Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ще бъде ли съвместима тази рам памет ?

Featured Replies

• Автор

Е добре де, то аз не виждам как може да имам ядове .... показах ви каква рам памет имам, показах ви каква искам да си взема, вярно не получих конкретен отговор, като ДА - всичко ще съвпадне... но като гледам тази която имам и тази която искам да имам (демек която искам да си купя след време, не мога да кажа кога след време) са едни и същи... разбира се че искам да сключват dual chanel... а защо да не могат... къде е проблема ?

Трябва Ви ДДР2 памет, друга няма да стане за тази машина.

Процесорът не е лош ползувал съм го преди да го ъпгрейдвам със сегашния.

Използувайте Лисичката или Опера или някой олекотен браузер. Хрома не е най-добрият избор. Почистете си и системата от залежал и неизползуван софтуер и временни файлове.

Колеги поправете ме, ама това пита BooTaBLe в началото.

Благодаря за отговора,обмислям още 2 гб и едно 512 външно видео.Играя само една игра и просто искам да си я подкарам на настолния,че на лап топа не ми е удобно.Кто цяло нямам други проблеми с компютъра.Лош вариянт ли е windows 7 или няма смисъл на тази конфигурация. Благодаря още веднъж за отговорите.

Благодаря за отговора,обмислям още 2 гб и едно 512 външно видео.Играя само една игра и просто искам да си я подкарам на настолния,че на лап топа не ми е удобно.Кто цяло нямам други проблеми с компютъра.Лош вариянт ли е windows 7 или няма смисъл на тази конфигурация. Благодаря още веднъж за отговорите.

Window$ 7 x86 ще върви доволно на твоята машинка. Ако намериш и още една плочка памет от 2Гб няма да си я познаеш. Да не говорим едно SSD за системен дял пък какви чудесии може да стори. :)

Не е лош вариант Уиндоус 7, най-малкото освен останалото ти трябва и да е в 64 битов вариант, за да може след добавянено на второто стикче от 2ГБ памет, да работи пълноценно с целият обем на паметта. За да не тежи, ОС може да се оптимизира. Примерно да се използува класически интерфейс - без Aero.

Window$ 7 x86 ще върви доволно на твоята машинка. Ако намериш и още една плочка памет от 2Гб няма да си я познаеш. Да не говорим едно SSD за системен дял пък какви чудесии може да стори. :)

А, SSD на дъртата машинка. Не че нещо, но в  случая няма нужда.

Не е лош вариант Уиндоус 7, най-малкото освен останалото ти трябва и да е в 64 битов вариант, за да може след добавянено на второто стикче от 2ГБ памет, да работи пълноценно с целият обем на паметта. За да не тежи, ОС може да се оптимизира. Примерно да се използува класически интерфейс - без Aero.

Видеото е достатъчно производително и за Аеро-то. Ако ще се ъпгрейдва с още 2 Гъбки паметта - ще трябва x64 ОС както е казал колегата. :)

Най-удачен обаче ми се струва варианта за ъпгрейд с едно малко SSD за системен дял. Системата ще се раздвижи многократно в сравнение с ъпгрейд на паметта. ;)

ПС:

Примерно ADATA SSD SP600 32G SATA 6GB е напълно достатъчно за да "литне" машинката.

Редактирано от techmaniac (преглед на промените)

Видеото е достатъчно производително и за Аеро-то. Ако ще се ъпгрейдва с още 2 Гъбки паметта - ще трябва x64 ОС както е казал колегата. :)

Най-удачен обаче ми се струва варианта за ъпгрейд с едно малко SSD за системен дял. Системата ще се раздвижи многократно в сравнение с ъпгрейд на паметта. ;)

ПС:

Примерно ADATA SSD SP600 32G SATA 6GB е напълно достатъчно за да "литне" машинката.

Ще литне зареждането на ОС. Може би и на няколкото програми за които има място. Ако имаш предвид вграденото в дънната платка 6100...Да, за аерото е достатъчно... :D

Последното изречение,нищо не ми говори,не съм толкова компетентен.Благодаря на всички за отговорите,лъч надежда след 1-вия отговор :) А да сложа една външна видео 512 рам,удачно ли е?

Последното изречение,нищо не ми говори,не съм толкова компетентен.Благодаря на всички за отговорите,лъч надежда след 1-вия отговор :) А да сложа една външна видео 512 рам,удачно ли е?

SSD = твърдотелен диск

Външна карта ако не играете игри не ви трябва.

SSD = твърдотелен диск

Външна карта ако не играете игри не ви трябва.

Както споменах по-горе,точно заради 1 игра го правя :P

На въпроса за това дали и каква видеокарта, си има секция за видеокарти.

Важно е дънната ти платка да поддържа повече от 2 гб рам,после трябва да видиш ДДР2 ама 553,667 или 800 Mhz.Ако биоса ти е стар може да иска обновяване .Каква ти е дънната платка ?

Да се възползвам и аз от тази тема.Компютърчето ми е доста старо и искам да му сложа още 2 гб рам.Съвместима ли е всяка една марка и има ли голямо значение mhz-ите ?AMD athlon 64 x 2 4400+ , 2,3 ghz , 2gb ram, видео 256 ram Nvidia 6100Със XP съм ако има значение.Отварям само един Chrone и ми показва,че се използва 980мб от ram-та..,т.е оставам с още толкова...Нямам възможност в момента,да си позволя повече ъпгрейди,та...ако някой може да помогне,как да съзживя тази морга,ще съм му много благодарен.

Много неща стартират със системата  за това ,малката боза нормално старира със 250-300 мб рам.Изтегли си CCleaner инсталирай го и в раздел инструменти/стартиране виж какво се зарежда с ОС ,предполагам ще има доста излишни неща оставяш само нужните за системата и антивирусната .Ползвай Mozila със memory fox добавка ,изтегли wise memory optimiser тази програмка е безплатна и може да оптимизира рам паметта ,clen memory също върши работа но е платена

Важно е дънната ти платка да поддържа повече от 2 гб рам,после трябва да видиш ДДР2 ама 553,667 или 800 Mhz.Ако биоса ти е стар може да иска обновяване .Каква ти е дънната платка ?

до колкото видях поддържа до 4гб , ddr2http://prikachi.com/images.php?images/414/7314414y.jpg 

до колкото видях поддържа до 4гб , ddr2http://prikachi.com/images.php?images/414/7314414y.jpg 

Дай скрийншот на чипсета там пише какво поддържа ;)

Оптимизирай си системата  ако решиш си сложи рам и 7 Home Premium 64 ,макар че ти препоръчвам Линукс аз самия ползвам от 2 седмици и съм очарован

Редактирано от McLane (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Намерих изгодна сделка.... http://www.kingston.com/datasheets/KHX1600C9D3X2K2_4GX.pdf - тази памет ще сключва ли dual channel с тази: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820104136  - дъното ми е:

GB B85m-D3H

Редактирано от The Reaper (преглед на промените)

Не можах да се сдържа. :-D

:D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.