Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Виваком - Втрещен и леко впечатлен!

Featured Replies

Здравейте! Наскоро прекараха оптика на Виваком и в моя район. Бях въодушевен от опцията за комбиниране на услуги и мислех да подпиша договор, но една случка с моя позната ме разколеба. След като получи сметка за която имаше съмнения, тя позвъни на безплатния телефон и поиска да и пратят детайлна разпечатка на мейла (дотук добре). За да получи тази разпечатка обаче тя трябваше да отговори на един много интересен въпрос, а иманно къде е родена?! Забележете... не какво гражданство има (тоест какъв е статута и в България)... а именно къде е родена (WTF) Публикувано изображение!!! Любопитно ми е на базата на какво... и с каква цел, Виваком изисква тази информация??? Първото което ми едва наум е, че към хората (без значение дали имат българско гражданство) които са родени в друга държава се използва двоен стандарт. Вероятно те попадат в списък с лица на които може да им се начисляват фалшиви международни разговори към държавите в които са родени  (защото според логиката на Виваком, щом си роден някъде значи 100% трябва редовно да звъниш там... и то от мобилния си за да е "по-евтино" :wors:... Кой ти ползва Скайп?!). Та въпросът ми е дали някой се е сблъсквал с подобна ситуация... и най-вече дали е получил адекватен отговор от страна на Виваком защо изискват мястото на раждане?????

Стандартни въпроси от оператора - къде е роден, кога е роден и т.н за да е сигурен, че този който му звъни е наистина титуляра на сметката.

Поредната тъпотия като тая с  любимия цвят  и двата екипа за монтаж на  сателитната им телевиозия :) Едните дойдоха от Плевен (65км) да монтират антената  а друг дойде след 2 часа да ми  сложи тунерчето .

• Автор

Стандартни въпроси от оператора - къде е роден, кога е роден и т.н за да е сигурен, че този който му звъни е наистина титуляра на сметката.

ЕГН-то и номера на мобилния са достатъчни :)

Не знам какво е това учудване, но от години ползвам Виваком и винаги, абсолютно при всяко обаждане, с което искам разпечатки, промяна на план, активиране на услуга или каквото и да е такова действие, винаги са ми задавали въпроса за родното място.

Това е т.нар. Таен въпрос и отговор, чрез които се удостоверява, че звънящия човек е този, за който се представя.

Аз лично не виждам нищо смущаващо, но въпрос на гледна точка явно.

ЕГН-то и номера на мобилния са достатъчни :)

ЕГН нямат право да искат по телефон и това е във връзка със закона за личните данни.

• Автор

Бих им звъннал на безплатния да ги питам лично, но като знам, че колкото пъти съм звънял все попадам на "дами" чийто манталитет и държание (с КЛИЕНТИ) е като на пълначки на наденици в колбасарски цех в Сливен...  :no-no:  :) 

Понеже става въпрос за виваком, искам да ви попитам дали предлагат нови модели hd приемници защото тези които имам в момента са супер бавни и не само бавни, но и не предлагат почти никакви настройки. Булстаков ги бият тука, но пък там качеството на видео и аудио е по-зле, докато от виваком предлагат по-добро качество на видео и звук.

Явно при сключването на договора титулярката(приятелката ти) е избрала за таен въпрос "Къде ми е родното място?" или нещо подобно. Затова я питат точно това.

Ако беше избрала друг таен въпрос щяха да я питат каквото е избрала. Малко е досадно това да те питат при всяко плащане на сметка или справка, но явно им го изискват "от горе".

Оператора от другата страна не си записва и едва ли ще злоупотребява с името на родния град. А за надписването на разговори вече е друга тема доста по обширна.

• Автор

Темата я смятам за приключено, но от сумати и време но мога да намеря откуде се заключва ... хахахах :D

Темата я смятам за приключено, но от сумати и време но мога да намеря откуде се заключва ... хахахах :D

Докладвай се. Ако се прецени, че няма смисъл да се развива, ще бъде заключена

Звънни си, попитай се за родния си град и ако отговориш правилно, темата ще се заключи.

• Автор

Или направо да напсувам админа... че да ми изтрие профила (и тази опция не я намирам)... Не че има нещо вярно в него (освен снимката... реална е) ... :D:)

Явно при сключването на договора титулярката(приятелката ти) е избрала за таен въпрос "Къде ми е родното място?" или нещо подобно. Затова я питат точно това.

Ако беше избрала друг таен въпрос щяха да я питат каквото е избрала. Малко е досадно това да те питат при всяко плащане на сметка или справка, но явно им го изискват "от горе".

Оператора от другата страна не си записва и едва ли ще злоупотребява с името на родния град. А за надписването на разговори вече е друга тема доста по обширна.

Като сключа договора... Тайния въпрос ще е: "СЛИВА?"... отговор "СОЧЧЧЧНА"... хахах :D:lol6::wors:

Като сключа договора... Тайния въпрос ще е: "СЛИВА?"... отговор "СОЧЧЧЧНА"... хахах :D:lol6::wors:

Напълно възможно :)Иначе в духа на темата, но не точно по нея. Абонат съм на Globul. Цялото семейство всъщност. Когато минах на договор, нямах 18 години и договора от тогава още е на името на баща ми. По принцип в магазините на Глобул винаги съм получавал адекватна и точна информация и винаги са ми помагали (изключение една случка от преди 10-тина дена, но хората просто за първи път се сблъскваха с подобен казус). Просто се научих и къде да ходя де.Веднъж ми се наложи да активирам услуга (по спешност) чрез обаждане. Бяха много отзивчиви. Естествено поискаха ЕГН-то на баща ми, аз не го знаех, помолих ги да изчакат, изрових договора за преподписване от преди няколко месеца. Цитирах им ЕГН-то от там, както и номер на договора или нещо подобно, което беше уникално според мен. На момента ми активираха услугата, без да задават нещо повече.Иначе обичайни тайни въпроси, за които се сещам сега:"Име на домашният Ви любимец""Любим цвят""Име на първото Ви гадже" - съвсем сериозен съм, на места може да се срещне и такава опция!Както и възможност сам да определиш въпроса, както и отговора.Аз не виждам нищо странно във въпроса, зададен от Виваком.

По принцип в магазините на Глобул винаги съм получавал адекватна и точна информация и винаги са ми помагали (изключение една случка от преди 10-тина дена, но хората просто за първи път се сблъскваха с подобен казус). Просто се научих и къде да ходя де. 

Аз пък бях четох някъде, че на една баба така са и помогнали в магазините на глобул, че се е уредила с четири телефона и съответно четири сметки за плащане. Имам и познати, които са се опитали да ги излъжат да подпишат договор. За щастие, преди няколко месеца тези мизерници си обраха чукалата от града, където живея и вече нямат магазин тук. 

Пс - линк

Редактирано от locke (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.