Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ще бъде ли съвместима тази рам памет ?

Featured Replies

1-во извинявам се че пиша една и съща тема 2 пъти ама с извинение не получих отговор, а мисля че трябваше, защото питането ми не е чак толкова трудно и ми трябва само едно да или не. Така  аз имам рам памет 2x2 kingston 1600 ddr 3 hyperx blue и искам да закупя още толкова, обаче не намирам никъде из 'нета. Та питам тази http://most.bg/pameti/2x2g-ddr3l-1600-kingst-hyperx.html ще бъде ли съвместима ? 

п.п. Дъното ми е GB B85M D3H

• Автор

Да,но не ти е изгодно.По-добре да продадеш настоящата си памет и направо да купиш кит 2х4 ГБ.

То че не е, не е, но когато избирах конфигурация, наблегнах на видео и процесор, та затова останах с 2х2 рам, в бъдеще може да направя така както казвате, да подам рам паметта която имам и да купя 2х4. Но за сега ме интересува дали е съвместима с тази. И още нещо това "L" накрая  (ддр3L) нали няма да ми прави никакви магарии ?

• Автор

L означава,че е на нисък волтаж.

Кажете вашата настоящата каква точно е.

1,65 волта мисля

Първо имаш 4 слота за рам памети ,по-добре си купи още един кит 2 по 2 гб и запълни свободните слотовр.Но си прочети книжката с инструкциите първо

• Автор

Първо имаш 4 слота за рам памети ,по-добре си купи още един кит 2 по 2 гб и запълни свободните слотовр.Но си прочети книжката с инструкциите първо

Бих с удоволствие, но английският ми е проблемен, пък инструкциите са писани именно на английски

http://www.pcbuildbg.com/bg/ram/991-ram-kit-2x2gb1600-kingston-hyper-x.html ейййй най- сетне! Намерих това което търсех... :D

Апропо ,за какво ти е 8 гб РАМ :ohmy:

• Автор

Апропо ,за какво ти е 8 гб РАМ :ohmy:

Ейййй .... обадих се на сайта pcbuild (където уж я има тази рам памет) и човека ми каза че е ще бъде направена профилактика на сайта и тази рам  същност я няма! ОФф не знам вече половината 'нет изрових и нищо. 

а не разбрах тази рам http://www.novcomputer.bg/bg/2x2g-ddr3l-1600-kingst-hyperx.html съвместима ли е с дъното и с рамта с която съм ?

п.п.

http://iskampc.com/2x2gb-kingston-hyperx-genesis-pc3-12800-ddr3-1600mhz-9-9-9-27-dual-channel-kit.html а тази? Сега я намерих (приятел ми каза че тук в този сайт може да има това което търся)

Редактирано от The Reaper (преглед на промените)

Не ти трябва да е същата марка ,просто търси същата спецификация

• Автор

Не ти трябва да е същата марка ,просто търси същата спецификация

Е щом е така мисля че тази става http://iskampc.com/2x2gb-kingston-hyperx-genesis-pc3-12800-ddr3-1600mhz-9-9-9-27-dual-channel-kit.html или греша ? Като гледам тя е 1 към 1 с тази която имам...

Виж със AIDA 64 характеристиките на РАМ паметта ти и ги напиши тук ,таймингите също ,доколкото разбрах твоята е DDR3L

• Автор

Виж със AIDA 64 характеристиките на РАМ паметта ти и ги напиши тук ,таймингите също ,доколкото разбрах твоята е DDR3L

Не, не моята няма "L" накрая, ето характеристиките: http://prikachi.com/images/627/7311627y.png

Значи ще стане ,но преди да я вземеш се консултирай със продавача точно за твоето дъно,обясни какво имаш за да не стане грешка

• Автор

Значи ще стане ,но преди да я вземеш се консултирай със продавача точно за твоето дъно,обясни какво имаш за да не стане грешка

Добре ще го направя. Мерси За Всичко! :wink12:

Но за какво ти е да имаш 8гб рам ,4 са достатъчни за повечето игри и приложения

• Автор

За повечето да, за всички не, искам да пробвам новата call of duty ghost, минимума на играта е 6гб рам. Не съм я пробвал, но не виждам и смисъл.. иначе всичко друго покривам, рамта ме един вид ме ограничава...

Защото 8 е новото 4.

Е щом е така мисля че тази става http://iskampc.com/2x2gb-kingston-hyperx-genesis-pc3-12800-ddr3-1600mhz-9-9-9-27-dual-channel-kit.html или греша ? Като гледам тя е 1 към 1 с тази която имам...

90 лева за този кит, са много пари. Както вече ти обясниха продай си сегашния кит и си вземи 2х4 или 1х8 за 120-130 лева.

Пак ще дадеш 90 лева, но ще имаш нова рам и всичко ще си съвпада без излишни колебания.

Публикувано изображение

Не за първи път показвам този шот.

Кат на просто момче от селУ ми обяснете що два различни кита работят чудесно че и в дуал чанел при това.

Към автора взимай една, две, три............ пет плочки каквито намериш най-изгодно и колкото свободни слота имаш и бучи смело.

Шанса да дръгнат е 50 на 50.

п.п Лаптопа ми работи в продължение на 2 години с две различни по обем и марка памети,нестигаче работеше ми и в дуал чанел бяха, нямаше кои да му каже че не бива така.

Ма миналото лято ми изпадна изгодно един кит и ги замених.

Кат на просто момче от селУ ми обяснете що два различни кита работят чудесно че и в дуал чанел при това.

Ми що не? Не виждам проблем.

Лаптопа ми работи в продължение на 2 години с две различни по обем и марка памети,нестигаче работеше ми и в дуал чанел бяха, нямаше кои да му каже че не бива така.

И тук не виждам проблем :D. Но си имал осакатен  ''Dual chanell'' така да се каже. Примерно имаш една пръчка от 2GB и една от 4GB. Имаш DC при 2x2, останалите 2GB са ''Single".

Да се възползвам и аз от тази тема.Компютърчето ми е доста старо и искам да му сложа още 2 гб рам.Съвместима ли е всяка една марка и има ли голямо значение mhz-ите ?AMD athlon 64 x 2 4400+ , 2,3 ghz , 2gb ram, видео 256 ram Nvidia 6100Със XP съм ако има значение.Отварям само един Chrone и ми показва,че се използва 980мб от ram-та..,т.е оставам с още толкова...Нямам възможност в момента,да си позволя повече ъпгрейди,та...ако някой може да помогне,как да съзживя тази морга,ще съм му много благодарен.

Да се възползвам и аз от тази тема.Компютърчето ми е доста старо и искам да му сложа още 2 гб рам.Съвместима ли е всяка една марка и има ли голямо значение mhz-ите ?AMD athlon 64 x 2 4400+ , 2,3 ghz , 2gb ram, видео 256 ram Nvidia 6100Със XP съм ако има значение.Отварям само един Chrone и ми показва,че се използва 980мб от ram-та..,т.е оставам с още толкова...Нямам възможност в момента,да си позволя повече ъпгрейди,та...ако някой може да помогне,как да съзживя тази морга,ще съм му много благодарен.

Не можеш, просто си търси нова машина.

Доста неприятен отговор :D

Продават се доста памети в момента втора ръка. Така, че можеш да се ориентираш в тази посока.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.