Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

• Автор

До колкото ви разбрах трябваше да се получи това : http://nikem-bg.net/cart/51947p1r51329p1r49601p1r49085p1r1000578p1r30723p2r49616p1rf.html

Или без вентилаторите?

Но не е ли по-добре Xeon ?!?!?!

Ето примерна от мен:

BB код: XEON E3-1271V3/QUAD/3.6/8M/B0X ASROCK B85 KILLER /LGA1150 2X8G DDR3 1600 ADATA 1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARR PSU FORTRON RIDER 550 BRONZE FD CORE 1000 MICRO ATX BLACK

Обща стойност - 1 255.00 лв. с ДДС

П.С. : Само смени дънното с това

GB H97M-D3H / 1150

Редактирано от Денито (преглед на промените)

Но не е ли по-добре Xeon ?!?!?!

Ето примерна от мен:

BB код:

XEON E3-1271V3/QUAD/3.6/8M/B0X

ASROCK B85 KILLER /LGA1150

2X8G DDR3 1600 ADATA

1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARR

PSU FORTRON RIDER 550 BRONZE

FD CORE 1000 MICRO ATX BLACK

Обща стойност - 1 255.00 лв. с ДДС

П.С. : Само смени дънното с това

GB H97M-D3H / 1150

Да вметна, че човека няма видео карта и този хеон не може да запали Публикувано изображение. По добре i7 + HD 4600 вградената графика направо за да не е "печка".

Ето това предлагам аз като заложих на безкомпромисно качествено захранване. Не че не може да се вземе и по евтино, но предполагам че с доставките имаш приблизително 1300 лв. общо

ARCTIC Fan F12 - 120mm, 1350rpm 1 брой за отпред на кутията.

Цена 1 232.37 лв. + 65.59 лв. за кутията от емаг ( 

Кутия NZXT Source 210, ATX/microATX, Mid Tower, Без захранващ блок, Черна, S210-001 ) = 1297.96 лв. 

Може да се резне от захранване - 100 лв. и да се вземе Corsair CX 430W което си избрал - CORSAIR Захранване 430W CX, CP-9020046-EU

ПП: Да добавя че след като се обадят за потвърждаване на поръчката трябва да им се каже да ъпдейтнат BIOS-a на дъното до по нова версия за да запали процесора - безплатна услуга.

ПП 2: Може да се резне с 8 лв. като се вземи тази оперативна памет GEIL 2X8GB DDR III 1600 DRAGON CL11.

Редактирано от НЛО (преглед на промените)

Олл тогава сорка но сега няма ли компютър с видео което да го бодне само картина да вади.Според мен за сървъри Xeon е по-добре от i5/i7

Олл тогава сорка но сега няма ли компютър с видео което да го бодне само картина да вади.Според мен за сървъри Xeon е по-добре от i5/i7

В днешно време тези хеони са идентични с i7 но без вградена графика и с поддръжка на някоя друга функция примерно като ECC памет която е скъпа и при него няма да е от полза.

А изобщо не си ли помисли че сегашната машина може да си я остави да я използва като HTPC и може би няма да може да вземе видео картата.  

ПП: Поста е поправен тъй като съм се объркал с Ivy Bridge xeona който беше на 3.5 GHz за ~ 570-80 лв. Та няма смисъл да пилее 50 лв. отгоре за xeon.

ПП 2: Не съм сървърджия, но някой който е по опитен може да се включи да постни някоя конфигурация или да си кажи критиките към предложените машини до този момент.

До колкото ви разбрах трябваше да се получи това : http://nikem-bg.net/cart/51947p1r51329p1r49601p1r49085p1r1000578p1r30723p2r49616p1rf.html

Или без вентилаторите?

Без вентилаторите. Кутията идва с два които са напълно достатъчни за по-гореща машина. Разбирай че даже може да демонтираш предния.

пс. Дори да имаше видео Xeon-а не си струва при 20 лв. разлика да се лишава от 400MHz. Взима се заключения I7-4790 които е много по-евтин и с видео ако ще се пести.

Изгодните Xeon-и са E3-1241V3 и E3-1231V3 но са по-слаби и без видео та в случая няма смисъл от тая операция след като може да се вземе най-доброто.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

@НЛО какво имаше предвид под "печка",защото не съм на "ти" с тези неща... С конфигурацията,която съм дал, ще прегрява ли или не?

@naruto,а бих ли могъл,да сложа 2-та вентилатора заедно с тези 2 на кутията,да работят? 

П.С. Не искам Xeon! Спрял съм се на Intel Core i7-4790K . 

Редактирано от arunbg (преглед на промените)

Може да сложиш още вентилатори освен монтираните два но както казах един е достатъчен а два са като за много по-гореща машина та са пари на вятъра та дори ще дразни шума.

По-добре ги инвестирай в по-надеждно SSD - http://nikem-bg.net/computer-components/A-DATA-SSD-SX910-128G/description.html Единствено там нещата куцат като гледам какво си избрал. Всичко друго е ОК.

• Автор

Добре. Благодаря! И последно кажете ми колко трябва да е бърз интернета ми,за да поддържам 15 CS сървъра и 1 Minecraft?

Редактирано от arunbg (преглед на промените)

Нещата се омотаха доста... Я кажи точен бюджет, колко ще можеш да заделиш и дали в този бюджет влиза и доставката и колко си заделил за нея, защото няма смисъл от i7 4790K ако ще е с дъно H97. По добре с това - ASROCK Z97 Anniversary LGA1150GB Z97P-D3 / 1150, или ASROCK Z97 PRO3 поне и след време взимаш един охладител в зависимост, колко можеш да отделиш и ще овърклокваш процесора с още 400-600 MHz - зависи от охладителя. от 50 лв. нагоре ще се търсш (ще пишеш отново във форума когато дойде ред за клок то и до тогава ще има по нови неща сигурно) ако искаш тези стабилни MHz. Но и без клок ще има да държи доста дълго време тази машина...

• Автор

Какво не й е добро на дънната платка,за да поддържа i7 4790K (H97)? Аз ще купя 2-та вентилатора+2-та в кутията ще станат 4-ри и не мисля,че ще има нужда от някакви други охладители? А какво ще рече "ще овърклокваш процесора с още 400-600 MHz"? Как става това?

П.С. Не съм запознат с тези неща и затова питам!

Казах ти не ти трябват тия допълнителни вентилатори дори да клокваш и да купиш видеокарта. Стига глупости.

НЛО смисъла на отключения 4790 е че е +400MHz. Същият смисъл като при заключените само дето тук е повече екстри за по-малко пари отгоре.

И може да поспорим дали не е възможен клок и с H97 чипсет. Не че е необходим такъв за каквото и да било. Това не е някъв стар Феном.

Казах ти не ти трябват тия допълнителни вентилатори дори да клокваш и да купиш видеокарта. Стига глупости.

НЛО смисъла на отключения 4790 е че е +400MHz. Същият смисъл като при заключените само дето тук е повече екстри за по-малко пари отгоре.

И може да поспорим дали не е възможен клок и с H97 чипсет. Не че е необходим такъв за каквото и да било. Това не е някъв стар Феном.

Ами лично все още няма заредени дъна на ASUS H97 които да са евтини... но с по старите сигурно ще се клокни след ъпдейт на БИОС та не е мн. сигурно. дали ще остане така и занапред.

Клок на процесора означава от 4.0 GHz да иде на 4.5 примерно 4.0 или 4.5 е по голямото число и така си го изчисли. Ако няма да правиш клок не знам защо се набутваш с ASRock H97 с i7 4790K.

Клок се прави с ровене в БИОС. Но ако мислиш че няма да можеш нищо не ти пречи просто да си вземеш за 10 лв. отгоре Z97 дъно. Така има пълна гаранция за клок (вдигане на мегахерците) след време. Ако не можеш сам то или сервиз или някой познат(аверче) може да ти го направи с допълнително закупен охладител след време. 

Не знам защо съм криво разбиран от някои хора тук...

Просто ми е чудно защо се предлага H97 след като се взима i7 4790K. Ако беше на ASUS е друг въпроса но са скъпарници.

ПП: Моля да напишеш целия БЮДЖЕТ - колко за компютъра и колко за доставка си заделил или така да ти го обясня. Колко максимално можеш да заделиш за компютър? - 1250 лв. 1260 лв, 1263.95 лв. и така нататък...? 

30лв макс.

А колко мислите,че ще е доставката?

http://nikem-bg.net/cart/51947p1r49085p1r1000578p1r30723p2r49616p1r46538p1r51744p1rf.html

Лично за мен няма смисъл от допълнителните два вентилатора,които си поръчал.

Лично за мен няма смисъл от допълнителните два вентилатора,които си поръчал.

Разбира се, че има. С 4 вентилатора пуснати на 5v най-шумното нещо в кутията ще бъде хард диска. 4 вентилатора ще създадат много добър въздушен поток, който ще държи всичко хладно, съответно и охладителя на процесора ще работи по-тихо. Най-шумни ще бъдат хард диска и може би и захранването.
  • Автор

Благодаря на всички,които писаха. Може да заключвате.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.