Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

преди 1 час, Без умствен капацитет написа:

Русия подкрепя Асат, а Асат кой подкрепя и какво

Асат и Алат са едни други работи и ги подкрепя не само Русия.;)

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 549,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

преди 1 час, miro20 написа:

Согласно данным Мюнхенской конференции около 80% от всех авиаударов, которые наносит российская авиация в Сирии, были нанесены по мирным жителям и оппозиционным силам. Такие данные также подтверждают различные правозащитные организации.

В качестве сравнения приводятся данные авиации Соединенных Штатов Америки и их союзников, из всех авиаударов военных  США 94% пришлись по террористам "Исламского государства", а у Турции такой показатель составляет 73%.

Предполагам, че тези "правозащитни организации" включват онзи младеж в мазето в Лондон, който получава инфото си от първа ръка (от британски служби). Също може да не ни цитираш данни от американската авиация и съюзниците им, преди да се докажат като достоверни. Това е все едно да ми цитираш Станишев или Обама и да викаш, "Ето човекът го е казал. Значи е истина."

Виждам, че няма да спреш пред нищо. И пред тебе да умрат невинни хора, ако са от "правилната" страна на барикадата, ще си затвориш очите. Типичното западно лицемерие и двоен аршин.

Айде пак за "единия човек от Лондон дето пише за Сирия" . Тази простотия отдавна е опровегана, и въобще не става въпрос за един човек, а за огромен екип от хора, и не в Лондон , а в Сирия. :)

Ама си плямпай стари фейкове.... няма проблем :)

преди 2 часа, miro20 написа:
преди 3 часа, Lumberman написа:

Не ти разбирам заплахите, наистина.  Интересно и с какво съм"предател" ?  За това че не одобрявам един рашистки режим и идеология, и още повече не одобрявам лъжите и пропагандата сипени ежедневно от тях ?

Ето имаш шанс да докажеш, че не си. Ако ти стиска, закълни се тука пред всички, че не работиш за интересите на американците и че те не ти плащат директно или индиректно да пласираш тяхната гледна точка. И да пукнеш ако лъжеш. Изповядай го с устата си. Или може би не считаш работата за интересите на чужда държава за национално предателство? Предателство е само ако работиш за Русия, но не за САЩ - така ли?

Стиска ли ти да се закълнеш? Ако говориш с чиста съвест и по твое убеждение, както твърдиш, какъв проблем има? Положи живота си за каузата, готов ли си? Защото е лесно да гледаш как хората умират от ръцете на твоите прехвалени американци и техните васали в Сирия, а ти да воюваш със думи и да омаловажаваш човешкия им живот без да има реална заплаха за тебе пред компютъра?

Редактирано от Lumberman (преглед на промените)

Spoiler

Кълна се че не работя за интереси на американци, никой не ми плаща директно или индиректно да пласирам тяхна гледна точка. Да пукна ако лъжа.

Доволен ? :)

преди 16 минути, Lumberman написа:

Ако говориш с чиста съвест и по твое убеждение, както твърдиш, какъв проблем има?

Никакъв проблем няма. :)

Ще съм доволен ако някой от вас реципрочно признае /с чиста съвест ако има такава/ за стотиците лъжи и дезинформация в които съм ви хващал.

И да се  извини за стотиците абсолютно безпочвени обиди които съм слушал към мен.

И то не извинения заради самия мен, а извинение заради СОБСТВЕНИТЕ  ви лъжи и субективизми които се ръсят постоянно от такива като теб.

По темата, ако някой не е чел резолюцията на ООН която РФ блокира, да се запознае какви "ужасни и неправилни" неща пише там, и да се замисли дали РФ е права че блокира тези усилия

http://www.un.org/en/ga/search/view_doc.asp?symbol=S/2017/315&referer=http://waronline.org/fora/index.php?threads/Гражданская-Война-в-Сирии.3646/page-5336&Lang=R

http://www.un.org/en/ga/search/view_doc.asp?symbol=S/2017/315

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 37 минути, _Alex&Vanko_ написа:

язе ела да се извиниш! Ти да не ми се разсърди?:D

Да се извиня, че съм се разсърдил ли ве?:biggrin:

Кълна се че не работя за интереси на американци, никой не ми плаща директно или индиректно да пласирам тяхна гледна точка. Да пукна ако лъжа.

Доволен ? :)

Ами то е за тебе. Ако си бил искрен, това е по-добре. Но ако лъжеш, си е на твоята съвест.

Но пак казвам, че ако наистина не ти плащат за тая работа и го правиш от собствено убеждение, това е по-добрия вариант, че не си се продал поне. Но пак за мен си оставаш страшно заблуден. А заблудата никога не е оправдание. Т.е. предателят може да бъде заблуден, че го прави за добро, а всъщност друго да се окаже. При всички положения е по- за уважение това, което направи, защото показва, че или си искрен, или не се страхуваш да се закълнеш. А с клетва шега не бива.

Аз, разбира се, не мога да се хвана за думата ти и да я приема на сто процента, но пък имаш срещу себе си тая клетва... която говори в твоя полза, но времето ще покаже. Поне не говориш каквото си искаш, а стоиш зад това, което говориш.

Ще съм доволен ако някой от вас реципрочно признае /с чиста съвест ако има такава/ за стотиците лъжи и дезинформация в които съм ви хващал.

И да се  извини за стотиците абсолютно безпочвени обиди които съм слушал към мен.

Това вече е по-трудно да се случи, и то не защото не бих признал грешка, а защото имаме големи различия относно това кое е истинно и кое фалшиво. И това, че приемаш нещо за фалшиво, не е задължително да значи, че то е така наистина. Ако аз си противореча сам на себе си, това е друго. То няма общо с "твоята истина" по въпроса.

Това е и основната разлика: че дори ти да не си платен и да вярваш това, което говориш - пак нещата са толкова фрапантно противоположни на всичко, което одобрявам и вярвам, че няма как да имаме съгласие. Това да е ясно. Удивен съм как може човек да защитава позиции като твоите, и за мен все още е по-лесно да повярвам, че си платен отколкото, че говориш по съвест и убеждение. Защото и съвестта на човека може да бъде заблудена, но всичко си има граници на реалността, в която живеем, която е наш коректив.

преди 20 минути, Lumberman написа:

Удивен съм как може човек да защитава позиции като твоите, и за мен все още е по-лесно да повярвам, че си платен отколкото, че говориш по съвест и убеждение. Защото и съвестта на човека може да бъде заблудена, но всичко си има граници на реалността, в която живеем, която е наш коректив.

И аз съм удивен колко много хора верват на детинска социалистическа пропаганда и  лъжи , вярват на дезинформация в стил "една комшийка казала"... но ... ето - факт е .

Ще попиташ кога и кой бре ?  Ами току днес - Пламен Пасков чул как двама си говорели , клоаката бултаймс копира и вие цитирате вече като достоверна информация :)

И пак по темата - нещо лъжа ли е че  резолюцията на ООН е блокирана от РФ ?  Цитирам текста, и питам кое накара рФ да блокира опитите за разследване , блокира желанието  да се осигури  достъп и т.н. до всичко което да помогне да излезе истината ?? Какво е твоето мнение ?

Това прави ли ме "платен соросоид" и "платен хамерикански трол" ? :) 

преди 1 час, язе написа:

Да се извиня, че съм се разсърдил ли ве?:biggrin:

На Мирко! С тебе се спогаждаме!:)

преди 26 минути, Lumberman написа:

а защото имаме големи различия относно това кое е истинно и кое фалшиво. И това, че приемаш нещо за фалшиво, не е задължително да значи, че то е така наистина. Ако аз си противореча сам на себе си, това е друго. То няма общо с "твоята истина" по въпроса.

Има много по простички неща. Нарича се "фактчекинг" . Когато казваш нещо, постарай се да се аргументираш. Ако една новина или мнение е потвърдено от много източници , то най вероятно имаш право .

Ако ли не.... най вероятно разпространяваш нечия лъжа и/или подхвърлена информационна партенка...  Цитирал съм стотици подобни похвати, включително и от появили се вече таквиа сайтове, което обаче предизвиква у "потърпевшите" личностна бесота, обиди  и агресия :)

Е азли съм ви виновен че съм доказал нечия лъжа ? Не мисля :)

преди 2 часа, miro20 написа:

Има много по простички неща. Нарича се "фактчекинг" . Когато казваш нещо, постарай се да се аргументираш. Ако една новина или мнение е потвърдено от много източници , то най вероятно имаш право .

Ако ли не.... най вероятно разпространяваш нечия лъжа и/или подхвърлена информационна партенка...  Цитирал съм стотици подобни похвати, включително и от появили се вече таквиа сайтове, което обаче предизвиква у "потърпевшите" личностна бесота, обиди  и агресия

Броят на източниците няма никакво значение, а тяхната достоверност. Разбира се, ако са читави, колкото повече - толкова по-добре. Тъй че това не е аргумент. Ако аз имам ресурса и желанието да създам мрежа от пропагандни, лъжливи сайтове, и станат много, и привидно независими един от друг, и различни на вид, това означава ли, че ако тези мои сайтове са повече от твоите такива с "доказателства", то тогава нещата, които аз пробутвам чрез тях са истина? Глупости. Това, че нещо е популярно, широко прието или престижно АБСОЛЮТНО НИЩО НЕ ОЗНАЧАВА. И Хитлер е бил добре приет в Германия!

Няма как човек да стъпва на факти от непроверени и недоказани източници. Особено пък такива които лансират версията на хора, които вече са се компрометирали тотално. Все едно аз да почна да цитирам все Станишев и неговите идеи и речи... каква тежест имат думите му въобще?

Другото, което трябва да се има предвид: има разлика между откровена лъжа и лъжливо (или измамно) учение. Когато някой казва лъжа, той казва нещо, което сам знае че не е истина, или е бил излъган да повярва че е истина. Когато пропагандира лъжливи учения/идеи обаче, то това са неща, които може да не са лъжи сами по себе си в смисъл, че говори неща, които сам знае, че не са верни, а в смисъл, че са неща, които може да звучат добре, но реално в същината си въобще не са това, което претендират да бъдат. Като например комунизма, който обещава "равенство, братство, свобода", но всъщност "равенството" се постига чрез насилие и преразпределение на благата, по равно взимат и мързеливият, и работливият, а и някои са "по-равни"; при братята има такива, които са вътрешни и такива, които са външни; а свободата е съвсем иззета от тоталитарната държава... въобще как може да бъде свободен човек, който няма нищо свое (ВСИЧКО Е ОБЩО) и не може да разполага сам с живота си и с имота си.  Т.е. обещават ти едно, а реално получаваш друго. Малко като със "свободата" и "демокрацията" на твоите хора американците.

преди 2 часа, Lumberman написа:

Има много по простички неща. Нарича се "фактчекинг" .

Мадаа-та да те върна обратно при зарина:

Цитат

Within seconds of exposure to sarin gas (or liquid, which evaporates easily), we start to notice the immediate effects of acetylcholine buildup. First, our smooth muscles and secretions go crazy. The nerves to those areas keep firing, keep telling them to go. The nose runs, the eyes cry, the mouth drools and vomits, and bowels and bladder evacuate themselves. It is not a dignified state.

Цитат

пари или аерозоли или при проникване през кожата на зарин, първите признаци на поражение са обилно отделяне на носов секрет, стягане в гръдния кош и свиване на зениците. Много бързо настъпва затруднено дишане, гадене, повръщане, неконтролируемо уриниране, конвулсии, гърчове, жертвата изпада в кома и умира от задушаване поради парализа на диафрагмата

https://bg.wikipedia.org/wiki/Зарин

Та някъде в снимките на оБелените шлемове да видя подобно нещо?

преди 11 часа, miro20 написа:

"поканата" означава само едно - че както цитирах една статия, от "Наблюдатели" и "арбитъри" в тази война, РФ ВЗЕ СТРАНА.

Само бих искал да обърна внимание на това твърдение, което съм пропуснал. Ти твърдиш, че Русия само трябвало да гледа отстрани и да бъде "арбитър". Ще ти дам следния пример:

В дома ти посред нощ нахлуват въоръжени крадци. Разбуждаш се и се опитваш да им попречиш, но те са повече и по-силни от тебе и те надвиват, почват да те налагат, ще те смелят от бой. В тоя момент ти се опитваш да вдигнеш шум с надеждата някой да дойде на помощ. И се провикваш на съседа Иван (условно) по име, колкото сила имаш. И вече когато нещата отиват съвсем не на добре за тебе, съседът се появява, въоръжен, заедно с двамата си сина. Влиза вътре и иска да ти помогне, да те отърве от нападателите и дори може би да ти спаси живота... Но, не - той стои, гледа, и вика, така "по-дипломатично": "Момчета, ама вие много лошо правите, недейте така! Защо биете човека?" И стои и гледа сеира като "строго ги осъжда." И така тебе те пребиват, след което минават и него, и на децата му, а той се държи съвсем "културно" и дори не се съпротивлява. Накрая трагедията е пълна и за двама ви.

И сега ти искаш да ми кажеш, че приятел повикан в нужда трябва да стои, да гледа сеир и да дава акъл, докато приятелят му го убиват и да не си мръдне пръста? Да не се меси да не би да "опорочи" боя? Че той боят вече е опорочен! Какви са тия бандити в твоя дом, атакували твоята персона? И нямаш ли право ти да упълномощиш своя приятел в собствения ти дом, ако се наложи, да им счупи ръцете и краката, но да ти спаси живота? Ако нямаш, излиза че ти си заложник в собствения си имот, а твоят съсед и приятел, дори да иска те избави от бедата, нямал "право", "проблем" било... Казва кой, питам аз? Здравият разум?

Много ясно, че Русия ще вземе страна, както и САЩ са взели страна! Аман от лицемерие и политкоректност! Всичко друго (от вземането на страна) е подигравка и импотентност. Има една приказка, може и да си я чувал: "Приятел в нужда се познава."

преди 5 часа, Вacко написа:

Мадаа-та да те върна обратно при зарина:

Който е намерен в телата  при аутопсиите.И от турските лекари, и от британски .

За белите каски идея си нямамкой кога е снимал, данните /да не кажа лъжите/ се сипеха от самото начало в хронологията където имаше доста несъответствия.

Аз не знам кога може да се "обработва " пострадал от зарин, никой не е казал че когато са помагали каските, е имало още газ, възможно е тези пострадали да са встрани от района на обгазяване, не знам....  но виждам нещо което е недвусмислено

- РФ блокира резолюцитие на ООН за разследване и предоставяне на всички данни, осигуряване на достъп и т.н. дори елементарното нещо -блокира  ОСЪЖДАНЕТО на този акт.

преди 5 часа, Lumberman написа:

В дома ти посред нощ нахлуват въоръжени крадци. Разбуждаш се и се опитваш да им попречиш, но те са повече и по-силни от тебе и те надвиват, почват да те налагат, ще те смелят от бой. В тоя момент ти се опитваш да вдигнеш шум с надеждата някой да дойде на помощ. И се провикваш на съседа Иван (условно) по име, колкото сила имаш.

Представи си по реалния пример за ситуацията.

- Ти живееш в голямо семейство, където младите /студентите и учениците/ почват да са недоволни от "главата на семейството" който почва да ги бие и тероризира. Почваш да недоволстваш и протестираш. "главата на семейството" решава че може да си прави каквото си иска, да те бие както си иска и ги затваря в мазета, бие и т.н. И не само това, ами поканва съседа Иван и той да трепе и бие.

Като му казва - аз съм те поканил, почвай да биеш и ти както сметнеш за добре, със вСИЧКИ СРЕДСТВА които сметнеш за добре.

Това накратко . Харесва ли ти този пример ?

Ще добавим и лошия  роднина ИДиот Главорезов, който също живее в една къща със "главата на семейството" , но е фен на анархията, и  вижда възможност и той със вСЯКАКВИ средства да си вземе стаички от къщата за собствена употреба.

Поканения съсед Иван, обаче , вместо да прецени кой е по страшен - ИДиот Главорезов, или  другите, решава да вземе сртана - което е по изгодно на "главата на семейството" . Като ИДиот Главорезов не го интересува, защото сделката е с "Главата", който му е обещал дългосрочно васалство и сосбтвени базички /стаички/ в къщата.

преди 5 часа, Lumberman написа:

И сега ти искаш да ми кажеш, че приятел повикан в нужда трябва да стои, да гледа сеир и да дава акъл,

.

Тук ти е другата огромна грешка. Арбитър не означава да сидиш отстрани и да гледаш сеир. Арбитъра, както и в мача отсъжда и взема РЕШЕНИЯ за мача. Това не е "Гледане на сеир".

Но Арбитъра трябва да вземе що годе справедливо решение , а не да свири мача само в полза за "Главата на семейството "

преди 7 часа, Lumberman написа:

Ако аз имам ресурса и желанието да създам мрежа от пропагандни, лъжливи сайтове, и станат много, и привидно независими един от друг, и различни на вид, това означава ли, че ако тези мои сайтове са повече от твоите такива с "доказателства", то тогава нещата, които аз пробутвам чрез тях са истина? Глупости.

Е да де :) Точн отова прави прокремълската пропагандна дезинформационна машина.

Нароиха се стотици сайтчета, включитело и в нашата държавица, които не знам откъде вземат ресурс, но са добре осигурени и бълват ежедневна субективна пропаганда, често и откровенни лъжи .

Това са и вашите бултаймс, руски дневници, световен поглед, новорус инфо, петел бг , и т.н. и тн...

Тази хибридна дезинформационна война си е факт, но тук имаше други теми за това, затова не ми се повтаря от там.

Христос Воскресе , приятели :)

Той русофил се пише, пък ги мрази в червата, ти...

Само ще ти кажа, че наистина си много облагодетелстван от времето, в което живеем. В друго време, в едно локално общество, ако ги плещеше тия работи, хората щяха да търпят до време и после да вземат нещата в свои ръце, и яка да ти е гърбина. За глупостта, пристрастността и арогантността оправдание няма. Ти какво си мислиш, че толкова много лъжи няма да се върнат върху тебе? Че даже и се закълна, че не си платен и говориш по съвест?

Хмм...  разбира се, ти не приемаш варианта  ти да си потърпевш ? :) Защото пристрастност, арогантност и т.н, демонстрираш ти .

По темата достатъчно ясно съм се аргументирал. Ти се впускаш да анализираш снимки без да се опитваш дори да формулираш цялата картинка.

Която картинка и опити за разследване са  блокирани  от РФ .

Така и не ми каза защо рФ блокира този текст от ООН, който цитирах по назад ? Като личнио мнение разбира се. Ако имаш такова. :)

А ей това ми е най-гнусно от всичко дето написа. Че сме ти и "приятели", въпреки че ни броиш за хора на врага и на лъжата. Какви приятели може да сме ти ние? Лицемер! Че и християнин се пишеш.

Простетно да ти е :)

Така ме учи моята религия и Христос, към който ти очевидно  нямаш нищо общо и като манталитет, възпитание и мироглед си определено много далеч.

Но разбира се, плюете "гейропата" , толерастията бла бла бла.... клишета на екзалтирани гамени които освен 7-те годинки им липсва много повече.

преди 50 минути, язе написа:

Той русофил се пише, пък ги мрази в червата, ти...

Не мразя никого . Може би само лъжите, спекулациите, тоталната фейкова пропаганда на един рашистки режим  която ни залива, и която някой с такова усърдие разпространяват :)

Това няма нищо общо с обикновенния руснак.

преди 6 минути, miro20 написа:

Не мразя никого . Може би само лъжите, спекулациите, тоталната фейкова пропаганда на един рашистки режим  която ни залива, и която някой с такова усърдие разпространяват :)

Това няма нищо общо с обикновенния руснак.

Лицемер! Виж ся... и аз знам английски, и слушам американска музика. Дори харесвам някои американци, но не крия, че като цяло ги презирам.

след толкова много заплахи за нуклеарни атаки,атомни подводници,моментален ядрен удар,край на живота на земята,Корея на националния си празник без да обръща абсолютно никакво внимание на Тръмп и заплахите му направи тест на тая ракета!вярно че тя се самовзриви и беше неуспешен!

и сега какво?

................

Очакваме отговора дали САЩ ще удари Северна Корея да се яви в рамките на следващите няколко часа.

http://www.zerohedge.com/

Spoiler

преди 2 часа, язе написа:

Лицемер!

Май не знаеш значението на тази дума. я си сравнете гаменщината обидите, простотията и офтопиците, и да видим какво "християнско" има в тях ?

Някои така задъхано лаят по мен, че трудно ги различавам от крайни ислямисти от алкайди и подобни :) Лаят по всичко европейско, всичко цивилизовано , всичко морално.

Не че не ми харесва този цирк, щото той си е изцяло за ваша сметка, но е леко тъпо да ми говорите за "лицемерие" , след като именно опониращите са красноречиво такива :)

преди 10 минути, glen написа:

без да обръща абсолютно никакво внимание на Тръмп и заплахите му

Всъщност, точно това ги амбицира и набримчи атмосферата там. Пак познатите митинги с крещящи , развяващи знамена , и т.н.. нищо ново .

А  САЩ няма нужда абсолютно нищо да прави :)

Гледам, че тука липсват някои работи в дискусията. Нещо цензура ли, какво? Щото гледам че Миро е отговарял.

От последните минути:

Про-правителствените части, подкрепяни от ВКС, са освободили стратегическия град Суран в Северна Хама. По този начин всички превзети градове от джихадистите в края на март са върнати под контрола на армията. Терористите, подкрепяни от САЩ, Великобритания, СА и Катар са върнати в начална позиция.

https://www.almasdarnews.com/article/breaking-pro-government-forces-liberate-strategic-town-northern-hama-map-update/

1-34-696x457.jpg

Сводката на Inside Source сочи, че терористите са били подложени на масиран артилерийски обстрел и въздушни удари, което ги е принудило да се изтеглят.

По данни на САА от началото на офанзивата, джихадистите са дали над 2300 жертви, което е над 20-25% от общия мобилизиран състав. А в него бяха включени и турски части от "Ефратски щит". Ще изчакаме потвърждение и евентуални контраатаки, но като цяло "умерените опозиционери" вече почти година нямат успешна офанзива - всичките завършват с много жертви и провал.

2016 - два провала при опита за пробив на обсуадата на Алепо и в последствие пълен крах на джихадистките сили там. Първата джихадистка офанзива през август 2016 успя за кратко да пробие обсадата, но в началото на септември армията върна всички загубени територии и затвори обръча. Вторият опит на джихадистите в края на октомври 2016 г. беше ва банк, когато вече беше ясно накъде отиват нещата. Тогава те се опитаха да пробият през добре укрепените западни квартали Ал Захраа и Ал Асад, временно отбелязаха напредък, но с цената на много жертви. В крайна сметка бяха победени и Алепо се върна под контрола на правителството.

2016 г. отбеляза и неуспешна лятна офанзива към Латакия, където пак за няколко дни джихадистите успяха да отвоюват позиции, но след контраатаките на САА всичко бе върнато под правителствен контрол.

В началото на 2017 г. "умерената опозиция" се опита да разбие блокадата на обсадените анклави в Кабун и Барза, в покрайнините на Дамаск. Беше мобилизирана голяма сила от по-големия обсаден анклав в Източна Гута, който постигна временен успех и за кратко разблокира обсадените територии. Армията обаче, подкрепена от ВКС и съюзници, бързо се прегрупира и в последвалата контраатака успя да си възвърне всички загубени територии, отцепвайки Гута от Барза и Кабун отново. В резултат на това в момента има информация, че терористите от Базаа и Кабун преговарят с правителството за освобождаване на анклава и евакуация към Идлиб или Джарабулус (които са под контрола на умерените терористи).

В крайна сметка, умерения тероризъм и групировките на които залагат САЩ, Саудитска Арабия, Турция, Катар и Великобритания нямат спечелена битка от почти година. Но за сметка на това дават много жертви не само откъм жива сила, но и откъм техника. Ще видим докъде ще се развият нещата.

Редактирано от Phused (преглед на промените)

преди 3 часа, miro20 написа:
преди 6 часа, Lumberman написа:

А ей това ми е най-гнусно от всичко дето написа. Че сме ти и "приятели", въпреки че ни броиш за хора на врага и на лъжата. Какви приятели може да сме ти ние? Лицемер! Че и християнин се пишеш.

Простетно да ти е :)

Така ме учи моята религия и Христос, към който ти очевидно  нямаш нищо общо и като манталитет, възпитание и мироглед си определено много далеч.

Пази боже от такива християни като тебе. Ако такива са християните, то не знам какви ще са безбожниците и сатанистите...

И понеже ми говориш за Христос, той май е нямал толкова приятели, особено сред религиозните лицемери и лидери на своето време. Че го и убиват накрая, за да му запушат устата. Неговите "приятели". Какви бяха... "варосани гробници пълни с кости на мъртъвци"  ли беше им казвал, все хубави, "приятелски" думи. Та и аз такива ти пиша, "приятелски". И не без причина.

Същите лицемери са и днешните "толерантни" човеци, включае тебе, които са хич не са толерантни към онези, които не приемат тяхната идеология на толерантността. Което показва, че са лицемери, защото толерират ИЗБИРАТЕЛНО. И викат: "Вие защо не сте толерантни като нас? Защо съдите?" А не разбират, че те самите вече съдят и се поставят над другите. Лицемери.

Покажи скритото съдържание

Май не знаеш значението на тази дума. я си сравнете гаменщината обидите, простотията и офтопиците, и да видим какво "християнско" има в тях ?

Някои така задъхано лаят по мен, че трудно ги различавам от крайни ислямисти от алкайди и подобни :) Лаят по всичко европейско, всичко цивилизовано , всичко морално.

Не че не ми харесва този цирк, щото той си е изцяло за ваша сметка, но е леко тъпо да ми говорите за "лицемерие" , след като именно опониращите са красноречиво такива :)

Всъщност, точно това ги амбицира и набримчи атмосферата там. Пак познатите митинги с крещящи , развяващи знамена , и т.н.. нищо ново .

А  САЩ няма нужда абсолютно нищо да прави :)

Ми национален празник имат хората бе мозък! Бивало да няма митинги и знамена. Ей, колкот си хеви на кантара, толко си лайт у глъвътъ майна.:biggrin:

п.п. Ма къф лайт бе бате, то направо фрий...

Редактирано от язе (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.