Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на нов процесор,захранване,кутия и дъно.

Featured Replies

А какво мислите эа това захранване http://most.bg/zahranvashchi-moduli/fortron/psu-fortron-aurum-s-700.html дават ми го за 185 лв точно.

Мисля, че това захранване ще е достатъчно за вашите изисквания пък гледам има и 5 години гаранция, та не е лоша покупка, както и предложението на Людмил е доста добро

Редактирано от Just Human.. (преглед на промените)

• Отговори 77
  • Прегледи 4,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Здравейте колеги значи до сега се спрях за 100 % на тези процесор I7 4770k от тук http://mallbg.com/CPU-I7-4770K-35G-8MB-BOX-LGA1150_40717.html            ASRock Z87 KILLER http://www.emag.bg/d-nna-platka-asrock-socket-1150-z87-killer/pd/DY8LJBBBM/ във емаг е най ефтино дъното,Кутия от 1 магазин до Перник Cool master Troper 240лв и захранване се колебая между тези двете  http://most.bg/zahranvashchi-moduli/cooler-master/psu-cm-v650s-650w-gold.html и това  http://most.bg/zahranvashchi-moduli/seasonic/psu-seasonic-ssr-650rm-gold.html

Гледайте какво ми казаха от магазина във Перник като им казах че ще си взема някои неща от другаде.

Цитат: 

Krakra Soft16:37 (преди 2 минути)до менНай-добре си вземи и захранването, и кутията, от където ще си вземеш другите неща. Няма да сглобяваме компютъра, тъй като не можем да носим отговорност при положение, че взимаш частите от други места.Поради същата причина не предлагаме кутия и захранване.На 19.5.2014 г. 16:32, Борислав Митков написа:...[Съобщението бе добавено в изрезката] Вижте цялото съобщениеБорислав Митков <[email protected]>16:40 (преди 0 минути)до KrakraЗначи ми отказвате да ми продаде артикул защото др неща не ги взимам от вас ?И каква отговорност като частите си имат гаранция

Редактирано от ogidogi (преглед на промените)

CM TROOPER STANDARD FULL TOWER
PSU SEASONIC SSR-650RM GOLD

Обща стойност: 426.27 лв. с ДДС

Дънна платка ASRock Z87 KILLER, Socket 1150

Общо поръчка: 23499лв.

CPU I7-4770K /3.5G/8MB/BOX/LGA1150 552 лв.

и си свиркаш ,а иначе щом не ти искат парите в онзи магазин ? ОК :) какво те интересува ? те губят ;)

• Автор

Не просто за пръв път виждам такова нещо това е като расизъм :D.Сега говорих със този магазин mallbg. пича каза че безплатно ще ми сглобят псто

Аз доколкото го разбирам иска да занесе частите в магазин от който да си купи само кутията и захранването и иска да му го сглобят.  В интерес на истината доста магазини ще му откажат.

• Автор

Те ми отказват да ми продадат кутия и захранване дори и да не го сглобяват аз ги питах те казаха разпореждане на управителя,и да отида сега да взема кутия или захранване няма да ми продадат.

Ами няма да ти продадат, щото ги цитираш публично. Нали не си мислиш, че само ти и аз четем тая тема, а другите спят?  А и нормално е да ти сглобят компа срещу 50 лева, щом толкова искаш. Хората предлагат безплатна услуга сглобяване, щото предполагат, че загубените 2-3 часа ще се компенсират от закупените компоненти. Ти какво, ще вземеш от тях една част с надценка 10 лева и ще им загубиш 3 часа да ти сглобяват конфигурацията? Ами всеки нормален търговец ще си направи сметката, че тия 3 часа струват едиколко си лева. Може да ги прежали тия едиколко си лева, но ти трябва да му направиш 1000 лева оборот, от които той да има 100 лева печалба. Ти как си я представяш търговията? Като благотворителността в тоя форум, дето много хора дават съвети без да получават нищо?

• Автор

Ами няма да ти продадат, щото ги цитираш публично. Нали не си мислиш, че само ти и аз четем тая тема, а другите спят?  А и нормално е да ти сглобят компа срещу 50 лева, щом толкова искаш. Хората предлагат безплатна услуга сглобяване, щото предполагат, че загубените 2-3 часа ще се компенсират от закупените компоненти. Ти какво, ще вземеш от тях една част с надценка 10 лева и ще им загубиш 3 часа да ти сглобяват конфигурацията? Ами всеки нормален търговец ще си направи сметката, че тия 3 часа струват едиколко си лева. Може да ги прежали тия едиколко си лева, но ти трябва да му направиш 1000 лева оборот, от които той да има 100 лева печалба. Ти как си я представяш търговията? Като благотворителността в тоя форум, дето много хора дават съвети без да получават нищо?

Какво като ги цитирам публично е,за сглобяването на компа са прави,но за отказването да ми продадат стока не са прави пък и те губят не аз,надценката им на компонентите е поне 15 % а ти ми ги защитаваш тука да нямаш някои познат там ? 

Не е важно дали имам или нямам познати, но не е коректно да цитираш имена публично, без тия имена да са съгласни с това.Дори да няма законово основание да не го правиш, то закона бих си го създал аз и не бих ти продал нещо ей така, за да не се занимавам с теб. Току виж утре си написал нещо друго, как това дето си купил се счупило и как...Абе...никой не би искал да има неприятности от тоя сорт, затова по-добре да загуби 10 лева, отколкото десет пъти повече, щото като някой прочете нещата, които ти си писал, няма да дойде да си купи от мен, дори това дето пишеш да няма нищо общо с истината.  Както и скаш го разбирай, за мен е н екоректно да се цитират имена от лична кореспонденция. Щом искаш да цитираш, да бе премахнал имената от цитата. 

• Автор

Не е важно дали имам или нямам познати, но не е коректно да цитираш имена публично, без тия имена да са съгласни с това.Дори да няма законово основание да не го правиш, то закона бих си го създал аз и не бих ти продал нещо ей така, за да не се занимавам с теб. Току виж утре си написал нещо друго, как това дето си купил се счупило и как...Абе...никой не би искал да има неприятности от тоя сорт, затова по-добре да загуби 10 лева, отколкото десет пъти повече, щото като някой прочете нещата, които ти си писал, няма да дойде да си купи от мен, дори това дето пишеш да няма нищо общо с истината.  Както и скаш го разбирай, за мен е н екоректно да се цитират имена от лична кореспонденция. Щом искаш да цитираш, да бе премахнал имената от цитата. 

Хаха явно имаш нещо общо.Аз до колкото знам живеем във демократична страна и по добре да ги кажа тези неща от колкото някои др като мен да се пре..Така че моля те не ми казвай  какви закони ти би направил и какво би ми продал избор на магазини и моето лично мнение си е мое не го налагам просто казвам иначе фирмата си е коректна от към поддръжка и други.И аз не знам за какво се заяждаш  като не знаеш че съм им клиент от 5 години или по точно им бях клиент така че спри да ги защитаваш.Само да добавя да си видял някъде име на някои освен на магазина ти още малко ще ме пратиш във затвора за един емайл.

Хаха явно имаш нещо общо.Аз до колкото знам живеем във демократична страна и по добре да ги кажа тези неща от колкото някои др като мен да се пре..Така че моля те не ми казвай  какви закони ти би направил и какво би ми продал избор на магазини и моето лично мнение си е мое не го налагам просто казвам иначе фирмата си е коректна от към поддръжка и други.И аз не знам за какво се заяждаш  като не знаеш че съм им клиент от 5 години или по точно им бях клиент така че спри да ги защитаваш.Само да добавя да си видял някъде име на някои освен на магазина ти още малко ще ме пратиш във затвора за един емайл.

Щом си им клиент от 5 години, как така ще губят клиент? Честно, поставям се на тяхно място и се чудя защо бих изгонил 5 годишен клиент. Споко, в затвора няма да те пратя за един имейл. Говоря за съвсем други неща - коректност. Примерно тук преди години, когато се регистрирах с пощата си и която поща бях създал единствено за да се регистрирам и никой друг не я знаеше се получи така, че получихме някакъв спам. Сега за какво точно беше не си спомням, но някой ползваше имейлите ни, за да рекламира свой продукт. И понеже никой друг не знаеше тая поща, а и аз я бях забравил, се учудих как така някой е попаднал на нея и разучих набързо нещата, питайки някои колеги тук, дали и те имат същия спам в пощите си. Оказа се, че имат. Та така, в тая държава никой не може да защити правата си, още по-малко пък аз да те вкарвам в затвора за нещо си. И точно защото никой не защитава правата ти, се налага самио да се оправяме? Чаткаш ли? В случая хората са решили, че не искат да се занимават с теб по някаква причина и са ти дали бан, както и тук по всяко време някой може да даде и на теб и на мен. И да го питаш що ти е дал бан, няма да ти каже. Човека е решил че по друг начин не може да се разправя с мен и ме е банал. Е сега да орева нета за това ли? Като не ти дават да купуваш, голям праз. И те доволни и ти, че си се отървал от тях. Ползата е взаимна.

• Автор

Щом си им клиент от 5 години, как така ще губят клиент? Честно, поставям се на тяхно място и се чудя защо бих изгонил 5 годишен клиент. Споко, в затвора няма да те пратя за един имейл. Говоря за съвсем други неща - коректност. Примерно тук преди години, когато се регистрирах с пощата си и която поща бях създал единствено за да се регистрирам и никой друг не я знаеше се получи така, че получихме някакъв спам. Сега за какво точно беше не си спомням, но някой ползваше имейлите ни, за да рекламира свой продукт. И понеже никой друг не знаеше тая поща, а и аз я бях забравил, се учудих как така някой е попаднал на нея и разучих набързо нещата, питайки някои колеги тук, дали и те имат същия спам в пощите си. Оказа се, че имат. Та така, в тая държава никой не може да защити правата си, още по-малко пък аз да те вкарвам в затвора за нещо си. И точно защото никой не защитава правата ти, се налага самио да се оправяме? Чаткаш ли? В случая хората са решили, че не искат да се занимават с теб по някаква причина и са ти дали бан, както и тук по всяко време някой може да даде и на теб и на мен. И да го питаш що ти е дал бан, няма да ти каже. Човека е решил че по друг начин не може да се разправя с мен и ме е банал. Е сега да орева нета за това ли? Като не ти дават да купуваш, голям праз. И те доволни и ти, че си се отървал от тях. Ползата е взаимна.

Гледай сега те не са ми дали бан,просто се отказаха да ме обслужат по емайла не исат да се разправят за 1 кутия и 1 захранване може би защото очакваха да взема всичко от тях,при положение че аз им имам вяра за сглобяване и купуване на новите части бих избрал тях,но просто цените им за доста високи и им казах че ще си взема др неща от друг магазин те се отказаха защото явно няма да е същата цената на захранването и кутията,те ми дадоха отстъпка и няма как да ми кажат явно че цената ще се дигне и за това ме отрязаха.Иначе според теб дали като отида и им кажа трябва ми това и това няма да ме обслужат,не даже накрая ще ми кажат приятен ден.Иначе за коректността винаги са били коректни,за това няма спор просто така се развиха нещата че нямат полза от мен вече със тези онлайн магазини не могат да се борят и крайна сметка е това не искам повече да продължаваме този спор.

Между другото частите ги поръчах и до края на седмицата компа ще е готов ще кача снимки благодаря на всички който се отзоваха и ми помогнаха.

Частите на псто ще са това процесор i7 4770k  дъно Asrock Z87 Killer захранване CORSAIR  750W Gold RM кутия Cool master Trooper

Гледай сега те не са ми дали бан,просто се отказаха да ме обслужат по емайла не исат да се разправят за 1 кутия и 1 захранване може би защото очакваха да взема всичко от тях,при положение че аз им имам вяра за сглобяване и купуване на новите части бих избрал тях,но просто цените им за доста високи и им казах че ще си взема др неща от друг магазин те се отказаха защото явно няма да е същата цената на захранването и кутията,те ми дадоха отстъпка и няма как да ми кажат явно че цената ще се дигне и за това ме отрязаха.Иначе според теб дали като отида и им кажа трябва ми това и това няма да ме обслужат,не даже накрая ще ми кажат приятен ден.Иначе за коректността винаги са били коректни,за това няма спор просто така се развиха нещата че нямат полза от мен вече със тези онлайн магазини не могат да се борят и крайна сметка е това не искам повече да продължаваме този спор.

Между другото частите ги поръчах и до края на седмицата компа ще е готов ще кача снимки благодаря на всички който се отзоваха и ми помогнаха.

Частите на псто ще са това процесор i7 4770k  дъно Asrock Z87 Killer захранване CORSAIR  750W Gold RM кутия Cool master Trooper

Е тогава кво ревеш за един имейл? Честито да са ти частите. И се вземи в ръце, сглоби си всичко сам. Само не ми казвай, че всичко сам сглобяваш, пък аз пак не съм разбрал нищо. 5 години пазаруваш отнякъде си, а за тия 5 години трябва да си разбрал как се сглобява и разглобява конфигурация. 

• Автор

Да така ще стане сам ще ги сглобявам само да ми дойдат и почвам ако имам нещо нужда от помощ ще се обръщам към вас. :)

Да така ще стане сам ще ги сглобявам само да ми дойдат и почвам ако имам нещо нужда от помощ ще се обръщам към вас. :)

Пичага ако си от Перник мога да дойда да ти го сглобя безплатно :)

Редактирано от Just Human.. (преглед на промените)

Пичага ако си от Перник мога да дойда да ти го сглобя безплатно 

Пу дано и на мен ми се случи подобно сглобяване на такива части. :clown:

• Автор

От Радомир съм ще се опитам сам ако нещо се запъна щи ви пиша,все пак благодаря за предложението.Процесора вече е при мен остават само др части който сигурно утре ще получа :)

• Автор

Колеги справих се утре ще кача малко снимки на псто благодаря на всички за помоща :) Мисля че някаде само съм объркал за лед светлините на вентилаторите като натисна копчето за гасене те примигват а не гаснат

• Автор

Благодаря на всички за помоща и съдействието  темата е за ключ, направих малко снимки когато имам време ще направя още http://uploads.im/?g=Gar0W.jpg ;)

Благодаря на всички за помоща и съдействието  темата е за ключ, направих малко снимки когато имам време ще направя още http://uploads.im/?g=Gar0W.jpg ;)

Честито с дълги години успешно да си я ползваш :)

• Автор

Мерси колега,и благодаря за помощта.

Мерси колега,и благодаря за помощта.

Не го дръж на килима ;)

• Автор

Няма каде иначе много е голяма кутията знам че има повече прах доле но надявам се филтрите да помогнат.

Честито и от мен! Със здраве да си го ползваш!

Можеш да го повдигнеш малко (ако има място де). Да не лежи директно на килима. Както казах в моята тема, моя го държа на "трупчета" точно поради тази причина. В стая няма килим, но прозореца ми е нон-стоп отворен и влизат разни мъхчета, а сега от тополите е ужас. Така като съм го повдигнал събира съвсем малко боклук. От както съм го стартирал, вчера за пръв път го чистих и имаше 2-3 мъхчета и дребен прах по решетката.

Това са някакви кутии от ножове май. По-натам имам идея за друг начин на повдигане, но не ми остана време да се занимая с него.

Публикувано изображение

Редактирано от belqta666 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.