Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

Spoiler

преди 13 часа, Вacко написа:

Еее значи можело :)
Даже и колега излиза че си ми :)

Разбира се.  Ако помолиш влюбените ми фанатизирани фенове , и мои снимки може да ти дадат дето маструбират над тях  :):) 

преди 13 часа, Lumberman написа:

Когато получа задоволителен и смислен отговор на това, което съм те питал, тогава и ти ще получиш своя отговор. И аз ще чакам... въпреки че не очаквам да получа нещо от тебе... нищо ново и различно.

Ха ! че от толкова помия, простотия , офтопици и заяжданици към мен какво си ме питал ???

Успях да "филтрирам" от тази твоя помия някокло неща и ти отговорих, както тази пълна глупост за това че "съм обиждал и мразел хората които са гласували за еди кой си ".

И показах колко несъстоятелна простотия е това. И че не робувам на царе , месии, президенти, премиери и политици, защото не народа е да им служи тях, а те са избрани да работят за хората.

Друго какво си ме питал ??

Какво е /за 5-ти път май питам/ мнението ти за блокираната от РФ  /за 8-ми път!/  резолюция на ООН, дори текста цитирах ?

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 549k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

преди 5 часа, miro20 написа:

Ха ! че от толкова помия, простотия , офтопици и заяжданици към мен какво си ме питал ???

...

Друго какво си ме питал ??

Текстът си стои. С изключение на онова дълго мнение, което беше изтрито... някои казват, че и по твое докладване. Тъй че ако човек има искреност и желание да отговори задоволително и смислено, а не да се изплъзва от въпросите, нищо не го спира. Нямам намерение да се повтарям: ако един път не си отговорил на директно зададени въпроси (били някои от тях и реторични), и после още сто пъти по същия начин, защо да се хабя повече? Самата ти реакция или видът отговор (или неотговаряне) са красноречиви. Въпросите си остават като свидетелство против тебе. Ако щеш отговаряй, няма да те насилвам. Но ти казах, че трябва да има реципрочност. Когато получа задоволителен, смислен и човешки отговор, тогава ще ти отговоря и за резолюцията на ООН. Това може и никога да не стане, защото не зависи само от мене.

преди 51 минути, Lumberman написа:

Текстът си стои. С изключение на онова дълго мнение, което беше изтрито... някои казват, че и по твое докладване. Тъй че ако човек има искреност и желание да отговори задоволително и смислено, а не да се изплъзва от въпросите, нищо не го спира. Нямам намерение да се повтарям: ако един път не си отговорил на директно зададени въпроси (били някои от тях и реторични), и после още сто пъти по същия начин, защо да се хабя повече? Самата ти реакция или видът отговор (или неотговаряне) са красноречиви. Въпросите си остават като свидетелство против тебе. Ако щеш отговаряй, няма да те насилвам. Но ти казах, че трябва да има реципрочност. Когато получа задоволителен, смислен и човешки отговор, тогава ще ти отговоря и за резолюцията на ООН. Това може и никога да не стане, защото не зависи само от мене.

Толкова бла бла бла , и пак едно голямо нищо. Нито разбрах какъв ти е бил въпроса към мен ,а прегледах 2 страниици назад, освен простотията че когато не харесвам дадено управление и режим аз съм обиждал/и мразел/ хората гласували за него,  нито отговори на моя въпрос :)

Който въпрос не е проблем да го повторя, защото е много кратичък и ясен  - какво мислиш за блокираните от РФ  усилия на ООН за раследване и осъждане на нечовешката химическа атака ?

За  другия въпрос - доволни ли сте от коалицията на РФ с терористичната организация която взриви автобуса в Бургас, и с които сега провеждат операции в Сирия,  погледнах отговора ти и също си казал едно голямо нищо .....

преди 37 минути, miro20 написа:

Толкова бла бла бла , и пак едно голямо нищо. Нито разбрах какъв ти е бил въпроса към мен

То да беше един въпрос, два въпроса, бих претърпял. Както и съм правил. Но то това е системен подход. Може би наистина "не разбираш". И то при положение, че бях конкретен в изобличаване на твърденията. Какво остава ако съм говорил генерално и по принцип.

преди 39 минути, miro20 написа:

нито отговори на моя въпрос :)

Който въпрос не е проблем да го повторя, защото е много кратичък и ясен 

Твоето повтаряне не променя условието, което поставих. Номерът с подминаване на въпроси и аргументи и отклоняване на разговора в друга, желана от тебе посока този път НЯМА ДА МИНЕ. Точка.

Ма какво отклоняване бре :) хиляда увъртания вместо да зададеш като мен кратко и ясно .Само алабалистики и едно голямо НИЩО от теб :)

преди 46 минути, miro20 написа:

За  другия въпрос - доволни ли сте от коалицията на РФ с терористичната организация която взриви автобуса в Бургас, и с които сега провеждат операции в Сирия,  погледнах отговора ти и също си казал едно голямо нищо .....

На това ще отговоря, въпреки че вече бях отговорил и се разбира от контекста на разговора. Хизбула да е признала, че стои зад въпросния атентат? Това, че американците ги обвиняват и че Плевнелиев и Цветанов и Мосад твърдят, че Хизбула е отговорна, нищо не доказва. Още повече че въпросните обвинители и друг път са грешали в обвиненията си. Няма съд, няма присъда. Няма признато престъпление. Няма и смислен мотив за такова особено пък на територия на ЕС. Що не издебнаха някой израелски турист в Папуа и Нова Гвинея? Тъй че тези думи за вкарването на РФ в съюз с "терористичната организация която взриви автобуса в Бургас" са недоказани и цялото твърдение рухва. Виж, ако кажеш, еди коя си организация, но ти ИСКАШ ДА НАМЕКНЕШ ЗА ВИНАТА ИМ И ДА ГИ ОМАСКАРИШ„ А ЗАЕДНО С ТЯХ И РУСИЯ? Нали така? Това, че те провеждат операции в Сирия, си е работа на Асад. Те са негови съюзници. Що не се хванеш да чоплиш участието на създадената от ЦРУ Ал-Кайда, а си се загрижил за Хизбула, а? Нещо двоен аршин пак май, а?

преди 8 минути, Lumberman написа:

но ти ИСКАШ ДА НАМЕКНЕШ ЗА ВИНАТА ИМ И ДА ГИ ОМАСКАРИШ„ А ЗАЕДНО С ТЯХ И РУСИЯ?

Хизбула терористична организация ли е  ? В съюз с РФ и Асад ли работят ? - отговора е Да.

За какво "омаскаряване" говориш , след като те официално ВЕЧЕ са се "омаскарили" с такъв съюз ??

:)

Цитат

Нали така? Това, че те провеждат операции в Сирия, си е работа на Асад. Те са негови съюзници.

Значи Асад може да се съюзява с каквито си иска терористи, да прилага всякакви методи, и това не предизвиква въпроси в теб ?

Интересна позиция :)

преди 12 минути, Lumberman написа:

Що не се хванеш да чоплиш участието на създадената от ЦРУ Ал-Кайда, а си се загрижил за Хизбула, а? Нещо двоен аршин пак май, а?

Ами защото сАЩ доказано действат срещу такива групировки . "мантрата" че те са ги създали , е отдавна в графа "пък в хамерика още бият негрите".

РФ кога ще почне да бомбардира Хисбула, както сега САЩ - терористите от ИД ?

преди 13 минути, miro20 написа:

Хизбула терористична организация ли е  ? В съюз с РФ и Асад ли работят ? - отговора е Да.

За какво "омаскаряване" говориш , след като те официално ВЕЧЕ са се "омаскарили" с такъв съюз ??

Те и Левски и Ботев навремето са били "терористи", членове на терористични организации. Даже, неотдавна една западна емисарка в българско училище, като видяла портретите на Ботев и Левски окачени на стената, и разбрала кои са - рекла: "Ама как може да сложите тук лицата на тия ТЕРОРИСТИ?" Кой днес дефинира кое е тероризъм и кои са терористи? Та Америка е най-големият терористи и поддръжник на тероризма? И те ми го борят?!

Не съм аз човекът, който ще разследва и съди Хизбула. Определено обаче ционистите хич не ги обичат. В случай на война или обща заплаха понякога човек и със врага се коалира или със човек, с който не би се коалирал при други обстоятелства. Но при всички положения, Хизбула е по-малкото зло от ИДИЛ. В Ливан и до ден днешен хората си живеят спокойно, за разлика от териториите където са ИДИЛ и Ал Кайда.

преди 18 минути, miro20 написа:

Ами защото сАЩ доказано действат срещу такива групировки . "мантрата" че те са ги създали , е отдавна в графа "пък в хамерика още бият негрите".

РФ кога ще почне да бомбардира Хисбула, както сега САЩ - терористите от ИД ?

Знам ги как действат. Толкова време тяхната коалиция бомбардираше ИДИЛ и накрая те почти бяха спечелили войната. Русия се намеси и за един месец се обърна ходът на бойните действия. Не на мене тия. Дори американски анализатори ги признават тия работи.

А Русия кога ще бомбардира - това не й е работа според мене. Тя не е "световен жандарм", който да се меси в делата на народите, особено пък такива, далеч от нейните граници. Никой не й дава право на такова нещо, както и САЩ няма право да се меси в делата на суверенни държави. Това хората го разбират. Само ти не го разбираш. Защото така ти е угодно.

Няма какво повече да се дискутира с тебе, ти си бита карта.

А Русия кога ще бомбардира - това не й е работа според мене.

Е нали е там да се бори срещу лошите :)

Добре де, разбрах че само въртиш и сучиш да оправдаеш едни терористи с други , "добри" терористи :)  Сам се оплете :)

Насоката която се опитвам да ти намекна е малко по глобална обаче. И това е че в Сирия няма "Черно-бяла" ситуация. Което съм го повтарял 1001 пъти.

Най е лесно в един конфликт да кажеш и посочиш - ето тези са лошите, ето тези са добрите. Уви, при толквоа много нтереси , групировки , вътрешн, външни и чужди , в Сирия ситуацията е далеч далеч по сложна.

Русия се намеси и за един месец се обърна ходът на бойните действия. Не на мене тия.

"обърнала" е силно казано... на фона на цитираните цифри че РФ бомбардира 80 %  по цели които НЕ СА ИД, , а САЩ бомбардира по позиции които са 93 %   позиции на ИД :)

Отделно че и ти забравяш защо няколко години световната общност, и сАЩ като част от международната коалиция не се намесваше активно - а именно че РФ /тогава и с Китай/  3,4 пъти блокираха решенията и резолюцитие на ООН.

Забрави това май ? :) Нищо.. случва се....

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Мъртви идиловци югоизточно от Палмира. Пък нека слушаме как сирийската армия не се биела срещу ИД. В момента тече операция по разширяването на буферната зона около града. Целите са няколко - връщане на газовите находища с оглед на все по-тежката енергийна криза, пресичане на напредъка на умерените зелени главорези откъм Йордания и за десерт, ако всичко е наред, евентуален поход към Сукна или Дейр Ез Зор.

При положение, че прокси-армията на американците търпи поражения и губи територии в момента, е въпрос на време те да вземат мерки да обърнат хода на събитията. Според мен "химическата атака" не се получи много успешен повод за намеса. А и Русия все още подкрепя Асад и Сирия. Тъй че може да очакваме някакво друго по-голямо събитие, което да настрои света против Асад. Има слухове за ново химическо оръжие близо до Дамаск.president-al-assad-idea.jpg

Редактирано от Lumberman (преглед на промените)

преди 3 часа, miro20 написа:

Насоката която се опитвам да ти намекна е малко по глобална обаче. И това е че в Сирия няма "Черно-бяла" ситуация. Което съм го повтарял 1001 пъти.

Ей това видео със сирийката не знам дали го видяхте, но то показва къде е по-скоро черното и къде е по-скоро бялото, съвсем еднозначно. Особено в "сърдечния" отговор на МакКейн. Но какво да очакваш от човек, който носи името на (брато)убиеца Каин. А жената очевидно има респект към сенатора и американците ("а supporter of you"), не е някаква черногледа или платена злобарка.

Мнозинството от сирийците не са толкова глупави да стоят зад управлението на Асад. Не защото той е ангел, а защото няма алтернатива. Но западният елит очевидно е по-глупав от сирийския народ. Или му е изгодно да се прави на глупав.

преди 8 часа, miro20 написа:

абе Миро ти евреин ли си?

преди 12 минути, glen написа:

Ако трябва и муджахидин ще стане, не мислиш ли?

преди 19 минути, glen написа:

Евреин? Нали се счита за ристиенин? Великден празнувал. Отделно че подкрепя ционистката agenda, а ционистите, с тяхната арогантност и безскрупулност, са най-големия враг на нормалните юдеи (една част от които са против държавата Израел и политиката й). Ционистите настройват целия свят против евреите с беззаконията си, както по Хитлерово време, когато пак не банкери и магнати, а обикновени, дребни хора са пострадали най-много. Може да е амаличанин... 'нам ли? Сега ще ни изкара "антисемити".

по непроверени данни Лидерът на Ислямска държава, Абу Бакр ал Багдади е арестуван!

В опит за бягство от Мосул, лидерът на ислямската терористична групировка "Ислямска държава" Абу Бакр ал Багдади е арестуван на иракско-сирийската граница.

съобщиха арабските медии, позовавайки се на ръководителя на информационната служба на Комитета за сигурност и информация за ООН  Абу Саид.

преди 9 часа, miro20 написа:

Значи Асад може да се съюзява с каквито си иска терористи, да прилага всякакви методи, и това не предизвиква въпроси в теб ?

Асад може да прави каквото си иска в Сирия, защото това право му е делегирано от сирийския народ. Все забравяш, че той е законно избрания президент. А САЩ могат да подпомагат или громят, когото си поискат, но на собствена територия- всичко останало е АГРЕСИЯ!

преди 7 минути, язе написа:

Ако трябва и муджахидин ще стане, не мислиш ли?

за да мразиш хизбула или си евреин или масон!иначе защо ще я мразиш?:lol6:

преди 3 минути, glen написа:

за да мразиш хизбула или си евреин или масон!иначе защо ще я мразиш?:lol6:

Ти мислиш ли, че той знае какво е Хизбула. Тва са терористи и точка. :)

преди 5 минути, glen написа:

по непроверени данни Лидерът на Ислямска държава, Абу Бакр ал Багдади е арестуван!

В опит за бягство от Мосул, лидерът на ислямската терористична групировка "Ислямска държава" Абу Бакр ал Багдади е арестуван на иракско-сирийската граница.

съобщиха арабските медии, позовавайки се на ръководителя на информационната служба на Комитета за сигурност и информация за ООН  Абу Саид.

Четох, че СПЕЦНАЗовците имат пръст в залавянето му, но не претендирам, че е 100% истина.

преди 5 минути, язе написа:

Асад може да прави каквото си иска в Сирия, защото това право му е делегирано от сирийския народ. Все забравяш, че той е законно избрания президент.

Кой го е избрал като е наследил баща си?

преди 3 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Ma непременно трябва да се изцепиш а?  :) И.З.Б.Р.А.Н. как ти звучи?

преди 3 минути, _Alex&Vanko_ написа:

сирийците!!по демократичен начин!вярно че тогава беше човек на англичаните,може и да са му дали едно рамо но той е добър човек-интелигентен!

преди 11 минути, Agentpat™ написа:

Четох, че СПЕЦНАЗовците имат пръст в залавянето му, но не претендирам, че е 100% истина.

Мда..

ISIS LEADER ABU BAKR AL-BAGHDADI ARRESTED IN NORTHERN SYRIA – MEDIA RUMORS

Цитат

All media reports refer to an article appeared at the desiagency.eu website (“European Department For Security And Information”).

“The Information Office of the Secretary General of the DESI European Department of Security and Information announced that:

“the office had received accurate information indicating that the leader of al-Qaeda “Abu Bakr al-Baghdadi” may have been arrested in the north of Syria through a monitoring by the Syrian-Russian joint intelligence. This came after Baghdadi forcibly left Mosul as a result of the pursuit of his popular mobilization forces on April 2, 2017 and his entry to the Syrian border. The media office indicated that it will refrain from accurate information of the details of the operation pending confirmation of some of them and information still coming as a result of the accuracy of the stage and the consequences that may result from it,” its article reads.

Earlier this week, Iraqi Ministry of Defense said in a statement that Abu Bakr al-Baghdadi was alive and staying in Syria.

Despite this, the whole report looks very questionable. No comments from Syrian or Russian security have appeared on the issue.

https://southfront.org/isis-leader-abu-bakr-al-baghdadi-arrested-in-northern-syria-media-rumors/

Наследил баща си. Тва да не ти е Буш бе?:D

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.