Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 800 лв за игри

Featured Replies

Като добавиш старата плочка рам реално всичко ще върви.

Неме мързи просто питам значи повечето игри ще вървят на тая конфигурация ? знам че няма да е сичко на max но се пак извинявам се за многото въпроси :/

Хубав ще е и една снимка да качиш,като получиш частите.

• Автор

Хубав ще е и една снимка да качиш,като получиш частите.

Разбирасе се пак толкова мн ми помогнахте :)

Ами разгледай им изискванията за процесор, видео и рам и прецени сам така ще е най-добре.

I3-4150 е по-добър от FX-6300 и още по-добър от разните му там атлончета и котлончета.

R7 265 е усъвършенствана HD7850.

И остава паметта. Ако някоя игра иска над 4ГБ рам ще трябва да се купува още. 

За подобен род игри е добре да се вземе и SSD но сам разбираш че парите са много малко.

Ех, колегата, странни неща пишеш:

1. Автора по никакъв начин няма да се ориентира по официалните изисквания на дадена игра за нужното хардуерно обезпечаване, тъй като са фалшименто! 

2. Много смело правиш сравнение м/у процесори, с които не си имал никакъв досег. И няма такива филми като "Атлонче - Котлонче" в последните доста вече годинки. Давам ти пресен пример - моя Атлон е 23 градуса в Idle и максимално 32 градуса натоварен с тежка игра. Апропо - вчера си пуснах "Dead Space 3" на макс на 1080p с 6670 DDR 5 и нямах никакви проблеми, камо ли с температурите.

3. Това за RAM паметта пък ще трябва да го преосмислиш.

Нищо де, важното е човек да се пробва. :ph34r: 

Поздрави!

XECUTIONER напоследък освен да пускаш бисери в темите май друго не правиш? А това от подписа ти си го ползвай още дълго време щом толкова ти харесва.

пс. ivan4o300 ако някой почне да те убеждава че подобен Athlon е по-добър за игрите от I3-4150 кимай все едно си съгласен и се усмихвай. Лудите имат навика да буйстват та трябва да сме внимателни с тях. 

Редактирано от naruto (преглед на промените)

XECUTIONER напоследък освен да пускаш бисери в темите май друго не правиш? А това от подписа ти си го ползвай още дълго време щом толкова ти харесва.

Аз си го ползвам вече доста време и нямам оплаквания, а бисерите знаеш кой ги ръси, нали? Трябва ти малко повече практика по хардуерните въпроси(всъщност доста повече), но все някога ще се научиш. Апропо - много те уважавам за някои твои изказвания и не се заяждам с теб конкретно, но все пак мисля трябва да сме обективни!

Лека вечер и повече радостни мигове с "Калдата". 

П.П. Ставам за рекламен агент, а! :D

• Автор

Само да попитам Naruto второто предложение не е ли по-добро дори и да е за малко повече пари ? 

I5 е за предпочитане пред I3 но парите не са малко. Разликата е над 100 лв. 

Второто предложение беше без хард с идеята да ползвате стария но установихме че е твърде малък.

• Автор

Ако може би ли ми пратил линк сичко обаче със i5 не със i3 до го имам и него пък да видим ако можеш :) 

Ех, колегата, странни неща пишеш:

1. Автора по никакъв начин няма да се ориентира по официалните изисквания на дадена игра за нужното хардуерно обезпечаване, тъй като са фалшименто! 

2. Много смело правиш сравнение м/у процесори, с които не си имал никакъв досег. И няма такива филми като "Атлонче - Котлонче" в последните доста вече годинки. Давам ти пресен пример - моя Атлон е 23 градуса в Idle и максимално 32 градуса натоварен с тежка игра. Апропо - вчера си пуснах "Dead Space 3" на макс на 1080p с 6670 DDR 5 и нямах никакви проблеми, камо ли с температурите.

3. Това за RAM паметта пък ще трябва да го преосмислиш.

Нищо де, важното е човек да се пробва. :ph34r: 

Поздрави!

За точка едно съм съгласен. В точка две ще коментирам само частта за процесора, където загрява малко при игри. Естествено, че ще загрява малко, след като картата ти е слабата HD6670,  равностойна на една моя бивша, която отдавна забравих - 8800GT. Та тая карта си грееше яко дори с един от многото ми предходни процесори - E6750. Та исках да кажа, че и ти си смучеш от пръстите разни нещица. Я му сложи на тоя процесор една свястна карта, пък да видим колко ще грее.  Лично аз нямам много вяра на датчиците за температура, поставени от АМД. Доста често съм попадал на случаи с нереални показатели, като например 4 еднакви температури на 4 ядра или пък ядрата на 70 градуса, CPU  30.  А може и обратното.  И още малко за Атлончето. Знаеш, че имах такъв и дори на два пъти публикувах и пращах снимки. тоя процесор е на нивото на E6750  с предимството, че има 3 или 4 ядра. Това си е голямо предимство при новите игри спрямо E6750, но никакво спрямо един E8***, клокнат над 4.2 GHz. Все пак всички цитирани от мен процесори са предостатъчни за HD6670, която няма да ги накара да прегреят. Останалото няма да коментирам, но е интересно като идея. В спора се ражда истината. Разбира се, няма разрешен спор ;)

Аз си го ползвам вече доста време и нямам оплаквания, а бисерите знаеш кой ги ръси, нали? Трябва ти малко повече практика по хардуерните въпроси(всъщност доста повече), но все някога ще се научиш. Апропо - много те уважавам за някои твои изказвания и не се заяждам с теб конкретно, но все пак мисля трябва да сме обективни!

Лека вечер и повече радостни мигове с "Калдата". 

П.П. Ставам за рекламен агент, а! :D

Всички до един сте ръсили бисери, най-вече аз. но нали това е целта на писането. Иначе що да помагам без пари?

Благодаря ти супер много да си жив и здрав :)

Същият процесор можеш да го поръчаш от тук на цена 300 лв с безплатна доставка.Спестяваш едни тридесетина лева.Всъщност,ти май увеличи бюджета,щом си доволен на конфигурация от 900 лв вече.Така ли е?

А какво стана с моето предложение,да инвестираш отначало в добър процесор,без да купуваш външна карта.И след време да добавиш и нея?

Naruto , а да те попитам тази кутия поддържа усб 2 а не пише за усб 3 , апак дъното има усб 3 ще съвпаднат ли?

ахам мерси

Благодаря ти супер много да си жив и здрав :)

ето и ако искаш добави 10 лева още и ще вземеш с по-добро захранване и хардиск с 3 год. гаранция ;)BB код:POWER C AXR7 265 2GBD5-TDHE/OC 4GB DDR3 1600 GEIL /BULK ASROCK H81M-VG4 /1150 SHENHA ATX TOWER SH-999 I5-4440 /3.1G/6MB/BOX/LGA1150 500G SG 3Y WARR SATA 6G/7200 CORSAIR VS450 450W ATX EU Version Обща стойност - 919.06 лв. с ДДС

Редактирано от Рангел Лакин (преглед на промените)

• Автор

ахам мерсието и ако искаш добави 10 лева още и ще вземеш с по-добро захранване и хардиск с 3 год. гаранция ;)BB код:POWER C AXR7 265 2GBD5-TDHE/OC4GB DDR3 1600 GEIL /BULKASROCK H81M-VG4 /1150SHENHA ATX TOWER SH-999I5-4440 /3.1G/6MB/BOX/LGA1150500G SG 3Y WARR SATA 6G/7200CORSAIR VS450 450W ATX EU VersionОбща стойност - 919.06 лв. с ДДС

Благодаря :) искам да попитам защо сички ми предлагат това дъно ? вярно че е евтино ама няма ли значение какво ще е дъното ?

Благодаря :) искам да попитам защо сички ми предлагат това дъно ? вярно че е евтино ама няма ли значение какво ще е дъното ?

Ами то ти влиза в бюджета, апак имаче има значение какво ще е .. има дъна със различни сокети ,които поддържат сокета на процесора , също така има дъна със повече слотове за рам,видео карти и др...това дъно може да му се сложе максимум 16 гб рам апак има и други които побират 32 гб и др.

Единствената причина е че е най-евтиното. Следващия избор е 5 лв. отгоре. - ASUS-H81M-K. Има по-добро аудио.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Ако може да попитам знам че не е тук мястото но как разбирате коя видео карта става за определено дъно ?

Ако може да попитам знам че не е тук мястото но как разбирате коя видео карта става за определено дъно ?

По цвета. Черни, сини, червени - стават за новите дъна, а жълти и оранжеви са за старите... ;)

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=444x3tV2o8I#t=300s

Редактирано от baikolio95 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.