Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

преди 7 часа, Вacко написа:

Аааааа Миро!

Вече съм го коментирал по назад, караш ме да се повтарям че няма как високопрцизна оптика , която дори не е предмет на търгуване и препродажби, някой ще "остави" в някаква си база....

преди 9 часа, Вacко написа:

Това как да го разбирам-участвал си в търга или?!? :speak:

Какъв "търг " бре... ти наистина л не знаеш какво е "военторг" и защо толкова се бъзикат заради детинските лъжи и оправдания за присъствието на модерни руски оръжия в Донбас ??

:):)

Затова и казах че "този филм с намерено и изоставено оръжие" вече сме го слушали/гледали :):)

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 531,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

Още една добра новина от Сирия :

http://edition.cnn.com/2017/05/10/middleeast/syria-tabqa-isis/

Още един освободен от ИД град.

Къде е оня пропагандатор с картите  дето ме обвинява в проджихадистка пропаганда, затова че се радвам  когато трепят ИД ?? :lol6:

Изглежда тези новини не ги пише в рашисткоасадовските медии .....

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Супер новина! 

Цитат

US-backed rebels say they wrested key Syrian city from ISIS

Демек някакви такива. Радвай се, радвай се. Горките хора в тоя град.

Al-Baghdadi_McCain1.jpg

преди 8 часа, miro20 написа:

Още една добра новина от Сирия :

http://edition.cnn.com/2017/05/10/middleeast/syria-tabqa-isis/

Още един освободен от ИД град.

точно това е лошата новина!кюрдите, я освободиха Табка и САЩ ги благоприятства и лансира като бъдещи освободители на Рака, въпреки че там не живеят кюрди.ще се види какво ще се случи, геополитическата игра вече е на време , и вече не е да се победи ИД ,а кой да го победи.

иначе нещата вървят добре, двайсетина анклави доброволно капитулираха,без бой и Асад ги освободи,без това да му блокира голямо количество армия, която се занимава с обкръжението анклавите!

преди 3 часа, иноТ написа:

Демек някакви такива. Радвай се, радвай се. Горките хора в тоя град.

Не такива. ал Багдади е бил именно от ИД която е победена в този район.

Ама троли си ... не ми пречиш :)

преди 14 часа, miro20 написа:

Вече съм го коментирал по назад, караш ме да се повтарям че няма как високопрцизна оптика , която дори не е предмет на търгуване и препродажби, някой ще "остави" в някаква си база....

Какъв "търг " бре... ти наистина л не знаеш какво е "военторг" и защо толкова се бъзикат заради детинските лъжи и оправдания за присъствието на модерни руски оръжия в Донбас ??

:):)

Затова и казах че "този филм с намерено и изоставено оръжие" вече сме го слушали/гледали :):)

Привет тролейбус,съжалявам че все по-малко ще имам възможност да ти отговарям.
Тц,въобще не знам какво е https://voenmag.ru/  ....за съжаление.

преди 13 часа, miro20 написа:

Къде е оня пропагандатор с картите  дето ме обвинява в проджихадистка пропаганда, затова че се радвам  когато трепят ИД ??

Само Даеш са джихадисти?
NsF84Qo.jpg

http://www.wikiwand.com/en/List_of_armed_groups_in_the_Syrian_Civil_War

преди 5 минути, Вacко написа:

О ! Благодаря за линка. Ето това и аз говоря от колко време за тези към 200 ли са групировки в Сирия, и колко неадекватна е позицията на тези които гледат през рашисткоасадовската черно-бяла призма как добрите са асадовските сили, всички останали са терористи :)

В тази шарения, естествено в момента най важното е което искат и САЩ и целия цивилизован свят - унищожаване на ИД и тези  терористичните групировки , за които има отдавна списък на ООН.

преди 6 минути, miro20 написа:

и тези  терористичните групировки , за които има отдавна списък на ООН.

Които са същевременно подкрепяни от САЩ и сие...;)
До следващият път...лека

преди 16 минути, Вacко написа:

Тц,въобще не знам какво е https://voenmag.ru/  ....за съжаление.

Не. Не е това. Намекнах ти че "военторг" не произлиза от думата "търг" нито е свързана с нея.

преди 6 минути, Вacко написа:

Които са същевременно подкрепяни от САЩ и сие...;)

Забрави да добавиш .... и ИД дето е създадена от САЩ :)

преди 51 минути, miro20 написа:

Не. Не е това. Намекнах ти че "военторг" не произлиза от думата "търг" нито е свързана с нея.

Забрави да добавиш .... и ИД дето е създадена от САЩ :)

военторг=магазини за в.оборудване или греша?
Даеш-ако си прочел книгата дето плеснах мн добре знаеш от де произлиза и как е създадена ;)

офтопик: Уф, влизаш в някоя тема и гледаш само "miro, miro, miro". Тук единствено Phused май не е офтопичен...

Следващата седмица Ердоган може да си вкара страшен автогол. Ердо си мисли, че Тръмп е брюкселски спрял чиновник, де ще му кляка. Ако не си изиграе добре картите, доста може да пострада. Тръмп си мисля, че просто не може да си позволи друг ход, освен да му откаже. Най-малкото медиите ще го разкъсат.

Цитат

An overnight decision months in the making is now official U.S. policy: America will directly arm the Syrian Kurds. NATO ally Turkey may see Syrian Kurdish fighters as terrorists, but the Pentagon sees them as the most effective local force in the fight against the Islamic State, or ISIS. Now they will have the weapons they need to push that fight into Raqqa.

http://www.defenseone.com/ideas/2017/05/so-trump-arming-kurdsthen-what/137782/

Дават трибуна на кюрдите:

https://www.nytimes.com/2017/05/11/opinion/once-syrian-kurds-beat-isis-dont-abandon-them-to-turkey.html?_r=0

А Ердо май наистина си мисли, че отсреща са Клинтън и Обама:

Цитат

Erdogan: Turkey’s ‘Patience Has Ended’ with U.S. Support for Syrian Kurds

http://www.breitbart.com/national-security/2017/05/11/turkey-threatens-attack-syrian-kurds/

В същото време, Вашингтон продължава с двойната си игра:

https://www.blitz.bg/svyat/sashch-odobrikha-da-prodadat-raketi-na-oae-za-2-miliarda-dolara_news511961.html

Само накрая да не стане така, че Тръмпо да стовари "some troops on the ground" и да ги замерят с техните ракети по тяхната глава. Американски войници в Сирия ще е последното решение на Тръмп като президент. Това не е война, в която да има победител. Това не е въобще нещо конвенциално и приличащо си на някоя друга война. В същото време военно-индустриалния частен комплекс със сигурност ще иска това. Ако го направи, Щатите до една година след това ще имат нов президент.

преди 17 часа, Вacко написа:

военторг=магазини за в.оборудване или греша?

на 11.05.2017 г. в 0:16, Вacко написа:

Това как да го разбирам-участвал си в търга или?!? :speak:

Ами разбери се със себе си , защото аз просто ти намекнах че за никакъв "търг" в това наименование не иде реч.  :) 

на 11.05.2017 г. в 21:38, miro20 написа:

Не такива. ал Багдади е бил именно от ИД която е победена в този район.

Ама троли си ... не ми пречиш :)

Вижда ми се леко us backed на тая снимка. Подозирам, че лъжеш пак. 

Al-Baghdadi_McCain.jpg

Редактирано от иноТ (преглед на промените)

преди 5 часа, miro20 написа:

Ами разбери се със себе си , защото аз просто ти намекнах че за никакъв "търг" в това наименование не иде реч.  :) 

Aз друго ти намекнах с "търга" ама май ти не ме разбра :whist:

преди 3 часа, miro20 написа:

Че САЩ подкрепя  ИД ?

Цитат

And who could forget al-Baghdadi's most recent triumph, when he miraculously escaped a U.S. airstrike "at the last moment"?

Or the fact that Mohammad al-Adnani, ISIS’ main propaganda officer, was killed — and then replaced by Tajik Special Forces colonel Gulmurod Khalimov, who had been trained by American advisors, and had even visited the United States several times speciicfally for counter-terrorism training by the U.S. State Department’s Diplomatic Security/Anti-Terrorism Assistance program?

:whist:

Карта с настъплението на сирийската армия към иракската граница и по-специално към КПП „Танф“

C_oOw5LXsAEdP_q.jpg

Характерно за този пустинен район е, че няма много населени места. Присъствието на армията се свежда предимно до блокпостове. Сирийското командване вече обяви плановете си да си върне контрола по сирийско-иракската граница. Проблемът обаче е, че този КПП „Танф“ е окупиран от сирийски бунтовници, директно подкрепяни от САЩ и Йордания. Интересното в този район предстои.

В провинция Алепо сирийската армия продължава офанзивата си срещу ИДИЛ в посока Маскана. Вчера Тигрите са освободили авиобаза „Джира“. Трябва да отбележим, че армията не е имала присъствие там от началото на 2013 г.

C_pxqUuUAAAep67.jpg

Вчера вечерта обаче идилите са контраатакували, все още не се знае дали са отбити.

По повод падането на Табка в ръцете на кюрдските отряди, наблюдавам интересно развитие. ИДИЛ губи сравнително бързо бастиони като Табка и Ракка в полза на кюрдите, но хвърля всички сили срещу сирийската армия в пустините райони около Хомс и Палмира, където няма нищо стратегическо за отбрана. Нелогично е лесно да губиш „столици“ като Табка и Ракка, но да се биеш ожесточено срещу армията на Асад в голата пустиня. Със сигурност има диригенти за тая работа.

преди 10 часа, Вacко написа:

Aз друго ти намекнах с "търга" ама май ти не ме разбра :whist:

:whist:

И какво трябваше да разберем от цитата ти ? същия извод както факта че руския е един от официалните езици в ИД :)

Добри новини за Сирия днес.

Тигрите са отбили контраатаката на ИДИЛ и авиобаза „Джира“ е подсигурена.

В Дамаск добрите новини също са налице. Там армията е освободила Кабун, голям джихадистки анклав още от началото на терористичната революция. В момента инженерни войски разминират квартала.

5qADMZe.jpg

Phused, по твои проучвания какво е съотношението на силите в момента (като хора и въоръжение)?

преди 14 минути, Lumberman написа:

Phused, по твои проучвания какво е съотношението на силите в момента (като хора и въоръжение)?

Много труден въпрос, наистина не мога да ти отговоря. В състава на сирийската армия влизат много ирански, иракски, афгански, ливански и други шиитски милиции. Има и християнски батальони. В т.нар. „опозиция" има много джихадисти от Турция, северна Африка, Саудитска Арабия, Йордания, бившите съветски републики в Азия. Идентично е положението и в ИДИЛ.

Конкретни цифри обаче няма как да знам.

преди 10 часа, miro20 написа:

И какво трябваше да разберем от цитата ти ? същия извод както факта че руския е един от официалните езици в ИД :)

Зайко не с тия тролски приоми ако обичаш-какво разбра от цитата?

Цитат

същия извод както факта че руския е един от официалните езици в ИД :)

Цитат

In September 2015, JMA pledged allegiance to the al-Qaeda affiliated al-Nusra Front.[287] As of September 2015, according to Russian Civic Chamber's commission on public diplomacy and compatriots abroad, approximately 2,500 Russian nationals and 7,000 citizens of other post-Soviet republics were fighting alongside ISIL.[288]

https://en.wikipedia.org/wiki/Foreign_fighters_in_the_Syrian_and_Iraqi_Civil_Wars

http://www.telegraph.co.uk/news/2016/03/29/iraq-and-syria-how-many-foreign-fighters-are-fighting-for-isil/

преди 1 час, Вacко написа:

Зайко не с тия тролски приоми ако обичаш-какво разбра от цитата?

никой не плаща копейки за разбиране!тролене му е майката,тролене!той ако разбираше щеше да си намери нормална работа в тази силно развита икономика и държава според него откакто сме в ЕС и НАТО!:lol6:

преди 2 часа, Вacко написа:

Благодаря че го определи като "тролски похват" .  Точно това правиш с тази стара пропаганда от срещи на Маккейн

Ако ти го бях казал директно че си трол, щеше да се нацупиш сърдит :) Но ето как сам  разбра "извода" от тези сравнения и какво представляваш . :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.