Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kaspersky Free / Standard / Plus / Premium / Small Office Security

Featured Replies

Стартирането също е доволно бързо, но при него нямах забавяне и под W7. Не знам, може и да греша, защото реално за пръв път ползвам 8.1 (навик със 7-цата), но съм силно впечатлен от бързината на работа на системата като цяло, в частност и на КИС 2015.

На стара и омазана система, си сложил след това нова. За това ти се вижда, че е бърз. Реално обаче е едва 5%. ;)

• Отговори 3,3k
  • Прегледи 419,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Инсталираш програмата и я оставяш с настройки по подразбиране няколко дни и през това време си стартираш всички инсталирани приложения.  След това просто махаш чавката да се доверява не цифрово п

• Честито на всички. Появиха се вече официалните 21.9 версии и за платените и за безплатните версии. Прилагам линковете за безплатните: На български: https://dm.s.kaspersky-labs.com

• Промяна на цветовата схема при KAV/KIS/KTS MR2 (на други не съм пробвал)   Ако желаем да променим цветовата схема от традиционната на схемата ползвана в KSOS :   1. Сваляме прикаченият файл (за уд

Публикувани изображения

На стара и омазана система, си сложил след това нова...

Грешиш - системата бе върната чрез имидж (пазен на външен хард, на който просто няма как да се омаже) 5 минути преди пробата.

Грешиш - системата бе върната чрез имидж (пазен на външен хард, на който просто няма как да се омаже) 5 минути преди пробата.

Тоя имидж е правен когато си инсталирал 7цата или по-късно? Разликата е 5%, както писах преди. Така, че няма смисъл от 8. Тази година идва и 10, така че предната няма да набере популярност. Добре, че я бутаха по лаптопите, иначе е много зле.

Редактирано от Евгени Симеонов (преглед на промените)

Тоя имидж е правен когато си инсталирал 7цата или по-късно?...

Имидж правя единствено на току що инсталирани ОС и програми, като единственото, което допускам е ъпдейтване до дупка - никаква друга работа не се извършва, за да мога да запазя имиджа максимално чист, поне доколкото е възможно. За какво ми е снимка на ОС, работила дори и 10 минути?

Не знам как точно се измерват тия 5% или колкото са, гледам само личните си впечатления. Не разбирам и проявите на негативизъм към определени ОС, защото масово плютата Виста, например, работи и до ден днешен без да е преинсталирвана на лаптоп от 2008 година. Но това е друга тема, към която нямам намерение да се включвам - има хора, и днес ползващи Windows 98 SE.

Негативизъм мисля че е силно казано,просто ни е по-трудно да се разделим с нещо което работи и сме свикнали с него.На мен лично ми трябваше месец да свикна със 7-цата.А и съм забелязал че,един и същ софтуер се държи различно на различните компютри..На инсталиран софтуер или на различен хардуер ли се дължи,не знам.....В къщи имах 3 компютъра,2 настолни и един лаптот,и  3-те с Комодо...ами единия ,настолен,не можеше да диша...като параметрите бяха идентични с другия...Между другото,и аз така си правя бекъп-иначе за какво ми е...Позволявах си да си правя и с някоя антивирусна,ама те пък станаха много преходни

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

...Позволявах си да си правя и с някоя антивирусна,ама те пък станаха много преходни

В имиджа влиза и КИС - нямам намерение да я подменям с нищо, поне не и в близко бъдеще. Ползвам я вече не помня от кога, май 5-та серия беше... А и съм с поредни, чисто нови лицензи за по 2 години - ако смятах да поемам в друга посока, нямаше да ги купувам.

В имиджа влиза и КИС - нямам намерение да я подменям с нищо, поне не и в близко бъдеще. Ползвам я вече не помня от кога, май 5-та серия беше... А и съм с поредни, чисто нови лицензи за по 2 години - ако смятах да поемам в друга посока, нямаше да ги купувам.

Имах впредвид,че всяка следваща изисква 'инсталация на чисто'...не съм от "полиползвателите"....освен на виртуалката...

Здравеите коя е наи добрата версия за ползване понеже аз ползвам Internet security 2015 свалил съм я от лекарство,а виждам тука че има и по нови версии.Благодаря предварително.

Здравеите коя е наи добрата версия за ползване понеже аз ползвам Internet security 2015 свалил съм я от лекарство,а виждам тука че има и по нови версии.Благодаря предварително.

Най-добрата е последната. :)

Имидж правя единствено на току що инсталирани ОС и програми, като единственото, което допускам е ъпдейтване до дупка - никаква друга работа не се извършва, за да мога да запазя имиджа максимално чист, поне доколкото е възможно. За какво ми е снимка на ОС, работила дори и 10 минути?

Не знам как точно се измерват тия 5% или колкото са, гледам само личните си впечатления. Не разбирам и проявите на негативизъм към определени ОС, защото масово плютата Виста, например, работи и до ден днешен без да е преинсталирвана на лаптоп от 2008 година. Но това е друга тема, към която нямам намерение да се включвам - има хора, и днес ползващи Windows 98 SE.

Тия 5 % се измерват лесно. Има си бенчове за тая работа. ;) Аз без такива ще ти кажа, че при мен на игрите нямаше никаква разлика. Вистата беше тотален провал, защото не беше съвместима с бая хардуер. Сложих я преди време на дъртата ми щайга и нямах нет. Не ми намираше лан-ката. След часове ръчкане, някак подкарах нет-а.  Освен това даваше грешки, беше лакома за ресурс и т.н. 7-цата е усъвършенствана Глиста. За 8цата ще ти кажа следното: няма го въпросното аеро, което да тормози донякъде видеото, но пък е грозно без него. Второ т.нар. fast boot е защото win-a не се гаси напълно, а частично се хибернира. От там ти идва залъгалката, че win 8  е много бърз. Толкова. Вкарай командата "Shutdown /s /t 0" през command promp-a и ще направиш пълен shut down и пълно зареждане и ще видиш реално колко е бърз.   А това, че хората си ползват 98 си е лично техен проблем. Най-вероятно ползват дърти сандъци на по 15 години.

Хахахах умрях от смях :beer:

Отиваш на сайта на Kaspersky и от там си дърпаш последната версия. :) Ето, даже ще те улесня: http://www.kaspersky.com/downloads/internet-security Цъкаш в дясно, на горния Download бутон.

Тия 5 % се измерват лесно. Има си бенчове за тая работа. ;) Аз без такива ще ти кажа, че при мен на игрите нямаше никаква разлика. Вистата беше тотален провал, защото не беше съвместима с бая хардуер. Сложих я преди време на дъртата ми щайга и нямах нет. Не ми намираше лан-ката. След часове ръчкане, някак подкарах нет-а.  Освен това даваше грешки, беше лакома за ресурс и т.н. 7-цата е усъвършенствана Глиста. За 8цата ще ти кажа следното: няма го въпросното аеро, което да тормози донякъде видеото, но пък е грозно без него. Второ т.нар. fast boot е защото win-a не се гаси напълно, а частично се хибернира. От там ти идва залъгалката, че win 8  е много бърз. Толкова. Вкарай командата "Shutdown /s /t 0" през command promp-a и ще направиш пълен shut down и пълно зареждане и ще видиш реално колко е бърз.   А това, че хората си ползват 98 си е лично техен проблем. Най-вероятно ползват дърти сандъци на по 15 години.

Отиваш на сайта на Kaspersky и от там си дърпаш последната версия. :) Ето, даже ще те улесня: http://www.kaspersky.com/downloads/internet-securityЦъкаш в дясно, на горния Download бутон.

Мерси.

• Автор

Отиваш на сайта на Kaspersky и от там си дърпаш последната версия. :) Ето, даже ще те улесня: http://www.kaspersky.com/downloads/internet-security Цъкаш в дясно, на горния Download бутон.

Последната версия е тази тук 15.0.2.361 MR2  :)

ftp://ftp2.kasperskyftp.com/consumer-products/Current_Versions/KIS_Win_2015/MR2/KIS15.0.2.361en-US.exe

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Тия 5 % се измерват лесно. Има си бенчове за тая работа...

Има си хора за всичко - на мен тия измервания са ми точно последната грижа. Игри не играя и ми е все тая кое е как. За ОС - всеки да си ползва това което си иска.

Последната версия е тази тук 15.0.2.361 MR2  :)

ftp://ftp2.kasperskyftp.com/consumer-products/Current_Versions/KIS_Win_2015/MR2/KIS15.0.2.361en-US.exe

550 Failed to change directory. Аз му давам финална версия, а не такава която се тества. :ohmy:

• Автор

550 Failed to change directory. Аз му давам финална версия, а не такава която се тества. :ohmy:

Това е финалната TR версия на MR2

ftp://ftp2.kasperskyftp.com/consumer-products/Current_Versions/KIS_Win_2015/MR2/

c065e73cfebbb45016e8afb52b7cf780.jpg

Nikssi, един въпрос - аз ползвам новата MR2 версия, но каквито и гимнаститки да пробвах, с нея престанаха да ми излизат уведомления при блокиране на network атаки, иначе си ги блокира, има запис в логовете, но не ме уведомява. С предната версия нямаше проблем. И обратно - с предната версия липсваха уведомителни прозорци долу вдясно при блокирания на сайтове от web antivirus-а, а с MR2 това се коригира. Дали си срещал подобни оплаквания в бета тестването, аз прегледах доста от написаното в бета форумите, но не намерих. Може й да е проблем само при Windows 8 и 8.1 разбира се. Защитата естествено не страда от това, но би било добре да се оправи. Да допълня само, че системата ми е сравнително свежа - малко повече от 2 мес. от прясна инсталация.

Ако ще и за 20 години лицензи да имаш все тая , софтуер изискващ net framework си е бозава работа , да не говорим за защитен софтуер  :indian:

Ако ще ...

Надявам се, че нямаш проблеми с COMODO.

• Автор

Nikssi, един въпрос - аз ползвам новата MR2 версия, но каквито и гимнаститки да пробвах, с нея престанаха да ми излизат уведомления при блокиране на network атаки, иначе си ги блокира, има запис в логовете, но не ме уведомява. С предната версия нямаше проблем. И обратно - с предната версия липсваха уведомителни прозорци долу вдясно при блокирания на сайтове от web antivirus-а, а с MR2 това се коригира. Дали си срещал подобни оплаквания в бета тестването, аз прегледах доста от написаното в бета форумите, но не намерих. Може й да е проблем само при Windows 8 и 8.1 разбира се. Защитата естествено не страда от това, но би било добре да се оправи. Да допълня само, че системата ми е сравнително свежа - малко повече от 2 мес. от прясна инсталация.

В настройка - Защитна стена виж дали имаш скрити съобщения. Възстанови ги.

В Настройка - Допълнително - Параметри на уведомяването и  виж има ли скрити съобщения. Възстанови ги.

В този случай ще има доста съобщения и ще трябва ръчно да скриеш тези, които не ти трябват. Друг начин няма.

На руски има ли я?

Засега не.

В настройка - Защитна стена виж дали имаш скрити съобщения. Възстанови ги.

В Настройка - Допълнително - Параметри на уведомяването и  виж има ли скрити съобщения. Възстанови ги.

В този случай ще има доста съобщения и ще трябва ръчно да скриеш тези, които не ти трябват. Друг начин няма.

За Настройка - Допълнително - Параметри на уведомяването знам, но ми е неактивно, вероятно защото съм махнал тикчетата на Пестене на батерията и Игровия профил (не знам дали точно така са преведени на български, с английската версия съм).

В настройка - Защитна стена пише, че няма скрити съобщения. А и за network атаките отговаря профила Network Attack Blocker (на знам как е преведено на български). Според мен проблема с произволните проблеми с уведомителните прозорци е в Windows 8.1. Забелязах и че не ме уведомява когато изтрива заплаха, а само за засичането й (при реалновременната защита).

Като изключим тези неща MR2 се държи много добре при мен, стабилна е и ми се струва, че и браузването с нея е една идея по-бързо. Оправи ми се и проблема с произволното спиране на автоматичните ъпдейти.

• Автор

Промяна на цветовата схема при KAV/KIS/KTS MR2 (на други не съм пробвал)

Ако желаем да променим цветовата схема от традиционната на схемата ползвана в KSOS :

1. Сваляме прикаченият файл (за удобство съм направил папките и се копират просто в папката със скина)

2. Спираме временно самозащитата Settings - Additional - Self Defense

3. Копираме папка dictionaries в <KIS install path>\skin\resources\neutral

4. Стартираме самозащитата на  Kaspersky и после затваряме програмата от трея.

5. Стартираме отново Kaspersky вече с променена гама.

post-38162-0-85182000-1420488522_thumb.j

Ако желаем вместо "Родителският контрол" в главният панел да са "Отчетите" копираме папка xml в директорията <KIS install path>\skin\resources\neutral и повтаряме операциите от 4 и 5 и получаваме това

post-38162-0-24967500-1420489092_thumb.j

- Може да преименувате някак си папката xml (например #xml) да не я триете и копирате непрекъснато.

Ето как изглежда при мене папката skin

post-38162-0-83365500-1420489140_thumb.j

Сваляне на архива:

KAV_KIS_KTS Customization_MR2.zip

Инфо: http://forum.kaspersky.com/index.php?showtopic=289805&view=findpost&p=2343810

Приятно ползване :)

@

evgeni_kox

:nono:  Това е бета версия,не върви с нормално закупен лиценз!!!

Редактирано от Iliyan Nikolov (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.