Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи - част 17

Featured Replies

Пускам версия 2 на една позабравена тема, която изчезна незнайно къде.

Ще помоля в нея да се сравнява детекцията на различни антивирусни програми или съчетание от такива, както и да се води цивилизован спор за причините за това или резултатите от тестовете с настройки по подразбиране или потребителски такива.

Нека сравнението започне сега.

Успех и благодаря за разбирането.

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 143,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Това съм го пропуснал - понякога съм претоварен с работа и не ми остава време за форума. Във всеки случай темата за подпомагане предполага предлагане на семпли, проба дали собствената антивирусна програма ги лови, и ако не - изпращане до където трябва. И толкоз. Самото заглавие изключва меренето на... антивируси. Та затуй - ще ви помоля да си ги сравнявате тук. :)

Това съм го пропуснал - понякога съм претоварен с работа и не ми остава време за форума. Във всеки случай темата за подпомагане предполага предлагане на семпли, проба дали собствената антивирусна програма ги лови, и ако не - изпращане до където трябва. И толкоз. Самото заглавие изключва меренето на... антивируси. Та затуй - ще ви помоля да си ги сравнявате тук. :)

А семпли предполагам може  да даваме тук за сравнение пък който иска да праща ако ще и на Дядо Коледа  ;)

• Автор

Идеята ми беше тази тема да е за обсъждане на настройки на комбинации от програми (за отделните програми/пакети си има отделни теми) ("с тия настройки лови - с ония не ще, пък мойта комбинация е по-добра от твойта, щото си е моя" и т.н.). А в другата просто да се дават семпли - който иска, поства я скрийншот, я съобщение, че програмата му не лови - и като не лови, праща. Нали затова е за "подпомагане на програмите".

Но нещо не мога да се съглася в темата за безплатните антивируси да се обсъждат програми на Symantec, а в темата за подпомагане - настройки на Outpost и т.н.

Не знам колко е удачно, не знам и доколко съм го обяснил. Ясно е, че няма да се спре, а и не трбва да се спира сравнението и препоръчването/експериментите с настройки, но нека да е на отделно място.

Нещо като случая, който се появи преди ден-два - една и съща програма при един лови, а при друг - не, само защото е с различни настройки.

Ако имате някакви други предложения - давайте; ако смятате, че някъде не съм прав - пак.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Но нещо не мога да се съглася в темата за безплатните антивируси да се обсъждат програми на Symantec, а в темата за подпомагане - настройки на Outpost и т.н.

Не смятам, че чак до такава степен сме се отклонили от темите.Дори и така да е, правиш забележка и се корегират нещата.Ся, дай да направим и тема "На кого, какво му лови...","На кого, кога му лови..."Ако пък трябва да сме максимално обективни в темата ""Пълни" приказки,спам и бира на тема Сигурност" трябва да си поиграеш докато изтриеш глупавите клипове на колегите.Нищо против поздравите, но нямат нищо общо с темата!!!!

Абе теми да има, хора ще се намерят.... :D  :D

• Автор

Не съм на това мнение. От темата за безплатните програми зачистих около 4 страници постове, които нямаха нищо общо с първоначалното ѝ предназначение. В един момент да не се окаже, че като махнеш отделните теми за различните програми и пакети, в по-общите май вече е все едно къде ще влезеш - в тях някой се дърля за някакви настройки, дето не им е там мястото. Пише се в темата, която за момента е най-отгоре, пък дали имало връзка със заглавието или не, май вече няма значение.

Колкото до триенето - имате една тема, оставена с цел всеки да си пише каквото му е на душа, на практика без модерация.

Ей, няма угодия...

Тази тема сама по себе си е аналог на ""Пълни" приказки,спам и бира на тема Сигурност"

Ще видиш, че няма никакъв смисъл от нея.

Честно да ти кажа пет пари не давам, кое как ще модерираш/те.Докато преценя, че има смисъл ще влизам, след това лесно ще премахна Калдата от отметките.

Лек ден!

• Автор

Виж, форумът е място, в което, освен че пишем за удоволствие, по предназначение трябва да бъде полезно и на останалите. Демек, като влезе някой в него, да може да се ориентира и без да задава (много) въпроси, да си намери или избере каквото му трябва. Обаче разводнявайки специализираните теми с общи приказки или постове, несвързани със самата тема, губим втората функция. Оня, дето не знае или търси нещо, вече не може да се ориентира. И лека-полека става писане заради самото писане, т.е. остава само първата функция - няколко души, все едно дали 10 или 50, които се знаят вече от памтивека, си пишат помежду си. Да де, ама къде остава ползата за останалите?

И още - няма "не сме се отклонили много". Или сме, или не сме. Няма малко бременна и много бременна.

Разбирам, че на никого не му е приятно да бъде модериран, но се опитайте да погледнете нещата и от другата страна. Като на стари потребители със заслуги за този форум ви се правят редица компромиси, но все пак има една граница, която не е желателно да бъде прекрачвана, разберете го.

Дали темата ще се превърне в аналог на оная със спама, зависи от всички нас. Въпрос на желание да има някаква подреденост и прегледност.

Хубав ден и на теб!

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

На кого колко и какво му лови антивирусната програма - така е по-добре,според мен.  Преди години съзнателно пусках тук линкове с файлове с фалшиви тревоги.  Беше весело и смешно  настъпващото лудо надбягване между антивируси - при липса на заплаха...Бързо понякога се създаваха и погрешни дефиниции. Повечето съфорумци сляпо се доверяват на програмите си...  После темата бе преименувана.

• Автор

Това ми звучи като "съзнателно вкарвах интриги, за да се забавлявам".

Отсега да ти кажа, че надуша ли подобно нещо, повече няма да можеш да пускаш каквото и да било.

На кого колко и какво му лови антивирусната програма - така е по-добре,според мен.  Преди години съзнателно пусках тук линкове с файлове с фалшиви тревоги.  Беше весело и смешно  настъпващото лудо надбягване между антивируси - при липса на заплаха...Бързо понякога се създаваха и погрешни дефиниции. Повечето съфорумци сляпо се доверяват на програмите си...  После темата бе преименувана.

Не ти е лесно с тебе си, пич

Отсега да ти кажа, че надуша ли подобно нещо, повече няма да можеш да пускаш каквото и да било.

Нямам причини да се повтарям като свое поведение.  FP има много при повечето програми и това не е интрига.Нито е смешно за разработчиците им.  Смешно ми бе тогава доверяването на някои съфорумци - защото те уверено вярваха на своите програми..  Вече не ми се занимава с подобен хумор.

А знаеш ли случайно, че това е един от методите на black hat хакерите да рушат антивирусните компании и объркват дефиниции - преправяне на файл, така че да бъде засичан, като заплаха? Ти разбира се не си си играл вероятно така, но идеята ти е била една и съща, вероятно. Има си даркуеб форуми, където спокойно може да споделяш подобни "смехории".

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Коя програма колко лови аз никога няма повече да коментирам. Какво ловят понякога е по-интересно - обаче това вещае остри спорове между съфорумци. Отново преминавам в режим без антивирус и се самоизключвам и от тази тема. Поздрави

Дотук добре ... програмата иска да стартира със системата но следва пак заблуждаващ прозорец и ако не четем внимателно хопааа....

Публикувано изображение

Приложение с рейтинг "добро" и зелен прозорец, което обаче иска Proxy, се БЛОКИРА.... казвал съм го многократно..."аксиома" е!  ;)

Приложение с рейтинг "добро" и зелен прозорец, което обаче иска Proxy, се БЛОКИРА.... казвал съм го многократно..."аксиома" е!  ;)

Да де. Затова и писах

Тук директно трябва да се завърши процеса! Ама Касапов ме изпревари :D  ма няма да му троша сол на главата :D

Просто Касапа го драсна и прасна у карантино  преди да пипна мишката   :)  Може и Outpost да го е подсетил знам ли.... Виждам,че двете руски програми се допълват взаимно. Едва ли има нещо в спектъра което да е по-добро.  :clown:  

Сега търся блокерче да видим кой ще е първи. ;)

Айде изяще ме де  :P:ph34r::clown:  нали за това е тая тема.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Нямам причини да се повтарям като свое поведение.  FP има много при повечето програми и това не е интрига.Нито е смешно за разработчиците им.  Смешно ми бе тогава доверяването на някои съфорумци - защото те уверено вярваха на своите програми..  Вече не ми се занимава с подобен хумор.

Ванка, честит празник между другото - да си жив и здрав, обаче да ти кажа, че в случая NEY е прав. Не вкарва интриги. Темата е на кого колко му лови антивирусната програма. Тоест това включва и фалшивите тревоги. Или фалшивата тревога не е детекция? И честно казано, на разработчиците изобщо не им е до смешки, когато се получава фалшиво засичане от програмата им, особено, когато процентът на това засичане се повиши. Много АВ програми си докарват големи главоболия с тези FP, но при някои от програмите се залага на по-добра евристика и съответно по-голям процент на засичане на вируси, но това води и до по-голям процент на фалшиви тревоги. Една от причините за въвеждането на облачните технологии е, че освен своевременното засичане на новоизлезли вируси, се получава и своевременна корекция при неправилно засичане по дефиниции на безвреден файл, тоест - корекция на фалшива тревога. Тук е и мястото да вметна, че винаги ще има разлика в детекцията на определени файлове, която отговаря на политиката на компанията. Тоест, колкото и безвреден да е някой кейген, определени АВ програми винаги ще го откриват като заплаха. В този случай кое е правилното - това, че една АВ програма го засича или това, че другата АВ програма не го засича, защото реално файлът е безвреден за потребителя. От тук идва и въпросът - в първия случай това фалшива тревога ли е или втората АВ програма засича по-малко?

А знаеш ли случайно, че това е един от методите на black hat хакерите да рушат антивирусните компании и объркват дефиниции - преправяне на файл, така че да бъде засичан, като заплаха? Ти разбира се не си си играл вероятно така, но идеята ти е била една и съща, вероятно. Има си даркуеб форуми, където спокойно може да споделяш подобни "смехории".

Надявам се, че не съм станал скучен и следите мисълта ми. Та да кажа - много трудно би-могло да се направи сравнение коя АВ програма колко лови и според мен, броят на фалшивите тревоги никак не е маловажен, а е от голямо значение за нормалното функциониране на една компютърна система. Пример за това ще дам следният: Определена компания използва софтуер по поръчка, който прави някаква синхронизация със сървър и работни станции. При по-голяма евристика, АВ програмата казва, че това поведение е подобно на Троянска програма и в случая мениджъра на тази компания какво да си мисли - дали поръчковия софтуер не прави скрити неща или ще си мисли, че АВ програмата бърка? Кое според вас ще си мисли управителя на фирмата? 

Та не подценявайте и фалшивите тревоги. Те не са само инструмент за преодоляване на АВ програмата.

Нека меренето да започне СЕГАааааа :P :P :P

Ликвидира го без проблем   Публикувано изображение  Публикувано изображение  Публикувано изображение

остана само това   Публикувано изображение

Въобще не му даде да си издруса файловете,остана само празна папка.

Въобще не му даде да си издруса файловете,остана само празна папка.

Питам не за дропнатите файлове,а за стартиращият - този който е свален и стартиран.

Той си остана на десктопа.

Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.