Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Ето една КонфигОрация и от мен.

Уфф, лаптопски бавен диск... гигадръвско дъно и Внимание - Великият и най-добър за всички времена процесор 8320... защо ли никой не се учудва... :lol6:

Чудно ми е само, защо твоя от подписа е само с 4х4,5 ГигаХерца, а AMD се тръшкат, че е 8-ядрен...

Редактирано от baikolio95 (преглед на промените)

• Отговори 59
  • Прегледи 3,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Уфф, лаптопски бавен диск... гигадръвско дъно и Внимание - Великият и най-добър за всички времена процесор 8320... защо ли никой не се учудва... :lol6:

Той влиза в бюджета. И е много по-добре от i3ките които се предложиха за същия бюджет.

И аз ви гледам безсмислените предложения всяко запитване получава камара отговори с безсмисления i5 4440 и някво смотано дъно на Асрок. Човека нито ще може да клоква дори и да му е отключен процесора, нито пък ще има перспектива с тия 4 ядра. С всеки изминал ден всички програмисти гледат как да оползотворят колкото може повече ядра.

Смей се на себе си мисля че вече знам дори кой си. Само като се изцепи с смешката "гигадръвско дъно"

Мога само да ти кажа че е смешно някой който казва оо интел това е качество това е супер купи си процесор на интел за 700 лева и го накичи с смешен Асрок от 100 лева. Нали сте тежкари купете на хубавия интелски процесор и хубаво интелско дъно, е тогава бих ви признал че имате качествена машина.

А и вече ясно виждам че си поредното фенбойче излюпило се незнайно от къде.

За твое сведение Гигабайтските дъна са най-качествени от всички производители, захранващата им схема няма равна, качеството на всеки един чарк в платката е на много високо ниво. Да тук идва и въпроса "ами тогава защо не мога да клокна с гигабайт, а с асрок еди кво си" Асрок може и да е клокнало повече заради малко по-добрия биос но с калпавата захранваща схема си е една бомба. В Гигабайт единственото слабо звено е по-калпавия биос, но си има ревизии за тази цел.

Никой не е твърдял, че AMD са лоши.

Просто горките толкова са я закъсали, че свалят цените на "флагманите" си, до цените на двуядрените Intel, само и само да ги купи някой.

Ако бяха на реалната цена за която са предвидени в този клас, никой нямаше да ги купува, просто защото Intel предлагат повече.

Обосновавай се в темите, драги ми Смехурко, вместо да ми отправяш заплахи на лични !

http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i5-4440-vs-AMD-FX-8-Core-Black-8320/1993vs1983 Нека фактите говорят.

Даваме повече пари за i5 4440 щото нали да е интел. Какво получаваме ?

Мижави 26 процента превес в еднонишкови операции и пасив от около 40 процента в многонишкови (включително много от новите игри)

Ето и едно сравнение с вече пенсионирания Phenom II 965 BE http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i5-4440-vs-AMD-Phenom-II-X4-965/1993vs606

Интересното е че великия i5 4440 е от 2013та и има само някви 27 процента предимство пред процесор излязъл края на 2008ма.

Редактирано от Росен Александров (преглед на промените)

http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i5-4440-vs-AMD-FX-8-Core-Black-8320/1993vs1983 Нека фактите говорят.

Мижави 26 процента превес в еднонишкови операции и пасив от около 40 процента в многонишкови (включително много от новите игри)

В тоя смешен сайт, мога цял ден да си цъкам плюсчета на любимия процесор, като трия кеша и историята на браузера си.

Не сравнявай по цени, защото твоите хора продават на загуба, за да оцелеят...

В тоя смешен сайт, мога цял ден да си цъкам плюсчета на любимия процесор, като трия кеша и историята на браузера си.

Не сравнявай по цени, защото твоите хора продават на загуба, за да оцелеят...

Аз мои хора нямам :) Но ако говорим за пристрастия да има на едно място.

http://mcst.ru/mikroprocessory-i-sbis

Ето и едно сравнение с вече пенсионирания Phenom II 965 BE http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i5-4440-vs-AMD-Phenom-II-X4-965/1993vs606

Интересното е че великия i5 4440 е от 2013та и има само някви 27 процента предимство пред процесор излязъл края на 2008ма.

А аз съм с Phenom X6 от 2009, струва наполовина на i5 4440 и го мачка във всичко.

Някои хора още не разбират, че без AMD процесорите още щяха масово да са 32 битови.

А аз съм с Phenom X6 от 2009, струва наполовина на i5 4440 и го мачка във всичко.

Някои хора още не разбират, че без AMD процесорите още щяха масово да са 32 битови.

Без амд щяха да карат и на скъпи едноядрени процесори :>

Еленко ви попита един  детински въпрос на който е отговорено в други 20 теми  и вие  вече взехте да си ги мерите на кой му е по-малък :) Да го виждате тоя пич да взима дейно участие в темата си ? Вие толкова ли сте наивни  да си мислите,че някой  ще се ръсне с  тая сума  и няма да го интересува  нищо и  просто ще седи да ви гледа елементарните припирни ,които в 90%  от случая нямат ама нищо общо с реалността и  няма и да се  забележат в практиката.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Еленко ви попита един  детински въпрос на който е отговорено в други 20 теми  и вие  вече взехте да си ги мерите на кой му е по-малък :) Да го виждате тоя пич да взима дейно участие в темата си ? Вие толкова ли сте наивни  да си мислите,че някой  ще се ръсне с  тая сума  и няма да го интересува  нищо и  просто ще седи да ви гледа елементарните припирни ,които в 90%  от случая нямат ама нищо общо с реалността и  няма и да се  забележат в практиката.

Ммм да много правилно 

И ми е чудно защо спамите в темата а не на лично ??

Аз по темата да кажа. За игрите, щото гледам всички разбирате от хардуер, ама никой не споменава за тях нищо.  GTA IV  е доста упорита игра и за процесор и за видеокарта, особено ако искаш да я играеш на максимум ( всички плъзгачи вдясно!) с вертикална синхронизация. Затова ти трябва поне I5  с GTX770. Другото определяй по това. Ако трябва да правиш компромис, не го прави с тия два компонента. 

Аз по темата да кажа. За игрите, щото гледам всички разбирате от хардуер, ама никой не споменава за тях нищо.  GTA IV  е доста упорита игра и за процесор и за видеокарта, особено ако искаш да я играеш на максимум ( всички плъзгачи вдясно!) с вертикална синхронизация. Затова ти трябва поне I5  с GTX770. Другото определяй по това. Ако трябва да правиш компромис, не го прави с тия два компонента. 

Max Paine ? :)

Ако наистина става въпрос за четворката, която си е доста стара игра, върви на I5 и GTX660 с всичко на макс. Иначе съм съгласен за тия 2 компонента.

По принцип пиратките на Rockstar са доста неоптимизирани, за това и има проблеми от инсталирането до лагването в играта.

Редактирано от hitman0013 (преглед на промените)

мачка ти той... главата

тая 3ядрена печка 

мачка ти той... главата

тая 3ядрена печка 

Всяка твоя дума отразява собствената ти неадекватност.

Здравеити искъм да ми придложити конфигурация която да мога дъ си сготвъ чушки и зели мирси придваритилно пс: придпочитам конфигурацията.да.е AMD зъщото щи я използвам и за зимата да съ топля .Биуджета ми е 700 лева смятъм да мъ кара пуне 4 месица защото мисля че за толковъ много нужди и то всеки диен щи изгори бързо ... а и добъвети въздушно и водно ухлаждани искам да бъди бомба с закъснитил да гори кат порше кайен благудъриа многу.Росинчо баба можи ли ти да ми направиш такава очаквъм от теби много. се пак щи са използва 4 месица

мачка ти той... главата

тая 3ядрена печка 

Има 6 разновидности на Phenom X6 и са между 95 и 125 W. Топ модела им се нарежда под FX8320  по производителност.

Без клок е по-зле от i5-4440 http://www.anandtech.com/bench/product/702?vs=203

мачка ти той... главата

тая 3ядрена печка 

В цирка има маймуни, които могат да броят до повече от теб, освен ако и ти не си от там, тогава ти простено да си толкова неук.

Има 6 разновидности на Phenom X6 и са между 95 и 125 W. Топ модела им се нарежда под FX8320  по производителност.

Без клок е по-зле от i5-4440 http://www.anandtech.com/bench/product/702?vs=203

Хахахаха, намери си пушка и се гръмни, само хабиш въздуха.

В цирка има маймуни, които могат да броят до повече от теб, освен ако и ти не си от там, тогава ти простено да си толкова неук.

Хахахаха, намери си пушка и се гръмни, само хабиш въздуха.

Колкото са 8-ядрени FX 8***, толкова са и 6-ядрени тия феноми... ;)

Колкото са 8-ядрени FX, толкова са и 6-ядрени тия феноми... ;)

Връщай се и ти в цирка, явно двамата сте избягали заедно от там.

Навсякъде пише едно и също, но конете с капаци си знаят тяхното ->

http://www.techradar.com/news/computing-components/processors/intel-vs-amd-which-processor-is-best-936589

http://www.techradar.com/news/computing-components/processors/best-cpu-the-8-top-processors-today-1046063/3#articleContent

хахахахаха, толкова си изостанал, че дори в учебник по история мога да те намеря.

Дай сайт с бенчове, в който не са още 2010г, че ми е трудно да тествам с Cinebench 11.5, който излезе през 2010г.

Ако наистина става въпрос за четворката, която си е доста стара игра, върви на I5 и GTX660 с всичко на макс. Иначе съм съгласен за тия 2 компонента.

По принцип пиратките на Rockstar са доста неоптимизирани, за това и има проблеми от инсталирането до лагването в играта.

Тук не съм съгласен. Не играя GTA IV, но преди месец се наложи да я инсталирам, защото един колега тук се оплакваше от дроп и от това, че го дразни, когато кадрите паднат под 60. Играе играта с ВС. Наложи се да направя доста тестове и по-специално да си поиграя с настройките на картината, за да видя кое как влияе. Ползвах за целта и две видеокарти - GTX460  и GTX750Ti  с клок, без клок и с даунклок на GTX460,  че при нея става доста по-добре. Пробвах и с две ядра на процесора, както и при нормална работа естествено. Ползвах и MSI Afterburner,  за да следя и дори записвам в реално време натоварването на процесор и видеокарта. Естествено, поставих последния пач на играта, който оправя насичанията при първите пачове. Заключенията ми са такива, каквито казах. Играта изисква и бърз процесор и много добра видеокарта, ако се искат 60 fps минимални  при максимални настройки на графиката. Дори не съм много сигурен, че GTX770  ще се справи, без да се намалят леко детайлите. Защото GTX750Ti след максимален клок вади около и малко над 30 fps, като на места кадрите дори падат под 30. Не говоря за дроп, а за напълно нормално спадане в кадрите. Дроп няма. За да получа над 60 fps,  се налага да намаля доста някои детайли, но само точно определени, които влияят на кадрите. И ако някой си мисли, че пачовете и краковете са виновни за всичко, леко се лъже.  Слабия процесор е причина за дроп в кадрите на места. Освен това трябва и бърза видеокарта, което отново заблуждава хората, че има нещо нередно. Не, няма. Нередното е, че изискванията за играта са големи. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

умственно изостанали хора... не разбират и те закво се карат хаха.Предлагам на модератора ли незнам които има права да ги отстрани от темата :)

Росене спри с това, че AMD били по-добри от Intel. Моля те, само се излагаш. И както някой каза по-рано, какво се морите, вижте, че авторът го няма никакъв.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.