Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

На каква скорост да запиша Windows 7 със Nero

Featured Replies

Начинаещ съм и незнам горе долу на каква скорост да го запиша... :) 

Зависи от състоянието на записвачката и носителите. Ако са свестни - и на макс. скорост ще стане.

Но задължително си включи опцията за проверка след запис.

• Автор

В някои ситуации има шанс да имате проблем! какво толкова сложно казах?

Значи на 4х и или на 8х да го записвам

Значи на 4х и или на 8х да го записвам

За колкото имате търпение да чакате. Принципно  е така:колкото по-бавно - толкова по-малко грешки при записа.

На възможно най-бавната е най сигурно!За да може да се чете по лесно навсякъде.

Колкото е по-висока скоростта, толкова е по-слаб записа. И дори да се прочете при проверката, може да не се чете не други устройства, или даже на същото при следващо поставяне. Също е много вероятно след 1-2 месеца да спре да се чете.

И ти препоръчвам, освен ако не искаш да си ги пазиш за архива, да ги записваш на презаписваеми, че се сменят на половин година :)

2x или 4х даже и 4 за мен е много, но аз записвам DVD-®(RW) На 2х без значение какво е съдържанието и за CD-R,RW 10x.На 2 скорост е най-добре, както спомена Димитър. Защото чете всеки сектор добре и по бързо, ако го запишете на висока, то той може и да не бъде разчетен на друго устройство, в същия случай съществува да бъде и счупен или разлепен (но си зависи от устройството това) изгарящия лазер на висока скорост отслаби двете пластмаси където държат железния окис който бива обгарян на две нива (0,1 пътечки). Диска да се разцепи. Един мой познат беше записал веднъж DVD на висока и ела гледай какво става разцепен на две и пукнат на някой места.

2x или 4х даже и 4 за мен е много, но аз записвам DVD-®(RW) На 2х без значение какво е съдържанието и за CD-R,RW 10x.На 2 скорост е най-добре, както спомена Димитър. Защото чете всеки сектор добре и по бързо, ако го запишете на висока, то той може и да не бъде разчетен на друго устройство, в същия случай съществува да бъде и счупен или разлепен (но си зависи от устройството това) изгарящия лазер на висока скорост отслаби двете пластмаси където държат железния окис който бива обгарян на две нива (0,1 пътечки). Диска да се разцепи. Един мой познат беше записал веднъж DVD на висока и ела гледай какво става разцепен на две и пукнат на някой места.

Ако DVD-то е било от ония Принко евтиняците, то тогава е нормално. Като качество от едно време любими ми бяха Verbatim и Sony.

Тези Принко, Максел и т.н. не струват колкото и да ги хвалите. Имах записани такива от преди доста години - за нищо не стават - пожълтели и неразчетими. Една торба с такива отиде на боклука.

Сега даже и не знам какви се продават на пазара, а и не съм се интересувал. Вече всичко се пренася на флашки и външни дискове.

Да- добре е да се научиш да инсталираш от флашка- за виндос 7 става- правил съм го няколко пъти. Последният път не стана, но явно как се случи.. :)

Аз съм забелязал, че най-малко грешки дава ако се записва на скоростта посочена на самия носител, стига да е качествен. Ако на диска пише х16 записваш смело на тази скорост и няма проблеми.

Препоръчвам ти на "преносима памет" с най-висока скорост! :Д Така е най-сигурния вариан!

• 6 месеца по-късно...

аз на 4 x инсталирах windows 7  но много бавно отваря диска   :(

Последните няколко поста ми оправиха настроението, така не бях се смял от отдавна!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.