Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Прехвърляне от Globul -> Vivacom?

Featured Replies

Здравейте!

Искам да разкарам тези мизерници Globul - защото за същите пари, които ще плащам - Vivacom предоставят къде,къде по-добри условия.

Понеже никога не съм бил абонат на Vivacom - дали качеството на разговорите е по-добро, както и обхвата им?

Питам, за да не сбъркам с избора си.

Благодаря!

1. Нещо не вдявам...Какво в качеството на разговора не ти е било на ред като глозгълски абонат?

2. Имаш предвид покритието вероятно? Обхвата е параметър на възможностите на антената на конкретният телефон и се нарушава от околни конструкции, които не позволяват пряка видимост към базовите станции и са от материали непроницаеми за радиовълните.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Може да се прехвърлиш на Виваком, но ще трябва да си уредиш сметките с Глобул.

• Автор

Това ми е ясно и ще го направя.

С две думи казвате, че покритието е по-добро и че няма да съжалявам.

Благодаря!

Може да се прехвърлиш на Виваком, но ще трябва да си уредиш сметките с Глобул.

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Не е съвсем безпроблемно прехвълянето на номера..., глозгълците неофициално през продавач консултантите си искат някаква месечна такса за прехвърленият номер...извън договор(по спомен лев и нещо на месец). Мен се опитаха така да ме доят. Доколко е законно и дали е официално отразено в условията им, не съм търсил...Вероятно не е, щото като заплаших консултантката им  с КЗП и тя бързешком се отказа да ме навива.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

За обхвата ти гарантирам, както и че мобилния им интернет куца на места. Ако само обхвата ти е важен просто не го мисли.

ПС: И все пак за преносимоста на номера не гарантирам нищо, но доколкото съм чувал няма проблем. Мини през техен офис най-добре там ще ти обяснят.

Редактирано от techmaniac (преглед на промените)

Това ми е ясно и ще го направя.

С две думи казвате, че покритието е по-добро и че няма да съжалявам.

Благодаря!

100% покритие няма нито един оператор в България. Зависи къде ще ходиш.Ако си някъде по планини и чукари нормално е обхвата да пада. Аз в момента съм и на Глобул и на Виваком.2-те карти са ми в един телефон и нямам проблеми с покритие или разговори. Да ,Виваком имат по-добри оферти.

Аз се преместих от Глобул на Виваком и съм много доволен. Програмите които предлагат са много по-добри от тези на глобул.

Та ако си решил да се местиш - за да ти спестя разкарване - първо трябва да поискаш от Глобул да ти "освободят" номера и някакъв документ беше за прехвърляне. След това отиваш във Виваком и "довършваш" прехвърлянето на номера. Но да знаеш,че се иска около 1 седмица време,докато ти активират телефона(поне при мен беше така).

• Автор

Благодаря за информацията!

Аз се преместих от Глобул на Виваком и съм много доволен. Програмите които предлагат са много по-добри от тези на глобул.

Та ако си решил да се местиш - за да ти спестя разкарване - първо трябва да поискаш от Глобул да ти "освободят" номера и някакъв документ беше за прехвърляне. След това отиваш във Виваком и "довършваш" прехвърлянето на номера. Но да знаеш,че се иска около 1 седмица време,докато ти активират телефона(поне при мен беше така).

Когато ти свърши договора към Глобул,платил си всички сметки,вземаш код за отказ,прехвърляш си номера към предплатена карта и тогава безпроблемно и без всякакви увъртания и уловки си пренасяш номера към Виваком.Без да уведомяваш служителите на Глобул,къде смяташ да идеш,без да им се връзваш на уговорките за всякакви промоции,съвсем тихо и деликатно ще избягаш от тях!Виваком е много добър избор на оператор,от към покритие.Успех!

дали качеството на разговорите е по-добро, както и обхвата им?

Сравнявайки нещата с Глобул - да, по-добър е обхвата, както и качеството, но не очаквай чудеса.

В последната година въпросния Виваком потеглиха рязко надолу - изчезва обхват, невъзможност за ползване на интернет, невъзможност за набиране понякога в диапазона половин-един час...

Много клиенти дръпнаха към мрежата си, никакво инвестиране в техника и разширяване възможностите на същата мрежа и...бавно и полека това си оказа влияние.

Иначе като сравняваш всички оператори ще виждаш различия - на различни места в България единия ще има, другия не, третия ще примъцва по малко и т.н.

Това е в рамките на нормалното и не е критерий за реална преценка.

Преди поне първо при Виваком се намираха новите апарати на производителите, незаключени и то на прилични цени в съпоставка с други фирми, с Глобул и Мтел.

В последната година и това се промени в негативна посока и няма как да не го отбележа, защото всеки клиент очаква от оператора си едно комплексно обслужване на преференциални цени както за услуги, така и за техника.

• Автор

Засега се отказвам, мисля да изчакам да видя какво ще предложат Теленор, а това ще е съвсем скоро.

Благодаря за информацията!

Имам грешка, даже не ти се и налага да ходиш до Глобул, просто отиваш във Виваком и им казваш,че искаш да си преместиш номера от Глобул и т.н. Обаче се чака няколко работни дни докато те прехвърлят.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.