Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

И само ще ти припомня, щото виждам не искаш да сееш простотиите си в съответените теми, че на изборите в Уркайна, крайните националисти имат около 1 %.

И че същевременно международните  конгреси на фашисти и нацисти се провеждат в РФ.

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 531,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

преди 4 минути, miro20 написа:

Чеченците приятелю... уахабитите чеченци , които сега са верни кученца на Путлер.

цената на които е около 50 млрд субсидии.....

Ахамммм-Рамзан Кадиров визираш,само дето не е уахабит драги нископилотни дроне....да ти пускам ли клипове как преследва уахабити?

преди 6 минути, miro20 написа:

И само ще ти припомня, щото виждам не искаш да сееш простотиите си в съответените теми, че на изборите в Уркайна, крайните националисти имат около 1 %.

И че същевременно международните  конгреси на фашисти и нацисти се провеждат в РФ.

Това към мен ли е ?

преди 22 минути, miro20 написа:

По ще ти е лесно  да намериш клипове как прочистват територии и градчета в Донбас :)

Например

И още

А на теб ще ти е по-лесно да намериш каво им се случва когато нападат мирно население от опълченците

На мене едно ми е интересно. Докога ще издържите да спорите с Миро - Радиото.

Цитат

Припомняме, че в Сирия продължава битката между правителствените сили на Башар Асад и многобройните екстремисти и терористични групировки.
Продължава недодоумението ни, че някои западни държави се опитват да представят ислямистките групировки в Сирия за „умерени сили“.

От сайта на МВнР е видно, че някои наши задгранични партньори, а и българското външно министерство продължават да разсъждават за спазването на правата на човека във всяка точка на света, а в същото време си партнират с ислямистки групировки в Сирия, като в същото време се опитват и да представят някои от тях за „умерени“ сили. Нещо повече, нашите задгранични партньори, а и външното ни министерство са убедени, че правителството на Башар Асад не може да бъде алтернатива на новата терористична заплаха в лицето на ИДИЛ, а съзират алтернатива в т.нар. „умерени“ сили, които по същество са 100-процентови ислямисти.
Истината е, че САЩ създават митове за т.нар. „умерени“ ислямисти.

Припомняме, че „Ал Нусра“ или т.нар. „умерени“ джихадисти в Сирия са част от мрежата на Ал- Кайда. Смята се, че САЩ въоръжават „Ал-Нусра“.
През февруари тази година в Сирия бе убит един от високопоставените представители на Ал- Кайда, защото двете двжихадистки течения започнаха и война помежду си, без да спират битката си с Башар Асад.

Убитият тогава „умерен“ ислямист беше Абу Халид ас-Сури, роден в Алепо през 1963 г., ветеран от Ал-Кайда, близък с Бин Ладен. Той е основател и командващ на сирийската салафитска групировка „Ахрар аш-Шам“.  Айман аз-Завахири, лидер на терористичната мрежа, насочва ас-Сури от Афганистан в Сирия, за да се постигне примирие между „Ан-Нусра“ и ИДИЛ, които по-рано също са подразделение на Ал-Кайда в Сирия.
Но отношенията между ИДИЛ и мрежата на аз-Завахири са разкъсани още през февруари тази година.

Причината за това не е нещо друго, а прекалено агресивното поведение на ИДИЛ и жестоките нападения не върху някой друг, а върху другите джихадисти!!!
Неотдавна Guardian също пусна статия, в която се твърдеше, че в момента Ал-Кайда в лицето на т.нар. „умерени“ ислямисти и ИДИЛ си съперничат на тема: кой ще стане ръководител на глобалното джихадистко движение в Сирия. В това противоборство ИДИЛ е с лицето на по-радикална формация в сравнение с мрежата на Ал-Кайда в Сирия, която въпреки употребяваните в страната традиционни джихадистки практики (тук се изразяваме дипломатично, бел.ред.) прояви прагматизъм и тръгна към сближаване с прозападните въстаници от Свободната сирийска армия.

Припомняме, че през декември лидерът на „Ан-Нусра“ Абу Мухамад ал-Холани в интерзю за Ал Джазира каза, че целта на „умерената“ групировка е да бъде създаден Ислямски халифат в целия мюсюлмански свят, а всяка държава сама за себе си трябва да живее по ислямските закони.

Припомняме, че срещу Башар Асад в Сирия понастоящем воюват четири големи военно-политически формирования – Свободната сирийска армия, „Ислямски фронт“, „Джебхат ан-Нусра“ и ИДИЛ. Всички те са ислямистки, екстремистки, терористични групировки, които се финансират от арабските монархии. И в четирите ислямистики групировки, войващи срещу Башар Асад в Сирия, има десетки хиляди чуждестранни бойци.

Американците все още се намират в собствената си мъгла, надявайки се, в този ислямистки конгломерат от джихадисти могат да намерят умерени сили. Те предполагат, че сирийската криза може да се реши чрез въоръжаването на „умерените“ сили. От известно време Америка е „осенена“ от безумната идея, че „Джебхат ан-Нусра“ – по същество това е новото битие на Ал-Кайда – е точно такава „умерена групировка“. Видно е, че всичко е свързано с намерението на САЩ да въоръжават отново и отново „Джебхат ан-Нусра“, т.е. по същество Ал-Кайда.

2017-05-04_02h07_23.jpg.d3f6699c044ece067d3c3ebcc6b80797.jpg

2017-05-04_02h15_19.jpg.ccf3949f4ef98ace4d72e7a1d5fe1a32.jpg

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

преди 3 часа, Вacко написа:

Миро,не четеш ли бре човек или така ти изнася?
Уж "умерените" се коалират с Кайда...колко пъти още да го повторя?

To и му посочваш, че професор Намсикой ги нарича "умерени терористи", и сигурно има защо, ама Мирко се прави на кьорав и 6 пъти пита "Кой?":) Койчо от Койнаре:)

преди 50 минути, nikssi написа:

На мене едно ми е интересно. Докога ще издържите да спорите с Миро - Радиото.

2017-05-04_02h07_23.jpg.d3f6699c044ece067d3c3ebcc6b80797.jpg

Миро туй няма да го види:) Нормално:)

Нарушавам правилата,ама няма как-та Мирка чети:

xTuVa2i.jpg
5sjAgHt.jpg

https://mega.nz/#!GpkHWSZb!T2Z-SZKXwq5BehBF1W-Gxy-FWUsf6jY5VJD4U1IJA7Y
Не знам колко от вас помнят организацията на Заркауи "Таухид уа Джихад"-която обезглави двама наши шофьори Лазов и Кепов...
640_0858cfc31327acf07863702d5ab83f22.jpg

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 5 часа, nikssi написа:

преди 4 часа, karadzha написа:

Миро туй няма да го види:) Нормално:)

аз много добре знам че Ал кайда е  терористична организация.

Вие също ми цитирате това .

Питам за седми път - От кога Ал кайда се води "умерена организация" ??

Междумингянският конфликт в Източна Гута вече е взел над 140 жертви и от двете страни. Бият се „умерените“ неврохирурзи. От едната страна са Ал Нусра, от другата Джаиш Ал Ислам. Сирийската армия им гледа сеира. Абе мингянска работа и тва е. И тия щяли да заместват ДИКТАТОРА АСАД :D

https://southfront.org/146-people-were-killed-in-militants-infighting-in-eastern-ghouta/

преди 2 часа, miro20 написа:

аз много добре знам че Ал кайда е  терористична организация.

Вие също ми цитирате това .

Питам за седми път - От кога Ал кайда се води "умерена организация" ??

Ето от кога

G1VNbWb.png

Тебе съм те забелязал, че си „компетентен“ по всички възможни теми - военно дело, близкоизточни конфликти, конфликти в пасифика, икономика, макроикономика, микроикономика, индустриален бизнес и предприемачество, геополитика, ядрени реактори, енергетика, международни отношения, Русия, Китай, Украйна, ЕС, Асад, Ким Чен, Тръмп, демократи, Льо Пен, Макрон и какво ли не.

Тотален трол, 100% на работа във някоя фирмичка за дигитална репутация, в която периодично се спускат опорки. Не съм срещнал тема във форума в която да не се правиш на експерт. Няма такава. А това е типично за тролчетата.

Редактирано от Phused (преглед на промените)

преди 7 часа, Phused написа:

Ето от кога

G1VNbWb.png

Ще поясниш ли за мен не-експерта  все пак тов акоето цитираш къде и какво пише за Ал Кайда ?

"Нусра" ако  гледам което ми цитирате и аз бях повторил по горе , е призната от 2012 от САЩ за терористична организация.

За осми път. - От кога , къде и от кого Ал Кайда е наречена "умерена" организация ?

преди 4 часа, miro20 написа:

Ще поясниш ли за мен не-експерта  все пак тов акоето цитираш къде и какво пише за Ал Кайда ?

"Нусра" ако  гледам което ми цитирате и аз бях повторил по горе , е призната от 2012 от САЩ за терористична организация.

За осми път. - От кога , къде и от кого Ал Кайда е наречена "умерена" организация ?

Не от кога, а откога и от кого може да си намериш и сам (ако ти отърва). Ма и ние ти посочихме от някои:) Ан-Нусра са официално "умерени" терористи, а иначе са най-агресивни:)

Редактирано от karadzha (преглед на промените)

преди 4 минути, glen написа:

Глен Ок е,дал си линк и 18+ (няма нарушение)
Гледх го вчера и аз.

Миро после един подарък относно 37-ят ти въпрос дето задаваш :)

Mирк чети,после още:

U.S.-Armed 'Moderate' Syrian Rebels Join Al-Qaeda's 'Bin Laden Front' in New Coalition

The fighters were vetted by the CIA and enjoyed the backing of neoconservatives in Washington.

http://www.alternet.org/grayzone-project/tahrir-al-sham-qaeda-syria-rebels-us-armed-zinki
преди 23 часа, miro20 написа:

Къде си бре?
Идвай да отговаряш!

Или закъса за метаамфетамин да те държи буден?

ПС: Нямам идея кой модерира подфорума,ама да премести украинските работи в съответната тема.

преди 9 часа, Вacко написа:

Къде си бре?
Идвай да отговаряш!

Какво да отговарям ? Чакам отговор на въпроса си който ще задам за девети път

- От кога и от кой Ал Кайда е "умерена" организация.

Идея си нямам защо цитирате зверства на ИД и терористичните организации, признати за такива.

Въпроса ми е, пак повтарям - Кой е казал и от кога , че Ал Кайда е "умерена организация" или опозиция.

преди 9 часа, Вacко написа:

ПС: Нямам идея кой модерира подфорума,ама да премести украинските работи в съответната тема.

А защо цитираш само моя отговор на "украинска тема" ?? Та нали и аз по назад казах че е удачно там да се коментира.

Май ревеш само тогава когато не ти изнася а ? :)

преди 10 часа, Вacко написа:

Глен Ок е,дал си линк и 18+ (няма нарушение)

Това някаква новост в правилата ли е ? Ако напишеш 18+ значи може да си цитираш каквото искаш ??

Хм... Мисля не си ти този който е компетентен д акаже ОК ли е или не е.

преди 10 часа, Вacко написа:

U.S.-Armed 'Moderate' Syrian Rebels Join Al-Qaeda's 'Bin Laden Front' in New Coalition

Затова именно винаги съм казвал че в Сирия е прекалено сложно и шарено , отколкото да се каже в черно-бяло - тези са добрите тези са лошите.

в един момент едните се бият с другите, в следващ момент се обединяват.

Групировките са десетки , или май  към 200 бях чел някъде....

А Ал кайда, Нусра и подобните им са признати , както и вие цитирате по назад за терористични организации.

От сАЩ също - от 2012 г както гледам от предната страница. НЯкой спори ли за това ? НЕ

Това няма нищо общо с твърдението че Ал Кайда била "умерена".

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 14 минути, miro20 написа:

Идея си нямам защо цитирате зверства на ИД и терористичните организации, признати за такива.

Въпроса ми е, пак повтарям - Кой е казал и от кога , че Ал Кайда е "умерена организация" или опозиция.

Поне 3 пъти ти казахме, ама ти си питай и за 10-ти път и нагоре:)

преди 26 минути, karadzha написа:

Поне 3 пъти ти казахме, ама ти си питай и за 10-ти път и нагоре:)

А Ал кайда, Нусра и подобните им са признати , както и вие цитирате по назад за терористични организации.

От сАЩ също - от 2012 г както гледам от предната страница. НЯкой спори ли за това ? НЕ

Републиканската гвардия си е върнала електрическата станция в обсадения гарнизон в Дейр Еззор. Още малко и ще съединят авиобазата с другата част от анклава. Не трябва да забравяме, че след Ракка, миндилите ще се пребазират именно около Дейр Еззор/Букамал (на сирийско-иракската граница) като последен халифатски бастион. Така, че САА трябва да помислят какво ще правят, защото сирийския гарнизон е в това положение вече четвърта година. Разчита се само на доставки по въздух, което е крайно недостатъчно.

https://southfront.org/republican-guard-regained-electric-sub-station-from-isis-in-deir-ezzorr/

преди 9 часа, miro20 написа:

А защо цитираш само моя отговор на "украинска тема" ?? Та нали и аз по назад казах че е удачно там да се коментира.

Това някаква новост в правилата ли е ? Ако напишеш 18+ значи може да си цитираш каквото искаш ??

Затова именно винаги съм казвал че в Сирия е прекалено сложно и шарено , отколкото да се каже в черно-бяло - тези са добрите тези са лошите.

в един момент едните се бият с другите, в следващ момент се обединяват.

Групировките са десетки , или май  към 200 бях чел някъде....

Това няма нищо общо с твърдението че Ал Кайда била "умерена".

Цитат

Такааа,да започваме троле:
1.Направи си справка с някой глобален ок ли е или не ;)

Цитат

Ти зачекна Украйна,не аз.На мен ми е се тая дали ще са тук или там-и в двата случая тия се обявяват за свързани с ИСИЛ

А сега да те питам-защо след коалиране с Ал-Кайда на "умерените" не им се прекъсва финансирането и поддръжката от Запада?
Дефакто Кайда стават "умерени" или...?

ПС:Виждам че нервничиш нещо-да не би да си получил голяма удръжка от заплатата? :)

преди 7 часа, miro20 написа:

Това също е интересно... терористите от ИД и Нусра изполват руски високоточни прицелни прибори

http://www.kommersant.ru/doc/3289622

Закупени във ВоенТорг, разбира се :)

Цитат

По одной из версий, ЭОП могли попасть в Сирию через третьи страны, в которые ПНВ или комплектующие для них из России поставляются официально.

Може и от нас да са:

TRACING BULGARIAN ARMS SHIPMENTS TO SYRIAN ISLAMISTS

Цитат

Our investigation has shown that VMZ-Sopot has a contract on supplying weapons with two US firms, Chemring and its affiliate Chemring Ordnance, and Orbital ATK. Both firms are US government contractors. In 2016 alone, Chemring obtained two contracts worth $47 million for supplying weapons which are not compatible with US systems (in this instance, Bulgarian), under the Non-Standard Weapons Acquisition Program. According to the official information about the company on the internet, these weapons are intended for US needs and for its allies. Orbital ATK received a contract to procure non-US weapons worth $50 million under the same program on January 27, 2016. Orbital ATK did not respond to Trud inquiries concerning which US allies were receiving VMZ-Sopot weapons.

In its reply to Trud, Chemring claimed that the information is confidential and recommended contacting VMZ-Sopot.

преди 55 минути, Вacко написа:

Такааа,да започваме троле:
1.Направи си справка с някой глобален ок ли е или не ;)

Нито ме интерсува, нито комуникирам с такива . Но едно знам със сигурност - че не е твоя работа да определяш правила :)

преди 1 час, Вacко написа:

ПС:Виждам че нервничиш нещо-да не би да си получил голяма удръжка от заплатата? :)

И от къв зор да "нервнича"  ? Напротив... гледам ви сеира как за 10-ти път не можете да отговорите кой и кога е класивфицирал Ал КАйда за "умерена" организация :):)

преди 56 минути, Вacко написа:

Може и от нас да са:

TRACING BULGARIAN ARMS SHIPMENTS TO SYRIAN ISLAMISTS

Може може.... само че пропускаш поне две неща -  България не произвежда такова оборудване което няма нищо общо с показаното в клипа ти , и второ - дребничкия момент който се акцентира в статията - че този вид прецизна техника може да се произведе единстено и смао в САЩ или РФ , като не се допуска препродаване, а ако продават на някой, то е с изрични стриктни и тежки клаузи за да не попаднат в "трети ръце".

Цитат

Самые современные приборы третьего поколения, по данным того же эксперта, изготавливаются в США и России. Другие страны не могут позволить себе их производство, поскольку оно является дорогостоящим и опасным — в конструкции прицелов используются высокотоксичные химические соединения мышьяка и галлия. При этом в США вывоз ПНВ третьего поколения за пределы страны категорически запрещен. Получить их могут только армии или спецподразделения дружественных стран, да и то после длительных согласований и подписания так называемого сертификата конечного потребителя, в котором покупатель гарантирует, что прибор ни при каких обстоятельствах не попадет в руки третьих лиц. В свою очередь, для гражданского и коммерческого оборота разрешены приборы с намеренно заниженными техническими характеристиками.

В России в последнее время действует аналогичное законодательство, однако, разобрав оружие боевиков, специалисты обнаружили в ПНВ именно российскую электронику. «Мы нашли так называемые электронно-оптические преобразователи (ЭОП), произведенные на российских предприятиях»,— отметил собеседник “Ъ”. Каким образом они попали в зону боевых действий, неизвестно. По официальным данным, уголовных дел об утрате российскими военнослужащими военного имущества (ст. 348 УК РФ) в виде прицелов не возбуждалось.

В полунощ започва поредния опит за „примирие“ - този път договорен между Русия, Иран и Турция. Предвидени са четири зони на „деескалация“, където няма да се водят действия. Зелените умерени главорези могат да си отдъхнат, поне засега.

mQGgjjl.jpg

Междувременно, сирийската армия прехвърля елитните Tiger Forces в Палмира за началото на дългоочакваната офанзива към обсадения гарнизон в Дейр Еззор. Руснаците щели да оказват активна подкрепа по въздух.

Статии на алмасдаровци по въпроса

https://www.almasdarnews.com/article/russian-military-participate-deir-ezzors-liberation/

https://www.almasdarnews.com/article/exclusive-tiger-forces-deploy-palmyra-front-massive-offensive/

преди 37 минути, miro20 написа:

Нито ме интерсува, нито комуникирам с такива . Но едно знам със сигурност - че не е твоя работа да определяш правила :)

И от къв зор да "нервнича"  ? Напротив... гледам ви сеира как за 10-ти път не можете да отговорите кой и кога е класивфицирал Ал КАйда за "умерена" организация :):)

Може може.... само че пропускаш поне две неща -  България не произвежда такова оборудване което няма нищо общо с показаното в клипа ти , и второ - дребничкия момент който се акцентира в статията - че този вид прецизна техника може да се произведе единстено и смао в САЩ или РФ , като не се допуска препродаване, а ако продават на някой, то е с изрични стриктни и тежки клаузи за да не попаднат в "трети ръце".

Драги,аз нищо не определям-особенно правилата тук.

Цитат

Напротив... гледам ви сеира как за 10-ти път не можете да отговорите кой и кога е класивфицирал Ал КАйда за "умерена" организация :):)

А сега да те питам-защо след коалиране с Ал-Кайда на "умерените" не им се прекъсва финансирането и поддръжката от Запада?
Дефакто Кайда стават "умерени" или...?

Отговор?Едва ли.

преди 40 минути, miro20 написа:

Видеото не е свързано с това за което говориш-просто е факт че ги снабдяваме с оръжие.

А случайно да ти е минало през ума от къде може да са тези прибори?

Хареса ми един коментар под видеото , който ще цитирам и като споделено мнение за това :

bullshit for idiots ! its old weapon dont using in Russian army but stupid western idiots and arabs believe in all isis propaganda lies

Отговор?Едва ли.

Какъв отговор очакваш за 11 път те питам. Не съм аз който твърди че Ал Кайда била "умерена".

Не съм видял държава която да е определила като "умерена" , затова коректно  попитах, но отговор няма.

Видеото не е свързано с това за което говориш-просто е факт че ги снабдяваме с оръжие.

Утре ако  в ИД се появи ядрена бомба /защо не след като се появява толкова специфична и забранена за препродажба оптика/  пак ли ще се оправдаваме ... то не е това което България търгува, ама може би ... от България да се снабдяват....

аз такива твърдения не мога да приема насериозно .

преди 8 минути, miro20 написа:

Хареса ми един коментар под видеото , който ще цитирам и като споделено мнение за това :

bullshit for idiots ! its old weapon dont using in Russian army but stupid western idiots and arabs believe in all isis propaganda lies

Миро коментари всеки може да си пише.....

преди 9 минути, miro20 написа:

Какъв отговор очакваш за 11 път те питам. Не съм аз който твърди че Ал Кайда била "умерена".

Не съм видял държава която да е определила като "умерена" , затова коректно  попитах, но отговор няма

Абе човек ти за индеректна подкрепа чувал ли си,или на луд се правиш?!?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.