Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Син екран

Featured Replies

Здравейте,както разбрахте от заглавието имам проблем със син екран.Когато си взех компютъра всичко беше наред.Първия син екран се появи след 2 месеца.Тогава не знаех какво е това и реших че е просто някаква грешка и не му обърнах внимание.След около един месец се появи отново тогава реших да проверя в интернет и намерих програмата Bluescreen View, с която виждам какви са грешките и разбрах ,че проблема е свъразан с рам паметта (Memory Management).Тогава пуснах проверка на рам паметта(2-те плочки ги тествах заедно)-не намери грешки.След това реших,че се е оправило докато отново след 1 месец не се появи пак,но този път грешката беше свързана с твърдия диск (NTFS_File_system).Пуснах проверка на твърдия диск откри няколко грешки и ги премахна.След известно време синия екран отново се появи.И тъй като вече нямам никакви идеи реших да пиша тук.В други теми качваха снимки  от Bluescreen View http://prntscr.com/3qavtj .Не са всички ерори, защото съм пускал CCleaner и са се изтрили.Не знам дали е възможно ,но забелязах ,че последните пъти преди да се покаже бях инсталирвал по някоя програма и на следващото стратиране на компютъра след 5 мин изкачаше синият екран.

Надявам се да дадете някои идеи.Благодаря предварително.

Дайте детайли за компонентите на конфигурацията. Как тествахте рам-паметта за грешки? Според Гугъл, последните 2 сини екрана са от грешки в паметта (търсих по кода на грешката).

• Автор

Компютъра е поръчан от никем

Процесор - AMD FX-6350 3,9

Рам памет - 2x4GB Adata DDR3 1600

Дънна платка - ASRock 980DE3/U3S3

Видео карта - PowerColor HD7790 1GB DDR5

Захранване - CoolerMaster GX 450W Bronze

Твърд диск - Seagate Baracuda 1TB (немога да се сетя по-точно какъв модел е)

Тествах рам паметта с WIndows Memory Diagnostic Tool и не откри грешки.

Редактирано от BeatMaker (преглед на промените)

Две от грешките са на Ати ,видео картата.Въпроса за паметта ,може да запрашена

• Автор

Тествайте я с това. Мисля че на сайта си имаше инструкции.

Пробвал съм с тази програма и немога да се оправя не иска да тръгва явно аз не правя нещо както трябва.Преди малко ми се появи http://prntscr.com/3qgybo ,когато се опитох да влезна в играта Watch Dogs.Предишните 2 пъти също се показаха при влизане в Watch Dogs и ме съмнява ,че претоварвам нещо ,но след син екран играта си върви перфектно.

• Автор

Съжалявам, че пиша толкова късно просто нямах време.Успях да пусна мемтеста и сега пиша от телефона. Искам да попитам сам ли ще спре теста или аз трябва да го спра и горе-долу колко време ще продължи?

Еми само веднъж е минал теста. Но щом не е открил грешки може и да не е от нея. Виждам че в дори и грешката която е за NTFS системата - 0х00000024 също дават най-вероятен проблем - РАМ памет.В тази тема автора изглежда има подобен проблем. Поне някои от грешките му носят същите номера.http://www.kaldata.com/forums/topic/226432-2-%D1%81%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%B5%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-3-%D0%B4%D0%BD%D0%B8/page-2

Има проблем с драйвера. Забранявате хардуерното ускорение. 1. Сваляте и инсталирате нов графичен (при наличие на последна версия) драйвер.2. Отивате в C: Windows System32 Drivers и преименувате atikmdag.sys на atikmdag.sys.old.3. Отивате на директория ATI (обикновено тя се намира в C: ATI) и намерете файла atikmdag.sy_.4. Копирайте (atikmdag.sy_) файла  и поставете на вашия десктоп.5. Отворете CMD.exe, като отидете на Start -> пишете CMD в полето за търсене и натискате Enter. 

6. Променяте директорията за десктоп, като напишете CHDIR Desktop.7. След това напишете EXPAND.exe atikmdag.sy_ atikmdag.sys. Или expand -r atikmdag.sy_ atikmdag.sys.
8. Когато промяната завърши, копирате новия atikmdag.sys от вашия десктоп в C: Windows System32 Drivers
9. Рестартирайте компютъра и проблемът би трябвало да е решен. Дано съм помогнал! :P
  • Автор

Има проблем с драйвера. Забранявате хардуерното ускорение. 1. Сваляте и инсталирате нов графичен (при наличие на последна версия) драйвер.2. Отивате в C: Windows System32 Drivers и преименувате atikmdag.sys на atikmdag.sys.old.3. Отивате на директория ATI (обикновено тя се намира в C: ATI) и намерете файла atikmdag.sy_.4. Копирайте (atikmdag.sy_) файла  и поставете на вашия десктоп.5. Отворете CMD.exe, като отидете на Start -> пишете CMD в полето за търсене и натискате Enter. 

6. Променяте директорията за десктоп, като напишете CHDIR Desktop.7. След това напишете EXPAND.exe atikmdag.sy_ atikmdag.sys. Или expand -r atikmdag.sy_ atikmdag.sys.
8. Когато промяната завърши, копирате новия atikmdag.sys от вашия десктоп в C: Windows System32 Drivers
9. Рестартирайте компютъра и проблемът би трябвало да е решен. Дано съм помогнал! :P

Направих всичко.Само в 3. имаше малко разминавания,защото в C нямам папка ATI ,но файла го открих в папка AMD.Дано да съм направил всичко както трябва.Ще пиша пак ако се появи.

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Здравейте отново ! Реших да не пускам нова тема, а направо да пиша тук.Явно синия екран си е харесал компютъра ми и не иска да се маха. За последния месец се появи 4 пъти.Нямах време да пиша за първите затова пиша сега. Ето снимка на грешките http://prntscr.com/48bsgp .Не знам дали  за да ми помогнете е нужно да ви казвам тази информация но ето: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA се появи точно когато изключвах компютъра. NTFS_FILE_SYSTEM се появи при играене на League of Legends.KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED се показа след като реших да изпробвам опцията X-Boost(от дънната платка) , а другата грешка не си спомням. Надявам се някой да има решение :)

Проблем с видео драйвера, видео драйвер......

1. Стартира се Windows в безопасен режим (Safe Mode). За да активирате безопасния режим:
А. Рестартирайте компютъра и натиснете F8, докато компютърът се стартира.
Б. В менюто Windows Advenced Options, което се появява, използвайте клавишите със стрелки, за да изберете Safe Mode, и след това натиснете ENTER.
Э. Използвайте клавишите със стрелки, за да изберете операционната система, за да започне, и след това натиснете ENTER, за да стартирате Windows в безопасен режим (Safe Mode)

• [*]В съобщението, което гласи, че Windows работи в безопасен режим, щракнете върху Да . [*]Кликнете върху Start, след това отворете RUN, въведете msinfo32 в Open кутията, и след това щракнете върху OK . [*]Под 
System Summary , разширете Components , и след това щракнете върху Display . [*]В десния панел, обърнете внимание на информацията, която съответства на елемента на INF файла, например, Nv4.inf, Oem0.inf, или Atim128.inf. [*]Затворете помощната програма System Information. [*]Кликнете върху Start, щракнете с десния бутон My Computer, и след това щракнете върху Properties. [*]Щракнете върху Хардуер (Hardware tab) раздела, а след това върху  Диспечер на устройствата (Device Manager). [*]Разширяване на полето Дисплей Адаптери (Display Adapters), щракнете с десния бутон на адаптера за дисплей, и след това щракнете върху Uninstall . [*]Щракнете върху OK . INF името на файла от стъпка 5. [*]Кликнете върху Start, кликнете (RUN)  въведете команден панел (CMD) и след това щракнете върху OK . [*]В прозореца на командния ред, въведете следните команди, и след това натиснете ENTER след всеки ред: 
    Ren% SystemRoot% INF   INF името на файл от стъпка 5 . INF * inf.old 
Ren% SystemRoot% INF  INF името на файла от стъпка 5 . INF * pnf.old
[*]Затворете всички отворени прозорци, и след това рестартирайте компютъра. [*]Влезте в Windows с помощта на един акаунт, който има администраторски права, а след това изчакайте Windows да открие нов хардуер. [*]Когато Found New Hardware Wizard започне да търси, кликнете Cancel.

И ако пак направи проблем, да се стартира в предна "точка на възстановяване".

15. Сваляте и инсталирате най-новата налична версия на видео драйвера.

Мисля, че компютъра е най-добре да посети сервиза на Nikem net, а не да се пипа в някои файлове... 

• Автор

Направих всичко,единствено не се появи това 14.Когато Found New Hardware Wizard започне да търси, кликнете Cancel .Мисля ,че е защото не можех да активирам Safe mode при рестартиране на компютъра с F8 ,а го активирах от тук http://prntscr.com/497y52 и преди да рестаритам забравих да го изключа. След като го рестартирах пак беше в safe mode и изписа нещо ,че AMD driver е успешно инсталиран.Надявам се да се е получило ,защото не ми се иска да го пращам на никем :no-no: .

• Автор

По време на инсталирането на нов драйвер синия екран се показа отново http://prntscr.com/499tkt и след това резолюзията на екрана се беше променила,но после я оправих и сега всичко е нормално.Само не знам какво е станало с тоя драйвер защото преди синия екран инсталатора даде някаква грешка пишеше  ".... failure package" и след това екрана стана черен за 5 секунди след което доиде синия екран .Мислех си да върна компютъра до по-ранно състояние ,но реших първо да се посъветвам с вас.

Ако ти е в гаранция компа си го дай за диагностика-вероятно ще го преинсталират. Ако имаш нещо важно на системният диск, си го премести на друг дял или пък на някакъв носител. Явно не можеш да се справиш сам и се луташ и мъчиш машинката. Аз ако бях на твое място досега да съм го преинсталирал, щях да сложа правилните драйвери и ако продължава да показва сини екрани, значи има хардуерен проблем. Тогава вече се обаждаш на фирмата от която си го купил и да си вършат работата. Доколкото разбрах е в гаранция.

Преинсталацията май не е гаранционна услуга - все си мисля, че гаранцията поема само хардуерната поддръжка на лаптопа. Освен това може да се случи само ако притежаваш легален Уиндоус. Иначе се плаща - 180лв е ОЕМ копие на Уин (по спомен). Така стоят нещата в официално оторизиран сервиз. Ако е някой пишман сервиз, може и да ти качат пиратски Уиндоус, но ще ти отпадне и гаранцията. Съответно съвета не е разумен. 

Преинсталацията май не е гаранционна услуга - все си мисля, че гаранцията поема само хардуерната поддръжка на лаптопа. Освен това може да се случи само ако притежаваш легален Уиндоус. Иначе се плаща - 180лв е ОЕМ копие на Уин (по спомен). Така стоят нещата в официално оторизиран сервиз. Ако е някой пишман сервиз, може и да ти качат пиратски Уиндоус, но ще ти отпадне и гаранцията. Съответно съвета не е разумен. 

Прав си така е, но може да е взел компа без ОС. Аз като си купувах лаптопа изрично ги питах важи ли гаранцията, ако сам си инсталирам ОС.

Без ОС го взех.Дали преинсталиране ще помогне ?

Извади едната памет и поработи така известно време -  с 4 ГБ. Ако пак прави син екран я смени с другата и пак поработи. Ако няма ефект, тогава продължи с другите съвети Публикувано изображение . Така поне ще е почти сигурно, че не от памет. Мем-тестовете хващат само груби грешки.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Това с паметта не ми се прави ,защото компютъра ще стане много бавен а и трябва да чакам много ,защото синият екран се показва горе-долу през месец.Това http://prntscr.com/4cufa4 се показа преди малко . Май единствения начин е да пробвам това с рам паметта ,но се надявам да имате други идеи.

• 1 година по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.