Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

преди 4 часа, miro20 написа:

иначе е гола вода и кал в ушите като цяло, освен в йезуитстването , там му признавам, умее да извърта като за световно по посока на интереса и спуснатите точки ,

`Това е писал Синбад. И по-добре не мога да го кажа. "Йезуитстването". Не говориш със човек, а със змия.

преди 3 часа, miro20 написа:

. Да го кажа с наши примери - ако  ти не си фен на бат Бойко , ако не си доволен, ако го псуваш и критикуваш, аз никога не бих се обидил ,

Ти си последният човек на земята, който би се обидил за нещо. Гьонсурат. Примерът ти не е меродавен. Върху тебе такива думи се изливат ежедневно и не трепваш. За такива народът е казал, "Ти го плюеш в лицето, него го роса роси." За такива оправия няма.

Редактирано от Lumberman (преглед на промените)

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 549k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

Spoiler
преди 33 минути, Lumberman написа:

Примерът ти не е меродавен

Защо ?

Обясних ти подробно защо да плюеш /или критикуваш/ ББ или Корнелия, или Плевнелиев не е обида към тези които са ги избрали . Дори "домашно" ти дадох за цензурата и пропагандата....ама  не.. едно си пее едно си знае....

Ах да.... за теб Путлер е "божество" , а всяка линия успоредна на партийната линия е права линия . 

Сладури :)

преди 33 минути, Lumberman написа:

Ти го плюеш в лицето

Да, защото именно плюете. Де да видя нещо смислено , пък то само плюене, офтопици, спам, заяжданици .

Аз да съм питал някого колко тежи, колко е висок, какво е служил, защо е служил, какво образование има и т.н.... ?

Не , а и няма нужда... по помията се познавате като прозрачна пролетна росица :)

По темата нещо ще кажеш ли ? 3-4 пъти те питах за някакво лично мнение, защо РФ блокира резолюцитие на ООН , дори текста показах , където се призовава за по пълномащабно разследване и наказване на виновните ?

Сетих се и един друг въпрос... Приятно ли ти е РФ да действа в Сирия заедно с тази терористична организация , която взриви автобуса в Бугас ?

Spoiler

преди 1 час, иноТ написа:

Шиши, в какъв род войски си служил и какъв чин имаш? Нe ви ли стягат малко военните, за да не приличате на торба със, сещаш се? Или цивилният живот те е разпуснал?

Ходи бегай с докладите за офтопиците и обидите :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 40 минути, miro20 написа:

Обясних ти подробно защо да плюеш /или критикуваш/ ББ или Корнелия, или Плевнелиев не е обида към тези които са ги избрали . Дори "домашно" ти дадох за цензурата и пропагандата....ама  не.. едно си пее едно си знае....

Познавам хора, които са гласували веднъж за него, и после не можеха да си намерят място от срам за какво са гласували. Тъй че специално Бойко, не е нужно някой да го плюе или критикува. Той сам плюе срещу вятъра. И то не е въпрос на обиждане или мусене, а на противостоене и вражда. Казах го преди и пак ще го повторя, ако атакуваш човек, когото хората сърдечно подкрепят, все едно си атакувал самите тях. Това разделение, което правиш е нереално. Дори да си мислиш, че не ги мразиш, това какво мислиш е без значение. Важно е какво правиш. "Драги." Пътят към ада е постлан с "добри намерения". И ти уверено вървиш по него, заедно с твоя "Христос" (сиреч "цар").

Ах да.... за теб Путлер е "божество" , а всяка линия успоредна на партийната линия е права линия . 

Фейк. Каква партийна линия, какви пет лева? Но ако има едно нещо поне, от което можем да вземем добър пример от Владимир Владимирович, то е неговото хладнокръвие, когато си има работа с евтини провокатори като тебе. На това наистина се възхищавам. Аз нямам такива нерви.

Да, защото именно плюете. Де да видя нещо смислено , пък то само плюене, офтопици, спам, заяжданици .

А на тебе отричането на очевидното ти последното и единствено ниво на защита. Разбираемо. Всъщност единственият шанс на такива като тебе някого да убедят, не е в силата на аргументите ви, а в слабоумието и неадекватността и неинформираността на другата страна. Въобще никакви офтопици не са. Ако сме седнали на една маса да дискутираме и ти от време на време взимаш една кофа с вода и я изливаш върху масата, какво се чудиш после, че сме се занимавали с водата? То така не се дискутира!

По темата нещо ще кажеш ли ? 3-4 пъти те питах за някакво лично мнение, защо РФ блокира резолюцитие на ООН , дори текста показах , където се призовава за по пълномащабно разследване и наказване на виновните ?

Това ще го коментирам. Въпреки че тебе едва ли те интересува. Ти искаш да си кажеш твоето, не да чуеш какво мислят другите хора. Нали така?

Сетих се и един друг въпрос... Приятно ли ти е РФ да действа в Сирия заедно с тази терористична организация , която взриви автобуса в Бугас ?

Колкото Асад има изгода да атакува цивилни с химическо оръжие докато спят, толкова и Хизбула има изгода да атакува автобус с израелски туристи в България. Ако искаха да направят щети, имаше къде "по-добри" и големи цели. Атентатът си беше фалшив флаг и това на мнозина е ясно. Но ти искаш да вярваме на Цвъки, нали? Ти му вярвай. Аз си запазвам доверието за хора, които го заслужават поне малко.

преди 5 часа, Мальчик Бананан написа:

Yet the U.S. government has been violating this law for years, quietly supporting allies and partners of al-Qaeda, ISIL, Jabhat Fateh al Sham and other terrorist groups with money, weapons, and intelligence support, in their fight to overthrow the Syrian government. The CIA has also been funneling weapons and money through Saudi Arabia, Turkey, Qatar and others who provide direct and indirect support to groups like ISIS and al-Qaeda. This support has allowed al-Qaeda and their fellow terrorist organizations to establish strongholds throughout Syria, including in Aleppo.

Ей това си струва да се коментира. Публичната тайна. Респект за жената. Как нямат един мъж в тоя конгрес американците?!

преди 17 минути, Lumberman написа:

Ей това си струва да се коментира. Публичната тайна. Респект за жената. Как нямат един мъж в тоя конгрес американците?!

Не е въобще само тая жена. Законопроектът е подкрепен и от Рон Пол и други. Просто кукловодите никога няма да го позволят. Обама реши да се отклони от agenda-та със сближаването с Иран и после Нетяняху отиде в Конгреса да демагогства от трибуната на Конгреса им. Това в суверенна държава няма как да се случи. "Правителството в сянка" властва в САЩ отдавна и нито обикновените хора, нито даже президентът има думата.

Редактирано от Мальчик Бананан (преглед на промените)

преди 10 минути, Мальчик Бананан написа:

Не е въобще само тая жена. Законопроектът е подкрепен и от Рон Пол и други. Просто кукловодите никога няма да го позволят. Обама реши да се отклони от agenda-та със сближаването с Иран и после Нетяняху отиде в Конгреса да заплашва и да истеричасва от трибуната на Конгреса им. Това в суверенна държава няма как да се случи. "Правителството в сянка" властва в САЩ отдавна и нито обикновените хора, нито даже президентът има думата.

Ами поне се дава гласност, за да могат да се ориентират американците, които не са наясно все още. Аз съм я слушал преди тая жена. В CNN мисля, че я бяха поканили и направо ги беше помляла онези. Той Рон Пол вече не е конгресмен, ако не се лъжа. Но синът му май стана сенатор.

Въобще не са цъфнали и американците, защото рано или късно това зло, което са извършили, ще се върне върху тях - и върху народа им - и не ми се мисли какво ще става тогава. Не искам да съм там да гледам. Но с такива законопроекти, поне няма да има оправдание, че видиш ли нищо не са могли да направят. Имали са избор ДНЕС да решат: за или против.

Ей това е смислена дискусия, а не само да се занимаваме с флашките на Миро. Аз казах и преди, че със една каменна статуя по има смисъл да се дискутира.

Цитат

...ще се върне върху тях

Върху кои "тях"? Правителството в сянка? Световните кукловоди? Обикновеният американец няма думата. Освен да му сготвят един нов 11-ти септември или нещо по-страшно. "Те" не са обикновените хора или тези, които изпращат децата си в безсмислени войни. "Те" са световното задкулисие. И никога няма да си го получат. А ако се почувстват застрашени... очаквай Третата. Светът е заклещен в хватката им и докато не останат само те, няма да се спрат. Те нямат родина, религия, род.

Редактирано от Мальчик Бананан (преглед на промените)

преди 45 минути, Lumberman написа:

И ти уверено вървиш по него, заедно с твоя "Христос" (сиреч "цар").

Това не го разбрах. Видях еднозначно че не уважаваш Великден, но не мисля да се отказвам от религията си заради някой си гамен-антихрист.

Второ - пак ще ти кажа, аз кумири , вождове, царе нямам. Те са там за да служат на народа , а не народа на тях

По това се различаваме от наивната ти "теория" че критикувайки режима на Путлер, обиждам  /мразел съм даже бил/  хората които го харесват.

Пълна глупост, вече 3-4 път ти го казвам.

преди 49 минути, Lumberman написа:

Фейк. Каква партийна линия, какви пет лева?

Какъв "фейк" бре .. ти дори значението на тази дума не знаеш. Дори не разбра намека с този лаф за партийната линия   и какво казвам ...

ето за това говоря че сте ми прозрачни като росна росица :):)   Дори елементарни понятия не схващат, но уверено плюят.

преди 50 минути, Lumberman написа:

Всъщност единственият шанс на такива като тебе някого да убедят, не е в силата на аргументите ви, а в слабоумието и неадекватността и неинформираността на другата страна

Точно обратното . Когато се аргументирам и то еднозначно, без обиди и офтопици , отсреща се сипе всичко друго но не и аргументи .Именно неинформираността и липсата на нормални аргументи ви е основния проблем.

преди 51 минути, Lumberman написа:

Това ще го коментирам. Въпреки че тебе едва ли те интересува. Ти искаш да си кажеш твоето, не да чуеш какво мислят другите хора. Нали така?

Ето пак. Дадох ти намек поне нещо по темата да кажеш - ама не... едно си пенка пее едно си пенка офтопи и плюе :)

преди 53 минути, Lumberman написа:

Атентатът си беше фалшив флаг и това на мнозина е ясно. Но ти искаш да вярваме на Цвъки, нали? Ти му вярвай. Аз си запазвам доверието за хора, които го заслужават поне малко.

Това някаква нова теория ли е :):) Никъде не съм споменавал ЦвЦв, дори бих казал че нашите никог ане биха се справили без външни служби . И то тогава се разбра де кой стои зад атентата.

Но пък никой не ти е попречил да си развиеш "теориите" от... може би ... бултаймс , световен поглед инфо и в.Дума ??

:)

преди 40 минути, Lumberman написа:

да се занимаваме с флашките на Миро

сега пък и флашки .... :lol6:

преди 49 минути, Мальчик Бананан написа:

Върху кои "тях"? Правителството в сянка? Световните кукловоди? Обикновеният американец няма думата. Освен да му сготвят един нов 11-ти септември или нещо по-страшно. "Те" не са обикновените хора или тези, които изпращат децата си в безсмислени войни. "Те" са световното задкулисие. И никога няма да си го получат. А ако се почувстват застрашени... очаквай Третата. Светът е заклещен в хватката им и докато не останат само те, няма да се спрат. Те нямат родина, религия, род.

Да, върху тези, които са отговорни. Кукловоди, тези, които реално управляват и вземат решения. Но все пак, те законово го правят. Чрез марионетки и избори. Т.е. с народна подкрепа, власт от народа. И хората, които са гласували за техните кандидати и са ги овластили по този начин, и те имат отговорност, и те са съучастници. Може би много по-малка е вината им, защото са излъгани, заблудени или глупави, но все пак без тяхно участие, подкрепа, плащане на данъци, ако щеш, работата не може да стане.

Не знам дали знаеш, в САЩ има една тип "християнска" група на т.нар. квакери (Quakers, последователи на британеца Джордж Фокс), главно във Пенсилвания, Охайо, Индиана, тези райони. Исторически те се считат за пацифисти. И нарочно, доколкото знам, са смятали колко пари от данъците им отиват за военната машина и тази част не искали да ги плащат. Отделно мисля, че нарочно живеели бедно, за да не им взимат парите за такива работи. Сега доста да се отдалечили от традициите си според мен, имат дори лоби във Вашингтон. но са яко либерални.

В крайна сметка елитът е малък, трябва им човешки ресурс, за да могат да си придвижват agenda-та. Например, Римската империя (западната) когато е паднала под варварите, са пострадали не само елитът, но и обиновените хора. При тригодишната обсада на Рим, страшно много хора за измрели. Не мисля, че човек може да се възползва от кървавите пари на тоя елит и удобствата, които са му създали, на гърба на целия свят, и да му се размине. А елитът си е направил подземните убежища и има защо. Аз обаче хич не им симпатизирам, дори да "царуват" още сто и повече години. И не мисля, че са толкова умни и неприкосновени за колкото се мислят.

Ми те веднъж вече фалшифицираха изборите си (2000г.). Тогава "народът" им гласува за друг, но... Ирак, Виетнам, Сирия, 11-ти септември... Никой не ги е питал.

преди 25 минути, miro20 написа:

По това се различаваме от наивната ти "теория" че критикувайки режима на Путлер, обиждам  /мразел съм даже бил/  хората които го харесват.

Пълна глупост, вече 3-4 път ти го казвам.

Миро ни залива с кремълска пропаганда!по много хитър начин като говори пълни глупости и измишльотини за чичко Путин и по този начин ни кара още повече да го обичаме!:lol6:

Редактирано от glen (преглед на промените)

на 16.04.2017 г. в 13:47, miro20 написа:
на 16.04.2017 г. в 11:06, Lumberman написа:

А ей това ми е най-гнусно от всичко дето написа. Че сме ти и "приятели", въпреки че ни броиш за хора на врага и на лъжата. Какви приятели може да сме ти ние? Лицемер! Че и християнин се пишеш.

Простетно да ти е :)

Така ме учи моята религия и Христос, към който ти очевидно  нямаш нищо общо и като манталитет, възпитание и мироглед си определено много далеч.

преди 59 минути, miro20 написа:

Това не го разбрах. Видях еднозначно че не уважаваш Великден, но не мисля да се отказвам от религията си заради някой си гамен-антихрист.

Хайде да видим какво учи "твоята религия", какво пише в Библията:

Цитат

Шест неща мрази Господ, Даже седем са мерзост за душата Му:
Надменни очи, лъжлив език, Ръце, които проливат невинна кръв,
Сърце, което крои лоши замисли, Нозе, които бърже тичат да вършат зло,
Неверен свидетел, който говори лъжа, И оня, който сее раздори между братя.

Между другото, с твоето участие тук, ти всячески се опитваш да всяваш раздори/разделение между хората с всичко, което пишеш. Да ни настройваш едни против други. Не случайно, защото "Разделяй и владей" е кредото на твоите господари.

За такива като тебе пише, че Христос, за когото говориш, е казал и друго: "ако не ви послушат, като излизате оттам отърсете праха из под нозете си като свидетелство против тях."

преди 43 минути, Мальчик Бананан написа:

Ми те веднъж вече фалшифицираха изборите си (2000г.). Тогава "народът" им гласува за друг, но... Ирак, Виетнам, Сирия, 11-ти септември... Никой не ги е питал.

Не малко от американците очакват фалита и разпадането на Америка. И вземат мерки за това. Не в мащабите на елита и неговите подземни градове, но в по-нормални човешки размери. И, да, понеже те не са били питани и не са дали одобрение за Ирак, Виетнам, Сирия, Афганистан, и т.н., гледат да стоят максимално настрана от американската държава и да не са зависими от нея, икономически, политически - хора със собствена ценностна система, различна от консуматорската - защото при евентуално рухване и те ще пострадат. И според мене в такива хора е бъдещето на Америка (а и на света), не в масите, които гледат футбол до забакване и се кефят глупавите шоута по телевизиите. Последните са като говеда приготвени за клане, които няма и да разберат откъде им е дошло погублението. Но нали "тяхната полиция ги пази"...

Вчера сирийската армия успя да си върне всички загубени за кратко територии от началото на джихадистката офанзива в северна Хама от края на март. След падането на Суран, артилерията удря по градчето Тайбат Ал Имам, което беше загубено през лятната офанзива на "умерените терористи", подкрепяни от САЩ, Саудитска Арабия, Катар и Турция. Ако армията успее да си върне Тайбат и Хелфая, то тогава и летните придобивки на джихадистите ще се върнат под правителствен контрол.

1287.jpg

https://southfront.org/syrian-army-artillery-and-air-force-striking-taybat-al-imam-in-northern-hama/

363.jpg

Spoiler
преди 50 минути, Lumberman написа:

Между другото, с твоето участие тук, ти всячески се опитваш да всяваш раздори/разделение между хората с всичко, което пишеш. Да ни настройваш едни против други

Между другото, единственото което правиш е да сееш обиди офтопици заяжданици и всевъзможни измишльотини за мен.

Всякакъв намек да отговориш на въпроси по темата удрят на камък :)

Някакъв обрат ми се струва в руската позиция по отношение на Асад

Валентина Матвиенко: Русия няма да настоява за запазването на режима на Асад

Москва обаче била против свалянето на режими отвън
850759.jpg

Русия на всяка цена няма да отстоява идеята за запазването на режима на сирийския президент Башар Асад, но категорично е против свалянето на режими отвън
преди 1 час, glen написа:

Миро ни залива с кремълска пропаганда!по много хитър начин като говори пълни глупости и измишльотини за чичко Путин и по този начин ни кара още повече да го обичаме!:lol6:

Няма проблем . Обичайте си го колкото искате :)

преди 7 часа, miro20 написа:

Ами казвал съм :) По образование програмист, започнал от Фортран в братска Русия  на едни терминали дето компилираха квадратно  уравнение 20 мин :) Тук съм програмирал контролери на ниско ниво асемблер-С++ , В Плевен съм изкарал ШЗО, после на няколко места, като основно в  Бургас, Грудово и др. :)противотанкист, с документ даже :) но ни разкарваха и сме провеждали стрелби с какво ли не, и кабел за свръзка съм мъкнал 10-на километра, и разчети правехме и гилзи лъскахме... и в танк съм влизал :) Та.. затова казвам че съм доволен че се запознахме с повечето неща, и сега бими трябвало  леко опресняване, и пак сме на фронта :)

Еее значи можело :)
Даже и колега излиза че си ми :)

преди 1 час, miro20 написа:

Всякакъв намек да отговориш на въпроси по темата удрят на камък

Когато получа задоволителен и смислен отговор на това, което съм те питал, тогава и ти ще получиш своя отговор. И аз ще чакам... въпреки че не очаквам да получа нещо от тебе... нищо ново и различно.

Ето една новина от днес какво се прави в "демократичния" Запад:

Цитат

Отнемат UK гражданството на жената на Асад

Депутати от Великобритания са се обърнали към МВР с молба за отнемане на британското гражданство на съпругата на сирийския президент Башар Асад. Това твърди вестник "Сънди таймс", без да цитира конкретни източници, съобщава Нова телевизия.

Според изданието множество депутати и сирийци, живеещи в страната, вече работят по петиция за искането си.

Асма Асад е родена в Лондон и притежава двойно гражданство. Наличието на второ дава право на съответните органи да отнемат британския й паспорт, пише вестникът.

Депутатът Надим Захави смята, че съпругата на Асад е "част от пропагандната машина, която се ангажира с военни престъпления" и, призовава за "преследване на сирийския президент чрез всякакви средства", в т.ч. и натиск върху жена му.
Като не успяха да я обърнат против мъжа ѝ мръсниците, сега ѝ отнемат гражданството. Аз ако бях на нейно място, щях още преди време да съм се отказал от него. Познавах преди време една родена и израснала в САЩ туркиня, която се беше отказала от американското си гражданство заради дълбоко неодобрение към американската държава. И я адмирирах. Светско момиче беше.

Към момента няма как руснаците да се откажат от Асад, въпреки някои "меки" изявления на техни управници. 

65-70% от населението на Сирия живее в правителствени територии, а Башар Асад спечели първите демократични избори в Сирия през 2014 г. с огромно мнозинство. 

Отказ от Асад означава идване на власт на ислямистите от Джаиш ал Ислам и несигурност за руските военни бази в страната. А и тези 70% от населението също няма да стоят безучастни. 

Военните действия към момента не показват никакви индикации за сваляне на Асад от власт. В момента текат няколко офанзиви:

1) в северна Хама, сирийската армия е на път да си върне територии, изгубени още миналото лято, което пък от своя страна може да положи основите на евентуална офанзива в Идлиб

2) в западно Алепо армията готви мащабна офанзива срещу терористичните бастиони в Анадан и Храйтан. 

3) скоро може да се очаква и раздвижване в източно алепо по посока Маскана и Джира

4) сирийската армия и руските части рестартираха офанзивата в източна гута - със сигурност затварянето на този проблемен терористичен анклав е приоритет, тъй като е в непосредствена близост до столицата Дамаск

5) около Палмира продължава офанзивата за разширяване на буферната зона. Едните войскови части са заети да възвърнат територии на юг, около фосфатните мини и да блокират евентуален напредък на зелените терористи от Йордания. Другата част е заета с възвръщането на газовите находища около Шаир и Арак. Паднат ли те, пътя към Сукна е отворен. А Сукна е последният голям населен пункт преди Дейр Ез Зор, където от години се очаква голяма офанзива за освобождаване на обсадения гарнизон. 

След атаката в Шайрат, руснаците са засилили присъствието си във всички военни летища. Досега основно контингентите им бяха разположени в Хмеймим, Тияс и Шайрат. 

Руските ВКС участват активно в осигуряването на въздушна подкрепа за сирийската армия, дори и към този час. Така, че това със отказването от Асад са празни приказки, поне на тоя етап. 

преди 35 минути, Phused написа:

Руските ВКС участват активно в осигуряването на въздушна подкрепа за сирийската армия, дори и към този час. Така, че това със отказването от Асад са празни приказки, поне на тоя етап. 

И аз по-скоро така мисля. А и Путин досега не се е отмятал като Тръмп или Обама. Въпреки огромния натиск от страна на САЩ, падналите самолети, провокациите, последната атака. Въпреки че честно ми е много трудно да си представя как би имало мир в Сирия, ако външната подрепа за джихадистките групировки не секне. А не мисля, че американците току-така биха преглътнали поражение. Ясно ми е, че мир не може да бъде наложен от "умерените терористи", които нямат против да взривяват църкви и да трепят сирийски християни и шиити. Ако не беше войната в Ирак, ситуацията не само в региона, но и в Европа, щеше да е много по-спокойна.

Преди време Асад се беше изказал, след поредните военни успехи, че се надява да си възвърне контрол върху цялата територия на Сирия. И тогава руснаците нещо го бяха смъмрили за неумереното изказване. Phused, ти какви по-дългосрочни цели мислиш, че има САА към момента? Реалистично погледнато.

За тактическите мисля повече. Източна Гута, Северна Хама, Алепо и може би Дараа. Ако са останали силички може и да се пробват към Дейр ез Зор, защото кюрдите заграбиха много територия. Дългосрочно в Сирия на тоя етап не може да се мисли - винаги има изненади, които преобръщат хода на събитията.

Чета какво е писал един живеещ в България сириец за войната там през 2013 г. и се удивлявам как медиите продължават да държат същата линия - все едно не са минали 4 години. Простете, ако този текст вече е коментиран, но нямам възможност да прегледам 400 страници с публикации:

8 неща, които медиите (не) ви казват за Сирия

Ще цитирам само един абзац:

Цитат

Накратко – тази статия няма намерение да защитава режима на Асад, той е лош, това всеки го разбира. Тази статия иска да покаже защо повечето светско настроени хора, интелигенцията, малцинствата и нормалните семейства предпочитат Асад пред истинските, професионални убийци и разрушители на инфраструктура – наемниците-ислямисти, поддържани от редица страни. Ако едната страна е зла, то другата е милиони пъти по-зла, по-нагла, по-деспотична, по-лицемерна, по-жестока, по-уродлива и по-жалка.

Както винаги изборът е по-малкото зло. Ако някой мисли, че има друг изход – НЕ, няма. За съжаление.

На мен ми се струва, че демонизацията на Асад и неговия режим пред света от западните медии всъщност му спечели повече симпатии отколкото врагове. Както мисля стана и с Путин.

Аз се чудя, САЩ защо не изпратят Чък Норис да изпотрепе който трябва и в Сирия и в Северна Корея и да се приключва с данданията. Да го използват докато могат, че старостта не прощава на никого.

преди 56 минути, A.com написа:

Аз се чудя, САЩ защо не изпратят Чък Норис да изпотрепе който трябва и в Сирия и в Северна Корея и да се приключва с данданията. Да го използват докато могат, че старостта не прощава на никого.

Чакат Тръмп да реши, къде ще е новата дандания. И няма да приключват нищо, просто ще се изнижат, като пръдня из гащи, по стара американска традиция...

Цитат

"Северна Корея си търси неприятности. Ако Китай реши да помогне, това ще бъде страхотно. Ако не, ние ще разрешим проблема без тях!"

Човек да не каже нещо, за нова дандания... Естествено, нищо няма да разрешават, но ще създадат проблем от нищото.

Редактирано от язе (преглед на промените)

преди 1 час, A.com написа:

Щеше да е смешно, ако не беше тъжно. А и едно е да се трепеш на снимачна площадка, друго е да ти метнат една томахавка от километри и после да ходи булдозер да те дири в пръстта. Виж, ако решат да пратят Бойко Борисов като рицар и Росен Плевнелиев за оръженосец, веднага се съгласявам.

Ердоган членувал в Мюсюлмански братя с лидера на Ал Кайда?! Организацията била забранена в Саудитска Арабия но тя я спонсорирала?

преди 6 минути, Lumberman написа:

Виж, ако решат да пратят Бойко Борисов ..., веднага се съгласявам.

Крайно време е, някой да вземе едно твърдо решение.:ph34r:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.