Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Използване на CA-модула

Featured Replies

Здравейте! Днеска преминах на vivacom, а досега бях с булсатком.

Значи имам телевизор samsung ue-f6400 и се чудя дали реално на този телевизор може да се използва карта CA и как трябва да изглежда самата карта и според вас по-добре ли е да поръчам hd приемник или да използвам модула CA ако е възможно?

Най-добре си е със СА модул, като така ти отпада допълнителния и излишен приемник, кабели  и едно дистанционно (това за приемника)!

Пффф то па твоя телевизор няма DVB-S2 и няма да стане с СА модул.

Сори.

• Автор

Най-добре си е със СА модул, като така ти отпада допълнителния и излишен приемник, кабели  и едно дистанционно (това за приемника)!

Но сигурно ли е, че този телевизор поддържа използването на ca карта ?Щото някъде прочетох че не можело да се използва понеже на този модел телевизор му липсва lcn вход като на приемниците и се чудя сега?

За 

Здравейте! Днеска преминах на vivacom, а досега бях с булсатком.

Значи имам телевизор samsung ue-f6400 и се чудя дали реално на този телевизор може да се използва карта CA и как трябва да изглежда самата карта и според вас по-добре ли е да поръчам hd приемник или да използвам модула CA ако е възможно?

Бил си на Булсатком,как не си виждал картата?Защо питаш как ще изглежда другата,като са стандартна големина и форма.Така,не се разбира,как така си преминал към Виваком?Те не ти ли дадоха,карта,приемник?Не обясниха ли как да пуснеш да гледаш телевизията им.Това,за което те интересува,защо не ги питаш тях?Нов клиент си,към тях,поради което би трябвало да ти обяснят всичко,което те интересува.

За 

Бил си на Булсатком,как не си виждал картата?Защо питаш как ще изглежда другата,като са стандартна големина и форма.Така,не се разбира,как така си преминал към Виваком?Те не ти ли дадоха,карта,приемник?Не обясниха ли как да пуснеш да гледаш телевизията им.Това,за което те интересува,защо не ги питаш тях?Нов клиент си,към тях,поради което би трябвало да ти обяснят всичко,което те интересува.

За виваком за разлика от някой транспондери на булсатком които са на DVB -S, всички са на DVB-S2 т.е. си трябва такъв приемник(задължително техен, за разлика от булсатком) или тунер DVB-S2 в телевизора. Обаче това с тунера в телевизора е доста ограничена история..... понеже да не ти се прииска в един момент да си слагаш мотор и да гледаш от различни спътници -тогава приемника ще си каже тежката дума, просто опциите в телевизора са доста ограничени откъм възможности -но ако е само за един оператор т.е. виваком -става.

• Автор

За Бил си на Булсатком,как не си виждал картата?Защо питаш как ще изглежда другата,като са стандартна големина и форма.Така,не се разбира,как така си преминал към Виваком?Те не ти ли дадоха,карта,приемник?Не обясниха ли как да пуснеш да гледаш телевизията им.Това,за което те интересува,защо не ги питаш тях?Нов клиент си,към тях,поради което би трябвало да ти обяснят всичко,което те интересува.

Еми просто е защото досега никога не съм имал ci card, а и мисля, че булсатком не предлагат такива карти.Днеска подписах договор, а след около 2 дни ще донесат применик и вичко друго което е необходимо.

Горе си допълних поста!Пак сори за лекото объркване, ма се усетих!

Всеки прави грешки. Няма нищо!Но да попитам: щом като липсва такъв вход за кабел, то тогава какъв е бил смисъла да сложи ca модул?Един мои познат има подобен модел само, че е H6400 и отзад има всичко което е необходимо.

Днеска подписах договор, а след около 2 дни ще донесат применик и вичко друго което е необходимо.Но да попитам: щом като липсва такъв вход за кабел, то тогава какъв е бил смисъла да сложи ca модул?

Вход за кабел от антената(чинията),си има във всеки телевизор..Като се монтира правилно антената,можеш да пъхнеш тяхната карта,в слота на телевизора,за да пробваш дали ще работи,с вграденият приемник на телевизора.Стане ли,техният приемник,няма да ти е нужен.

...щом като липсва такъв вход за кабел, то тогава какъв е бил смисъла да сложи ca модул?... 

Не ме разбра.Не става въпрос за кабел, а за тунер! Виваком са сателитна цифрова телевизия, а телевизора ти няма такъв тунер DVB-S2.

Затова няма да стане с СА модул, а ти трябва външен декодер! Може , ако си например на кабелна цифрова телевизия-имаш DVB-C тунер!

Сега разбра ли ме?

• Автор

Вход за кабел от антената(чинията),си има във всеки телевизор..Като се монтира правилно антената,можеш да пъхнеш тяхната карта,в слота на телевизора,за да пробваш дали ще работи,с вграденият приемник на телевизора.Стане ли,техният приемник,няма да ти е нужен.

Това е идеята ми да използвам ca модула вместо излишен приемник и т.н. но като нямам необходимия тунер където се свързва кабела на сателитната чиния няма как да стане това нещо.

Не ме разбра.Не става въпрос за кабел, а за тунер! Виваком са сателитна цифрова телевизия, а телевизора ти няма такъв тунер DVB-S2.

Затова няма да стане с СА модул, а ти трябва външен декодер! Може , ако си например на кабелна цифрова телевизия-имаш DVB-C тунер!

Сега разбра ли ме?

Стана ми ясно, че моя телевизор няма такъв тунер, но тогава ca модула се обезмисля или може да не съм разбрал пак нещо?

Редактирано от petko93 (преглед на промените)

Колегата @skalata_73 ти го е написал точно и ясно!

Това е идеята ми да използвам ca модула вместо излишен приемник и т.н. но като нямам необходимия тунер където се свързва кабела на сателитната чиния няма как да стане това нещо.

Стана ми ясно, че моя телевизор няма такъв тунер, но тогава ca модула се обезмисля или може да не съм разбрал пак нещо?

Сега разбра ли ме?

• Автор

Значи трябва да имам кабелна цифрова ТВ за използвам модула. Ясно!Тогава ще си остава hd приемника.Мерси на всички които ми обърнаха внимание!

• 9 месеца по-късно...

От доста време съм на местна кабеларка с аналогова телевизия и като цяло програмите не са много чисти . Сега имат промоция при която закупуваш Ка модула за 25 лв вместо за 50 лв + 8 лв от таксата за цифрова на един приемник и HD канали и за всеки следващ + 4 лв . Сигнала върви по коаксиален кабел и ако закупя Ка модула ,а той е шина (поставка)+ карта от доставчика, постоянно ли трябва да седи Ка модула вътре в ТВ за да гледам цифрова телевизия и ако го махна автоматично ли се прехвърлям на аналогова и само когато сложа Ка модула се превключва на цифрова ? Трябва ли техниците да правят някакви настройки или само слагам модула и всичко си тръгва ?? Ще имам ли програма кой филм/предаване гледам в момента,защото сега нямам такива екстри ?? Командването става от дистанционното на ТВ ли ?

Телевизора ми е Samsung 32h5030

@ianiiovski Не се нарича шина (поставка), а Ка модул, в който се поставя картата, и заедно се поставят в слота на телевизора (ако има такъв)! Да трябва да стои модула с картата в слота на телевизора! Нали ако го извадиш модула (или картата) няма да има как да бъдат декодирани програмите! Би трябвало да има инфо на предаванията, но това зависи и от кабелния ти оператор! И да, цифровата е с по-добро качество от аналоговата! Командването е с дистанционното на телевизора!

Прочете ли по-горе, че тоя модел няма DVB-S2 тунер, или си мислиш, че наистина всеки телевизор има такъв вход за сат. антена?!

Редактирано от plamen74 (преглед на промените)

Отиди в офис на доставчика да ти демонстрират нещата и да ти отговорят на евентуалните въпроси. За минута гледане там ще ти стане по-ясно от половин час писане.

Минуси - някои превключват програмите доста бавно - дразни ако си свикналда "цъкаш". И при някои телевизори (не помня точно за твоя) стабилизаторът, който захранва тази част на телевизора не оразмерен добре от производителя и като му се сложи допълнителен товар (модул) се опича и дефектира.

• 2 седмици по-късно...

CA- модула как се пуска в слота при изключен телевизор или при включен . Четох че при изключен е най- добре за да не изгорят портовете на тв

От 1 седмица съм с Ка модул разучих му вече екстрите :) ,иначе аз го слагах на изключен ТВ

• 1 година по-късно...

Привет съфорумници.

От къде мога да си купя CA MODUL, който да е подходящ за VIVACOM карта, съответно VIVACOM картата от стандартен техен тунер съвместим ли е с CA MODUL, CA MODUL-ите и тунерите еднакъв тип карти ли използват или са две различни типа?
Телевизорът е LG и поддържа PCMCA слот, който е мултифункциоален слот, до колкото разбирам там може да се сложи CA MODUL или адаптер за памет, може би и други неща но не се интересувам.

За PCMCA слот, какъв CA MODUL ми е необходим?
Телевузорът е LG UH603V.
Доставчика на сателитна телевизия е VIVACOM.

Искам при добри атмосферни условия да си използвам CA MODUL а при лоши бури да използвам външен тунер.

От Vivacom, казват върнете наш тунер и ще ви дадем CA MODUL, но аз не искам да връщам тунер.

Едно че този тунер вече е изплатен но хайде няма да издребнявавам.

Та това което искам възможно ли е?

И още нещо, закачам сателитният кабел директно за телевизора  и при сканиране засичам 14 руски канала и десетки български радиа, засича ми и доста български медии но за тях ми изписва поставете CA MODUL.

Играх си със спътници, честоти и транспондери но така настроен сателит физически май нямам шанс да хвана чужди медии.

преди 34 минути, Ken написа:

Малко остаряло, но може би е още валидно
http://tv-novini.com/article_4127/ca-modul-ot-vivakom-veche-bezplatno.html

Аз се чух с тях тази сутрин, все още е безплатно но не точно, искат да върнеш тв тунер техен, който вече си изплатил за толкова години и тогава ти дават CA MODUL.

Та накратко, всеки CA MODUL за PCMCA слот ли мога да използам и съответно ако използвам такъв, мога ли да поставя картата от тунера в CA MODUL-a. Картите от един и същ тип ли са за CA MODUL  и външен тв тунер?

Според мен  да и не, защото виваком обичат да си заключват нещата, тяхна карта само с техен модул..но все пак питам. 
Благодаря.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 1 минута, Tanner Foost Foust написа:

Аз се чух с тях тази сутрин, все още е безплатно но не точно, искат да върнеш тв тунер техен, който вече си изплатил за толкова години и тогава ти дават CA MODUL.

Та накратко, всеки CA MODUL за PCMCA слот ли мога да използам и съответно ако използвам такъв, мога ли да поставя картата от тунера в CA MODUL-a. Картите от един и същ тип ли са за CA MODUL  и външен тв тунер?

Защо не преминеш към IP телевизията на Vivacom.

Много по-удобно и безпроблемно е. Освен това, превключването на каналите ще е по-бързо.

Иначе картите за CA модул са едни и същи.

Но, за да гледаш сателитната телевизия с карта, ти е нужен и сателитен тунер, който твоя телевизор най-вероятно няма.

Така че, ще трябва външен декодер на Виваком, та по-добре да минеш на предложения от мен, вариант.

преди 6 минути, Momolord написа:

Защо не преминеш към IP телевизията на Vivacom.

Много по-удобно и безпроблемно е. Освен това, превключването на каналите ще е по-бързо.

Иначе картите за CA модул са едни и същи.

Но, за да гледаш сателитната телевизия с карта, ти е нужен и сателитен тунер, който твоя телевизор най-вероятно няма.

Така че, ще трябва външен декодер на Виваком, та по-добре да минеш на предложения от мен, вариант.

След изтичане на договора мисля тотално да се откажа от тях.

Защото са некоректни към лоялни клиенти.

Предоставят ми 8 мегавитов интернет ADSL.
И сателитна телевизия.

Толкова административни оплаквания, заявки, молби...... за 2 години не си мръднаха пръста да ми пуснат оптичен.
Всеки път успяваха да зарибят баща ми да подпише и все обещаваха, телекомуникационният им шкаф е точно под прозоеца ми, но понеже имало стандарти да са във входовете за да могат да захранят и други абонати не ми пускат.
Трябвало да захранят блока по стандарт и тогава.
Не го правят защото съм единствен абонат.

Искал съм всички нови услуги които предлагат но като не ми ги доставят.
Вече  ми омръзна да се разправям с тях, и решението е да се прехвърля на друг доставчик.

Имам сателитен тунер в телевизора:

DVB-T2/DVB-C/DVB-S2 и PCMCA SLOT

Баси..., 8 мегабитов интернет е просто смешно.

Ами и аз бих се махнал, честно казано. Как може да няма оптика до вас.

Виж кой доставчик има оптика до вас и минавай към него. Другият вариант е Булсатком. Разгледай сайта им, имат интересни предложения за пакети.

Редактирано от Momolord (преглед на промените)

преди 9 минути, Momolord написа:

Баси..., 8 мегабитов интернет е просто смешно.

Ами и аз бих се махнал, честно казано. Как може да няма оптика до вас.

Виж кой доставчик им оптика до вас и минавай към него. Другият вариант е Булсатком. Разгледай сайта им, имат интересни предложения за пакети.

Имат оптика.
И аз нямам обяснение защо, защото този номер ще ви пуснем оптика мина два пъти и не пуснаха, трети път или ще пуснат или няма, няма да се подписва. Но само заради това отношение и този несериозен подход дори третият път да пуснат преди подпис, пак ще предпочета друг доставчик.
Политика на фирмата.
Както казах за нови клиенти може.
За лоялни не.

преди 6 минути, Tanner Foost Foust написа:

Имам сателитен тунер в телевизора:

DVB-T2/DVB-C/DVB-S2 и PCMCA SLOT

Ами щом имаш, отиваш в някой офис и искаш да ти предоставят карта, или техник да дойде на място и да свърши всичко.

Това им влиза в задълженията, да не се занимаваш ти.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.