Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

кое е най-издържливото бюджетно 3-В-1 устройство ?

Featured Replies

HP LaserJet Pro M1132, All-in-One, 1200dpi, 18ppm, 8MB, USB - взимай това и не му мисли. Докато се скапе, ще си е изкарало парите многократно и ще имаш да вложиш в нещо по-серизоно.

Ясно е, че за 200-250 кинта няма да вземеш мерцедаса на мултифункционалните устройства. Xerox имат добри модели, но не препоръчвам. В нас съм с 3119, но приятели със същата машина, а и с по-висок клас такива, имат оплаквания. Уцелил съм хубава бройка. На теб може и да не ти се усмихне щастието, затова заложи на изпитаното.

mititaki, коментирам качеството. Brother далеч не са това което си мислиш. Не казвам че са много зле, но далеч не са сред първите 2-3 марки по надеждност.

Цитирания сайт нищо не ми говори. Вероятно някой компютърен гуру с някакви познания коментира (може би под паричен "натиск") качеството и надеждността.

Според мен такава оценка може да даде само човек който ежедневно се занимава с подобен род хардуер. А не някой технически журналист в накое си компютърно списание или тех гуру от някой тех сайт от някъде си. Кой е автора, какви са му познанията, колко принтера са му минали през ръцете, за колко години и прочие... Като му прочетох ревюто, човечеца се занимава от 5 години с лаптопи, завършил журналистика и си пише ревюта... ми да си пише... но до колко са достоверни ?

И да не забравяме че Brother допреди 15-тина години правеха шевни машини, а не принтери....

Brother имат някои предимства, но за сметка на това пък си имат и доста недостатъци. Лично аз не бих заложил на тази марка когато търся висока надеждност на печата. Основно проблеми при тях създават барабанните модули, почистващи ролки в него и корони. Там доста се разчита за почистването на барабана на статично електричество и от там стават мизерии.

Плюсе че нямат чипове - имат едни ресетиращи колела, които се сменят еднократно. Плюс е и цената. Тонер шпулата се зарежда лесно. Барабани като резервна част вече се предлагат за почти всички модели, предлагат се и съвместими консумативи. Някои от частите за принтерите се предлагат и неоригинални, но повечето по завъртяни части са само оригинални (скъпи)...

Та така...

Признавам , че съм лаик по отношение на принтерите и 3в1 у-ва. Аз лично не съм притежавал ( пробвал съм ги в един малък офис на приятели с уреди предимно на Brother) ,но съм се ровил в нета и се интересувам от техника.Та личните ми наблюдения за тази ( японска фирма от 1908 г., а през 1962 г. Brother навлиза на пазара на принтера по време на дългата си връзка с Centronics .През 1968 г. компанията се премества централата си във Великобритания и вече е международна. Към март 2013 г., Brother има годишен оборот  516.0 милиарда йена .) марка са , че е една от най -качествените и сериозни фирми в този бранш. Да това са факти които съм прочел и говори много за тази млада фирма . И подкрепям с други факти :  тук , тук  и тук .

Нещата които четеш из нет-а звучат страхотно, но реално са малко по-различни. И Гугъл не ги знае... :)

Първите Brother тук се появяват 1989 и 1990 и са копия на механики на Canon. Имат първи наченки на собствени механики, но са прекалено скъпи и ненадеждни. За тях само барабани като част даже не се предлагаха - пример HL 630, след него HL 730...

Чак при HL 820 / TN 300 се появиха барабани, ама на 90 лева... е мерси.

Ненадеждни механики, много задръстваха хартията, трудно поемаха, непрекъснато сиви фонове, дори с оригинални шпули. Чест дефект вертикална ивица - калпаво измислен барабанен модул.

Не че си поправиха грешката при HL 1240, който излиза 2001, но както и да е.

Последва и HL 1650 с TN 7600 касети, след него и други.... 5150, 5250, 5350... сега се предлага 5450... :)

Нямам намерение да правя анализ на продуктовата линия на Brother във времето...

Проблема е ползваната технология - отделен барабанен модул, който е доста чувствителен. Отделно за него не се предлагат резервни части. Да напоследък има барабани и корони, но напоследък. А и са скъпички.

Не че имам против нещо тази технология но правят проблеми. Това се вижда всеки ден.

Подобна технология се ползва и при някои модели Lexmark но там по няма проблеми. Подобна технология имат и Kyocera... но там е друга тема ...да не я подхващам.

Нямам нищо против идеята за отделен барабанен модул, но да бъде инженерно издържана и надеждна. Отделно да има части за този модул. А не да изнасилват потребителя с цена и липса на алтернативи.

Примерно ако за даден модел Brother ти се повреди нещо на барабния модул - примерно щифта на короната, трябва да се купува нов цял модул... а той е колкото принтера като цена. Другия вариянт е да се търси нещо втора употреба. Ако няма ? Какво - купуваш нов китайски боклук за 100 лева.

Всяка марка си има по някой кусур. Примерно Lexmark пък имат проблем масов с протичане на тонер от касетата в края на разпределителната ролка поради дефект в така наречения developer roller rubber seal... който обаче никой не произвежда на този етап... от никой по света.

При Kyocera пък са бая скъпи барабаните, a и там повечето части за модула ги няма...

Технологията с барабанен модул като идея е добра... всъщност на този принцип работят и някой копири... но там барабана е доста по-защитен (потребителя има потруден достъп до него). При нормална работа тази технология пести пари, но на практика барабанния модул не издържа копията си (дали поради потребителска грешка или технологичен недостатък) и от друга страна е трудно рециклируем поради липса на всички части.

Айде стига офтопик... :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.