Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

хаха

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 532,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

САА е рестартирала офанзивата в северна Палмира. Войниче от 5 корпус чака по време на пясъчна буря

Иначе от вчера усилено се тиражират слухове, че зелените готвят поредната провокация с химоръжие, този път в Саракиб.

преди 12 часа, Sinbad_ написа:

Обикновенно е така, но не винаги всичко е пари, има и изключения... А патриотизма си е достоен за уважение навсякъде , стига да не го бъркат  или смесват с национализъм ,шовинизъм, и исторически реваншизъм...

Ей го например нашия велик анализатор бушонирания , дето уж и пишел някъде, пише тъпотии понякога , воден от чист шовинизъм и комплексизъм .. той затова и се кефи на кюрдите, независимо какво те правят, и вярва доста често на алабализми, понеже така му се иска да е реално... За съжаление, не всички мечти са възможни, мдам.... Те по негови свеения и линкове на алмадасаровци и сие шиитски медии, досега руснаците трябваше да имат най малкото 4 -5 изградени бази с цел да пазят кюрдите от лошия Ердоган и Турция :))))))))))))))))))) Подкрепя мераците на YPG и SDF,  а в същото време е против цепенето на Сирия, за което се борят Асад и Руснаците... мдам, противоречия се случват когато се намесят комплекси някакви ...

Не защитавам никого, представям обективна информация, а ти си я интерпретирай както искаш. Целия замисъл на това е, че Рецеп не може да се прави на ефратския тигър за който се мисли. Иначе може там да си тренира разни патладжани, да ги учи на лицеви опори и да им слага рибарски мрежи, сочейки ги за тренирани „командоси“. И като стана дума за рецеп, помислил ли е за връщане на окупираните 1500км2 в северна Сирия?

Асад не го мисли. Може и да го натиснат да се разбере с кюрдите. Ако трябва да избира между едно кофти (кюрдите) и дъното (рецеп) със сигурност ще го натиснат да избере кюрдите. Под избиране разбирай да не ги закача.

Сирийски байряк в Африн:

Приблизителното местонахождение на руския конвой в Африн

Редактирано от Phused (преглед на промените)

на 29.04.2017 г. в 10:59, miro20 написа:

Потвърдено е унищожаването на един от лидерите на АлКайда от американците при  удара на 23-ти

Те Ал-Кайда не бяха ли от "умерените" терористи?:)

А Ал Багдати (дето Глен не може да се сети за името му) си го отстрелват ката месец поне по веднаж:D

на 2.05.2017 г. в 0:09, miro20 написа:

Публикуван е. Какво повече очакваш ? Просто поредно потвърждение за химическата атака.

"опитите" да се стигне по далеч са.... блокирани в съвета на безопасност на ООН от една само държава, която идея си нямам защо още има глас там.

Русия е конструктивен партньор, но санкциите остават, обяви Меркел в Сочи

Русия и Германия заедно ще борят ИДИЛ и сие:)

Ще се провери и за БОВ от независима комисия.

Редактирано от karadzha (преглед на промените)

преди 2 часа, karadzha написа:

Мирко мълчи като бита пУтка – няма спусната ОТ:wink12:

Бушонестия, твоята обективна уж информация, доста често е абсолютно необективна да ти кажа аз на тебе.... Особено когато става въпрос за Турция ( тогава е в много негативен план ) далече от реалността... 

Викаш Турция завзела териория чужда, и няма да я връща така ли... Драги ми смехурко, ама изобщо не си в час , освен коплексирано да твърдиш алабализми, друго не правиш,ти и затова и постоянно величаеш кюрдите, не за друго,а защото са враг на Турция.. И викаш Асад щял да приеме отцепване на кюрдите тотално, отколкото да избира да се разбере с Турция хахахаха... 

Пишман анализатор си ти, пишма.... А пследната ти новина с дислокация уж на руски части, това са същата военна полиция която руснаците пратиха там, и която беше и в Маджиб също така....Ама явно мерака за истина ти затваря очите пред обективната дори руска информация в техните медии и от техни източници на място... 

Но проблема си е твой, казвал съм, витай си в облаците, мечтай, комплексирай, злобей, лай като куче ако искаш... но кервана си върви по своя път, и изобщо не му дреме за фантазиите на такива като теб.... дето уж били обективни....

П.С А да си прочел нещо за новопоявилата се ЧВК Туран , и тяхното зрелищно появяване в Сирия .... А да си чел нещо за шиитските злодеяния срещу сунити в Сирия , за сирийски християнски отряди  и техните злодеяния  пак срещу сунити .... А знаеш ли колко налива Иран в тази война, и колко доброволци шиити ( без да броим ливанската Хизбула ) действат там и правят също зверства ?  И защо е таква риториката на същите тези шиити  ( ал незнам си кои, южни фронтове разни и сие ) срещу сунитска Турция и подкрепата и за сириските турци и сунити като цяло?  Постановките на кюрдите и постоянните им опити за пропаганда дори с най обикновенна визита на руска военна полиция за кратко кой ги плаща ;)

Много си назад от нещата в Сирия, много, четеш разни военни анализи, и си въобразяваш че знаеш какво става там.. Само суха статистика не стига драги, с нея може да си мислиш че си велик списвач, ама си гола вода подобно на недоварения сорсоид платен... ПОне при тебе е плюс че показваш по реални неща, макар и грешно интерпретирани и анализирани често , за разлика от фабриката за лъжи на недоварения мазник при който дори думите му не отговарят на написаното в линковете които уж поства за доказателство на същите :)))))))))

Та накратко, моя съвет е по добре си продължавай с постването на новини, но избягвай да даваш оценки или мнения за събитията без да разбираш.... Особено в отношение нещата  касаещи Турция , че там почват да ти избиват комплексите бай ганьовски тотално , а таквиа неща макар и да съм търпелив ме дразнят, и търпението ми бързо свършва.....

П.С И сега все пак да те попитам "обективния", кое ти даде основание постоянно да се натягаш и ревеш че видите ли Турция, имала намерение да задържи зоната контролирана от нея в момента в Сирия а? Изказване на Ердоган ли, нещо в действията на Турция ли?  Аз не съм чул Ердоган да казва, тази земя ще остане наша, или че Турция има претенции към тази земя... За разлика от приказките на кюрдските наглеци, претендиращи постоянно за отцепване тотално... Мислиш че Путин щеше да се съгласи , или Асад с операция Ефратски щит ? Сякаш те не знаят за какво става дума а?  Я кажи да учем велики ми анализаторе , има ли обективно основание за такива приказки освен на разни комплексари подобни на теб в отношения на Турция...

преди 38 минути, karadzha написа:

Що като ....?? :D  

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Не се карайте,нека видим какво ще излезе от срещата м-у Русия,Турция и Иран в Астана

Russian, Turkish experts discuss Syria

By
 News Desk
 -
02/05/2017

Russian-Special-Forces-1-696x370.jpg

(TASS) Military experts from Russia and Turkey are holding a meeting on Syria in Kazakhstan’s capital Astana.

Trilateral consultations of countries-guarantors of the ceasefire (Russia, Turkey and Iran) will be held later in the day.

The discussions take place in the run-up to the talks on Syria on May 3-4 in Astana.
The new round of talks will focus on implementation of the ceasefire and monitoring it, comparing maps on separation of opposition from terrorists on the ground, creating a working group on exchanging prisoners and also political aspects, including drafting Syria’s new constitution.

More:
http://tass.com/politics/944152

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 18 минути, Вacко написа:

Не се карайте,нека видим какво ще излезе от срещата м-у Русия,Турция и Иран в Астана

Russian, Turkish experts discuss Syria

By
 News Desk
 -
02/05/2017

Russian-Special-Forces-1-696x370.jpg

(TASS) Military experts from Russia and Turkey are holding a meeting on Syria in Kazakhstan’s capital Astana.

Trilateral consultations of countries-guarantors of the ceasefire (Russia, Turkey and Iran) will be held later in the day.

The discussions take place in the run-up to the talks on Syria on May 3-4 in Astana.
The new round of talks will focus on implementation of the ceasefire and monitoring it, comparing maps on separation of opposition from terrorists on the ground, creating a working group on exchanging prisoners and also political aspects, including drafting Syria’s new constitution.

More:
http://tass.com/politics/944152

Аз не се карам, ама ми писна да слушам наглите приказки на сульо и пульо, дето си е навирил малкото пишле и ръси тъпотии без край, въпреки няколкото опита да му кажа да не се вири толкова, че му е малка пишката за мерене... 

Иначе и аз очаквам по нататъшно развитие на нещата с интерес... Досега видяхме как ФАЩ изказа съболезнования на кюрдите заради турските бомбардировки, и толкова, и малко отново показ и разходка на няколко бойни машин със знамена, придружени от велики те YPG герои , снимащи се гордо и пляскащи бомбастични новини за защита, бази и так дале ...А дефакто, нъцки... Малко пауза, и пореден пердах, и пак ревове, и пак снимки, и пак разходки на машини , пак позиране ....

А Русия не е казала нищо по въпроса конкретно, нито укор, нито нищо като реално.... А и основна грижа им е да спасят Асад и Сирия като цяло, а в този аспект точно кюрдските мераци за независимост най малко им трябват.. Дори на първата среща бяха предоставили проект на конституция, която само включваше по широка автономия както за кюрди, така и за сирийски турци...И Турция с този проект беше съгласна , с малки уговорки за проценти и така нататък влияние на съответните етноси в бъдещето на Сирия....И големи уговорки за точно тези YPG, които са реално сирийското ПКК ...

Иранците, те също са ясни, велики амбици за значимост в ислямския свят, и так дале, не са се променили още от времената на първото разделение и върешни войни за властта над уммата.... и не само...Искат да имат по голяма роля и в световната политика , както и другите участници...

преди 12 минути, Sinbad_ написа:

Аз не се карам, ама ми писна да слушам наглите приказки на сульо и пульо, дето си е навирил малкото пишле и ръси тъпотии без край, въпреки няколкото опита да му кажа да не се вири толкова, че му е малка пишката за мерене... 

Иначе и аз очаквам по нататъшно развитие на нещата с интерес... Досега видяхме как ФАЩ изказа съболезнования на кюрдите заради турските бомбардировки, и толкова, и малко отново показ и разходка на няколко бойни машин със знамена, придружени от велики те YPG герои , снимащи се гордо и пляскащи бомбастични новини за защита, бази и так дале ...А дефакто, нъцки... Малко пауза, и пореден пердах, и пак ревове, и пак снимки, и пак разходки на машини , пак позиране ....

Ти си знаеш най-добре в случая,аз не ти се бъркам знаеш.
И аз също очаквам развитието,понеже нещата се заплитат от ден на ден все повече.
Някой явно е против затоплянето на отношенията Русия-Турция.

преди 9 минути, Вacко написа:

Ти си знаеш най-добре в случая,аз не ти се бъркам знаеш.
И аз също очаквам развитието,понеже нещата се заплитат от ден на ден все повече.

Хаоса там ще продължи още дълго за съжаление така като гледам, запада постоянно прави сечено и не иска нещата да се решат, от това тя има интерес, и както казах, една маленка едва на около 60-70 годинки страна съседна на Сирия също.... А те са йезуити по големи и от недоварения ни тука :D:D

P.S В най лошия случай ще ма разцепване на Сирия, в най добрия, етноси с автономия, но запазена независима страна..

преди 14 минути, Sinbad_ написа:

P.S В най лошия случай ще ма разцепване на Сирия, в най добрия, етноси с автономия, но запазена независима страна.

Дано да е второто,ама с тия въжделения за независим Кюрдистан...:speak:
Времето ще покаже....

ПС:Абе дрона де е бре?!?Да не са го уволнили? :speak:

преди 14 минути, Sinbad_ написа:

запада постоянно прави сечено и не иска нещата да се решат

аз мисля,според това,което съм прочел че в основата на всичко и на всички конфликти на тия 19 държави през всички години в този регион стои израел!

не ми е ясно защо никой не говори за това?когото и да овбиняваме израел стои в основата!дори и сега когато всички знаят за ролята на техния палестински васал йордания-и за тех е пълно мълчание!

преди 26 минути, glen написа:

аз мисля,според това,което съм прочел че в основата на всичко и на всички конфликти на тия 19 държави през всички години в този регион стои израел!

не ми е ясно защо никой не говори за това?когото и да овбиняваме израел стои в основата!дори и сега когато всички знаят за ролята на техния палестински васал йордания-и за тех е пълно мълчание!

на 5/1/2017 в 13:28, dancho730616 написа:
Дружбата на Израел с терористите от ИД става все по-открита

Прочети повече в Blitz.bg: http://www.blitz.bg/svyat/druzhbata-na-izrael-s-teroristite-ot-id-stava-vse-po-otkrita_news508791.html

Дружбата на Израел с терористите от ИД става все по-открита

@karadzha

Редактирай си поста относно дрона в който го наричаш вагина понеже теб ще накажат а той само това чака за да докладва ;)
Замени го с влагалище :D

преди 4 минути, Вacко написа:

@karadzha

Редактирай си поста относно дрона в който го наричаш вагина понеже теб ще накажат а той само това чака за да докладва ;)
Замени го с влагалище :D

:D

Цитат

Тази нощ в социалните мрежи Туитър и Фейсбук се появиха десетки съобщения, че терористи (най-вероятно от групировката „Тахрир аш-Шам”) заедно с „Бели каски” и професионален екип на телевизия „Ал Джазира” подготвят поредна провокация с използване на отровно вещество с цел да обвинят Башар Асад в престъпление против човечеството. Първите новини по тази тема се появиха още на 30 април у иранската информационна агенция „Фарс Нюз”. В статията се казва, че „Белите каски” докарали група деца в град Ерих (провинция Идлиб) с цел да ги използват като поредна „сакрална жертва” в постановъчно видео с резултати от химическа атака.

Прочети повече в Blitz.bg: http://www.blitz.bg/svyat/ot-morga-v-idlib-sa-otkradnati-telata-na-23-detsa-zasneta-e-nova-instsenirovka-v-grad-serakab_news509194.html

КУ

преди 17 часа, karadzha написа:

Твоа кога  е било ?  :)

преди 14 часа, karadzha написа:

Трябва ли на всяко тролско заяждане, спам и простотия, да се отговаря ?

Но виждам че мнението ми е ценно за вас :) МЕрси.

преди 15 часа, glen написа:

виж това забележително видео !браво на руснаците!

О да,  има доста хубави осмивания в мрежата  на тази излагация на руския представител :):)

преди 13 часа, Вacко написа:

Някой явно е против затоплянето на отношенията Русия-Турция

Че те отдавна се помириха. Проблема е на нашите пропагандатори, особенно червените ,каквито бъка и тук в изобилие, как да отразяват това.

хем да са нещо като националисти хем и да не се изказват против Турция,  защото трябва да се следва освен всичко и линията на Кремъл :)

преди 13 часа, Вacко написа:

Дано да е второто,ама с тия въжделения за независим Кюрдистан...:speak:

Във връзка с по горното , интересно е че РФ подкрепя кюрдите, но и в момента /не знайно до кога/  са приятели с турците. Това съвсем обърква нашеснките кремълски пропагадатори :)

преди 8 часа, nikssi написа:

КУ

Срам те е да цитираш източника на тази "информация" ли

http://rusvesna.su/news/1493685024

:)

Да, и мен би ме било срам.... :)

И не, въобще не става въпрос за "фалшиви новини" , инфо-партенки и кибератаки  с цел заразяване на такива като теб с простотия и дезинфромация. Абсурд да си го помислим дори :)

Вие съвсем искренно си вЕрвате в тях :) 

преди 12 минути, miro20 написа:

О да,  има доста хубави осмивания в мрежата  на тази излагация на руския представител

нормално е!когато няма какво друго да кажат за да се защитят се започва с осмивания и подигравки от платени лобисти в мрежата!защо английския представител не се защити,а разчита на троловете?

Феновете на гаменското поведение , демонстриран цирк и показност, никога няма да разберете това :)

преди 16 часа, glen написа:

виж това забележително видео !браво на руснаците!

Ето така се защитава позиция, ето така се защитава Родина, ето така се защитава мира!!! Но защо не показаха онзи гнус британски ... представителката на САЩ, миличката, май нещо се поизплаши Не бой се, чедо, първо ще го отнесат английските мърши, този път острова им няма да ги спаси. То света като цяло ще си замине, ако не се промени тази медийна антируска истерия.

Някои хора на запад си мислят, че като държат поданиците си в състояние на постоянна параноя и страх, могат да правят каквото поискат. Този път няма да им се получи. Краят ще бъде за всички, по един или друг начин, може някой от тях и да оцелее, но няма да е за дълго. Видяхте какво се случва, когато руснака се малко поразсърди, ами ако съвсем изпуши... :(

преди 1 час, miro20 написа:

никога няма да разберете това :)

Кое няма да разберем ? Или я дай малко с конкретика. Кажи поне една лъжа която представителя на Русия в ООН каза ?
На мен ми е чудно как от цял форум само ти ги разбираш тези работи и се обръщаш към мнозинството така

никога няма да разберете това :)

Гаменско поведение е да си изстреляш ракетите със изтекъл срок на годност на своя глава без да го съгласуваш с останалите.
Това ли ви е демокрацията ?
Човека ви го каза много ясно.
Съдбата на Сирия трябва да я решава сирийския народ а не някои де са си въобразили че могат да правят света по техен удобен за тях модел.

преди 7 часа, crazy katon написа:

Ето така се защитава позиция, ето така се защитава Родина, ето така се защитава мира!!!

КАкъв мир бре... Поне погледнете коментарите под това изказване. :)

преди 6 часа, BMW Маниак написа:

Кое няма да разберем ?

Ми ето .. ти демонстрира че нищо не разбра.

преди 1 час, Вacко написа:

ISIS, Al-Qaeda and the "moderate rebels" are fighting together in Aleppo :whist:

PS:Линка е към Гугъл,има доста статии и инфо-заглавието е една малка част.

Въпроса ми бе спрямо : Те Ал-Кайда не бяха ли от "умерените" терористи?:)"

Къде пак  питам , Ал Кайда се води от "умерените"  организации ??

Сирийската армия е взела планините Шумрях от ИДИЛ, в Източен Хомс. Предпоставка за по-нататъшно изчистване на района от миндиляци и евентуално полагане на основите за поход към Дейр Еззор.

131.jpg

Въпроса ми бе спрямо : Те Ал-Кайда не бяха ли от "умерените" терористи?:)"

Къде пак  питам , Ал Кайда се води от "умерените"  организации ??

Eх дроне,дроне-е-е камерата ли ти е повредена бре?
Дадох ти линк съдържащ статии и инфо от така обичаните от теб западни "мажоретки"...
Ама когато не ти изнася пускаш задкрилките.
"Умерените" се коалират с Ал-Кайда-сляп ли си или глаукома имаш?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.