Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Смяна на кутия на компютър

Featured Replies

И на мен ми се струва зеления да е +, но е възможно по някаква причина кабелите да са разменени. Аз бих пробвал да го обърна обратно.

• Отговори 69
  • Прегледи 4,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ами според мен няма, но за по-сигурно изчакай и друго мнение - и без това според мен е по-добре да отложиш това за утре(или когато ти е възможно).

• Автор

включва се зелената лампа и тази оранжевата вътре и това е не тръгва 

Искаш да кажеш, че обърна Power SW обратно и сега само светват светодиодите ли? Можеш ли да кажеш точно кой светодиод светва - на кутията до него трябва да има символ - за харддиска или за вкл/изкл? А оранжевият да не е №14 от страница 23 на ръководството - RAM Led?

Наистина мисля, че е по-добре да продължиш утре.

• Автор

да определено, цял ден се занимавам с това и се уморих много :( благодаря на всички и дано има добри хора като днес които ще ми помогнат :) :) :)

и аз бях като теб обаче снимах преди да махна кабелите във ръковоството пише кое за къде е просто трябва гледаш имената на дъното няма начин да не ги пише  само че при мен имам само 4 кабелчета твойте са повече 

Редактирано от TheWalk!nG (преглед на промените)

Не разбрах дали пробва да включиш Power SW по двата възможни начина. И в двата варианта ли се включиха светодиоди и кои точно?

Не разбрах дали пробва да включиш Power SW по двата възможни начина. И в двата варианта ли се включиха светодиоди и кои точно?

Какво има да разбираш - това е един прост бутон и по сто начина да го включиш, все тая.

Там където живееш,няма ли някой,който да помолиш за помощ? Или пък някой от форума.

Тръгнах да помагам, обаче се намесиха разни специалисти.Нека те да се оправят.

Какво има да разбираш - това е един прост бутон и по сто начина да го включиш, все тая.

Тръгнах да помагам, обаче се намесиха разни специалисти.Нека те да се оправят.

Ако наистина си имал желание за помощ, то си щял да продължиш и да поправяш колегите си, щом са казали нещо грешно, нали? Недей говори заядливи простотии.

Ако наистина си имал желание за помощ, то си щял да продължиш и да поправяш колегите си, щом са казали нещо грешно, нали? Недей говори заядливи простотии.

Същото се отнася и за теб. В твоя пост №40 виж какво си написал. Дъното обаче си има отделни пинове за Power LED. Обаче, нали момето си няма понятие от тези неща и хайде сега да го мятаме по върбите. Аз се опитвам да обясня, вие се намесвате и става една каша. Няма да продължа - оправяйте си гювеча!

Това го бях видял на някаква схема, която изглежда или не е била, която трябва, или съм се объркал аз. След това с момичето се мъчихме около 3-4 часа да го оправим + схемата с кръгчетата, кое какво е, е моя. Защо не кажеш, кое по нея не е вярно?

• Автор

и аз бях като теб обаче снимах преди да махна кабелите във ръковоството пише кое за къде е просто трябва гледаш имената на дъното няма начин да не ги пише  само че при мен имам само 4 кабелчета твойте са повече 

Аз също съм снимала всичко преди да започна да местя от едната кутия в другата, но явно не съвпадат нещата... :(

Там където живееш,няма ли някой,който да помолиш за помощ? Или пък някой от форума.

ако имаше кого да попитам, нямаше да занимавам вас  :help:

Искаш да кажеш, че обърна Power SW обратно и сега само светват светодиодите ли? Можеш ли да кажеш точно кой светодиод светва - на кутията до него трябва да има символ - за харддиска или за вкл/изкл? А оранжевият да не е №14 от страница 23 на ръководството - RAM Led?

Наистина мисля, че е по-добре да продължиш утре.

https://www.dropbox.com/s/lcqelfa7vaqg7dr/1522095_10202494574061061_6205464644174930758_n.jpg

https://www.dropbox.com/s/4dhqjen6b03di5e/10500522_10202494632822530_76054863638428324_n.jpg

това е което светва както и да обърна POWER SW 

Редактирано от MariaSH (преглед на промените)

За момента не се сещам нещо кой знае какво, освен да попитам - speaker-а издава ли някакъв звук при включване на компютъра?

• Автор

За момента не се сещам нещо кой знае какво, освен да попитам - speaker-а издава ли някакъв звук при включване на компютъра?

така има ново развитие: компютъра се включи, но издава странен звук , на всеки 1-2 секунди тъъът тъъът нещо такова е ?

https://www.dropbox.com/s/e97cbfvz1vcjf9x/20140701_220953.mp4

Знаех, че тези бипкания имат определен смисъл според схемата им, но сега видях че има разлика и между различните версии на БИОС. За твоето дъно пише Award BIOS, а в този сайт виждам таблица с обяснения на различните сигнали. На втория ред - безкрайна поредица - пише за проблем с паметта. Може да се е разместила при прехвърлянето или със самата памет може да се е появил проблем.

Иначе вижда ли се нещо на монитора - БИОС и след това?

Редактирано от sten90 (преглед на промените)

• Автор

паметта я размествах, така ми казаха да им разместя местата 

сложих само една памет те са 4 няма бипкане но няма картина 

Казаха - някой от форума ли? На лично съобщение?  Според мен е правилно като се работи по даден проблем, всичко да се пише тук, за да не се получава така - някой е предложил нещо в някакъв момент и трябва да се обясняваме допълнително. Както и да е - това не е упрек към теб, а по-скоро към някои хора с голямо его и малко търпение.

Пробва ли четирите плочки една по една? Никакво бипкане ли няма, или е еднократно - второто трябва да е нормално.

Аз се оттеглям за днес. :)

• Автор

не само една сложих, другите не съм ги пробвала, ако трябва ще пробвам една по една..Благодаря много! :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.