Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи - част 17

Препоръчан отговор

Пускам версия 2 на една позабравена тема, която изчезна незнайно къде.

Ще помоля в нея да се сравнява детекцията на различни антивирусни програми или съчетание от такива, както и да се води цивилизован спор за причините за това или резултатите от тестовете с настройки по подразбиране или потребителски такива.

Нека сравнението започне сега.

Успех и благодаря за разбирането.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 2,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Това съм го пропуснал - понякога съм претоварен с работа и не ми остава време за форума. Във всеки случай темата за подпомагане предполага предлагане на семпли, проба дали собствената антивирусна програма ги лови, и ако не - изпращане до където трябва. И толкоз. Самото заглавие изключва меренето на... антивируси. Та затуй - ще ви помоля да си ги сравнявате тук. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това съм го пропуснал - понякога съм претоварен с работа и не ми остава време за форума. Във всеки случай темата за подпомагане предполага предлагане на семпли, проба дали собствената антивирусна програма ги лови, и ако не - изпращане до където трябва. И толкоз. Самото заглавие изключва меренето на... антивируси. Та затуй - ще ви помоля да си ги сравнявате тук. :)

А семпли предполагам може  да даваме тук за сравнение пък който иска да праща ако ще и на Дядо Коледа  ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Идеята ми беше тази тема да е за обсъждане на настройки на комбинации от програми (за отделните програми/пакети си има отделни теми) ("с тия настройки лови - с ония не ще, пък мойта комбинация е по-добра от твойта, щото си е моя" и т.н.). А в другата просто да се дават семпли - който иска, поства я скрийншот, я съобщение, че програмата му не лови - и като не лови, праща. Нали затова е за "подпомагане на програмите".

Но нещо не мога да се съглася в темата за безплатните антивируси да се обсъждат програми на Symantec, а в темата за подпомагане - настройки на Outpost и т.н.

Не знам колко е удачно, не знам и доколко съм го обяснил. Ясно е, че няма да се спре, а и не трбва да се спира сравнението и препоръчването/експериментите с настройки, но нека да е на отделно място.

Нещо като случая, който се появи преди ден-два - една и съща програма при един лови, а при друг - не, само защото е с различни настройки.

Ако имате някакви други предложения - давайте; ако смятате, че някъде не съм прав - пак.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Но нещо не мога да се съглася в темата за безплатните антивируси да се обсъждат програми на Symantec, а в темата за подпомагане - настройки на Outpost и т.н.

Не смятам, че чак до такава степен сме се отклонили от темите.Дори и така да е, правиш забележка и се корегират нещата.Ся, дай да направим и тема "На кого, какво му лови...","На кого, кога му лови..."Ако пък трябва да сме максимално обективни в темата ""Пълни" приказки,спам и бира на тема Сигурност" трябва да си поиграеш докато изтриеш глупавите клипове на колегите.Нищо против поздравите, но нямат нищо общо с темата!!!!

Абе теми да има, хора ще се намерят.... :D  :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не съм на това мнение. От темата за безплатните програми зачистих около 4 страници постове, които нямаха нищо общо с първоначалното ѝ предназначение. В един момент да не се окаже, че като махнеш отделните теми за различните програми и пакети, в по-общите май вече е все едно къде ще влезеш - в тях някой се дърля за някакви настройки, дето не им е там мястото. Пише се в темата, която за момента е най-отгоре, пък дали имало връзка със заглавието или не, май вече няма значение.

Колкото до триенето - имате една тема, оставена с цел всеки да си пише каквото му е на душа, на практика без модерация.

Ей, няма угодия...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тази тема сама по себе си е аналог на ""Пълни" приказки,спам и бира на тема Сигурност"

Ще видиш, че няма никакъв смисъл от нея.

Честно да ти кажа пет пари не давам, кое как ще модерираш/те.Докато преценя, че има смисъл ще влизам, след това лесно ще премахна Калдата от отметките.

Лек ден!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Виж, форумът е място, в което, освен че пишем за удоволствие, по предназначение трябва да бъде полезно и на останалите. Демек, като влезе някой в него, да може да се ориентира и без да задава (много) въпроси, да си намери или избере каквото му трябва. Обаче разводнявайки специализираните теми с общи приказки или постове, несвързани със самата тема, губим втората функция. Оня, дето не знае или търси нещо, вече не може да се ориентира. И лека-полека става писане заради самото писане, т.е. остава само първата функция - няколко души, все едно дали 10 или 50, които се знаят вече от памтивека, си пишат помежду си. Да де, ама къде остава ползата за останалите?

И още - няма "не сме се отклонили много". Или сме, или не сме. Няма малко бременна и много бременна.

Разбирам, че на никого не му е приятно да бъде модериран, но се опитайте да погледнете нещата и от другата страна. Като на стари потребители със заслуги за този форум ви се правят редица компромиси, но все пак има една граница, която не е желателно да бъде прекрачвана, разберете го.

Дали темата ще се превърне в аналог на оная със спама, зависи от всички нас. Въпрос на желание да има някаква подреденост и прегледност.

Хубав ден и на теб!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На кого колко и какво му лови антивирусната програма - така е по-добре,според мен.  Преди години съзнателно пусках тук линкове с файлове с фалшиви тревоги.  Беше весело и смешно  настъпващото лудо надбягване между антивируси - при липса на заплаха...Бързо понякога се създаваха и погрешни дефиниции. Повечето съфорумци сляпо се доверяват на програмите си...  После темата бе преименувана.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това ми звучи като "съзнателно вкарвах интриги, за да се забавлявам".

Отсега да ти кажа, че надуша ли подобно нещо, повече няма да можеш да пускаш каквото и да било.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На кого колко и какво му лови антивирусната програма - така е по-добре,според мен.  Преди години съзнателно пусках тук линкове с файлове с фалшиви тревоги.  Беше весело и смешно  настъпващото лудо надбягване между антивируси - при липса на заплаха...Бързо понякога се създаваха и погрешни дефиниции. Повечето съфорумци сляпо се доверяват на програмите си...  После темата бе преименувана.

Не ти е лесно с тебе си, пич

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Отсега да ти кажа, че надуша ли подобно нещо, повече няма да можеш да пускаш каквото и да било.

Нямам причини да се повтарям като свое поведение.  FP има много при повечето програми и това не е интрига.Нито е смешно за разработчиците им.  Смешно ми бе тогава доверяването на някои съфорумци - защото те уверено вярваха на своите програми..  Вече не ми се занимава с подобен хумор.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А знаеш ли случайно, че това е един от методите на black hat хакерите да рушат антивирусните компании и объркват дефиниции - преправяне на файл, така че да бъде засичан, като заплаха? Ти разбира се не си си играл вероятно така, но идеята ти е била една и съща, вероятно. Има си даркуеб форуми, където спокойно може да споделяш подобни "смехории".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Коя програма колко лови аз никога няма повече да коментирам. Какво ловят понякога е по-интересно - обаче това вещае остри спорове между съфорумци. Отново преминавам в режим без антивирус и се самоизключвам и от тази тема. Поздрави

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Дотук добре ... програмата иска да стартира със системата но следва пак заблуждаващ прозорец и ако не четем внимателно хопааа....

Публикувано изображение

Приложение с рейтинг "добро" и зелен прозорец, което обаче иска Proxy, се БЛОКИРА.... казвал съм го многократно..."аксиома" е!  ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Приложение с рейтинг "добро" и зелен прозорец, което обаче иска Proxy, се БЛОКИРА.... казвал съм го многократно..."аксиома" е!  ;)

Да де. Затова и писах

Тук директно трябва да се завърши процеса! Ама Касапов ме изпревари :D  ма няма да му троша сол на главата :D

Просто Касапа го драсна и прасна у карантино  преди да пипна мишката   :)  Може и Outpost да го е подсетил знам ли.... Виждам,че двете руски програми се допълват взаимно. Едва ли има нещо в спектъра което да е по-добро.  :clown:  

Сега търся блокерче да видим кой ще е първи. ;)

Айде изяще ме де  :P:ph34r::clown:  нали за това е тая тема.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нямам причини да се повтарям като свое поведение.  FP има много при повечето програми и това не е интрига.Нито е смешно за разработчиците им.  Смешно ми бе тогава доверяването на някои съфорумци - защото те уверено вярваха на своите програми..  Вече не ми се занимава с подобен хумор.

Ванка, честит празник между другото - да си жив и здрав, обаче да ти кажа, че в случая NEY е прав. Не вкарва интриги. Темата е на кого колко му лови антивирусната програма. Тоест това включва и фалшивите тревоги. Или фалшивата тревога не е детекция? И честно казано, на разработчиците изобщо не им е до смешки, когато се получава фалшиво засичане от програмата им, особено, когато процентът на това засичане се повиши. Много АВ програми си докарват големи главоболия с тези FP, но при някои от програмите се залага на по-добра евристика и съответно по-голям процент на засичане на вируси, но това води и до по-голям процент на фалшиви тревоги. Една от причините за въвеждането на облачните технологии е, че освен своевременното засичане на новоизлезли вируси, се получава и своевременна корекция при неправилно засичане по дефиниции на безвреден файл, тоест - корекция на фалшива тревога. Тук е и мястото да вметна, че винаги ще има разлика в детекцията на определени файлове, която отговаря на политиката на компанията. Тоест, колкото и безвреден да е някой кейген, определени АВ програми винаги ще го откриват като заплаха. В този случай кое е правилното - това, че една АВ програма го засича или това, че другата АВ програма не го засича, защото реално файлът е безвреден за потребителя. От тук идва и въпросът - в първия случай това фалшива тревога ли е или втората АВ програма засича по-малко?

А знаеш ли случайно, че това е един от методите на black hat хакерите да рушат антивирусните компании и объркват дефиниции - преправяне на файл, така че да бъде засичан, като заплаха? Ти разбира се не си си играл вероятно така, но идеята ти е била една и съща, вероятно. Има си даркуеб форуми, където спокойно може да споделяш подобни "смехории".

Надявам се, че не съм станал скучен и следите мисълта ми. Та да кажа - много трудно би-могло да се направи сравнение коя АВ програма колко лови и според мен, броят на фалшивите тревоги никак не е маловажен, а е от голямо значение за нормалното функциониране на една компютърна система. Пример за това ще дам следният: Определена компания използва софтуер по поръчка, който прави някаква синхронизация със сървър и работни станции. При по-голяма евристика, АВ програмата казва, че това поведение е подобно на Троянска програма и в случая мениджъра на тази компания какво да си мисли - дали поръчковия софтуер не прави скрити неща или ще си мисли, че АВ програмата бърка? Кое според вас ще си мисли управителя на фирмата? 

Та не подценявайте и фалшивите тревоги. Те не са само инструмент за преодоляване на АВ програмата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Въобще не му даде да си издруса файловете,остана само празна папка.

Питам не за дропнатите файлове,а за стартиращият - този който е свален и стартиран.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

• Добави ново...