Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помогнете, моля, при избора на хладилник с фризер

Featured Replies

• Автор

Е то това допълнителното е застраховка, а не гаранция, ама както и да е ;) . Честито, и ти пожелавам да не ти се налага да я ползваш :) .

Благодаря, да ви се връща!

Така е - трите години в плюс не са гаранция, а застраховка, но практически е почти все едно и също, съдейки поне по съдържанието на застрахователната полица, което внимателно (служителката щеше да припадне, шокирана от факта, че някой си прави труда да изчете всичкия дребен шрифт!) прочетох в магазина преди да подпиша. Може и да съм пропуснал някой детайл, но здраве и късмет да е!

http://technomarket.bg/products/09135995/lg-f-14b9qda e как пък цената на direct drive да е като на обикновените... моя самсунг го взех за 430 лв... 

Е, има и за под 300 лв, но за останалото можеш да сравниш "твоето" LG и този модел, които на практика са равностойни по параметри и цени. Останалото - дали да ползвам една пералня/хладилник в продължение на 10 години или 5 броя по 2 години, е въпрос на личен избор.

За да приключа с темата, ще кажа, че купих LG GBB 539SWCWS за 859 лв. За 91 лв горница се сдобих с допълнителна гаранция от 3 години и сега хладилникът е с 5 години гаранция, а компресорът е с 10.

Колега, доволен ли си от хладилника ? На мен ми предстои да купувам и съм се насочил към този модел, но ще се радвам на директно мнение от притежател :)

Благодаря.

• Автор

Колега, доволен ли си от хладилника ? На мен ми предстои да купувам и съм се насочил към този модел, но ще се радвам на директно мнение от притежател :)

Благодаря.

"Доволен" е твърде слабо казано - препоръчвам го най-горещо!

Но ... първо сериозно помисли как точно ще го вкараш вкъщи, ако живееш в блок, защото тия наглед мижави 78 кг разказаха играта на мен и двама приятели, докато ги замъкнем (и аз не знам все още как точно стана това при изричното изискване хладилник да се пренася в максимално възможно вертикално състояние!) до 4-тия етаж по стълбите, защото не се побира опакован в асансьора.

:)

"Доволен" е твърде слабо казано - препоръчвам го най-горещо!

Но ... първо сериозно помисли как точно ще го вкараш вкъщи, ако живееш в блок, защото тия наглед мижави 78 кг разказаха играта на мен и двама приятели, докато ги замъкнем (и аз не знам все още как точно стана това при изричното изискване хладилник да се пренася в максимално възможно вертикално състояние!) до 4-тия етаж по стълбите, защото не се побира опакован в асансьора.

:)

Екстра :) Поне съм на втория етаж ;) Носенето на хладилник винаги е проблем. На съседа пренасяхме един двуметров (около 100кг) , е това беше прикючение :)

А щом си ги разглеждал доста подробно, имаш ли идея каква е разликата от този модел http://techmart.bg/products/product_details/5740 , защото не виждам нещо съществено ?

Редактирано от vortex_bg (преглед на промените)

• Автор

... имаш ли идея каква е разликата от този модел http://techmart.bg/products/product_details/5740 , защото не виждам нещо съществено ?

Kозметични разлики (дръжките) във външния вид, но има и в техническите характеристики - "моят" е с по-голям общ обем (камерата), има разлика в стъклените рафтове, налична е и програмата "Ваканция", предназначена за продължително не отваряне на хладилника (отсъствие от дома). Всъщност детайлна съпоставка можа най-лесно да се направи чрез сайта на производителя - GBB539SWCWS и GBB539SWHWB (използвай бутона вдясно "+ разширяване на всички спецификации"). Като цяло, разликите не са съществени, но не знам магазинът, който е посочен как урежда гаранциите и застраховката, провери това.

• 11 месеца по-късно...

На мен също ми предстои покупка на хладилник и в момента съм си харесал този Хладилник с фризер Liebherr в Emag. Виждам че сте доволни от LG, като цяло по-добри хладилници ли са от Либхер?

• Автор

На мен също ми предстои покупка на хладилник и в момента съм си харесал този Хладилник с фризер Liebherr в Emag. Виждам че сте доволни от LG, като цяло по-добри хладилници ли са от Либхер?

Не мога да кажа и една лоша дума за emag, пазарувам редовно от тях и нямам никакви забележки, но има и хора, които се оплакват и сигурно си имат основания за това, не знам.

Що се отнася до Либхер - търси немска сглобка, ако изобщо намериш такава у нас. Съседите до нас си взеха нашенски (мисля, че в Пловдив ги майсторят) от технобакалията, видяха се в чудо хората с него, то не бяха ремонти, не бе чудо. А и както вече стана дума по-горе, хладилникът принципно не е най-удобната вещ за пренасяне, особено по стълбищата...

• 3 седмици по-късно...

Извинявам се за невежеството, но хладилници Либхер? Аз знам че правят кранове и разни такива строителни машини, не очаквам да се спецове в хладилната техника. Не, че няма други големи компании, които са добри в коренно различни производства, но все пак. Аз съм с LG и не искам да чуя за друга марка.

Редактирано от firerose (преглед на промените)

Аз съм с LG и не искам да чуя за друга марка.

Да не се изненадаш само:

https://en.wikipedia.org/wiki/LG_Chem

Т.е. Либхер правели кранове, пък LG правят сапун

40ebdba6cc4ccb5c2352c62853cf965b.jpg

Самсунг също правят кранове и кораби.

Големите корпорации в днешно време рядко специализират в едно нещо.

Редактирано от flare (преглед на промените)

Извинявам се за невежеството, но хладилници Либхер? Аз знам че правят кранове и разни такива строителни машини, не очаквам да се спецове в хладилната техника. Не, че няма други големи компании, които са добри в коренно различни производства, но все пак. Аз съм с LG и не искам да чуя за друга марка.

Абе, спецове са, но както препоръчашха по-горе, е добре да се търси немски модел- имат доста модерен завод съвместно с Miele в Германия- евтините Миле-та са по-скоро Либхер. Не вярвам в България да продават немски- иначе имат някои съвсем дребни, на пръв поглед незначителни ергономични предимства- например дръжката, които са ми направили впечатление лично на мен.

ми те самсунг и багери и кораби правят освен пералните, прахосмукачките и телефоните... хитачи праят твърди дискове, тревокосачки, бормашини, къртачи и багери... много е важно уплътненията на вратите да уплътняват по ъглите...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.