Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кръпка за Windows Xp 32bit 4gb ram?

Featured Replies

Здравейте,имам лаптоп Acer Aspire 7520 наскоро си направих рамта 4гб но съм на Windows Xp 32bit,не искам друг Windows,гледах във сайта на производителя няма драйвъри за Windows Xp 64bit.Но,бях чел или чул за някакъв пач съществували и ако съществува,от къде да го изтегля?

Благодаря,предварително.

А,замалко да забравя ето какво исписва сега:

post-342271-0-97797500-1402158353_thumb.

Здравейте,имам лаптоп Acer Aspire 7520 наскоро си направих рамта 4гб но съм на Windows Xp 32bit,не искам друг Windows,гледах във сайта на производителя няма драйвъри за Windows Xp 64bit.Но,бях чел или чул за някакъв пач съществували и ако съществува,от къде да го изтегля?

Благодаря,предварително.

Няма начин директно да ползвате цялата памет, това е ограничение на архитектурата и чипсетовете

Моля да си поправите заглавието. Не сме форум тачещ използуването на латиница, изключая техническите наименования.

Аз се сетих във един приятел го бях видял това,и явно е възможно..

ВИдели сте да го показва? Или сте видял програмите да ползват паметта?

• Автор

ВИдели сте да го показва? Или сте видял програмите да ползват паметта?

Беше много отдавна но се сещам че само ми показа..

Че е 32 бита а ползва 3.9гб рам.

Беше много отдавна но се сещам че само ми показа..

Че е 32 бита а ползва 3.9гб рам.

За показване: http://www.ehow.com/how_6392410_enable-32-bit-windows-xp.html

Но много малко програми могат да се възползват от допълнителната памет. Освен това достъпа до нея е по-бавен

Лаптопа спокойно може да работи с Vista 64 или Windows 7 64 битова OС. Инсталиратайте си такъв Windows и приключвате с проблема.

• Автор

Лаптопа спокойно може да работи с Vista 64 или Windows 7 64 битова OС. Инсталиратайте си такъв Windows и приключвате с проблема.

Аз знам че може спокойно да си работи със виста,7,8 но въпроса е че искам Xp но да мога да си исползвам всичките ресурси..

Към някои дъната на ASROCK има една програма ASROCK XFast RAM за използване паметта която не може да се адресира от 32 битов Windows като RAM диск само че не знам дали ще работи на лаптоп на ACER и освен това не е отделна програма, а част от част от програмата ASRock eXtreme Tuner

• Автор

Към някои дъната на ASROCK има една програма ASROCK XFast RAM за използване паметта която не може да се адресира от 32 битов Windows като RAM диск само че не знам дали ще работи на лаптоп на ACER и освен това не е отделна програма, а част от част от програмата ASRock eXtreme Tuner

А няма ли някаква подобна програмка,пач?

на картинката от пост #1 си пише че вече е активиран.

на последния ред -  Physical Address Extension

• Автор

рестартирахте ли машината?

Да.

на картинката от пост #1 си пише че вече е активиран.

на последния ред -  Physical Address Extension

Еми тогава защо ползвам само 2,87гб рам от 4гб

Благодаря,предварително.

Съветвам те да си караш на х86. Говорим за времето когато х86 беше иноваторско, а на х64 се гледаше като на голям камък. Спомням си времето и на 16бит. Правец. Какви времена бяха.

:offtopic_s: Аз пък се учудвам ,кои точно ресурси няма да можете да ползвате при уиндоус 7 или Виста та дори и 8.1 и държите на XP

• Автор

:offtopic_s: Аз пък се учудвам ,кои точно ресурси няма да можете да ползвате при уиндоус 7 или Виста та дори и 8.1 и държите на XP

Просто Xp ми харесва повече като дизайн и че е по лек примерно Windows Xp иска 128мб рам минимум,а 7 1гб..Е има ли някъкъв начин да оправим това ?!

Извинете че се отклонявам нада ли някой тук разбира от игри но на въпросния лаптоп му забива MineCraft

Има едно малко хакче да се активира PAE mode за да вижда останалата част от паметта, но изисква драйвърите да поддържат това(което е доста малко вероятно), иначе ще почнат едни страшни крашове и нестабилност в системата.В общи линии само и единствено решение на проблема в момента е преминаване към 64 битова система. 

А може паметта над 3.2GB да се ползва от RAM диск, където да се кешират временните интернет файлове. Подобрението на браузването е чувствително

Другият вариант е да се разреше PAE в boot.ini:
 1. Отваря се Control panel>Folders>в раздела View се марркира "Show Hidden File Folders" и се изчиства "Hide protected operating system files". Избира се ОК и после YES.

2. Отваря се дя C:, намира се фалът Boot.ini, десен бутон по него, Properties, изчистват се полето Read only  и потвърждава с ОК. Отваря се файлът Boot.ini с ляв бутон на мишката. Намира се края на реда, в който е ключът /noexecute /optin и се добавя /PAE. Сега щраквате на File > Save и записвате. Затваряте notepad.exe. Десен бутон на мишката по файла Boot.ini, избирате Properties, маркирате Read only и щраквате ОК. Възстановявате настройките от т.1. Рестартирате компютъра и след рестарта ще имате активирани PAE.

Аз знам че може спокойно да си работи със виста,7,8 но въпроса е че искам Xp но да мога да си исползвам всичките ресурси..

Не може да използваш с XP всичките ресурси. И поне няколко колеги ти казаха че няма такава програма. Ако все пак има подобна такава, ще ти забива и ще ти бави компютъра. Ти ще го използваш ли този компютър или ще го носиш на модно ревю.

Кауза пердута е това което искаш, може да чете до 3,25 или ако имаш късмет до 3,5 .Ако държиш да ти чете и използваш всичката рам слагаш 64 битова ОС .Тия пачове са някаква легенда дори и да има подобно животно ме съмнява да работи коректно 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.