Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

преди 18 часа, lsmurf написа:

Смешно ми е когато някои хора във форума например Lumberman говорят за "лошия запад" и " добрият изток " това ми звучи малко като Левски - ЦСКА - да отидат хората и да си излеят емоцията. Истината е че света се управлява от елит без националност и на всички останали ни е определена ролята на изпълнители включително и на политиците - независимо източни западни. Ненапразно точно Тръм спечели изборите за да не си повярват демократите че не могат да бъдат прескочени.

Аз за Запада нямам съмнение, че е зъл, но и за Изтока не тая особени илюзии. Факт е, обаче, че в момента процесите по света са управлявани именно от западните елити. Америка е фасада. Още повече, че много от американците не подкрепят тяхната държава и империалистичната им външна политика, и не искат да имат общо с делата им. Имаме наднационален елит, който я обяздил държавата Америка и я използва за свои цели.

Дали Русия е добра? Не мога да кажа, по-скоро мисля, че и тя не е добра, но към момента е в ролята на жертва. В каквато роля сме и ние, с по един американски "ботуш в лицето". И понеже Русия се дърпа и не иска да играе по свирката на американците, те ще я провокират и мачкат до дупка, от позицията на силата. Това, което е важно за мене, е че правото към момента е в полза на Русия. Това не означава, че руснаците си нямат кусури или че не са вършили злини в годините на СССР. Но аз мисля, че всеки народ има право да си защитава земята и ресурсите, и да определя бъдещето си като свободен такъв (или както пише в американската конституция - "life, liberty and the pursuit of happiness"). И когато някой друг, бил той и военен гигант като САЩ, се опитва да го сплашва и да го опитомява, понеже може да си го позволи и понеже никой нищо не може да му каже, тогава аз няма как да не подкрепя онеправданите, пък дори те да са били и престъпници в други неща преди това ако щете. Защото както днес руснаците се опитват да се еманципират и да си гледат интереса и биват санкционирани, саботирани, взривявани, обстрелвани, и прочие, така един ден и ние като народ може да сме в тяхното положение - ако нашият политически елит почне да се замисля за националните ни интереси и да поеме риска да ги отстоява в международен план (вкл. и пред Големия брат отвъд океана). Другият момент е, че ако Русия и руският народ не се застъпят за България, аз поне не виждам кой друг би могъл да го направи. Нека не забравяме, че докато руските войници проливаха кръвта си за освобождението на България (което никой друг народ не беше направил за близо 500 години), Великобритания до последно поддържаше (и военно) Османската империя... а министър-председателят им дори се беше изказал с пренебрежение за кланетата на невинни българи от турците по време на Априлското въстание. Подчинените на Британската корона масонски ложи у нас пък имат сериозен принос за провала на въстанието. Тези неща ние като народ не трябва да забравяме! Може да ги простим един ден, но не и да ги забравим!

Също не трябва да забравяме и историята на западните държави (Испания, Великобритания, Франция, и т.н.) на геноцид към местното население в колониите им - и в Америка, и в Африка, и в Австралия, Индия. Търговията с роби също. (А идеологиите на дарвинизма, расизма и расовото превъзходство, евгениката, капитализма, комунизма - дали толкова много жертви по света в последните повече от сто години - са заченати именно в Англия!) Народите на Източна Европа, включително и ние, нямаме нищо общо с тези престъпления, нито сме се облагодетелствали от тях. И защо смятате, че едни народи, които са били толкова жестоки исторически (и към нас дори), като англосаксонците, са станали един вид нови хора, нямащи нищо общо с предците си и деянията им? Вижте една Турция дори какво прави заедно с ИДИЛ! Подкрепя главорези, чиито дела само преди сто години самите турци са вършили спрямо нас, арменците... Да игнорираме историческите сведения по тези въпроси означава да пропуснем поуката на историята и да се обречем да повтаряме старите си грешки. Далеч от нас подобно безхаберие!

П.П. Не поставям всички англичани или западняци под общ знаменател, аз съм сигурен че там има много читави хора, от които можем много да научим и които трябва да уважаваме. Ето един Januarius MacGahan, на чиято надгробна плоча в Охайо пише "Освободител на България".

Редактирано от Lumberman (преглед на промените)

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 549,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

Преди много години (да ме извинят по-младите - 45 или повече години) имаше западна теория , че до 100 години първо арабите ще ни газят , а после "жълтите" ще превземат Земята . Тогава имаше СССР и светло комунистическо бъдеще , а тази теория беше смешка ......Сякаш се случва , а САЩ ни "пазят"...!:)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Жестоки боеве между сирийската армия и терористите от ИДИЛ в обсадения анклав в Дейр Ез Зор. Видеото е на АННА нюз

Тези жестоките битки днешните, са ми малко странни. Голямо пуцане разбираш ли, бомби се мятат, ракети хвърчат, снаряди,тежки картечници, всеки залегнал, всеки стреля - а бе жестока битка, няма тън- мън. После, какви са щетите и пораженията от тази битка - избити цивилни, разрушени къщи и тук там, някой накуцващ боец. 

Не, че съм участвал в реални военни действия - за щастие - но все пак са ми някак странни. Например, когато излъчват по Хистори документални кадри от ВСВ - е там виждаш баш касапница, направо ти се смръзва кръвта във вените. 

преди 12 часа, Lumberman написа:

Това, което е важно за мене, е че правото към момента е в полза на Русия.

Кое право ? Че спрямо темата, са били "поканени" от Асад за помощ ?

Не мисля че една "покана" е лиценз за убиване на сирийския народ в услуга на асад, както и лиценз за извършване на военни престъпления.

"поканата" означава само едно - че както цитирах една статия, от "Наблюдатели" и "арбитъри" в тази война, РФ ВЗЕ СТРАНА.

И вече не е част от решението , а част от проблема.

Защото както днес руснаците се опитват да се еманципират и да си гледат интереса и биват санкционирани, саботирани, взривявани, обстрелвани, и прочие, така един ден и ние като народ може да сме в тяхното положение - ако нашият политически елит почне да се замисля за националните ни интереси и да поеме риска да ги отстоява в международен план (вкл. и пред Големия брат отвъд океана).

чакай малко. Повтаряш една лъжлива пропаганда.

Санкциите наложени на РФ си имат една единствена причина - това е вероломната , античовешка анти всякаква военна операция по превземането/анексирането  на чужда територия, и заради сдестабилизацият ана Донбас, където са загинали десетки хиляди военни и цивилни и 1.5 млн са прокудени от домовете си .

Второ - кой , къде и кога е саботирал, взрвявал и обстрелвал руснаците ???

Другият момент е, че ако Русия и руският народ не се застъпят за България, аз поне не виждам кой друг би могъл да го направи. Нека не забравяме, че докато руските войници проливаха кръвта си за освобождението на България

Нека не забравяме че имперска Русия водеше руско-турската война, и е доста наивно да си мислим че са се били заради нас.

Нещо повече - да незабравяме е именно Русия бе против Съединението , което дава пряк отговор колко и дали са се били за нас и държавата ни.

Именно Русия реагира доста остро на Съединението , и това се знае и е говорено в много други теми.

Влиянието след ВСВ и пагубния фалирал соц, заради който изостанахме с десетилетия от нормалните държави ,  също не бива да се забравя.

Днешния абсолютен суровинен монопол и обвързаност с изцяло подконтролни на Кремъл лобисти и партии също е повече от очевиден.

Също не трябва да забравяме и историята на западните държави (Испания, Великобритания, Франция, и т.н.) на геноцид към местното население в колониите им - и в Америка, и в Африка, и в Австралия, Индия. Търговията с роби също.

Нали разбираш че сегашната ценностна система на въпросните западни дъжави , е на светлинни години от тези простотии които пишеш.

И не, не е "Гейропа" , "толерастия" и подобни ваши кишета.

преди 8 минути, miro20 написа:

Второ - кой , къде и кога е саботирал, взрвявал и обстрелвал руснаците ???

Че кой ще посмее? :Д 

Супер най- силната на света краварска армия ли ((((((:

п.п. прочее - дано и не се опитва, че ..... тогава не само земляните, ами и извънземните ще загазят: кой рептил, кой илюминат, кой все още не бил кацнал .... Всичките бе - Сталин просто ще ни избие всичките. И  ще спаси майката природа. 

Въпроси , въпроси и пак въпроси....

Цитат

3. Основният въпрос – защо Асад, печелейки войната, би използвал зарин даже не срещу ислямистите на бойното поле, а срещу цивилни в тила, и би настроил международната общност срещу себе си, едва седмица след като Тръмп каза, че Асад остава власт?
Мен дори не ме притеснява факта, че Тръмп атакува Сирия в разрез на международното право – историята показва, че от много години насам САЩ, а от 3 годни насам и Русия, не се свенят да престъпят законите. Но горните три въпроса не ми дават мира. И не само това, ами попадам на следните прелестни факти.

4. Копирам разговор, на който попаднах онзи ден, на стената на двама лекари, единият от които патоанатом, по повод снимката на корицата на ‘либерасион’

Doc Ivo: Не говоря за обработване. Това е постановка, неумел драмкръжок. Аз ПОЗНАВАМ смъртта, вярвай ми. Събрали са най-хубавите момченца, препасали ги като джизъс, подредили ги така, че никое да не скрива другото, накарали са да заемат невероятни, но изразителни пози и мимики… а смъртта има само едно лице и една поза- пълен релакс на мускулатурата. Всички мускули по красивите артистчета са напрегнати, шиите изпънати, а горе дясно виждам акушерска ръка и титаничен гърч едновременно. Не е нужно да я показвам на Ilian Iliev, та да се изходи като патоанатом.
Иначе театрали сред нас бол, ще разпознаят динамичното осветление и търсения блър ефект. Тези на снимката НЕ СА МЪРТВИ. За следващата, на която мият обгазените, да, истинска е. Което не потвърждава наличие на БОВ, даже наопаки, с това облекло и елементарни маски, надали ще живеят повече от голите… Много евтино. Като литография от средата на 19-ти век от панаир..
Ilian Iliev: ..всичко е театро… постановка просто..

Който иска да прочете.

преди 10 минути, nikssi написа:

смъртта има само едно лице и една поза- пълен релакс

Това ми хареса!

преди 11 минути, nikssi написа:

4. Копирам разговор, на който попаднах онзи ден, на стената на двама лекари, единият от които патоанатом, по повод снимката на корицата на ‘либерасион’

Doc Ivo: Не говоря за обработване. Това е постановка, неумел драмкръжок. Аз ПОЗНАВАМ смъртта, вярвай ми. Събрали са най-хубавите момченца, препасали ги като джизъс, подредили ги така, че никое да не скрива другото, накарали са да заемат невероятни, но изразителни пози и мимики… а смъртта има само едно лице и една поза- пълен релакс на мускулатурата. Всички мускули по красивите артистчета са напрегнати, шиите изпънати, а горе дясно виждам акушерска ръка и титаничен гърч едновременно. Не е нужно да я показвам на Ilian Iliev, та да се изходи като патоанатом.
Иначе театрали сред нас бол, ще разпознаят динамичното осветление и търсения блър ефект. Тези на снимката НЕ СА МЪРТВИ. За следващата, на която мият обгазените, да, истинска е. Което не потвърждава наличие на БОВ, даже наопаки, с това облекло и елементарни маски, надали ще живеят повече от голите… Много евтино. Като литография от средата на 19-ти век от панаир..
Ilian Iliev: ..всичко е театро… постановка просто..

Това да го чете Мирча и да си го набие в кратуната! Това си е постановка на говедарите!

клоаката бултаймс, пламен Пасков, чул как някакви си говорели ...

Аха.. доообре... :):)Убедихте ма :)

Относно хубавите статуси , моя е къде къде по красноречив спрямо темата :

Do not believe anything until the Kremlin denies it

преди 15 минути, Agentpat™ написа:

Това да го чете Мирча и да си го набие в кратуната! Това си е постановка на говедарите!

Мирча не е по четенето. Той трябва да изработва надника, а това става с писане. Ще цитира и "Книгата на Мормон" ако трябва, само да "докаже" позицията си. То поне да го правеше от убеждение... да имаш някакво уважение към човека.

преди 49 минути, miro20 написа:

Не мисля че една "покана" е лиценз за убиване на сирийския народ в услуга на асад, както и лиценз за извършване на военни престъпления.

А джихадистите, мнозинството от които НЕ СА СИРИЙЦИ, някой да не би да ги е канил?!

преди 50 минути, miro20 написа:

това е вероломната , античовешка анти всякаква военна операция по превземането/анексирането  на чужда територия, и заради сдестабилизацият ана Донбас, където са загинали десетки хиляди военни и цивилни и 1.5 млн са прокудени от домовете си .

А, така. Кажи си го. Директно от "министерството на истината" на САЩ. Това е истина по дефиниция и няма как да бъде оборена. Що за идиот трябва да си, че да смяташ, че като повтаряш тия глупости като папагал, че нещо променя това? Но важното е да се мърсува в темите, които касаят твоите господари, нали така? Да може да се усеща присъствието им и да е защитен интересът им? Пък ония в Донбас плъхове ги яли.

Гледам, че всичко от наръчника по пропаганда си използвал. Похвално! Така трябва. Ако ти бях шеф, щях да те наградя със значка.

преди 56 минути, miro20 написа:

Нали разбираш че сегашната ценностна система на въпросните западни дъжави , е на светлинни години от тези простотии които пишеш.

Именно защото разбирам, че на думи е едно, а на дело друго - затова и съм написал каквото съм написал.

Няма как да съживиш един труп като убеждаваш хората, че видите ли той бил жив. Виж, ако признаеш, че наистина е умрял, но имаш еди-си какви идеи... тогава поне има някакъв шанс да успееш. Същото е с поддържането на пропагандата на ЦРУ. Шансът за успех, е ако поне се стъпи на някаква истина. Но от "министерството на истината" какво можеш да очакваш?

Все едно съм тръгнал да убеждам дявола, че не е добре да бъде дявол и да остави дяволиите си. И той ще ми "повярва"?

Джихадистите от Хаят Тахрир ал Шам (спонсорирани от САЩ, Саудитска арабия, Турция и Катар) са отбили атака на сирийската армия към Хелфая, северна Хама. Твърдят, че са пленили един танк Т-62М и една джипка. За танка може и да е вярно, защото руснаците стовариха една купчина такива на САА в началото на годината

https://southfront.org/hayat-tahrir-al-sham-repel-syrian-army-attack-on-helfaya/

На южния фронт в Дараа нещата не вървят добре за сирийската армия. Джихадистите са на път да превземат ключовия квартал Ал Маншия.

1260.jpg

https://southfront.org/hayaat-tahrir-al-sham-is-about-to-capture-al-minshyah-neighborhood-in-daraa/

преди 1 час, miro20 написа:

И не, не е "Гейропа" , "толерастия" и подобни ваши кишета.

Имай предвид, че и вашето време ще дойде. И да не се окаже, че на такива предатели като тебе, ще им забият нож именно техните "добри западни господари"? Че тогава какво ще правиш? Ще искаш съчувствие от народа, въпреки че си подкрепял погубителите му? Това да ти е надеждата. И това не са клишета, а реалности. И наистина е жалко някой да прави подобни нескопосани опити да ги защитава като легитимни. Но рано или късно, всичко ще стане явно. Черното ще бъде черно и бялото - бяло. И няма да има мърдане, нито изплъзване като змия.

От преди минути: Терористите от Ал Кайда (подкрепяни от САЩ, Великобритания, Франция, СА и Катар) са взривили автобус с евакуиращи се цивилни от обсадените правителствени градчета Кефрая и Фуа. Снимките са 18+

Spoiler

C9dIoZUWsAAIHET.jpg

Spoiler

C9dIoaFXoAA9WPM.jpg

Това са хората, които щели да заместят Асад...

Редактирано от Phused (преглед на промените)

преди 10 минути, Phused написа:

Това са хората, които щели да заместят Асад...

Сирия дълги години си беше мирна държава в региона. Чак когато се намесиха американските "демократи" се стигна до това положение. Но нали е важно да говорим за териториалната цялост на Украйна, но не и тази на Сирия, в която всеки може да влиза и да прави каквото си ще?!

Жалко, че и нашите предатели подкрепят войната против Асад... с какви очи ще ги гледаме сирийците някой ден, при положение, че те знаят че сме подкрепяли ИД. Че и наши оръжия има там. Това е лицето на "демокрацията", което властимащите все се опитват да скрият. А то дори хората пак гласуваха за Асад, но нищо няма да угоди на Америка, докато Асад не бъде свален... и ако може с предателство, най-добре.

Американците наистина дърпат дявола за опашката.

преди 7 минути, Lumberman написа:

Американците наистина дърпат дявола за опашката.

защо не ги махнем от НАТО

преди 1 час, Lumberman написа:

Мирча не е по четенето.

Напротив. Обичам да чета. Дори май съм единствен който ви чете простотиите :)

Както напримери на другаря "фусед", ама той се обиди щото му зададох няколко /неудобни за него/  въпроса и уточнения за блога му, и запя вашата любима песен за "платени соросоиди тролове хамрокоси пиндоси" :):)

А джихадистите, мнозинството от които НЕ СА СИРИЙЦИ, някой да не би да ги е канил?!

Естествено че именно тях трябва да се избиват. Това дори неце въпрос.Но "поканените" трепят сАМО противници на Асад и укрепват районите му, което не е едно и също да се бориш срещу ИД.

Често съм цитирал от 2015 г дори когато се намесиха руснаците - защо бомбардират и трепят градчета и пекарни , където на стотици километри няма позиции на ИД.

Що за идиот трябва да си, че да смяташ, че като повтаряш тия глупости като папагал, че нещо променя това? Но важното е да се мърсува в темите, които касаят твоите господари, нали така? Да може да се усеща присъствието им и да е защитен интересът им? Пък ония в Донбас плъхове ги яли.

Просто ти припомних за какво са наложени санкциите.

Избълваните простотии , обиди , безсилие и жлъч са си на твоята сметка :) 

Пак не ми каза... къде  , кой и кога е бомбардирал , саботирал,  обстрелвал, и тн.. руснаци ??

преди 1 час, Phused написа:

Терористите от Ал Кайда (подкрепяни от САЩ, Великобритания, Франция, СА и Катар)

"подкрепяни" ? :)  ама с "майката на бомбите". При което са избти около 90 джихадисти ??

Ама повтаряй си лъжите... друго не ви остана... :)

Имай предвид, че и вашето време ще дойде. И да не се окаже, че на такива предатели като тебе

Не ти разбирам заплахите, наистина.  Интересно и с какво съм"предател" ?  За това че не одобрявам един рашистки режим и идеология, и още повече не одобрявам лъжите и пропагандата сипени ежедневно от тях ?

Ммммм не, не мисля че съм предател. Предатели са такива като Пламен пасков, дето не живее, а и  български говори с кремълски акцент, предатели са клоаки като бултаймс, новорусинфо, бгр.нюзфронт, световен поглед инфо ,клонингите им, и най вече теи които ги копират , цитират и разпространяват.

Ще искаш съчувствие от народа, въпреки че си подкрепял погубителите му?

Не знам какво "ЩЕ" , но вие малко се замислете и дали ще искате прошка и съчувствие за това че сте загърбили историята, забравили сте и близкото минало , слепи сте и за настоящето което твори  един престъпен режим спрямо нашата държава.

Споменах ти и за монополите, за Съединението , говорел съм и за Възрожденците и тяхното мнение за имперска Русия, и какво ли още не...

Та.. това е моята позиция, и в нея няма нищо подобно на "ЩЕ".

Но дебелоочието ви и антибългарщината която лъха от вас е прекалено силна за да осмислите дори тези антибългарски неща и политики.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Броят на жертвите след днешният атентат продължава да расте - поне 22 убити и 48 ранени. В други сводки се говори за над 70 загинали, сред които и невинни деца. Дали сега Иванка Тръмп ще плаче на рамото на Тати за жертвите? Ще удари ли бай Дончо по "умерените опозиционери", умерено взривяващи се и убиващи цивилни без капка свян? Или е ОК, щом са от лагера на Асад, нищо че са цивилни. Снимката на обгорялото дете е тежка, но я слагам в спойлер, защото трябва да се знаят зверствата на "умерената опозиция", подкрепяна от САЩ, Великобритания, Франция, СА и Катар. Това са хората, които и миро20 подкрепя, със своята платена пропаганда.

Spoiler

4-5.jpg

https://www.almasdarnews.com/article/breaking-explosion-rocks-west-aleppo-residents-fouaa-kefrayya-targeted-photos-18/

Редактирано от Phused (преглед на промените)

Мирча, гледаш ли какво правят вашите слуги и ученици? Сега да те видим, каква песен ще запееш?! 

Spoiler

cqs1492268385v.jpg

преди 26 минути, Phused написа:

Това са хората, които и миро20 подкрепя, със своята платена пропаганда.

Още колко глупости ще чуя за мен ? Дето все питам .. къде е борбата с ИД, и защо РФ от деня на намесата си в 2015 г не прави нищо реално ?

Сигурен ли си кой е обстрелял автобусите ?

Това коео подкрепям е "майката на бомбите" избила 90-тина ислямисти . Вие се скъсахте да неглижирате това, и да ми опявате на принципа... пък Путлер има "Бащата набомбите" :)

ИЗцяло в стил - к'во пък... в ОЛХ ги има по 40 лева.. .

Един не каза от вас - браво за поредния успешен удар срещу  крайните ислямисти от ИД.

Нито един не каза.

Кой кого подкрепя в този случай а ? :)

а тая майката на бомбите неразбрах от кои ислямисти е изтрепала-от тия умерените където америка ги подкрепя,или от тия оригиналните ИД-ислямска държава които америка финансира,спонсорира,въоръжава,обучава,интернет подръжка и логистика или пък са смес?

преди 15 минути, miro20 написа:

Още колко глупости ще чуя за мен ? Дето все питам .. къде е борбата с ИД, и защо РФ от деня на намесата си в 2015 г не прави нищо реално ?

Сигурен ли си кой е обстрелял автобусите ?

Това коео подкрепям е "майката на бомбите" избила 90-тина ислямисти . Вие се скъсахте да неглижирате това, и да ми опявате на принципа... пък Путлер има "Бащата набомбите" :)

ИЗцяло в стил - к'во пък... в ОЛХ ги има по 40 лева.. .

Един не каза от вас - браво за поредния успешен удар срещу  крайните ислямисти от ИД.

Нито един не каза.

Кой кого подкрепя в този случай а ? :)

Къде беше ти да кажеш браво на Сирия и Русия за офанзивата им срещу ИДИЛ в Източно Алепо от началото на годината?

С посоката на стрелките е показана отвоюваната територия от ИДИЛ, сред която и бастиони като Дейр Хафир и помпената станция в Ал Хафса, снабдяваща цяло Алепо с питейна вода. НЕ се бият срещу ИДИЛ викаш. Добре.

https://en.wikipedia.org/wiki/East_Aleppo_offensive_(2017)

KrxvOT2.png

Офанзивата на Сирия, Русия и Иран срещу ИДИЛ в Източен Хомс продължава с пълна сила. След като в началото на март освободиха Палмира, сега целта им е да разширят буферната зона около града във всички посоки. В момента се опитват да напреднат на юг към фосфатните мини.

https://en.wikipedia.org/wiki/Eastern_Homs_offensive_(2017)

Gzy5XFv.jpg

Сега готов ли си да изтриеш твърденията си, че Сирия и Русия не се бият срещу ИДИЛ?

преди 26 минути, Phused написа:

Сега готов ли си да изтриеш твърденията си, че Сирия и Русия не се бият срещу ИДИЛ?

Не разбира се. Това че напредват или завземат територии не отменя ФАКТА че ... цитирам едно сравнително свежо инфо :

Цитат

Согласно данным Мюнхенской конференции около 80% от всех авиаударов, которые наносит российская авиация в Сирии, были нанесены по мирным жителям и оппозиционным силам. Такие данные также подтверждают различные правозащитные организации.

В качестве сравнения приводятся данные авиации Соединенных Штатов Америки и их союзников, из всех авиаударов военных  США 94% пришлись по террористам "Исламского государства", а у Турции такой показатель составляет 73%.

Также сообщается, что российское руководство врет, когда говорит о 30 тысяч авиаударов в Сирии начиная с сентября 2015 года. Всего российские военные 3761 удар, из которых более 3 тысяч были не против террористов "Исламского государства".

А ето и едно мнение на един избягал бивш генерал от Сирия :http://www.telegraph.co.uk/news/2017/04/14/bashar-al-assad-still-has-hundreds-tonnes-chemical-weapons-former/

За химическите запаси на Асад и съпорта от РФ.

преди 3 часа, Lumberman написа:

Имай предвид, че и вашето време ще дойде. И да не се окаже, че на такива предатели като тебе, ще им забият нож именно техните "добри западни господари"? Че тогава какво ще правиш? Ще искаш съчувствие от народа, въпреки че си подкрепял погубителите му? Това да ти е надеждата. И това не са клишета, а реалности. И наистина е жалко някой да прави подобни нескопосани опити да ги защитава като легитимни. Но рано или късно, всичко ще стане явно. Черното ще бъде черно и бялото - бяло. И няма да има мърдане, нито изплъзване като змия.

Е , то не е ли черно на бяло ? Колко да е по-черно на бяло ? :nono:

Съсипаха Либия , Ирак , Сирия и осраха всичко наоколо . Съдраха Югославия . Украйна разбиха - напълниха й задника с демокрация , ама укрите сами са си виновни от лакомия , а каква хубава държава си имаха . Европа закъса с бежанци , а Турция сама си търси боя щото няма какво друго да направи . Сега към Корея са се запътили . Питам се там чий го търсят (въпросът е риторичен) ? ......Какво още ? Подробности от пейзажа...

Тоя тъпак как да му го забуча у кофата : " Едните искат ресурса на целия свят , другите не си го дават ...."

Не можех да си представя толкова безмерно нагъл , безочлив и безмозъчен тип . Видях ! (За тези без въображение - за тези зад Тръмп говоря ! :)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.