Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За бездомните кучета и котки-дискусия

Featured Replies

Публикувано изображение

Аз незнам дали има някой, който ще остане безразличен към това... :sobbing: Сега гледам моя сладур как се е опънал на спалнята, пупата му е пълна и подремва сладко - и осъзнавам всъщност колко е щастлив!!!

• Отговори 102
  • Прегледи 30,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Глутница кучета "изяде" човек в Дупница Човек е бил нахапан до смърт от бездомни кучета в Дупница този следобед. Мъжът е открит в района на гробищата в града. По първоначална информация той

Де и пенсионерите да имаха такъв оклад . . . . . . Деца, деца . . . Дано като порастнете да ви заинтересуват и други работи.

Публикуваните в темата постове от последната (5та) страница извикаха у мен появата на апокалиптичната визия, че животното тенденциозно се превръща за природозащитниците в нещо по-важно от останалите хора. Това е противопоказно и нездравословно. На всички, които писнаха в битка за правата на животните, пожелавам дълъг спринт с ескорт - настървените помияри, които така яростно защитават! Похвално е да си осиновиш мастия, не да прокламираш, че тя трябва да живее от подаянията на минувачите (оставена на улицата) и че всички противници на това девиантно мнение са изверги.

А това с кастрирането не го разбрах - мене не ме е страх, че кучето ще ме изнасили, а че ще ме изяде. Това, че няма топки едва ли би му напълнило корема, нали? Не искам да профанирам темата, затова ще въведа парадигматичен модел на разсъждение: От едната страна имаме човек, живот, тения, разкъсвания, рани, смърт, бременни жени, невръстни дечурлига, бяс, инфекциозни болести и фъшкии по улицата, а от друга - щастието в очите на куче, което до 10ина години ще почине от старост и амортизация, но дотогава може да завлече няколко човека след себе си. Аз не съм затруднен в избора си, а ти???

Редактирано от trancemasha (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Има много истина в думи ти, пропуснал си само бълхите и кърлежите....Мисля, че сме длъжни първо да се погрижим за бездомните хора, които като бройка не са никак малко, а чак тогава за бездомните кучета...Едва ли безбройните природозащитници всички са вегетарианци, а не знам един да реве против саламите и луканките по магазините...А ако се окаже, че все пак са вегетарианци бих ги попитал тогава : Защо ядете храната на животните??? :wors: Хора, песовете ще оцелеят с или без нашата помощ, но бездомните хора едва ли....

А относно това защо има толкова много бездомни кучета - защото има много безотговорни хора...Днес решил да си взима домашен любимец, ама след 1 месец вече не го кефи, ае марш на улицата...

Ти собствено за колко бездомни хора си се погрижил???? Или малко популизъм, казваш, не е излишен? Защо ние българите обичаме да смесваме един проблем с друг и честно учудих се ,че не изкара напред и тежката артилерия с бездомните деца?

Прав си в едно нещастните бездомни твари не са виновни за съдбата си, виновен за това пак е ЧОВЕКА, оня с по-висшия разум,който нарича бездомното куче помияр,който го прибира у дома си като вещ от която след време може и да се отърве,защото му е омръзнала,който не знае защо трябва да го кастрира и,че неконтролируемото развъждане на домашни "породисти" любимци е една от причините за проблема бездомни кучета и котки, който се размножава без да мисли и след това безнаказано оставя поколението си в домове за деца(как мразя тези институции) под опеката на държавата,която трябва да се погрижи и за тях.

За разлика от бездомното куче човека има избор,защото е разумно същество. Има страшно много клошари станали такива по собствен избор. Защо се е озовал на улицата е хубав въпрос, на който всеки трябва да си отговори сам. Съдбата на бездомния е тъжна, тук се дискутира тази на бездомните животни и ако имате какво да кажете по това кажете, не измествайте темата ,защото така ви е по-удобно.Нека всичко в живота ни бъде по-добронамерено,може би тогава и проблемите ни ще бъдат по-малко.

Регистрирах се само за да не пиша като анонимна,че някак не обичам анонимните мнения и препоръки. Не пиша в този форум, направих го заради прочетените мнения. Бъдете здрави!

Редактирано от sad eyes (преглед на промените)

Публикуваните в темата постове от последната (5та) страница извикаха у мен появата на апокалиптичната визия, че животното тенденциозно се превръща за природозащитниците в нещо по-важно от останалите хора. Това е противопоказно и нездравословно. На всички, които писнаха в битка за правата на животните, пожелавам дълъг спринт с ескорт - настървените помияри, които така яростно защитават! Похвално е да си осиновиш мастия, не да прокламираш, че тя трябва да живее от подаянията на минувачите (оставена на улицата) и че всички противници на това девиантно мнение са изверги.

А това с кастрирането не го разбрах - мене не ме е страх, че кучето ще ме изнасили, а че ще ме изяде. Това, че няма топки едва ли би му напълнило корема, нали? Не искам да профанирам темата, затова ще въведа парадигматичен модел на разсъждение: От едната страна имаме човек, живот, тения, разкъсвания, рани, смърт, бременни жени, невръстни дечурлига, бяс, инфекциозни болести и фъшкии по улицата, а от друга - щастието в очите на куче, което до 10ина години ще почине от старост и амортизация, но дотогава може да завлече няколко човека след себе си. Аз не съм затруднен в избора си, а ти???

Попаднах на тази тема случайно, разглеждайки статистиката на блога си. Прочитайки мнения като твоето не мога да се въздържа от коментар. Явно висотата на мисълта за кастрацията те е затруднила и искам да ти помогна да я достигнеш. Кастрацията е единствения световно признат ефективен метод за справяне с проблема бездомни животни. Когато едно куче е кастрирано то не се размножава,т.е популацията му не се е увеличава ежедневно. Топките на кучето, както ти образно си се изразил,не застрашават твоя задник( да ме прощаваш, но те цитирам) в частност, а могат да оплодят фертилна женска от твоя квартал да речем. И следващия сезон бездомните там вместо 5 ще са с 5 или 10 повече заради появилото се кучило, следствие от некастрирани бездомни кучета. Когато са в така наречения период на разгоненост,мъжките се събират на групи около фертилна женска и тогава стават и другите бели. Хубаво е ,когато чужди организации финансират подобни кастрационни центрове и мобилни клиники у нас , а ти не знаеш защо е необходимо това, да прочетеш малко литература , да се ограмотиш млади човече,а не да ни запознаваш с липсата си на страхове за изнасилване от улично куче Публикувано изображение

Никой не твърди,че по улиците е нормално да има бездомни, че е нормално да има пострадали от ухапвания,но тъй като този проблем е следствие на човешкото безхаберие, безотговорност и в доста случаи невежество е хубаво като общество да поемем отговорността за това , да се поучим от ефективните световни практики и да ги приложим , да се научим на милосърдие и толерантност,които аз винаги съм твърдяла,че са ни много чужди. "Фъшкиите" по улиците ги има и заради домашни любимци,чийто собственици не почистват след тях, има ги и заради изходило се не където трябва дете, защото мама пиейки си кафето на барчето го е пратила на скришно зад храстите.Боклуците около контейнерите продукт на собственото ни домашно въпитание или хвърлените през балкона торбички за смет по-малко страшни ли са от "фъшкиите" за които пишете.

И малко в страни от темата - думата мастия,която използвате в нейния негативен смисъл приляга повече на доста хомосапиенс , а обществото ни в частност е пълно с помияри. "Будната" ти гражданска съвест обаче е по-склонна да се справи набързо с бездомното куче,защото е по-лесна мишена, предполагам. И аз не искам всекидневно разни екземпляри да ми газят в личното пространство и да ме опръскват с калта в която безнаказано си джавкат,ама кой ме пита Не искам да ми се налага да общувам с хора,чийто коефициент на интелигентност е толкова нисък,че им пречи да си обуят правилно марковите панталони, пък камо ли да свършат нещо по-смислено в живота,но още не съм награбила лопатата за да се спрявям с тях. Ти влизал ли си някога в изолатор за кучета??? Ако след видяното там си способен да напишеш пак същото мнение,значи на теб сърцето определено не ти е най-силния мускул...

Впечатли ме не задълбоченото ти мислене по проблематиката засегната в темата, а използваните от теб думички и изрази като апокалиптична визия,девиантно мнение,парадигматичен модел на мислене. Що мърсиш езика ни с толкова чуждици, да не би за теб това да е мерило за интелект?!?!? Дано да не е така.

Хареса ми цитата в профила ти- замислял ли си се над него,или просто го преписа?

Написаното от sad eyes е за мен грубо изнасилване на езика, зад който тя така самоотвержено застава, защото вменява идеи с лош дъх. Семантичният подбор на речта ми цели максимална прецизност на изказа, затова не си позволявай реплики и коментари по него, ако обичаш!

Виждал съм кастритано куче. Злобно. И да си призная, не ми хареса.

Будната ми гражданска съвест не иска да пусне допълнително обременени с озлобление ПОМИЯРИ (да, пак го казах!) по улиците сред малките деца. Ти деца имаш ли? Обещай ми, че ще помислиш по въпроса! Какви маркови панталони засегна, за мен остава загадка, но социалното омерзение, на което лъха стилът ти на писане, подсказва, че не си падаш много по хората и си мислиш, че си много над тях. Как тогава се поставяш в услуга на същества като кучетата?

Приличам ли ти на един от хората, с които всекидневно трябва да делиш въздуха си? Да, нали? Много неприятно, предполагам.

Така си е в природата. Премахваме нещата които ни пречат. Пред нас наскоро се събраха доста улични кучета. Едни цигани ги докараха (естествено, че без цигани не може). Всяка вечер точно под моята тераса лае едно куче, а аз съм на първият етаж.И аз стоя с изцъклени зачервени очи и не мога да заспа. Случи ми се две нощи да слизам по еротичен потник и секси джапанки да го гоня. И след това много Фнервиран и леко потен си лягам отново. А после го гледам дзвера по цял ден спи на слънце. Ама въобще не е приятно. Сега ще ви кажа как изглежда перфектното улично куче според мене. Кастрират ги за да не се размножават. Хубаво ама не е достатъчно. Както споменах по горе кучетата са доста шумни нощем. За това трябва да им се махат и гласните струни. Освен това се случва доста често куче да охапе някой случаен минувач. За това е добре да им се махат всичките зъби. Неприятно е също, когато някое куче те следва докато ядеш нещо. Решението на този проблем е да им се отрязват минмимум 3 - 4 крака. Ето това е перфектното улично куче.

Имат пълното право да си живеят. Ние сме СЪЗДАЛИ "бездомните" животни, въвеждайки концепцията за "домашен любимец". Всъщност, създали сме самите кучета.

А от по-нападателните псета е доста лесно да се отървеш - на глава от населението се зачислява чифт кубинки с железни бомбета, по възможност и с шипове, и нямаш повече грижи.

• 1 месец по-късно...

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

"Осинови си животно - помогни на човек” -

е мотото, под което -

на 23 юни от 10.00 до 18.00ч.,
пред Паметника на съветската армия -

ще започне второто благотворително изложение на безпородни кучета и котки,
спасени от улицата.

Партньор на зооекспото е
Съюзът на артистите в България.

Събраните средства ще
бъдат дарени на Дома на ветерани на културата.
Животните на благотворителното зооекспо са ваксинирани,
обезпаразитени и някои от тях – кастрирани.

Те са предоставени от организации за защита на животните и граждани.

На осиновените кучета ще бъде поставен микрочип,
номерът на който се записва в паспорта на животното.

Всички животни на зооекспото,
както и всеки нов собственик на осиновено животно -
ще получат безплатна храна от
ГЕНЕРАЛНИЯ СПОНСОР - PEDIGREE&WHISKAS
.

Специално за посетителите на изложението, PEDIGREE&WHISKAS -
ще предоставят
безплатни консултации от ветеринарни лекари.

Всяко осиновено куче или коте -
ще получи и
талон от Интервет България,
за безплатна годишна ваксинация
.

ГЕНЕРАЛЕН СПОНСОР: PEDIGREE&WHISKAS

Публикувано изображениеПубликувано изображение

СПОНСОРИ:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

C медийната подкрепа на:

Публикувано изображение
Публикувано изображение

Кампанията се провежда под егидата на
Софийска община и кмета Бойко Борисов,

а организацията е дело на:

• Общинско предприятие „Екоравновесие” - база „Сеславци”
• ПР Агенция РестАрт Комюникейшънс
• Сдружение „На Ти с Природата”
• Тиерхилфе Зюден - Немски кастрационен център, Студентски град
• Сдружение „Приятели на котката”
• Българско дружество за защита и опазване на животните
• Сдружение ДАРА
• Клуб за защита на животните към Американски колеж
• Сайт: www.bezdom.info
• Сайт: www.dailapa.dog.bg
• граждани и доброволци

Интернет страница на зооекспото -

www.zooexpo.bezdom.info

Публикувано изображение

Ако Вие сте спасили животно от улицата и искате то да намери добри стопани,
можете да го запишете за участие в зооекспото
на и-мейл [email protected].

Животните трябва да са ваксинирани и обезпаразитени и да имат паспорт.
Желателно е възрастните животни да са кастрирани.

Теодора Начева
тел/факс:02/9634011; GSM:0885251529
e-mail:[email protected]
РестАрт Комюникейшънс

www.dailapa.dog.bg

Публикувано изображение

Жертвите на холокоста ... и бездомните животни
на Пловдив.

Помогнете да съберем 1000 подписа / петиция /
за затварянето на кучешкия изолатор в Пловдив
и да ги хвърлим в лицето на пловдивския кмет
Д-р Иван Чомаков. Натисни тук.

Публикувано изображение

Публикувано изображение Публикувано изображение

http://www.youtube.com/watch?v=I233sJQYM2Q

http://video.google.com/videoplay?docid=-6176563723666627529&q=earthlings

Публикувано изображение

Айде аз пак ше дам пример с глупавите Американци!

Публикувано изображение Първо тея малумници - с извинение :P ги интересуват животните като цяло повече от децата им.

Ми аз не съм видял българин да си сложи детето на земята в някво мизерно легалце а да е накупувал възглавнички и тем подобни глупости за некви котки и кучета...ми аз като видях се изплаших!

Тея животни като се накатерили по детето...ми тва са алергий глупости ....абе просто не знам! :down:

И както и да е на въпроса...ми за тая работа няма ли кучкарници бе хора...пък и някой кучета наистина трябва да се убиват Публикувано изображение

Все пак аз съм в Америка само от пет месеца (в който просто толкова ми писна от тва население че няма накъде) но като бях в България наистина има много бездомни кучета!

И мене ме беше захапал един помяр ... ма си беше от тея дребните дзверове Публикувано изображение

Иначе като малък една Немска Овчарка ми беше скъсала анцука от една игра

След това ме беше гонил френски булдог (тва беше щото го дразних :P ) но общо взето винаги съм харесвал животни!

И сега даже имам намерение да си взема някакво....но никога няма да позволя такива глупости ... просто то американското население заради куче може да те набута в затвора!

Също така като излезеш с колата можеш да видиш почти навсякъде в колата куче и то не говоря за малки джобни а за някви огромни дзверове дет даже си ки возят отпред :

Е не знам как е сега в България ма просто трябва да се направи нещо :speak:Публикувано изображение

Е и животните са живи организми

И те имат нужда от любов

В Америка има ли бездомни животни а ??? :):P

Балкан е на 16 години вече,има си къщичка,панички за храна и вода.Живее в градинката до блока,пази и двата входа,аз също му нося храна. Той е щастлив,за това че е обичан и не прекарва старините си в приют. Ако имаше повече такива къщички в градинките,ако имаше повече любов към четириногите ни приятели...

• 4 месеца по-късно...

Аз не смятам, че е нормално да има безстопанствени кучета - пред нашия блок да не ви обеснявам кво е...Сутрин като излизам, вечер като се прибирам направо е ужас - кошмар...И да хранят ги, влачат им ядене, казват им "маме".А са се развъдили и некви малки...След няколко години и те ще станат големи - приказка.И не само, че са глутници, ми за мен тва не са кучета, а магарета - много са големи.И обаждаш се прибират помяра и на другият ден Публикувано изображение той пред входа - някой е казал, че ще се грижи за него...Кошмарно е това с тези кучета не е истина къв ужас - тези хора, които ги защитават верно да си ги приберат при тях...Дано все някога да се реши този проблем - вече не се издържа...Надеждата умира последна... Публикувано изображение

• 2 седмици по-късно...

Аз не смятам, че е нормално да има безстопанствени кучета - пред нашия блок да не ви обеснявам кво е...Сутрин като излизам, вечер като се прибирам направо е ужас - кошмар...И да хранят ги, влачат им ядене, казват им "маме".А са се развъдили и некви малки...След няколко години и те ще станат големи - приказка.

Дано все някога да се реши този проблем - вече не се издържа...Надеждата умира последна... Публикувано изображение

Живях малко в гетото "Люлин"-знам за какво говориш-аз там и по светло заобикалях-да не попадна на сбирката им

Публикувано изображение

С тази разлика че там не видях някой да ги храни-ами защото контейнерите преливат от боклуци и си имат достатъчно храна Публикувано изображение

Около контейнерите пък са им завивките-юргани,дрехи и т.н.

Там почти всички кучета са без каишки-тоест не е направено нищо за кастрирането им,имаше доста бебета понеже

Сега живея в "Слатина" -кучетата,за които споменах по-горе,са кастрирани и регистрирани към някой блок-пазачи :nono:

Няма глутници,няма кученца

Тук проблема е решен

Много ли още трябва да гълтат ония,от горе,за да стане навсякъде-като тук

Публикувано изображение

P.S.Винаги съм се страхувала от кучета,имам неприятен спомен понеже

Тук преодолях този страх

Публикувано изображение

;) Не съм от Люлин, но не съм съгласна, че е гето!!! ;) Как така кучета пазачи на някой блок ;) нещо не зацепик...

Здравейте и от мен. Уличните кучета трябва да се премахнат по някакъв начин от улицата. Два пъти ме е хапало куче - един път домашно(и то на каишка) и един път улично. Наистина не разбирам хората, които изхвърлят кучетата си - уж обичат животните, а в следващия момент ги обричат на мизерно съществуване на улицата или "природозащитниците" - ами като обичаш тия песове си ги прибери вкъщи. Кучето е създадено да има стопанин, улично куче някак си е неестествено и в крайна сметка куче като е безстопанствено и ухапе някое дете, после кой носи отговорността?

:offtopic_s: Не съм от Люлин, но не съм съгласна, че е гето!!! :offtopic_s:

Как така кучета пазачи на някой блок :speak: нещо не зацепик...

Ами така-имат си къщичка в градинката,храним ги,а те си стоят на пост пред двата входа-крадец не може да припари ;)

И не говоря за целия Люлин,а действително за гетото-5 част,с циганските блокове-горе на полето,първата пряка преди Белград Публикувано изображение

Качи се - ако не те е страх-да поразгледаш пейзажа

:P

Ами така-имат си къщичка в градинката,храним ги,а те си стоят на пост пред двата входа-крадец не може да припари ;)

И не говоря за целия Люлин,а действително за гетото-5 част,с циганските блокове-горе на полето,първата пряка преди Белград Публикувано изображение

Качи се - ако не те е страх-да поразгледаш пейзажа

:P

Къде, къде по-евтино от пазач (и по-ефективно) Публикувано изображение

На нас снощи ни разбиха гаража, та обмислям вариант с някое голямо дебелозъбество куче. :speak:

• 2 седмици по-късно...
Отначало помислих, че е станало във Великобритания, но бързо разбрах грешката си.

Нищо чудно, че се е случило пак в България.

Сега гладни псета нападат хора, а след време гладни хора ще ръфат и хора, и псета, и каквото още попадне. Човек от глад оскотява и става бетер псе... Дали ще докопат депутатите и правителството?

• 2 месеца по-късно...

Хайде и аз да си разкажа историята... Петък (25.01.08) си отивам към училище. Гледам аз от нашия вход има една баба която има куче и храни уличните кучета. Та в една градинка пред нас тя храни една глутница от улични кучета (5-6). Минавам пред тях и те започнаха да ме лаят. Казвам си: ОК нормално е да ме лаят. Ама имах едно от ляво 1 от дясно 1 от пред 1 от зад и едно си се хранеше. И тогава познайте. Едно ме захапа. Домашно... Хубаво... Пуснато... След у-ще гледам стопанина му си играе с него. Отивам и му казвам: Извинете, вашето куче ме ухапа. Той ме гледаше като неандерталец климатик. Показах му раната. Той каза: Не е възможно, моето куче е мирно и кротко. Лъжеш ме, някое друго те е ухапало. Аз му казвам: ОК. Но се заклевам, че следващия път когато го видя да ме лае ще му сложа "неясни" вещества в едно хлебче и ще го нахраня. Той пак ме гледаше тъпо. Аз му казах тихичко: Пе*ал и си тръгнах. За сега не съм го видял да се мярка в градинката. Дано да си остане така.

Знам подобен случай,дете на 7г.бе нападнато от домашно куче-немска овчарка.Едва се е спасило с множество ухапвания.Реакцията на собствениците,че го е предизвикало.А,то просто се прибира в дома си.Оказа се,че същото куче е проявявало агресия към всеки срещнат от блока.И нищо,детето си изтърпя мъките.Авно мерките не трябва да са само наблюдение дали кучето има бяс.И да няма ,ако е агресивно...

Аз обичам кучетата безумно!И не мисля,че това ме прави лоша,несправедлива и какво ли оше не!Какво са виновни те,че са се родили и никои не ги иска?!Защо да ги обвиняваме след като почти всички момчета си мислят ,че като блъснат с колата си нарочно едно куче или убият котка с голи ръце това ги прави по-големи мъже,е не!Съжалявам ги!А и не мисля,че имаш право да обвиняваш тези,който обичат кучетата...Няма да го промениш каквото и да казваш..И те си имат чувства и естестжено ,че след като ги блъскат хората и ги ритат мн .ясно да ги хапят!Нека!Просто трябва да има Зоо Полиция ,но България е прекалено далеч...

Кучетата нямат вина, че са недохранени и бездомни. Ние хората сме отговорни за тях и техните действия спрямо нас.

И мен ме е нападало куче - зима, студ, кучето беше мърляво и гладно. Публикувано изображение Казах на нашите и те започнаха да го хранят и така кучо стана пазач на кооперацията - лаеше по циганите, натрупа килограми и развяваше щастливо опашка. Много от съседите започнаха да му носят храна, докато един ден един съсед, чието куче беше починало на скоро, го взе за свое собствено. След около 6 месеца щастлив живот кучо беше осакатен жестоко от зли батковци. Съседът със сълзи на очи разказа как кучо си играел на улицата (без каишка както винаги) и банда момчета минали покрай него и той скочил да им се радва. Едното от момчетата го ритнало така силно, че кучо можеше да ходи само на предните си лапи и влачеше задните. Публикувано изображение След още няколко месеца умря. И съседът вече не беше същият.

Тинейджърите трябва да се връзват и "убиват" след 14 дни глад, не кучетата!

...

Дали ще докопат депутатите и правителството?

Ами по-скоро не, просто не обичат и не ядат мърша Публикувано изображение

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.