Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

Руските ВКС продължават операцията по унищожението на терористите в северна Хама:

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 532,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

преди 19 часа, Soviet Soldier написа:

И как точно са "размазали калибрите"? Ха ха Руснаците си пробваха почти всички крилати ракети с които разполагат в Сирия ,от старите съветски "Калибр" ,до новите Х-101 и Искандер-М. Доста мощни и впечатляващи крилати ракети впрочем: 

...и ми цитираш видео с тренировъчни някакви удари .... :)

Е как да коментирам това ?

преди 18 часа, Lumberman написа:

Sound, дори и да го цитираш какво е казал, той няма да се съгласи... със себе си. Не знам нарочно ли го прави или просто си му идва отвътре. Досега един път не съм видял при конкретно изобличение да е признал, че бърка. "Дори когато бърка, пак е прав." И винаги успява да раздагае "рашистката пропаганда". но по някаква причина американската не може да я идентифицира. Въпрос на програмиране очевидно.

Не всички. Миро че го земат в хам'риканския бункер. Нема 'а са плаши.

Хайде пак , ама ако може по конкретно. Ккво ми е отговорил другарчето ти ,  какво е доказал, и какво очакваш да отговоря ??

Къде съм бил "сбъркал"  . Ми хайде покажете де. :)

Празни приказки без абсолютно никаква конкретика или оборване.

Че и развиваш философии и подигравки на база  нещо което го няма. :)

Сирийската армия с помощта на руските ВКС е освободила стратегическото находище в Шаир, северно от Палмира. Тука една карикатура твърдеше, че Русия и Асад не се биели срещу ИДИЛ. И по-специално форумната карикатура се нарича миро20

Картата изглежда така:

bLaqiOs.jpg

преди 20 минути, Phused написа:

Тука една карикатура твърдеше, че Русия и Асад не се биели срещу ИДИЛ. И по-специално форумната карикатура се нарича миро20

Така ли било ?

Само леко уточнение ще дам - това което твърдя е което цитирам от една конференция ли беше...

- че 80 % от целите на РФ НЕ СА цели по ИД.

Да  , има и 20 % удари по ИД. Браво :) но предпочитам процентното съотношение да е обратното . Показах и една карта на ударите . Също красноречиво показателна за това.

Не си ли съгласен , другарю субективен пропагандатор   ?

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 3 часа, miro20 написа:

Къде съм бил "сбъркал"  . Ми хайде покажете де.

Знам ли - може би верно не се правиш на ударен ами просто си достатъчно тъпичък, че да си мислиш, как американците предизвикали руснаците да се бият, ама они от страх и безпомощност,  само стояли, глъдали и мигали на парцали. 

преди 20 минути, sound написа:

просто си достатъчно тъпичък, че да си мислиш, как американците предизвикали руснаците да се бият, ама они от страх и безпомощност,  само стояли, глъдали и мигали на парцали. 

Никога не съм казвал това , ама то е характерно за вашата фантазьорска клика :)

Това което казах е че те ги пазеха и предупредиха,  а не предизвикали.

Прецизната демонстрация на тези удари доказаха това.

Още какво което  не съм казал , ще измислиш ? :)

преди 5 минути, miro20 написа:

Това което казах е че те ги пазеха и предупредиха,  а не предизвикали.

Ще си кажеш, ами - къде ще идеш. И ще внимават краварите, че руснаците с тези бракувани самолетчета, никак не са предизвикане. 

преди 4 минути, sound написа:

Ще си кажеш, ами - къде ще идеш. И ще внимават краварите, че руснаците с тези бракувани самолетчета, никак не са предизвикане. 

Не, аз ни на йота не съм променил казваното и повтаряното от мен  в отговор на измислиците ви . :)

преди 2 часа, miro20 написа:

Прецизната демонстрация на тези удари доказаха това.

A това как ще го коментираш или не се брои?!?

US airstrike kills civilians in northern Syria

US-jets-696x392.jpg

Цитат

Up to 11 civilians, including children, were killed today as a US fighter jet hit their vehicle outside the northern city of Tabqa.

Local activists said that a vehicle carrying civilians who fled the battles in the ISIS-held Tabqa was hit by a US fighter, immediately killing all of them.

Battles intensified around Tabqa as the Kurdish-led Syrian Democratic Forces seized a key neighborhood in the southern edges of the city.

List of the slain civilians:

-1 Khoula Abu Aish 40y old – woman
-2 Arefah Abu Aish 23y old – woman
-3 Riham Abd Al-Azeez 23y old – woman
-4 Wafaa Abu Aish 15y old -girl
-5 Mouneer Abu Aish 5y old
-6 Ali Abou Aish 3y old
-7 Abd Al-Salam Abu Aish 6 months old
-8 Muawiyah Al-Zalam 2y old
-9 Fatima Karsouh 41y old – woman
-10 Heba Abd Al-Azeez 9y old
-11 Muhammad Abd Al-Azeez 9 months old

И Мирослав защо си се съсредоточил само върху Сирия?Да не би Даеш да оперира само там?За Ирак не те виждам да говориш-понеже руснаци не участват ли?

преди 3 часа, miro20 написа:

Не, аз ни на йота не съм променил казваното и повтаряното от мен  в отговор на измислиците ви . :)

Е ти няма и как да го промениш заради господарите си.  Повтаряй, повтаряй. Нали знаеш тия дето повтарят де ги прибират. 

преди 4 часа, miro20 написа:

Мирко Йотата:D Много ще ти ходи като прозвище:D

И какво толкова показаха на света ... от 36-те първоначално изстреляни ракети нито една не достига до целта. Ако искаха да покажат колко им е голям, защо се обадиха на руснаците?

Едно не може да им се отрече - че са майстори на лъжата и провокациите, като и в двата случая или започват войни, или преврати. 

Не отричам, че те са първата съвременна демокрация и наистина са били страна на свободата в свят на гнили монархии. Днес обаче те са гнила демокрация, защото тяхната система на управление се базира ЕДИНСТВЕНО И САМО НА ЛЪЖАТА. 

И накрая ... що за глупак съм бил да повярвам на тръмп ... това никога няма да си простя. Все пак едно от обещанията му е на път да се сбъдне. Може би наистина ще направи Америка отново велика ... Велика пустиня.

VIDEO: Russian warplane drops massive parachute bombs on Al-Qaeda in rural Hama

Russian-jet-drops-bomb-on-video-696x391.

пльок

преди 35 минути, karadzha написа:

Мирко Йотата:D Много ще ти ходи като прозвище:D

Или Миро Дрона-управляем от дистанция :biggrin:

преди 27 минути, Вacко написа:

VIDEO: Russian warplane drops massive parachute bombs on Al-Qaeda in rural Hama

Russian-jet-drops-bomb-on-video-696x391.

пльок

Или Миро Дрона-управляем от дистанция :biggrin:

Да, ама дронът има повече интелект отколкото Мирко:D

преди 5 часа, Вacко написа:

US airstrike kills civilians in northern Syria

Брей, даже поименно изборени. Ми какво да коментирам... Все пак това е кюрдска атака срещу ИД, и то успешна,  съпортвана от американската авиация.

https://www.almasdarnews.com/article/isis-loses-huge-numbers-tabqa-city-kurdish-forces-capture-second-neighborhood/

А жертвите от руските удари, които 80 % НЕ са по позиции на ИД,  отдавна никой не ги брои даже... то това се превърна в статистика.Просто всички са обявявани за "терористи"

Относно химическата атака на асадовците, излязоха още доказателства, този път от френска страна, които са анализирали проби на място

http://www.diplomatie.gouv.fr/en/country-files/syria/events/article/chemical-attack-in-syria-national-evaluation-presented-by-jean-marc-ayrault

Представен е подробния им доклад.

преди 2 часа, crazy katon написа:

И какво толкова показаха на света

за тебе нищо. :)

преди 11 часа, miro20 написа:

Относно химическата атака на асадовците, излязоха още доказателства, този път от френска страна, които са анализирали проби на място

http://www.diplomatie.gouv.fr/en/country-files/syria/events/article/chemical-attack-in-syria-national-evaluation-presented-by-jean-marc-ayrault

Представен е подробния им доклад.

Аха да :ohmy: 

Цитат

On Wednesday, French Foreign Minister Jean-Marc Ayrault said that the samples obtained by the French intelligence services prove that sarin nerve gas had been used in Khan Sheikhoun (Idlib province). He blamed the forces loyal to Syrian President Bashar al-Assad for the alleged chemical attack.

Къде са анализирани (на място? )  и от кого са придобити?!? 

преди 11 часа, miro20 написа:

съпортвана от американската авиация.

Която убива деца и жени в случая....ама нали е Маde by USA, та не се брои....както винаги.

Редактирано от Гост
кривопис (преглед на промените)

преди 39 минути, Вacко написа:

Къде са анализирани (на място? )  и от кого са придобити?!? 

Дал съм ти линк в който е подробния  доклад, можеш и да си го изтеглиш.

преди 57 минути, miro20 написа:

Дал съм ти линк в който е подробния  доклад, можеш и да си го изтеглиш.

пробвах ама не ми се получава-ни доклада,ни анекса към него

преди 15 часа, crazy katon написа:

И какво толкова показаха на света ... от 36-те първоначално изстреляни ракети нито една не достига до целта. Ако искаха да покажат колко им е голям, защо се обадиха на руснаците?

...

Още ли дъвчем онези опорки за "изгубените" "Томахавки"? ;) Ако за това става въпрос(че не ми се губи време да чета за n-ти път същите...) - ето какво четох по темата:

1 - от 69 ракети е имало проблеми с 2(не разбрах дали се включват в това число или не - все едно е за мен) Ако горното е вярно - значи с 30-тина ракети са поразени над 40 цели - впечатляващо! :) 

2 - следващата сламка за мурзилките - да смятат с колко се охарчили "краварите" - четох, че точно тези ракети не били от най-новия модел и следва да са малко по-евтини, отколкото в кръчмарските сметки. А дори да беше така - забавно е хора, подкрепящи(по какви причини?) страна, която си опосква резервните/пенсионните фондове да правят сметка на военните разходи на САЩ. Простата математика казва, че едно е да извадиш преднамерено 69 ракети от няколко стотин, съвсем друго е да изгубиш принудително 8-10 самолета от...колко му останаха на Асад?

3 - оправданието на някакви руснаци - безаналоговите им ПВО системи не видели "Томахавките", защото "Земята е крива" - всички знаем, че Земята е плоска ;)

преди 9 минути, Вacко написа:

пробвах ама не ми се получава-ни доклада,ни анекса към него

Ако става въпрос за PDF файловете от френския сайт - при мен всичко излиза нормално. Явно проблемът е във Вашия телевизор.

преди 7 минути, sten90 написа:

Още ли дъвчем онези опорки за "изгубените" "Томахавки"? ;) Ако за това става въпрос(че не ми се губи време да чета за n-ти път същите...) - ето какво четох по темата:

1 - от 69 ракети е имало проблеми с 2(не разбрах дали се включват в това число или не - все едно е за мен) Ако горното е вярно - значи с 30-тина ракети са поразени над 40 цели - впечатляващо! :) 

2 - следващата сламка за мурзилките - да смятат с колко се охарчили "краварите" - четох, че точно тези ракети не били от най-новия модел и следва да са малко по-евтини, отколкото в кръчмарските сметки. А дори да беше така - забавно е хора, подкрепящи(по какви причини?) страна, която си опосква резервните/пенсионните фондове да правят сметка на военните разходи на САЩ. Простата математика казва, че едно е да извадиш преднамерено 69 ракети от няколко стотин, съвсем друго е да изгубиш принудително 8-10 самолета от...колко му останаха на Асад?

3 - оправданието на някакви руснаци - безаналоговите им ПВО системи не видели "Томахавките", защото "Земята е крива" - всички знаем, че Земята е плоска ;)

Ако става въпрос за PDF файловете от френския сайт - при мен всичко излиза нормално. Явно проблемът е във Вашия телевизор.

Може ли да ги свалиш и качиш някъде за да ги прочета?
Ся па 69 ракети-и 10 самолета....

преди 10 минути, Вacко написа:

Може ли да ги свалиш и качиш някъде за да ги прочета?
Ся па 69 ракети-и 10 самолета....

Щом ги отварям, сигурно мога и да ги сваля. Но честно казано - не ми се занимава да ги "качвам"(не само в случая, а и по принцип нямам опит с това). Пробвай с друг браузър.

Мислех, че става въпрос за ракетната атака срещу сирийската авиобаза в отговор на използването на химическо оръжие. Ако съм се объркал - извинявам се. Както отбелязах - имам си и други, по-интересни занимания пред компютъра и "извън" него.

преди 47 минути, sten90 написа:

Е как така нали по официални данни са били 59 ? Миро говори за 61 ти пък вече вдигна мизата на 69 :D 

Ако приемем ,че са били 69 ракети от тях две по твои думи е имало проблем с излитането или с нещо друго как така от 67 изстреляни - само 30 ракети са достигнали целта си? Нещо не се връзва аритметиката. И тука пак нещо се разминаваш с официалните данни. Ма как само си ги смятате както искате.

В първи клас ходили ли сте бре?

преди 15 минути, nikssi написа:

Е как така нали по официални данни са били 59 ? Миро говори за 61 ти пък вече вдигна мизата на 69 :D 

Ако приемем ,че са били 69 ракети от тях две по твои думи е имало проблем с излитането или с нещо друго как така от 67 изстреляни - само 30 ракети са достигнали целта си? Нещо не се връзва аритметиката. И тука пак нещо се разминаваш с официалните данни. Ма как само си ги смятате както искате.

В първи клас ходили ли сте бре?

Истината е някъде там. Едните казват, че са нанесли перфектен удар, другите, че първите перфектно са се наакали. И така, ако е имало проблем само при две ракети, къде са отишли онези безпроблемните. Ето защо аз мисля, че тези удари бяха чиста излагация и просто демонстриране на мускули, за да се поддържа впечатлението, че Америка отново е велика. Това е така, спор няма, само където някои хора просто не искат да приемат, че и Русия  е такава и трябва много да се внимава, когато се предприемат такива действия, защото все пак тя е там за да се бори срещу ислямската държава, средновековна структура, създадена незаконно на територията на суверенна държава.

А на привържениците на "американската тояга" ще задам следния въпрос: Ами ако руснаците им бяха свалили ракетите? :(

преди 21 минути, crazy katon написа:

А на привържениците на "американската тояга" ще задам следния въпрос: Ами ако руснаците им бяха свалили ракетите? :(

Първо ги попитай защо са уведомили руснаците за удара :biggrin:

преди 1 час, nikssi написа:

По официални-59,да не се окаже че реално са 100-тина накрая :biggrin:

преди 1 час, sten90 написа:

Мислех, че става въпрос за ракетната атака срещу сирийската авиобаза в отговор на използването на химическо оръжие. Ако съм се объркал - извинявам се.

Не си сбъркал.

преди 2 часа, sten90 написа:

Опаа...вече станаха 69? Скоро 100 и накрая (като във филма) то не било цаца, а цял кит.  :D

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.