Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Интернет проблем

Featured Replies

А конзолата вижда ли безжичната мрежа на модема? Дава ли ти възможност да се свържеш с нея? Дава ли някаква грешка. 

Това как е настроен модема могат да ти кажат от 123( номера за частни клиенти на Виваком. Безплатен е за мобилни и стационарни номера на Виваком).

• Автор

А конзолата вижда ли безжичната мрежа на модема? Дава ли ти възможност да се свържеш с нея? Дава ли някаква грешка. 

Това как е настроен модема могат да ти кажат от 123( номера за частни клиенти на Виваком. Безплатен е за мобилни и стационарни номера на Виваком).

Понякога се вижда,а понякога пише "The access point was not detected"(не намира рутера).Даваше грешка с DNS-сите,пробвах на ръка да ги настроя не става.В първия пост съм написал някои грешки,които дава.

• Автор

Какви настройки си слагал?

Просто ги настроих ръчно-Primary DNS 8.8.8.8 и Secondary DNS 8.8.4.4,но това няма нищо общо аз искам да си настроя на ново мрежата,но то дори не ми я намира и преди беше така.

На 123 могат да ти кажат как е настроена мрежата в момента. Може да ти я настроят както искаш. Ако е пипано нещо по модема ще го видят. Може да видят дали въобще конзолата се свързва в момента и излиза ли като устройство в ARP таблицата на модема. Чуй се с тях най-добре.

• Автор

На 123 могат да ти кажат как е настроена мрежата в момента. Може да ти я настроят както искаш. Ако е пипано нещо по модема ще го видят. Може да видят дали въобще конзолата се свързва в момента и излиза ли като устройство в ARP таблицата на модема. Чуй се с тях най-добре.

И аз мога да видя кой се е свързал с рутера от mycontact.bg.

Този вариант като съвет мога да ти предложа. В МКБ не може да видиш как ти е настроена безжичната карта и дали се свързва конзолата в момента.

• Автор

Този вариант като съвет мога да ти предложа. В МКБ не може да видиш как ти е настроена безжичната карта и дали се свързва конзолата в момента.

Добре,но конзолата не намира рутера,като дам да сканира не намира нищо.

Emokostov модемите на виваком май са само в B/G стандарт  нямат N стандарт

Имат и N стандарт. Този с който си има

А за домашни потребители дават модем с G стандарт в Добрич е така незнам как е в другите градове ... ако ми предложат оферта модем с N стандарт +100 mbps нет по оптика не ме интересува къде им е оптика в мазата ли в тоалетната ли но да са реални скоростите като на моя доставчик на който съм сега абе да си е същото ...

А за домашни потребители дават модем с G стандарт в Добрич е така незнам как е в другите градове ... ако ми предложат оферта модем с N стандарт +100 mbps нет по оптика не ме интересува къде им е оптика в мазата ли в тоалетната ли но да са реални скоростите като на моя доставчик на който съм сега абе да си е същото ...

Максималната скорост на АДСЛ услугата, която се предоставя от Виваком е 24 мегабита и то ако линията го разрешава. Затова и модемите, които се дават може и да нямат N стандарт. Вече започват да пускат оптика и да се предлагат услуги като Netway и FiberNet. Там скоростите са високи, но се използва рутер ( или предложен от Виваком или клиента сам си го закупува).

Технологията на виваком е оптика до входа оптика отзад блока или до входа все тая но пак при тази технология може да се стигнат желаните от мен скорости и да няма прекъсване на услугите както е в моя случай оптиката на моя доставчик е отзад блока наземно ли там как се нарича незнам и по нея получавам нет с лан кабел и тв с коаксиал и е на доста добро качество с останалите фирми в града скоростите се достигат в 99_9 % от времето ...

В повечето случаи е оптика до шкаф, след което има суич, на който са закачени абонатите за блока или сградата. Може да поискаш тест и проверка на скоростите. По договор обаче те не са гарантирани. При другите доставчици също е така.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.