише за едно домно хъски.

Бизнесменът Георги Георгиев няма да даде да убият хъскито Астор , защото тогава неговите деца ще страдат.Този Георгиев нормален ли е ?

Погледнах в дясно и какво да прочета.Глутница наръфа медсестра.

Кучета и България , като всичко останало и тук нещата са оставени на самотек.

Това за детето трябва да падат " китари ".Ако не е в България и внуците на внуците на този тулуп ще плащат кръвнина за малкия Викторио.

Редактирано от Profruit (преглед на промените)

nofear,съжелявам,че така късно отговорям,но да те е драля улична котка?-надявам се не,защото е доста опасно!!!Не казвам,че котките са по-опасни от кучетата,напротив,но и те са проблем!!!

Драла ме е. Не е приятно. Обаче и куче ме е хапало. Теб хапало ли те е? ПО-НЕПРИЯТНО И ОПАСНО Е, ВЯРВАЙ МИ! Пък и колко % от уличните котки ще те надерат ей-така и колко % от песовете те лаят ей-така???

nofear,Да,хапало ме е куче и наистина чувството е много неприятно!!!Сега не спорим кое е по-опасно,просто и уличните котки са проблем както и кучетата,бездомните хора!!!

V12 -> Аз само да ти кажа, със извинение че ти говоря на ТИ, но като първо, че ако разбера кой си ще усетиш болезнено 9мм Beretta 92F (15 патронен пълнител и 1 в цевта, законно притежаван [може да се изкара като самозащита])

За информация: Казвам се Веселин Радев. Адрса ми е: Варна, ЖК "Чайка", бл.23 вх.Б ап.71. На 37 години съм, бивша барета и един от основателите на клуб "Адреналин". Обличам се изцяло в черно и съм с бръсната глава. Ако имаш да ми казваш нещо лично, заповядай. Удоволствието ще бъде мое :baby:

...

А за тоя дето дава съвети как да се пръска отрова по улиците, от която може да пострадат и домашни любимци, а също и клошари мога да му пожелая да си го..... Има други начини!!!

<{POST_SNAPBACK}>

Мисля, че визираш мене. Но би ли прочел още веднъж поста ми, преди да ми пожелаваш разни неща ? Писах, че салама с отровата се подхвърля на помиярите, а не се пръска на улицата. Естествено, че не бих направил такова нещо. Най-малкото, защото много обичам котките и не бих рискувал някоя от тях да се отрови.

Явно наистина си "бивша барета" :bye: Такива изцепки с отявлен отпечатък на бабаитлък и тежко детство май много не прилягат на командос, който би трябвало да е с желязна психика, а не да се пали като хлапе :baby Може би точно затова си бивш :hush: Нищо лично, просто в този форум не съм срещал досега подобни изцепки :clap :clap :clap

Редактирано от pitman (преглед на промените)

Явно pitman е прав:hush:

Само и аз да уточня, на г-н Веселин Радев [V12] -> че не ми се пътува до гр. Варна, нито пък искам да си мерим пишките.

Но отявлената ти детска психика си казва своето.

Пък да ти кажа аз не обичам котките, но имам търпимост към тях, както и към кучета и към клошари.

Имам нетърпимост към хвалипръцковци.

Аз си признавам, че малко се поизнервих и си изпуснах нервите, ама такъв ИДИОТ като V12 няма.

Ами мисля, че темата е доста обширна и съответно дискусиите се зараждат със страхотна сила.

А-а-а-а шях да забравя, че знаеш ли колко ме интересува дали си основател на "Адреналин", ако ще и основател на Съюза по лицево-челюстна хирургия да си, не вярвам че някой тук го интересува.Ако искаш мога на ЛС да ти изпратя моето CV, би бил неприятно изненадан, но нека да не СПАМ-ваме темата!Аз си изказах моето мнение и ако има някой МОД нека да прецени какво да направи.А ако се вгледате в логото му [V12] ще забележите че е стилизирана свастика, ама нейсе!Публикувано изображение

Наименование СДРУЖЕНИЕ "КЛУБ ЗА ЕКСТРЕМНИ СПОРТОВЕ АДРЕНАЛИН"

БУЛСТАТ 103324122

Вид Сдружение, неправителствена организация, юридическо лице

Активност развиващ дейност

Съществуване безсрочно

Адрес(и) седалище: БЪЛГАРИЯ гр.Варна, област Варна, община Варна пощ. код: 9000 ул. РАДКО ДИМИТРИЕВ ь 35 [ 1996-03-18 ] 

Комуникации телефон служебен 052/237355 [ 1996-03-18 ]

телефон служебен 052/454433 [ 1996-03-18 ]

Документи за създаване: решение 620 от 1996-03-18 по Ф.Д 620 / 1996

на Варненски окръжен съд вписано в парт. 41 [ 1999-07-06 ] 

Дейност Други дейности в областта на физическата култура и спорта

6606061161 РОСЕН БОЖИДАРОВ КАСАБОВ - управляващ

Никъде не видях името Веселин Радев! [Ей това CIELA, АПИС са готини програмки]

Редактирано от error_404 (преглед на промените)

Явно pitman е прав:speak:

Само и аз да уточня, на г-н Веселин Радев [V12] -> че не ми се пътува до гр. Варна, нито пък искам да си мерим пишките.

Но отявлената ти детска психика си казва своето.

Пък да ти кажа аз не обичам котките, но имам търпимост към тях, както и към кучета и към клошари.

Имам нетърпимост към хвалипръцковци.

Аз си признавам, че малко се поизнервих и си изпуснах нервите, ама такъв ИДИОТ като V12 няма.

Ами мисля, че темата е доста обширна и съответно дискусиите се зараждат със страхотна сила.

А-а-а-а шях да забравя, че знаеш ли колко ме интересува дали си основател на "Адреналин", ако ще и основател на Съюза по лицево-челюстна хирургия да си, не вярвам че някой тук го интересува.Ако искаш мога на ЛС да ти изпратя моето CV, би бил неприятно изненадан, но нека да не СПАМ-ваме темата!Аз си изказах моето мнение и ако има някой МОД нека да прецени какво да направи.А ако се вгледате в логото му [V12] ще забележите че е стилизирана свастика, ама нейсе!

Никъде не видях името Веселин Радев! [Ей това CIELA, АПИС са готини програмки

OK, щe започна отзад напред. Ако се съмняваш, направи си труда да издириш и прочетеш текста на цитираното от тебе съдебното решение за регистрация. В него са посочени имената на петимата учредители. А ако не ти се занимава, просто посети страницата с историята на клуба ни.

Относно стилизираната свастика - какъв е проблема ? Навярно не ти е известно, че този знак символизира слънцето и огъня в източните учения. И произходът му е значително по-древен както от християнския кръст, така и от навярно любимата ти звезда на Давид (съдейки по реакцията ти) :)

Да наречеш "малко поизнервяне" открита заплаха за саморазправа с огнестрелно оръжие според мене е малко повече от евфемизъм ;) И нека не принизяваме дискусията до нивото на личните нападки... Защото и аз мога да кажа много както по въпроса за очевидно слабата ти нервна система, така и относно големите пистолети като компенсаторна реакция на размера на някои атрибути на собствениците им (според Фройд пистолета е един от типичните фалически символи), но смятам, че това излиза малко извън темата и не му е мястото тука.

Що се отнася до търпимостта спрямо бездомните кучета - за мене, както вече казах, тя свършва при първия пострадал човек. Нямам нищо против това да е някой като тебе, но може да е майка ми, приятелката ми или дъщеря ми. Предпочитам да избия няколко десетки или стотици бездомни помияра, отколкото да пострада един човек. Въпрос на ценностна система, която явно при двама ни е различна. За информация - вече 18-та година не консумирам месо, защото съм привърженик на доктрината за избягване на излишното насилие. Но също така подкрепям идеята за минималното необходимо насилие, отказът от което води не до намаляване, а до увеличаване на общото страдание. Както преди време каза Нанси Рейгън, "Колко хора щяха все още да са живи, ако не беше отменено смъртното наказание !".

Редактирано от V12 (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.