Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kaspersky Free / Standard / Plus / Premium / Small Office Security

Featured Replies

преди 8 минути, ExaFlop написа:

Влез в описаната по-горе папка, кликни на файла, който е с иконка за сертификат, като се отвори прозореца, долу в ляво има бутон Install Certificate. Кликни на него и потвърди.

в коя папка да влезна никаква представа нямам

• Отговори 3,4k
  • Прегледи 438,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Инсталираш програмата и я оставяш с настройки по подразбиране няколко дни и през това време си стартираш всички инсталирани приложения.  След това просто махаш чавката да се доверява не цифрово п

• Честито на всички. Появиха се вече официалните 21.9 версии и за платените и за безплатните версии. Прилагам линковете за безплатните: На български: https://dm.s.kaspersky-labs.com

• Промяна на цветовата схема при KAV/KIS/KTS MR2 (на други не съм пробвал)   Ако желаем да променим цветовата схема от традиционната на схемата ползвана в KSOS :   1. Сваляме прикаченият файл (за уд

Публикувани изображения

%AllUsersProfile%\Kaspersky Lab влизаш в тази - в нея трябва да има друга папка - влизаш в нея и там трябва да е сертификатът.

• Автор
преди 5 часа, ivan1975 написа:

Здравейте всичко се оправи като го прейнсталирах сега си работи на 6.Само че сега проксито го вкарах през контрол-панел-опции за интернет,а предния път го вкарах директно в програмата след това го махнах.

Явно проблема е оттам. Винаги го прави през контрол панела.

преди 5 часа, ivan1975 написа:

.Сега пък не ми дава да инсталирам Kasperrsky-anti-ransmoware,изписва ми че има конфликт

Не са съвместими двете програми защото ползват еднакви модули за защита.

Инфо за "кълвачите" (феновете) Започва тестването на KFA\KAV\KIS\KTS\KS   2018 версия.

Цитат

Всем привет, новая бета-версия доступна для тестирования.

Бета-сборки доступны для скачивания:
Cloud - 18.0.0.14
Kaspersky Box - 18.0.0.14

И май пускат нова версия на продукта - Kaspersky Security

Цитат

Доброго времени суток,

В 2018MR0 вашему вниманию представляется новая версия продукта.

Особенности, которые отличают его от других продуктов.

Kaspersky product - обнаружение продуктов Лаборатории Касперского на устройстве.
Child Detection – распознание использования компьютера ребенком, родителю предложат установить Safe Kids.
Weak settings - обнаружение слабых настроек операционной системы.
Weak password - детект слабого пароля при его создании, предложение установить KPM.
Duplicate password - обнаружение дублирующихся паролей для важных сайтов, предложение установить KPM.
Security news - новости безопасности.

Какво ще представлява продукта предстои да разберем. Желаещите могат да се включат , като се регистрират във форума, запознаят с правилата на бета тестването и нека "екшъна" да започне сега!
Поздрави
преди 11 часа, nikssi написа:

2016-10-08_03h21_12.jpg

Странно - вече масово съветват да се изключва SSL и да се ползва TLS, а тук...

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор

Открихме сезона на "кълвачите"  :D

На пръв поглед няма промени освен това в снимката.

2016-10-08_16h00_56.jpg

Като първа бета много читава бре....:D  От това което прочетох из форума са се отказали да пускат MR1 на 2017 и направо се започва с тестването на 2018, което е много добре. Ще има достатъчно време за тестване, както беше при 2015 версия , предполагам в първите версии ще наблегнат на изправяне на грешки от MR0 2017

Поздрави

c7a2fb37056438a5.JPG

Какво правим ????? Нали уж Winampa беше стар, а AIMP е нов? Става досадно вече. Честно.

Редактирано от Евгени Симеонов (преглед на промените)

преди 19 часа, nikssi написа:

Но трябва да се направи според мене. Може и ръчно през интерфейса на програмата.

Аз понеже съм мързел е го вкарвам през конзолата още при инсталирането - н Adguard примерно така:
Certutil -user -addstore "TrustedPublisher" "C:\ProgramData\Adguard\NetworkTemp\SSL\Adguard Personal CA.cer"
И си е на място. :) 

Пак реших да пробвам на моя лаптоп KFA 17.0.0.611.

Свалих я от тук: http://devbuilds.kaspersky-labs.com/devbuilds/KAVKISKTSKSOSKFA_2017/17.0.0.611 RC/

Инсталира се, но лиценза е за 91 дни - оказа се бета. Как да мина на едногодишен лиценз.

• Автор
преди 1 час, viperdick написа:

Пак реших да пробвам на моя лаптоп KFA 17.0.0.611.

Свалих я от тук: http://devbuilds.kaspersky-labs.com/devbuilds/KAVKISKTSKSOSKFA_2017/17.0.0.611 RC/

Инсталира се, но лиценза е за 91 дни - оказа се бета. Как да мина на едногодишен лиценз.

На devbuilds.kaspersky-labs.com са бета версиите!

Тук http://www.kaspersky.ru/free-antivirus?campaign=kl-ru_acq-freekasp_leg_ona_dis__onl_b2c__lnk_kl______&redef=1&referer1=kl-ru_acq-freekasp&referer2=kl-ru_acq-freekasp_leg_ona_dis__onl_b2c__lnk_kl______&_ga=1.78738772.111773828.1476012386

е безплатната версия,но за активацията и регистрацията е нужно руско прокси.

Поздрави

Ето качих ти финалната версия на KFA

kfa17.0.0.611ru_10777.zip

• 2 седмици по-късно...

Пичове, изтече ми триалката на КИС-а и реших да пробвам Zone Alarm free+FW. Ползва енджина на Касапски. Доволен съм до момента. Aimp-a се пуска веднага, няма никакво замисля, както няма и блокиране на файловете при пускането на коя и да е известна програма.

• Автор
преди 17 часа, Евгени Симеонов написа:

Пичове, изтече ми триалката на КИС-а и реших да пробвам Zone Alarm free+FW. Ползва енджина на Касапски. Доволен съм до момента. Aimp-a се пуска веднага, няма никакво замисля, както няма и блокиране на файловете при пускането на коя и да е известна програма.

Ползва енжина на Касперски AVP9 от 2009 версия. А блокирането на плеъра е от ТАМ модула. Спокойно можеше да го спреш.

• Автор

Kaspersky Security Personal 18.0.0.92 (BETA)

Нов продукт се задава. От слуховете ще е  KTS +

2016-10-24_22h48_45.jpg

2016-10-24_22h50_07.jpg

2016-10-24_23h00_48.jpg

2016-10-24_23h01_24.jpg

Цитат

Доброго времени суток!

В линейки решений защиты 2018 вашему вниманию представляется новая версия продукта — Kaspersky Security (KS). Ниже представлены особенности, которые отличают его от других решений линейки защиты дома и малого бизнеса:

Kaspersky product: обнаружение продуктов «Лаборатории Касперского» на устройстве;
Child Detection: распознание использования компьютера ребёнком, родителю предложат установить «Safe Kids»;
Weak settings: обнаружение слабых настроек операционной системы;
Weak password: обнаружение слабого пароля при его создании, предложение установить «Password Manager»;
Duplicate password: обнаружение дублирующихся паролей для важных сайтов, предложение установить «Password Manager»;
Security news: новости безопасности.

А тая безплатната руска версия, каква е разликата с нея?

PS: 999-то мнение. :P

Редактирано от Евгени Симеонов (преглед на промените)

• Автор
преди 2 часа, Евгени Симеонов написа:

А тая безплатната руска версия, каква е разликата с нея?

PS: 999-то мнение. :P

За коя става въпрос? Има само един безплатен продукт (за Русия,Украйна и Беларус) KFA

Здравейте,останах много приятно изненадан от KAspersky Free Free.Бихте ли ми дали линк с оптималните настройки, благодаря :)

Редактирано от luckyboy (преглед на промените)

Еми, то на безплатната версия няма какво толкова да се пипа. 

Аз оставям файловия антивирус по подразбиране. Вдигам на макс Уеб-антивирус и сканиранията.

Махам сканиранията за руткити и при престой на компютъра.

Естествено до него CP...

Редактирано от viperdick (преглед на промените)

Аз така и не успях да я актвирам с тия проксита.

преди 2 часа, Евгени Симеонов написа:

Аз така и не успях да я актвирам с тия проксита.

Активирах я за секунди на 2 комп. чрез този vpn клиент: http://www.vpngate.net/en/download.aspx

• Автор
на 29.10.2016 г. в 21:47, luckyboy написа:

Здравейте,останах много приятно изненадан от KAspersky Free Free.Бихте ли ми дали линк с оптималните настройки, благодаря :)

Не го ползвам но ще дам от KTS там където смятам,че е нужно да се пипне.

- Махаш отметката тук - както е на снимката

2016-10-30_22h41_05.jpg

Тук също махаш отметките, ако искаш да ти сканира за скрити процеси може да я оставиш, процеса принципно почва при всяко стартиране след 15-20 мин.

При мене стоят понеже тествам бета версия.

2016-10-30_22h41_54.jpg

Таб проверка - Настройка на проверката при поискване

2016-10-30_22h42_40.jpg

Избираш допълнителни параметри

2016-10-30_22h43_17.jpg

Вдигаш евристиката и махаш най-долните отметки (оптимизаторите при сканиране - нека си сканира бавно и в дълбочина)

2016-10-30_22h43_47.jpg

Слагаш задължително CryptoPrevent или ползваш примерно Комодо , но според мене с нея имат понякога конфликти с мрежовия драйвер, може и да е коригирано това последните версии на Комодо.

Това са принципно настойките, които аз слагам при ползване на всички продукти на Касперски. Когато продукта е с хипс и стена още това  онова се пипа.

Ако си сложил 2017 версия имаш и инсталиран Kaspersky Secure Connection но безплатната версия е ограничена откъм смяна на сървари и трафик. Може самостоятелно да я деинсталираш без проблем ако не ти харесва.

Поздрави

преди 5 часа, viperdick написа:

Вдигам на макс Уеб-антивирус и сканиранията.

Защо го правиш? Излишно си тормозиш машината. На Уеб анти-вируса може само да му сложиш да блокира връзката. С тоя скрипт дето вкарва в страниците и без това прави връзка с мамаша Раша и получава данни от там.

Поздрави

Редактирано от nikssi
орфографическая ошибка :)))) (преглед на промените)

Да, ОК, чудя се дали да сложа и MBAE до KFA и CryptoPrevent, или нещо подобно... Или CryptoPrevent си е достатъчен и срещу повечето експлойти?...

Редактирано от viperdick (преглед на промените)

преди 19 часа, viperdick написа:

Да, ОК, чудя се дали да сложа и MBAE до KFA и CryptoPrevent, или нещо подобно... Или CryptoPrevent си е достатъчен и срещу повечето експлойти?...

CryptoPrevent е по-скоро пасивна имунизация от тип Default-Deny (нещо като Applocker). Не знам, кои приложение се разбират с Касперски и дали самия безплатен  пакет има модули от сорта на behaviour blocker/HIPS (подобно на платените издания), защото ако има и държиш софтуера си и ОС обновени, то наличието на anti-exploit пакет не е чак толкова задължително нещо (особено след минаването на HTML5 за сметка на Adobe Flash-a - не че HTML5-a е непробиваем разбира се). Лично аз бих заложил по-скоро на качествена защитна стена (ако KFA няма такива възможности) или поне на програма за допълнителен контрол над вградената такава. МBAE не е никак лоша програма, но при мен за цялото време, през което бе инсталирана на системата ми не се обади нито веднъж. Явно Adblock Plus и NoScript до голяма стенен покриват периметъра поне при филтрирането на опасните елементи по страниците, а и съм забранил Windows Scripting Host. Иначе тук съм изброил някои от по-известните програми за защита от ransomware => Anti-Ransomware.txt

какво трябва да направя за да ми работи опера турбо

• Автор
преди 2 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Не знам, кои приложение се разбират с Касперски и дали самия безплатен  пакет има модули от сорта на behaviour blocker/HIPS (подобно на платените издания)

Не няма. Чист анти-вирус е със защита в реално време.

преди 1 час, =Ivan= написа:

Тия настроики стават ли за kfa 17.0.0.611....kfa 2016.zip

Не знам какви са в него настройките но по-принцип трябва да станат.

преди 4 минути, nikssi написа:

Не знам какви са в него настройките но по-принцип трябва да станат.

Твой са тия настройки по назад в темата бяха някъде ако не си ги махнал:) а защо ми блокира опера турбо мога ли да направя нещо за да си работи,четох че трябвало да се добави нещо но не разбрах.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.