Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със свързаността

Featured Replies

• Автор

Да, прав си за уточнението. Идеята на писанието горе беше да успокоя Joll1Roger, че има откъде да му дойдат данните, които не е въвел. :)

Пробвах предложеното ,но след няколко рестарта няма нет.Както споменах по-горе имам статично ИП (все още) ,но след като открих вчера ,че след миграцията на сайта от "мегалаг---->ментел" съм изтрит (без да ме уведомят) и дори да искам да си платя трябва да си правя нова регистрация в "гадния червен сайт" най-вероятно ще ми продадат и статичното ИП.

Поздрави

При избиране на "Obtain an IP automatically" Се стартира услугата DHCP Client, която праща заявка на Шлюза(Gateway), който може да е или доставчикът на нет или рутърът (маршрутизаторът). Той раздава IP адресите. И когато всичко в мрежата е ок си получаваш уникален IP адрес от обхвата на тази мрежа. По подобен начин стои и въпросът с DNS адресите - ако не са указани статични, машината пита рутъра/доставчика за адрес(и) на DNS и започва да чете от тях кое IP на кой веб адрес съответства. Ако DNS сървърът е "смотан", това забавя намирането и свързването с търсения от нас уеб ресурс. Затова най-бързият DNS е hosts файлът, в който можем да си въведем най-често ползваните от нас уеб ресурси. Например един запис с калдата:

87.120.6.235 kaldata.com

така добавен горният ред указва на всички браузъри, че kaldata.com e на адрес 87.120.6.235 и не е нужно да се подава заявка за адрес до DNS сървъра на доставчика или друг използван DNS сървър.

При мен никой нищо не раздава.

Не съм голям спец по-мрежи ,но освен по ИП аз съм заключен и по-мак адрес (ако забода кабела в лан картата на дъното имам нет за 2-3 мин макс ако не се обадя).

Редактирано от Joll1Roger (преглед на промените)

mac  адресът н всяко едно мрежово устройство може да се получи с командата ipconfig /all виждаш на коя карта какъв е Physical Address - това ти е т.н. mac адрес. Записваш си го надлежно.

:: Change MAC script by bobdynlan, release 1:: For each network adapter it will list RegPath, GUID, Name, previous modified MAC if exists:: Then you can input new MAC, clear previous MAC by inputting 0 or skip by pressing [Enter]:: You can paste directly from ipconfig or wireshark because : < > { } [ ] - ( ) . will be filtered out:: Note that for wireless in Win7 standard drivers has to start with 02... 06... 0A... 0E...@ECHO OFF &SET /A RLINE=1 &SETLOCAL ENABLEEXTENSIONS ENABLEDELAYEDEXPANSIONFOR /F "tokens=3*" %%I IN ('REG QUERY "HKLMSOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionNetworkCards" /S^|FINDSTR /I /L "REG_SZ"') DO (SET /A RLINE+=1 &SET /A PARITY=!RLINE!^%%2IF !PARITY! EQU 0 (SET "ADAPTERGUID=%%I") ELSE (SET "ADAPTERNAME=%%I %%J"FOR /F %%A IN ('REG QUERY "HKLMSYSTEMCurrentControlSetControlClass{4D36E972-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}" /F "!ADAPTERGUID!" /D /E /S ^|FINDSTR /I /L /V "Linkage"^|FINDSTR /I /L "Class"') DO SET "REGPATH=%%A"CLS &echo Change MAC script by bobdynlan, release 1 &echo. &echo RegPath = !REGPATH!  &echo GUID = !ADAPTERGUID!  &echo Adapter name = !ADAPTERNAME!REG QUERY "!REGPATH!" /V "NetworkAddress" 2>&1 |FINDSTR /I /L "NetworkAddress"SET "CHANGEMAC=" &SET "RESETMAC="echo. &echo  Enter MAC address for this adapter [0 to reset it] or press [Enter] to skip: &SET /P "CHANGEMAC="IF "!CHANGEMAC!"=="0" (SET "RESETMAC=Y" &SET "CHANGEMAC=") ELSE SET "RESETMAC="IF DEFINED CHANGEMAC SET "CHANGEMAC=!CHANGEMAC: =!" &FOR %%I IN (: ^< ^> { } [ ] - ^( ^) .) DO SET "CHANGEMAC=!CHANGEMAC:%%I=!"IF DEFINED CHANGEMAC REG ADD "!REGPATH!" /F /V NetworkAddress /T REG_SZ /D !CHANGEMAC! >nul 2>&1IF DEFINED RESETMAC REG DELETE "!REGPATH!" /F /V NetworkAddress >nul 2>&1))IF DEFINED CHANGEMAC FOR /F "tokens=2,4*" %%I IN ('netsh interface show interface^|FINDSTR /I /L "Enabled"') DO (netsh interface set interface %%J DISABLEDnetsh interface set interface %%J ENABLED)

Копираш си горния текст в notepad и записваш на десктопа като setmac.bat

Когато решиш да си смениш mak адреса (примерно закачаш нета н друга машина) стартираш bat  файла и въвеждаш на активната мрежова карта mac адеса, който записа преди малко.

Забеллежка: текстът на bat  фаила е от http://stackoverflow.com/questions/8753043/how-to-change-mac-address-with-batch-file-on-windows-7

Пробвах току що safe mode with network ,имаше интернет ,явно проблема е в Bitdefender както предположи по-горе.

Благодаря за отделеното време.

Поздрави

Значи трябва просто да смениш антивирусната или да провериш настройките на стената на продукта. :)

• Автор

От петък вечер проблема го няма, явно румънците са го фикснали.

Поздрави

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.