Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дявол носи Прада филма и книгата

Featured Replies

Здравей те гледах преди година по телевизията Дявол носи Прада и много ми хареса също и актрисата Ан Хаталай.На скоро си купих книгата и стигнах до 100 страница и бих казал че няма допирни точки с филма книгата е много по добра от филма дори да съм прочел първите 100 страници от 400, но се замислих защо филма е толкова различен нима сценаристите крадат главната идея от някой роман и прават каквото си искат.Просто аз си купих книгата за да видя някой неща който ги няма във филма, но уви аз чета различна версия.Снетърпение чакам втория филм Дявола се завръща.Ако вие сте гледали филма или сте чели книгата на пишете мнението ако не сте препоръчвам ви първо да гледате филма и после да го прочетете може и обратното.

Прави се така за да може този, който е чел книгата, да му бъде интересен филмът(да види нещо ново, ако е едно към едно, зрителя, който  е чел книгата ще знае развръзката и се предполага, че не би му било интересно макар че се забелязва тенденция на оплаквания, че филмите се разминават с книгите).

Други причини: естеството на правата, понякога автора на книгата е против филмът да е едно към едно, понякога когато самият автор е и сценарист влага идеи, които не е описал в книгата. 

Много често написаният материал не е подходящ или много труден за филмиране.

Редактирано от spielberg (преглед на промените)

много ми хареса също и актрисата Ан Хаталай

Тая е способна да ми разбие ергенския живот.

Между издаването на романа на Лорън Уайзбъргър (2003 г) и появата на филма (2006 г) е минало достатъчно време, за да се прецени, че оригиналният текст има нужда от адаптиране - няма как роман да се филмира буквално по книга, макар че са правени доста опити, като цяло доста неуспешни. Пък и едва ли ще е толкова интересно, ако текстът и филмовият сценарий вървят 1:1. 

• Автор

На мен ми харесва тогава как е изглеждала а не сега тогава е била на 24 а сега е на 32 с 3 години е по малка от Тате.Аз съм на 14 само за инфо да не си помислите нещо друго.

Поради различни технически причини, в това число и времетраенето на филма няма как да се покаже всичко написано в книгата в това число и някои подробности от все пак филмирани сцени. Зависи и от възможностите на сценариста и на режисьора до колко ще успеят да направят филма близък до книгата. Понякога и целта не е представяне 1:1. Причини наистина много. Понякога има филми които не са правени по книги, а такива биват написани впоследствие по историята на филма и тогава съответствието, е в много висока степен.

Между издаването на романа на Лорън Уайзбъргър (2003 г) и появата на филма (2006 г) е минало достатъчно време, за да се прецени, че оригиналният текст има нужда от адаптиране - няма как роман да се филмира буквално по книга, макар че са правени доста опити, като цяло доста неуспешни. Пък и едва ли ще е толкова интересно, ако текстът и филмовият сценарий вървят 1:1. 

Принципно е така. И аз мислех така. Но.. След като гледах Полет над кукувиче гнездо /след като бях прочела книгата/ разбрах, че който го може - го може. Който не може - си намира причини.

Принципно е така...

Винаги има изключения, в противен случай не би имало нито принципи, нито правила :) 

Ок но си кажете и мнението за филма или книгата.

И двете са много добри.Относно филм и книга - винаги е хубаво да вървят в комплект - аз поне гледам да прочета книга, по която е правен филм, който ми е харесал или да гледам филм ако има правен по книга, която ми е харесала. Позволява да си съставиш по-широка представа за сюжета, героите и т.н.Понякога сценаристите си позволяват волности, стигащи до промяна на цялостното послание на книгата (Специален Доклад, Облакът Атлас)Понякога неща просто не могат да се представят с филм (персонажите от трилогията Милениум)Понякога играта на даден актьор(Боен Клуб), цялостното изпълнение(Камера Потъмняла), режисурата или ако щете музиката (Шифът на Леонардо) и гримът (Облакът Атлас) в един филм може "да даде цвят" на историята от книгата.

Редактирано от flare (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.